IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Борисов и компания арестуват избирателно
    Атентатът в Бургас на 18 юли измести от полезрението на обикновените българи две неща – критичния мониторингов доклад на Европейската комисия и показния арест на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов, за когото отдавна се знаеше какво точно прави и за какво лобира.
    Това, което не бе известно до този момент, беше тарифата за търговия с влияние в ГЕРБ – 100 000 лева. Дали обаче Аврамов просто не е подбил цената на по-високопоставените лобисти и именно с това не е предизвикал ареста си?

Макар и сред българския народ все още да има хора, които управляващите успяват да заблуждят с десетките си платени новини из продажните медии, докладът на ЕК доказа, че мониторинговите организации на Европарламента и Европейската комисия са напълно наясно какво се случва в страната ни.
    А именно, че законодателите у нас, вместо да оправят законите, се занимават с лобистки поправки, които освен да узаконяват нерегламентирани птицеферми на гербаджийски депутати, нямат никакъв друг смисъл.

Цялата поредица от демонстративни акции на антимафиотите, като например срещу Огнян Донев, Любомир Павлов, Борис Борисов или който и да е друг олигархичен бос, се оказа само прах в очите. На всичко отгоре срещу тях се действа избирателно, като за някои лица от тази кохорта дори не става дума.
    В същото време Брюксел в прав текст ни казва, че българските олигарси са си купили държавата и държат икономическите и политическите лостове в нея. Което няма как логически да не ни доведе до въпроса дали тези „разсейващи” арести, тези терористични, престъпни и всякакви подобни актове не са нарочно допуснати с цел да отклонят вниманието от забележките на ЕК.

Как така всеки път щом излезе неин доклад, дойде високопоставен европейски чиновник, за да покаже грешките на управляващите или пък излязат флашки, изобличаващи премира в търговия с влияние, се случва или нападение над редакция на вестник, или гръмва бомба пред партийна централа, или се взривява автомобил на журналист, или нещо друго, но подобно. Този въпрос зададоха от Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) в открито писмо до българските медии.

Ако „най-добрият приятел“ на Борисов Цветан Цветанов иска да убеди българския народ, че тези действия не са така случайно-инцидентни, както фактически изглеждат, то трябва да започне с арестите на Цветелина Бориславова, Цеко Минев, представителите на „Дънди прешъс“, а след тях и на Бойко Борисов. Накрая трябва да арестува и себе си, се казва още в текста.
    http://www.svobodnoslovo.eu/akcenti/39017
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      .... Ако господ беше евреин разбирам.
      Абе Бикомечков, ти толкова ли си глупав? Ако си християнин, трябва да знаеш, че Исус Христос си е чист евреин.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        И специално за "Време разделно" -големият фалшификат!

Време разделно е...
        Из статия на Петър Стойков – Longanlon

"Време разделно" е книга, написана по дадена от Партията поръчка, за да оправдае насилствената смяна на имената на българските турци през 60-те, а филмът по неин сценарий идва точно навреме за Възродителния процес през 80-те.
        Книгата, разбира се, разказва за насилственото потурчване на няколко български села в планините през 17 век, но добавя нови краски в образа на малоумния "патриотизъм". Селяните от романа не са просто обикновени селяни – типично за времето на комунистически изпъстрената литература, те са идеализирани образи на БОРБАТА, ревностни националисти и БЪЛГАРИ, готови на невъобразимо жестоки и безмислени саможертви в името на НАЦИОНАЛНАТА ИДЕЯ.
        Отдавна ми е интересна много нетипичната практика на българския комунистически режим от близкото минало да използва националистическа и "патриотска" реторика (принципно комунизмът нали е интернационален и против неща като патриотизъм и т.н.), но радушният прием, на който се радва тази книга у нас и днес (даже бе издадена от "Труд" като една от "Златните български класики") доказва ефективността на промиването на мозъци.
        Книгата експлоатира всяка известна ми националистическа митологема, всеки образ, свързан с дълбоки архетипни чувства за майка, баща, корени, родина… за да повлияе на емоциите ти, да те накара да изпитваш ярост и омраза съвсем целенасочено. Една от най-грозните сцени в българската литература за мен ще остане бабичката, която паднала в прахта, вади срещу съселяните си съсухрената си цица и крещи как от нея бил сукал българският народ, и той загивал както тя загива в момента.
        Знаете, че аз на исляма изобщо не съм му фен (както и на всяка религия). Но "Време разделно" е книга, създадена единствено да насъска едни хора срещу други, да събуди най-примитивни чувства на омраза...

