IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Откакто има Интернет парите могат да се движат със скоростта на светлината. Въпросът е не как се движат, а какво стои зад една банкнота? В момента зад една банкнота не стои нищо!!! Не стои ничие задължение за нещо!!! Ето защо печатарките се движат с такава скорост че жална ви майка!!!

Ако зад банкнотата стоеше задължението на издателят и да я изплаща в злато ако някой я предияви за изплащане, нямаше този издател да може да печата колкото си иска без да има съответното златно покритие, защото щяха да го надушат за нула време и щяха да го фалират за 2 дена!!!
    Зад парите винаги са стояли стоки!!!!! Дори по-точно всички стоки които се продават на пазара. Идеята как зад парите трябва да стои една конкретна стока, в лицето на златото, е абсурдна. За един кратък период в края на златния стандарт за по-голямо удобство е въведена система с хартиени пари които са обменими за злато. Това не променя факта, че в онзи период зад цялото злато са стояли стоки. Причината е, че тогава златото се е използвало като пари. В момента вече е отишло там където му е мястото. Просто още една стока.

Коментар

Не, не схващам... Причината най-вероятно е че и ти самият не схващаш какво искаш да кажеш?
      схващаш, сващаш....
      чао засега и хубав ден.

Коментар

Ако зад банкнотата стоеше задължението на издателят и да я изплаща в злато ако някой я предияви за изплащане, нямаше този издател да може да печата колкото си иска без да има съответното златно покритие, защото щяха да го надушат за нула време и щяха да го фалират за 2 дена!!!
        сега вземи обясни как да създадем инфлация...
        или как без инфлация да стимулираме потребление...
        или как да спрем да трупаме - кюлчета, гарсониери, парцуца, прасИта в буркани и прочие ненужни ни работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнение
          вярно ли не схващаш или се правиш на ударен?
          Не, не схващам... Причината най-вероятно е че и ти самият не схващаш какво искаш да кажеш?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
            Какво спят тия Централни банки не знам
            правят се на умрели лисици

Коментар

Откакто има Интернет парите могат да се движат със скоростта на светлината...
              вярно ли не схващаш или се правиш на ударен?
              мисля, че е второто.
              иначе що да не се движат и със свръхсветлинна... то туй нЯщо интернетя голяма работа....

Коментар

какъвто си искате стандарт си изберете, но ако няма пари и ако не се движат с подобаваща скорост-жална ви майка.
                Откакто има Интернет парите могат да се движат със скоростта на светлината. Въпросът е не как се движат, а какво стои зад една банкнота? В момента зад една банкнота не стои нищо!!! Не стои ничие задължение за нещо!!! Ето защо печатарките се движат с такава скорост че жална ви майка!!!

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

печатат, печатат ама ... пари / мангизи, сухо, кеш и т.н./ нЕма. що така?
                  няма по света-и у нас

dddd ви го написа - ако искате златен, сребърен, тухлен/гарсониерен/, някои смятат в бири, парцуца, прасИта и т.н. ...
                  какъвто си искате стандарт си изберете, но ако няма пари и ако не се движат с подобаваща скорост-жална ви майка.
                  Ми ти сам го каза - печатат, а пари няма, т.е. и сега ни е жална майката. Какво спят тия Централни банки не знам

Коментар

Изнервям се... Да обясняваш на дебилите защо печатането на пари причинява инфлация не е лесна работа!
                    печатат, печатат ама ... пари / мангизи, сухо, кеш и т.н./ нЕма. що така?
                    няма по света-и у нас

dddd ви го написа - ако искате златен, сребърен, тухлен/гарсониерен/, някои смятат в бири, парцуца, прасИта и т.н. ...

Коментар

• Ще си загубите вие парите в златото, ама ваши са си.

Коментар

Именно ...
                        Никоя централна банка, няма да тръгне да си продава златото с цел да му смъкне цената . Ако решат да му бутат цената спекулативно, просто ще изтегли колкото е необходимо ликвидност от пазара. Така хем агнето цяло, хем шараните прецакани

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                          Ама страхотни теории се развивате тука, как не ги интересувало златото, като в същото време Форд Нокс се пълни с кюлчета злато та се пука по шевовете
                          Именно ...

Коментар

Не, изобщо не смятам, че го правят за печалба, в това отношение съм съгласен с теб. Това, което наистина ме интересува е отношението им към златото, не към дълговите книжа и изобщо цялата тая поредица от въпроси насочени към теб беше с цел да уточним какво е отношението на централните банки към златото. Просто по-рано каза, че за тях то е просто актив и не ги интересува, не работят за печалба, а за стабилност и за това естествената ми реакция беше - ми тогава защо сега не продават. Защо когато цените са на върха не продават за да ги успокоят и да донесат стабилност. Ако ставаше дума за Mortgage-backed securities до сега да са ги изшъткали всичките, пък златото не го продават ама седят върху него и го мътят
                            Ама страхотни теории се развивате тука, как не ги интересувало златото, като в същото време Форд Нокс се пълни с кюлчета злато та се пука по шевовете

Коментар

Не, изобщо не смятам, че го правят за печалба, в това отношение съм съгласен с теб. Това, което наистина ме интересува е отношението им към златото, не към дълговите книжа и изобщо цялата тая поредица от въпроси насочени към теб беше с цел да уточним какво е отношението на централните банки към златото. Просто по-рано каза, че за тях то е просто актив и не ги интересува, не работят за печалба, а за стабилност и за това естествената ми реакция беше - ми тогава защо сега не продават. Защо когато цените са на върха не продават за да ги успокоят и да донесат стабилност. Ако ставаше дума за Mortgage-backed securities до сега да са ги изшъткали всичките, пък златото не го продават ама седят върху него и го мътят
                              Тяхната цел не е стабилност на пазара на злато. на никой не му пука за пазара на злато освен на шепа спекуланти. Златото като иска и до 10 долара да падне и на 10000 да се качи на централните банки им е през оная работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Централните банки имат различен дневен ред от този на другите инвеститори. Техните действия нямат информативно значение за който и да било друг. Те осигуряват стабилност, а не печалба

разбира се ако те кефи можеш да повтаряш действията на ЕЦБ например и в момента да купуваш гръцки италиански и испански дълг, или пък да действаш като ФЕД и да купуваш евтин американски дълг. Аз не бих го правил но като толкова ти харесва и смяташ че централните банки го правят за да печелят то нямаш проблеми

Коментар

Working...
                                X