Първоначално изпратено от dosadnik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФБР: "Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнениеЗащото така пише в учебниците по икономика.
А всъщност причината е по-дълбока.Без непрекъсната стимулация на потреблението (или експанзия към нови платежоспособни пазари) самата същност на капитализма е обречена.Така че мирен изход от кризата в рамките на съществуващата система едва ли ще има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеМного ми допадат разсъжденията ти, но само ника ти не ми харесва, защото ми навява лоши спомени от моето минало, свързани с Делта стокСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеМного ми допадат разсъжденията ти, но само ника ти не ми харесва, защото ми навява лоши спомени от моето минало, свързани с Делта сток
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеМа защо ти ще ми стимулираш потреблението? Аз да не съм някакъв дебил, че да не зная от какво имам нужда? Ако имам от нещо нужда ще си го купа, ако ли не няма да го купя. Точка!
А всъщност причината е по-дълбока.Без непрекъсната стимулация на потреблението (или експанзия към нови платежоспособни пазари) самата същност на капитализма е обречена.Така че мирен изход от кризата в рамките на съществуващата система едва ли ще има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от s_LaSH Разгледай мнениеИ като как точно предлагаш да се повиши потреблението на четките за зъби - до всеки слабоумен юрод да застане един борец за справедливост с Калашник в ръка или как
Ако кретенското "стимулиране" на икономиката бе спряно преди 20 години щяхме да го преболедуваме много по-леко и вече щяхме да сме тръгнали по пътя на устойчивото развитие. Колкото повече продължава икономическата заблуда, толкова по-жесток ще е икономическия срив... Като зависимоста е в геометрична прогресия!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДа, виждам ще се пръснеш по шевовете от акъл... Както казваше дядо ми лека му пръст, умен ама тъпоумен... Ето от такова тъпоумие стигнахме дотам че на планетата има 4 милиарда ползващи смартфони и само 3 милиарда ползващи четки за зъби!Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДа, виждам ще се пръснеш по шевовете от акъл... Както казваше дядо ми лека му пръст, умен ама тъпоумен... Ето от такова тъпоумие стигнахме дотам че на планетата има 4 милиарда ползващи смартфони и само 3 милиарда ползващи четки за зъби!
Коментар
-
Първоначално изпратено от s_LaSH Разгледай мнениеМастъре обожавам агитпроповския ти плам закърмен в АОНСУ... такова обилно слюнкоотделяне - чак заваля Ако действително си чел "Капиталът" предполагам щеше да я забраниш Да действително смятам настоящото тук и сега за най-важно, и това ми убеждение произтича от квантовата механика, по специално Копенхагенската интерпретация, и парадокса на Шрьодингер, което естествено не отрича съществуването на други наблюдатели, за които котката е неандерталец. Които съчувстват на неандерталците и ги смята за връх на еволюцията Не приемам обаче войнстващата арогантност и пръскане на слюнки, когнитивен дисонанс получавам когато ме убеждаваш, че Земята е плоскаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
"Вярвате в златния стандарт? Вие сте екстремист!"
- Вярвате в политиката на FRS(Fed)? Вие сте вярващ!Last edited by citizen_bg; 15.02.2012, 12:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКънтиш на кухо та не се трае... Хората с посредствен интелект се познават винаги смятат че най-великото време е настоящето просто защото миналото не е било удостоено с тяхната величайша особа... Колко смехотворно?!... Ама ти наистина ли си толкова тъп да си мислиш че миналото не е имало своите адронни колайдери, кока-коли, брендове, ноу-наута, логистики и прочие свръх постижения ЗА СВОЕТО време? Мнооооо си тъп Сашееее... Светът е тънел в мрак и невидение докато ти не си се родил!
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеОт твойте уста в божиите уши. Как ми се иска да си прав, не ми трябва нито злато, нито нищо. Искренно се надявам така да се развият нещата. Лошото е, че за сега това въобще не се усеща, така че - надявай се на най-доброто, готви се най-лошото, пък дано да си се готвил напразноЗнанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗад парите винаги са стояли стоки!!!!! Дори по-точно всички стоки които се продават на пазара. Идеята как зад парите трябва да стои една конкретна стока, в лицето на златото, е абсурдна. За един кратък период в края на златния стандарт за по-голямо удобство е въведена система с хартиени пари които са обменими за злато. Това не променя факта, че в онзи период зад цялото злато са стояли стоки. Причината е, че тогава златото се е използвало като пари. В момента вече е отишло там където му е мястото. Просто още една стока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗад парите винаги са стояли стоки!!!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнениесега вземи обясни как да създадем инфлация...
или как без инфлация да стимулираме потребление...
Да "стимулираш" хората да потребяват като им обезценяваш парите и ги принуждаваш да ги харчат за каквото и да е само и само да не се обезценяват, това е най-тъпото нещо, което може да го има в едно общество! Кретенска история...
Ама имало криза и трябвало да излезем... Ами тази криза е създадена точно от такива "стимулации" в миналото като всеки път се е налагало тази икономическа мастурбация да е все по-агресивна за да постигне целта си... до следващата, още по-голяма криза! Когато една порочна практика не може сам да я спреш идва време в което спирачката ти я слагат физическите и икономическите закони!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар