IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
    Някой ще обясни ли защо през 2015г. тоталния коефициент на фертилност (total fertility rate) в България е бил по-висок от този коефициент в Япония, Сингапур, Тайван, Германия, Сърбия, Хърватска, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Молдова, Босна и Херцеговина, Македония. Тоест жените в детеродна възраст в България средно раждат повече деца отколкото жените в детеродна възраст в посочените държави.

    През 2015г. вече втора поредна година тоталния коефициент на фертилност в България се увеличава спрямо предходната година. Тоест през 2015г. жените в детеродна възраст в България средно са раждали повече деца, отколкото жените в детеродна възраст през 2014г.
    През 2015 г. в страната са регистрирани 65 950 живородени деца и в сравнение с предходната година броят им намалява с 1 635 деца. Броят на жените във фертилна възраст към 31.12.2015 г. е 1 561 хил., като спрямо предходната година намалява с близо 19 хил., а спрямо 2001 г. - с над 346 хиляди. Тоталният коефициент на плодовитост1 е един от основните показатели, характеризиращи плодовитостта на жените. През 2015 г. средният брой живородени деца от една жена е 1.53. За сравнение, през 2001 г. той е бил 1.24, а през 2013 г. - 1.48.
    След като намаляват живородените, а се увеличава тоталния коефициент на фертилност, то ще рече, че жените във фертилна възраст намаляват в по-голяма степен отколкото живородените. Трагично! Младите българи бягат от страната на ужасите.
    Last edited by Trakatrak'; 16.04.2016, 08:58.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
      Михалчо, тия са само разликите между родените и умрелите. Емиграцията - отделно!
      начи още по-лошо то направо тъжно ......

      Коментар


      • Някой ще обясни ли защо през 2015г. тоталния коефициент на фертилност (total fertility rate) в България е бил по-висок от този коефициент в Швейцария, Япония, Сингапур, Тайван, Германия, Сърбия, Хърватска, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Молдова, Босна и Херцеговина, Македония. Тоест жените в детеродна възраст в България средно раждат повече деца отколкото жените в детеродна възраст в посочените държави.

        През 2015г. вече втора поредна година тоталния коефициент на фертилност в България се увеличава спрямо предходната година. Тоест през 2015г. жените в детеродна възраст в България средно са раждали повече деца, отколкото жените в детеродна възраст през 2014г.
        Last edited by Ivan2015; 26.04.2016, 21:10.

        Коментар


        • Някой ще обясни ли защо само за първите 2 месеца на 2016г. броят на починалите хора в Русия е бил с 35486 по-голям, отколкото е бил броят на родените хора в Русия през същия период.
          За първите 2 месеца на 2016г. в Русия са родени 290164 деца.
          За първите 2 месеца на 2016г. в Русия са починали 326650 души.

          Данните са публикувани от Росстат.
          Last edited by X_Y; 16.04.2016, 11:02.

          Коментар


          • Михалчо, тия са само разликите между родените и умрелите. Емиграцията - отделно!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
              Някой ще обясни ли защо през 2015г. в така наречената Донецка народна република са починали 3,198 пъти повече хора, отколкото са родени?
              През 2015г. в така наречената Донецка народна република са родени само 9162 души, а са починали 29300 души.
              Според данни, публикувани от така наречената Донецка народна република (ДНР), на 1 януари 2015г. населението на така наречената ДНР е било 2355460 души, а на 1 януари 2016г. е било 2335267 души. Тоест според тези данни, през 2015г. раждаемостта в така наречената ДНР е била само 3,89 промила (3,89 на 1000 души население).
              я обясни тва ве ттрол

              За година населението на България е намаляло с близо 50 хил. души
              Най-нисък е делът на възрастното население в София, Благоевград и Варна

              http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-dushi-215159/

              йеее хората се спасяват от троловете като тоя педал Ivan2015 и от Мутриландия ......... сега и мутрафонгелите ше фалират крайно време им беше ....
              Last edited by michaelis12; 15.04.2016, 23:53.

