IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
    На теория е така, на практика не е обаче. Я ми кажи, какви стоки точно стоят за трилионите дългове на САЩ ?
    Е не така де, и зад трилионите дългове стоят стоки ... които обаче още не са произведени

Коментар

• Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнение
      Защото така пише в учебниците по икономика.
      А всъщност причината е по-дълбока.Без непрекъсната стимулация на потреблението (или експанзия към нови платежоспособни пазари) самата същност на капитализма е обречена.Така че мирен изход от кризата в рамките на съществуващата система едва ли ще има.
      Аз пък си мисля, че хората в 21век сме достатъчно умствено израснали, за да водим разни глупави войни. Ако системата е на друго мнение, значи е време да бъде сменена.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
        Много ми допадат разсъжденията ти, но само ника ти не ми харесва, защото ми навява лоши спомени от моето минало, свързани с Делта сток
        Обикновено хората имащи лоши спомени от валутния пазар имат една обща черта. Смятат, че Господ им е длъжник. А той горкия на кого по-напред... На никого с нищо не е длъжен. В момента в който го осъзнаеш, си застрахован от лоши спомени!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
          Много ми допадат разсъжденията ти, но само ника ти не ми харесва, защото ми навява лоши спомени от моето минало, свързани с Делта сток
          То и на форекса му навява същите мисли, за тва е сега е фен на златото. Защото опадъчния живот на дълг е оставил трайна резка в съзнанието му

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Ма защо ти ще ми стимулираш потреблението? Аз да не съм някакъв дебил, че да не зная от какво имам нужда? Ако имам от нещо нужда ще си го купа, ако ли не няма да го купя. Точка!
            Защото така пише в учебниците по икономика.
            А всъщност причината е по-дълбока.Без непрекъсната стимулация на потреблението (или експанзия към нови платежоспособни пазари) самата същност на капитализма е обречена.Така че мирен изход от кризата в рамките на съществуващата система едва ли ще има.

Коментар

• Първоначално изпратено от s_LaSH Разгледай мнение
              И като как точно предлагаш да се повиши потреблението на четките за зъби - до всеки слабоумен юрод да застане един борец за справедливост с Калашник в ръка или как
              Достатъчно е хората да спрат да бъдат облъчвани с шизоидно-циклофренични теории за "стимулиране" на потреблението и божествения произход на инфлацията тъй необходима за икономиката, като въздуха и водата за всяко живо същество!...

Ако кретенското "стимулиране" на икономиката бе спряно преди 20 години щяхме да го преболедуваме много по-леко и вече щяхме да сме тръгнали по пътя на устойчивото развитие. Колкото повече продължава икономическата заблуда, толкова по-жесток ще е икономическия срив... Като зависимоста е в геометрична прогресия!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Да, виждам ще се пръснеш по шевовете от акъл... Както казваше дядо ми лека му пръст, умен ама тъпоумен... Ето от такова тъпоумие стигнахме дотам че на планетата има 4 милиарда ползващи смартфони и само 3 милиарда ползващи четки за зъби!
                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Да, виждам ще се пръснеш по шевовете от акъл... Както казваше дядо ми лека му пръст, умен ама тъпоумен... Ето от такова тъпоумие стигнахме дотам че на планетата има 4 милиарда ползващи смартфони и само 3 милиарда ползващи четки за зъби!
                  И като как точно предлагаш да се повиши потреблението на четките за зъби - до всеки слабоумен юрод да застане един борец за справедливост с Калашник в ръка или как

Коментар

• Първоначално изпратено от s_LaSH Разгледай мнение
                    Мастъре обожавам агитпроповския ти плам закърмен в АОНСУ... такова обилно слюнкоотделяне - чак заваля Ако действително си чел "Капиталът" предполагам щеше да я забраниш Да действително смятам настоящото тук и сега за най-важно, и това ми убеждение произтича от квантовата механика, по специално Копенхагенската интерпретация, и парадокса на Шрьодингер, което естествено не отрича съществуването на други наблюдатели, за които котката е неандерталец. Които съчувстват на неандерталците и ги смята за връх на еволюцията Не приемам обаче войнстващата арогантност и пръскане на слюнки, когнитивен дисонанс получавам когато ме убеждаваш, че Земята е плоска

Коментар

• "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
                      - Вярвате в политиката на FRS(Fed)? Вие сте вярващ!
                      Last edited by citizen_bg; 15.02.2012, 12:50.