http://www.webcafe.bg/id_1136772809_Moderen_patriotizam
        На мен книгата ми хареса, но не ме накара да мразя никого, защото Мечо знае, че в мирно време омразата е проклятие за мразещия.

А бре Дилетантино ами вашия Ционизъм. Ти истината за нищо я нямаш.

АМИ НАЛИ ВИЕ ЕВРЕИТЕ ПРОПИЩЯХТЕ ОРТАЛЪКА ЗА НЯКОЕ И ДРУГО УБИТО ЕВРЕЙЧЕ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА !!!

С какво право съдите българите. Ако господ беше евреин разбирам. НО ГОСПОД Е БЪЛГАРИН !!!
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Благодаря за комплимента !!!

В историческото училище не ви ли учат на логика ???
          1. Твърдението "аз мразя всички етноси" не е свързано с твърдението "аз, моята страна и моите сънародници сме най"
          2. Обяснявам точка 1, като за дилетанти в логиката:
          а) мога да мразя всички без да обичам себе си и своите
          б) мога без да мразя всички да обичам себе си и своите
          в) мога хем да не мразя всички, хем да не обичам себе си и своите
          г) мога да мразя всички и да обичам себе си и своите

АНАДЪНМУ !!!

Сега ще ти обясня ценностната система на Мечо, макар че се повтарям, защото Дилетанта не чете и заклеймява:

Тя се гради, като се приемат за верни (без доказателство) следните точки:
          1. Аз съм аз - аз съм най велик
          2. Аз съм българин - българите сме най велики
          3. Аз съм човек - хората сме най велики

Чрез горните три аксиоми можеш да провериш всичките ми постове и ще установиш, че не си противореча в нито един от тях. Щото Мечо за разлика от Дилетанта обича истината и логиката.

Всеки човек, чиято ценностна система не се опира на горните три аксиоми, не може да мисли правилно самостоятелно и му се налага да търси лидер, на когото да подражава и когото да боготвори !!!
          Абе нещо вече не си интересен. Скучен си с недомислията си. Аре чао, величие на природата!

Коментар

Посвещавам на великия "патриот" Бикомечов!
            Макар да не е нещо особено.

Да мразиш всички етноси, да твърдиш, че България е най-великата страна на света, българите са най-умни, най-красиви, най-силни и най-трудолюбиви си е проява на чиста деградация.
            Патриотизмът е пряко свързан с историята. А тя е доста обширна, противоречива и доста често историческата литература ни вкарва в една огромна заблуда.
            Благодаря за комплимента !!!

В историческото училище не ви ли учат на логика ???
            1. Твърдението "аз мразя всички етноси" не е свързано с твърдението "аз, моята страна и моите сънародници сме най"
            2. Обяснявам точка 1, като за дилетанти в логиката:
            а) мога да мразя всички без да обичам себе си и своите
            б) мога без да мразя всички да обичам себе си и своите
            в) мога хем да не мразя всички, хем да не обичам себе си и своите
            г) мога да мразя всички и да обичам себе си и своите

АНАДЪНМУ !!!

Сега ще ти обясня ценностната система на Мечо, макар че се повтарям, защото Дилетанта не чете и заклеймява:

Тя се гради, като се приемат за верни (без доказателство) следните точки:
            1. Аз съм аз - аз съм най велик
            2. Аз съм българин - българите сме най велики
            3. Аз съм човек - хората сме най велики

Чрез горните три аксиоми можеш да провериш всичките ми постове и ще установиш, че не си противореча в нито един от тях. Щото Мечо за разлика от Дилетанта обича истината и логиката.

