Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе, не схващам... Причината най-вероятно е че и ти самият не схващаш какво искаш да кажеш?
чао засега и хубав ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАко зад банкнотата стоеше задължението на издателят и да я изплаща в злато ако някой я предияви за изплащане, нямаше този издател да може да печата колкото си иска без да има съответното златно покритие, защото щяха да го надушат за нула време и щяха да го фалират за 2 дена!!!
или как без инфлация да стимулираме потребление...
или как да спрем да трупаме - кюлчета, гарсониери, парцуца, прасИта в буркани и прочие ненужни ни работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениевярно ли не схващаш или се правиш на ударен?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеКакво спят тия Централни банки не знам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОткакто има Интернет парите могат да се движат със скоростта на светлината...
мисля, че е второто.
иначе що да не се движат и със свръхсветлинна... то туй нЯщо интернетя голяма работа....
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениекакъвто си искате стандарт си изберете, но ако няма пари и ако не се движат с подобаваща скорост-жална ви майка.
Ако зад банкнотата стоеше задължението на издателят и да я изплаща в злато ако някой я предияви за изплащане, нямаше този издател да може да печата колкото си иска без да има съответното златно покритие, защото щяха да го надушат за нула време и щяха да го фалират за 2 дена!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениепечатат, печатат ама ... пари / мангизи, сухо, кеш и т.н./ нЕма. що така?
няма по света-и у нас
dddd ви го написа - ако искате златен, сребърен, тухлен/гарсониерен/, някои смятат в бири, парцуца, прасИта и т.н. ...
какъвто си искате стандарт си изберете, но ако няма пари и ако не се движат с подобаваща скорост-жална ви майка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИзнервям се... Да обясняваш на дебилите защо печатането на пари причинява инфлация не е лесна работа!
няма по света-и у нас
dddd ви го написа - ако искате златен, сребърен, тухлен/гарсониерен/, някои смятат в бири, парцуца, прасИта и т.н. ...
какъвто си искате стандарт си изберете, но ако няма пари и ако не се движат с подобаваща скорост-жална ви майка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеИменно ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеАма страхотни теории се развивате тука, как не ги интересувало златото, като в същото време Форд Нокс се пълни с кюлчета злато та се пука по шевовете
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеНе, изобщо не смятам, че го правят за печалба, в това отношение съм съгласен с теб. Това, което наистина ме интересува е отношението им към златото, не към дълговите книжа и изобщо цялата тая поредица от въпроси насочени към теб беше с цел да уточним какво е отношението на централните банки към златото. Просто по-рано каза, че за тях то е просто актив и не ги интересува, не работят за печалба, а за стабилност и за това естествената ми реакция беше - ми тогава защо сега не продават. Защо когато цените са на върха не продават за да ги успокоят и да донесат стабилност. Ако ставаше дума за Mortgage-backed securities до сега да са ги изшъткали всичките, пък златото не го продават ама седят върху него и го мътят
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеНе, изобщо не смятам, че го правят за печалба, в това отношение съм съгласен с теб. Това, което наистина ме интересува е отношението им към златото, не към дълговите книжа и изобщо цялата тая поредица от въпроси насочени към теб беше с цел да уточним какво е отношението на централните банки към златото. Просто по-рано каза, че за тях то е просто актив и не ги интересува, не работят за печалба, а за стабилност и за това естествената ми реакция беше - ми тогава защо сега не продават. Защо когато цените са на върха не продават за да ги успокоят и да донесат стабилност. Ако ставаше дума за Mortgage-backed securities до сега да са ги изшъткали всичките, пък златото не го продават ама седят върху него и го мътят
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЦентралните банки имат различен дневен ред от този на другите инвеститори. Техните действия нямат информативно значение за който и да било друг. Те осигуряват стабилност, а не печалба
разбира се ако те кефи можеш да повтаряш действията на ЕЦБ например и в момента да купуваш гръцки италиански и испански дълг, или пък да действаш като ФЕД и да купуваш евтин американски дълг. Аз не бих го правил но като толкова ти харесва и смяташ че централните банки го правят за да печелят то нямаш проблеми
Коментар
Коментар