Коментар

Кънтиш на кухо та не се трае... Хората с посредствен интелект се познават винаги смятат че най-великото време е настоящето просто защото миналото не е било удостоено с тяхната величайша особа... Колко смехотворно?!... Ама ти наистина ли си толкова тъп да си мислиш че миналото не е имало своите адронни колайдери, кока-коли, брендове, ноу-наута, логистики и прочие свръх постижения ЗА СВОЕТО време? Мнооооо си тъп Сашееее... Светът е тънел в мрак и невидение докато ти не си се родил!
                        Мастъре обожавам агитпроповския ти плам закърмен в АОНСУ... такова обилно слюнкоотделяне - чак заваля Ако действително си чел "Капиталът" предполагам щеше да я забраниш Да действително смятам настоящото тук и сега за най-важно, и това ми убеждение произтича от квантовата механика, по специално Копенхагенската интерпретация, и парадокса на Шрьодингер, което естествено не отрича съществуването на други наблюдатели, за които котката е неандерталец. Които съчувстват на неандерталците и ги смята за връх на еволюцията Не приемам обаче войнстващата арогантност и пръскане на слюнки, когнитивен дисонанс получавам когато ме убеждаваш, че Земята е плоска

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                          От твойте уста в божиите уши. Как ми се иска да си прав, не ми трябва нито злато, нито нищо. Искренно се надявам така да се развият нещата. Лошото е, че за сега това въобще не се усеща, така че - надявай се на най-доброто, готви се най-лошото, пък дано да си се готвил напразно
                          И на мен ми се иска да е прав, и си викам дано, дали, ама надали. С тази алчност света наистина не върви към по-добро и няма как да идва хубава епоха, защото нали се сещате как природата вече не може да ни търпи глупостите и резултатите ги виждаме ден след ден, и недай си боже да ги усетим на гърба си!!!
                          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Зад парите винаги са стояли стоки!!!!! Дори по-точно всички стоки които се продават на пазара. Идеята как зад парите трябва да стои една конкретна стока, в лицето на златото, е абсурдна. За един кратък период в края на златния стандарт за по-голямо удобство е въведена система с хартиени пари които са обменими за злато. Това не променя факта, че в онзи период зад цялото злато са стояли стоки. Причината е, че тогава златото се е използвало като пари. В момента вече е отишло там където му е мястото. Просто още една стока.
                            На теория е така, на практика не е обаче. Я ми кажи, какви стоки точно стоят за трилионите дългове на САЩ ? Стоят едни хартишки, зад които стоят още едни и още едни, че да не можеш да видиш върха на пирамидата дето са заформили

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Зад парите винаги са стояли стоки!!!!!
                              Айде бе... Не думай!... И какви стоки се появиха заедно с онези 50 милиарда паунда които Банк ъф Ингланд напечата миналата седмица? Трябва да са се появили някакви гигантски складове до Лондон за 1 вечер!?...

Коментар

• Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнение
                                сега вземи обясни как да създадем инфлация...
                                или как без инфлация да стимулираме потребление...
                                Ма защо ти ще ми стимулираш потреблението? Аз да не съм някакъв дебил, че да не зная от какво имам нужда? Ако имам от нещо нужда ще си го купа, ако ли не няма да го купя. Точка!

Да "стимулираш" хората да потребяват като им обезценяваш парите и ги принуждаваш да ги харчат за каквото и да е само и само да не се обезценяват, това е най-тъпото нещо, което може да го има в едно общество! Кретенска история...

Ама имало криза и трябвало да излезем... Ами тази криза е създадена точно от такива "стимулации" в миналото като всеки път се е налагало тази икономическа мастурбация да е все по-агресивна за да постигне целта си... до следващата, още по-голяма криза! Когато една порочна практика не може сам да я спреш идва време в което спирачката ти я слагат физическите и икономическите закони!

Коментар

Working...
                                X