Всеки човек, чиято ценностна система не се опира на горните три аксиоми, не може да мисли правилно самостоятелно и му се налага да търси лидер, на когото да подражава и когото да боготвори !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• http://www.peticiq.com/antisinqzona
              Братя, помагайте срещу поредната глупост и бюрокрация!
              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                ти вярно си дилетант-какъв преподавател по история си,като цитираш гнусни статии
                и ти ли си от тая пасмина нови """"историци"""""",които са готови да им разпорят задника за да блеснат с нещо да оплюят всичко българско.
                В темата История съм пуснал няколко материала,за "измислиците",а още доста има в блога ми-чети ,има търсачка.
                Гнусна работа ,няма да влизам тук,че ми развали почивните дни с тая мерзост.
                Пази боже ти да ме оценяваш като историк. В случай ти си дилетанта. А хвърлих поглед на блога ти - пускаш статии и мнения на различни хора. Имаш право. Но нямаш право да ме съдиш, дори и да ти развалям почивните дни. Но не ми е неприятно, че няма да са ти приятни.
                Апропо, пуснатото мнение не е от мен. Дори съм писал, че не е нещо особено. Ако не ме мързеше и виждах смисъл да ви пиша на тема патриотизъм, щях да ти разваля не един уикенд, а може би и целия август. Ама ме мързи да ви просвещавам. Пък и няма смисъл, вие не прихващате. Добре, че студентите са по-умни от вас. С тях е приятно да се работи.

Коментар

Посвещавам на великия "патриот" Бикомечов!

"Модерен" патриотизъм

Мода или избор е патриотизмът днес
                  Патриотизмът сред младите хора се превърна в нова мода.

Да мразиш всички етноси, да твърдиш, че България е най-великата страна на света, българите са най-умни, най-красиви, най-силни и най-трудолюбиви си е проява на чиста деградация.
                  Патриотизмът е пряко свързан с историята. А тя е доста обширна, противоречива и доста често историческата литература ни вкарва в една огромна заблуда.
                  .
                  ти вярно си дилетант-какъв преподавател по история си,като цитираш гнусни статии
                  и ти ли си от тая пасмина нови """"историци"""""",които са готови да им разпорят задника за да блеснат с нещо да оплюят всичко българско.
                  В темата История съм пуснал няколко материала,за "измислиците",а още доста има в блога ми-чети ,има търсачка.
                  Гнусна работа ,няма да влизам тук,че ми развали почивните дни с тая мерзост.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Без коментар!

Мирослава Тодорова нанесла щети на държавата за 550 милиона лева коментари/51
                    Само от едно от забатачените от нея дела са били пропуснати ползи за 70 милиона лева

Скандалната съдийка Мирослава Тодорова, прочула се като първия уволнен дисциплинарно магистрат заради над 50 забавени по нейна вина дела, е нанесла щети на държавата за рекордните 550 милиона лева! Такова е мнението на експертите, направили щатен мониторинг на делата й по настояване на Висшия съдебен съвет
                    Оказа се, че сред забатачените с години дела в Софийския градски съд, гледани от Мирослава Тодорова, има поне дузина процеси за безстопанственост и за отклоняване на държавни средства в шокиращо големи размери. Отказвайки да произнесе навреме мотивите за присъдите, Тодорова е нанесла рекордни щети на хазната, а и на частни дружества, сочи докладът.
                    „Сред забатачените дела има случай със съдебен казус при търговски спор между държавно дружество и частна фирма за над 70 милиона лева, които държавата е загубила от пропуснати ползи заради нехайството на Мирослава Тодорова разкрива пред „Всеки ден" потресен източник от Висшия съдебен съвет.
                    Куриозното е, че на прословутото заседание той гласувал против отстраняването й от съдебната система. След като гръмнал скандалът, висшият съдия се запознал с делата на Тодорова и останал потресен. Заради гаврата на скандалната жрица на Темида с правосъдието от Инспектората към Висшия съдебен съвет дадоха Тодорова на прокурор с мнение тя да бъде осъдена за престъпления срещу правосъдието.
                    http://www.blitz.bg/news/article/149237

Коментар

• Германия официално се обяви срещу членството на България и Румъния в ШенгенСега Европейският парламент трябва да одобри тази промяна, отбеляза министърът на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих"Надявам се, че това ще стане до края на годината", допълни той.

http://www.mediapool.bg/%D0%B3%D0%B5...ews195896.html
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• И специално за "Време разделно" -големият фалшификат!

Време разделно е...
                        Из статия на Петър Стойков – Longanlon

"Време разделно" е книга, написана по дадена от Партията поръчка, за да оправдае насилствената смяна на имената на българските турци през 60-те, а филмът по неин сценарий идва точно навреме за Възродителния процес през 80-те.
                        Книгата, разбира се, разказва за насилственото потурчване на няколко български села в планините през 17 век, но добавя нови краски в образа на малоумния "патриотизъм". Селяните от романа не са просто обикновени селяни – типично за времето на комунистически изпъстрената литература, те са идеализирани образи на БОРБАТА, ревностни националисти и БЪЛГАРИ, готови на невъобразимо жестоки и безмислени саможертви в името на НАЦИОНАЛНАТА ИДЕЯ.
                        Отдавна ми е интересна много нетипичната практика на българския комунистически режим от близкото минало да използва националистическа и "патриотска" реторика (принципно комунизмът нали е интернационален и против неща като патриотизъм и т.н.), но радушният прием, на който се радва тази книга у нас и днес (даже бе издадена от "Труд" като една от "Златните български класики") доказва ефективността на промиването на мозъци.
                        Книгата експлоатира всяка известна ми националистическа митологема, всеки образ, свързан с дълбоки архетипни чувства за майка, баща, корени, родина… за да повлияе на емоциите ти, да те накара да изпитваш ярост и омраза съвсем целенасочено. Една от най-грозните сцени в българската литература за мен ще остане бабичката, която паднала в прахта, вади срещу съселяните си съсухрената си цица и крещи как от нея бил сукал българският народ, и той загивал както тя загива в момента.
                        Знаете, че аз на исляма изобщо не съм му фен (както и на всяка религия). Но "Време разделно" е книга, създадена единствено да насъска едни хора срещу други, да събуди най-примитивни чувства на омраза...

Коментар

• Посвещавам на великия "патриот" Бикомечов!

"Модерен" патриотизъм

Мода или избор е патриотизмът днес
                          Патриотизмът сред младите хора се превърна в нова мода.

Например "Време разделно" е роман, написан по поръчка на БКП, за да оправдае насилственото преименуване на българските турци и да насади омраза към тях.
                          Често срещаме статии и клипчета, целящи пораждане на омраза към дадена нация. Според много автори американците са главни виновници за духовния и културен упадък на българите. Което е твърде невярно.
                          Хората искат да приемат духовната свобода като даденост и забравят, че всъщност трябва сами да си я извоюват.
                          Ако вярваш на всичко, което четеш и гледаш, се превръщаш в поредната манипулирана личност. И за един автор става елементарно да си втълпи идеите.
                          А доколко те са верни ? Ако искаш да се развиваш по всякакъв начин - просто го направи без оправдания, че някой ти пречи.
                          Книгите са достъпни. Все още американците не са унищожили библиотеките...
                          Явно виждането, че българите сме най-прецаканият народ във вселената - най-много сме страдали, най-дълго и най-мъчително - е свещено за патриотизма на много хора.
                          Свещено, защото не подлежи на обмисляне, и всеки, който се осмели да твърди нещо различно - той не просто греши - той осквернява българската национална идентичност!
                          В държави като Англия, Германия и Турция живеят над 50 етноса.
                          И въпреки това някакси хората се разбират. Не че няма расизъм, но хората намират начини да живеят заедно.
                          И изглежда не е толкова сложно. В измисления ни младежки патриотизъм е заложена думата омраза.
                          А представете си, че циганин или турчин ви помогнат в трудна ситуация, а "братът" българин ви подмине с насмешка?! Тогава?
                          Да спрем да се оправдаваме с цигани, турци и американци.
                          Това ли е бъдещето на страната ни - омраза, насилие и чувство, че някой по-голям ни е откраднал вечерята?
                          Не е ли по-разумно да развиваме потенциала си и да помислим за бъдещето на родината ни.
                          Какво по-патриотично от това?

Мечо бре, чети! Мечо не чете!.... и т.н.
                          Last edited by diletant; 03.08.2012, 20:00.

Коментар

• Това е по повод некадърното управление на железниците. Сега пък им виновен Виденов..... Идиоти.

Замислят драстични съкращения в БДЖ и спиране на 200 влака

През следващата седмица най-вероятно ще бъде създаден Кризисен щаб, който да се заеме с решаване на проблемите в БДЖ ЕАД, каза директорът Йордан Недев. Ръководството на БДЖ има краен срок до понеделник да ни представи допълнителни реформи и инициативи, каза финансовият министър Симеон Дянков.
                            Двамата направиха изявления във връзка със спирането на държавната субсидия за "БДЖ - Пътнически превози" в размер на 14 млн. лева от 1 юли т.г. Парите са предназначени за оперативни нужди.
                            До по-рано днес от финансовото министерство отказваха коментар за това и обясняваха спирането на субсидията с неизплащането на заема към Световната банка от страна на БДЖ, по който държавата е гарант.

Тази ситуация изправи превозвача буквално пред фалит и затова оттам обмислят драстично съкращаване на персонала и спирането на около 200 влака, потвърди Недев пред БТА. На въпрос кога се очаква това да стане, той посочи, че "това може да стане и утре".
                            "Някой път няма отговори, не съществуват такива", коментира изпълнителният директор.

Според Йордан Недев, от Министерство на финансите нямат законово право да спрат субсидията за БДЖ, защото така нарушават Закона за бюджета. В него изрично е записано, че подобни субсидии не могат да бъдат прихващани и спирани. Недев обаче направи уговорка, че с този казус се занимават юристите в холдинга и той не е компетентен да го коментира.

Недев нито отрече, нито потвърди обявените по-рано намерения да си подаде оставката от поста изпълнителен директор на БДЖ, като посочи, че подобен ход би бил логичен в настоящата ситуация.
                            По БНТ Недев самокритично заяви: "Изглежда сме некадърни! Не се шегувам, наистина".
                            Най-после един виден гербер да си признае истината!

Че герберите сте некадърни народът го видя. И ще ви го каже след година. Колкото и да го облъчвате с простотиите Бойкови.

Всъщност всичката сила на пожарникаря е в надвикването. Много е гласовит. Също като Стамболов!
                            И как лъже.... Нали същият индивид преди да стане кмет обещаваше ДВА ЗАВОДА за боклук. КЪДЕ СА бе герберастки агитатори? Къде е поне един завод??? Преди, в продължение на 4 години му пречеше Станишев...
                            Ами сега кой ти пречи бе пожарна?

Всъщност понеже всичко се крие от властта и лъжат като разпрани, ние няма и да разберем колко много е ошушкана държавата. А когато тъпите българи го разберат, пожарникарят ще ни се присмива от някой от Каймановите острови, при тлъстата си милиардна сметка!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              Борисов: Когато Станишев е безпомощен и губи, се държи като малко дете
                              http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5029911
                              И какво общо има Станишев с настолната книга на премиера...
                              Един човек, който е прочел само една книга през живота си, и при това се хвали с това, има ли значение какво ще каже. Той си просто един неук !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                                Настолната книга на Стамболов, dimka 1981 и разни други знайни и незнайни гереберчета!!!!
                                Борисов: Когато Станишев е безпомощен и губи, се държи като малко дете
                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5029911

Коментар

Working...
                                X