              Коментар


              • Насeление на възраст над 59 години в България:
                1)
                - в края на 1989г. беше 1,699,040 души
                2)
                - в края на 2015г. беше 1,954,918 души
                Тоест за 26 години населението на възраст над 59 години в България се е увеличило за щастие с 255,878 души въпреки мечтата на бюджетниците населението на възраст над 59 години да беше спаднало с НАД МИЛИОН души за да може приходите от ДДС и Акцизи да се харчат за бюджетниците вместо за дефицитa на НОИ.





                http://statlib.nsi.bg:8181/bg/lister...004298&page=57
                http://www.nsi.bg/bg/content/2977/%D...BF%D0%BE%D0%BB
                Last edited by Inform; 16.04.2016, 00:22.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  ☞ Ще приеме ли България белите африканери? http://investments.dir.bg/_wm/librar...ite-afrikaneri
                  Цялата статия трябва да се прочете, за да се види, кои всъщност са расистите !!!

                  Белите в Зимбаве където никога не е имало апартейд, а само образователен ценз (неграмотните не са имали право на глас), също бяха изтребени и прогонени от цветущата до началото на 90-те африканска държава. Дотогава Зимбаве е един от най-големите производители на зърно в света и най-големият производител на жито в Европа. Има и развита индустрия от която днес не е останало почти нищо.

                  В Южна Африка която също бе цветуща държава, макар белите да са много повече, се отива към същата посока. От 1994 година насам десетки хиляди фермери са загубили живота си по отвратително брутален начин. До 2013 г. повече от 90 000 бели южноафриканци са убити, като от тях фермери са около 4 000.
                  Според някои наблюдатели близо 2% от белите вече са избити по време на демокрацията, като процеса се засилва колкото повече те намаляват. Това е на фона на убитите 7 518 чернокожи по време на цялата история на апартейда.


                  Помня: навремето ни проглушиха ушите с "апартейдът", ЮАР дори бе прогонена от ООН... интересно - защо ли сега ООН мълчи, при положение, че сега белите хора в Южна Негрия са подложени не само на дискриминация, но и на откровен геноцид? Нима това не е доказателство, че вече и ООН е овладяна от открити врагове на белите хора? Обърнете внимание, че Британия и Холандия не искат тия хора - които реално са техни сънародници, защото са бели християни, а не черни ислямисти !!! А всъщност тия хора, подложени на гонения и терор, имат много повече право да искат убежище и бежански статут от всякакви северноафриканци, пакистанци и прочее паплач !!!
                  Интересно е и какво си мислят черните диваци, че ще постигнат, като избият или прогонят белите, при положение, че те самите не стават за нищо? Зимбабве е типичен пример - първо геноцид срещу белите хора - после тотален икономически и стопански колапс !!! Все си мисля, че Зимбабве е била най-голям производител на житце в Негрия, а не в Европа, но както и да е - в подобен случай белите държави трябва мигновено да спират всякакви помощи и всякакъв търговски обмен с расистките нигърски държави - и да оставят диваците да стигнат до канибализъм !!!

                  Защо ли всички най-бедни 10 държави са нигърски? Дали защото белите държави "експлоатират ресурсите на Негрия", или защото местните са безполезни негодници? Най-"забавна" е историята на Хаити - някога завладяна от белите испанци (индианските хора са избити), после - завладяна от безумно размножаващите се негъри, докарани първоначално като роби. Превръща се в първата нигърска република на света и неизменно е измежду най-бедните държави - нигърска държава извън Негрия. Дали ако не бе нигърска република, а под бяла власт, Хаити щеше да е толкоз бедна държава? Дори на индианците (законните и собственици) да бяха я оставили - щеше ли да е от най-бедните държави на света? За сравнение - източната половина на островът - Доминиканската република, също има доста чернокожо население, но белите управляват здраво - скоро четох, че само ръстът на БВП на Доминиканската република за 1 година е повече от целият БВП на Република Хаити... интересно - дали има нелегална миграция през границата - и отде-накъде е насочена тя?

                  Толерастията и търпимостта на цивилизованите хора към диваците, ще потопи целият свят във варварство, ако продължи само още няколко десетилетия !!!
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Един южноамериканец е казал, че всички сме смъртни до първата целувка и до втората чаша с вино
                    Тая латинска романтика преформатирана по балкански образец ще да е "Всички сме смъртни до първото изперчване и до третата ракия. Ако двете се обединят, се качваме на колата. Синергията им дървета поваля край пътя.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                      Един южноамериканец е казал, че всички сме смъртни до първата целувка и до втората чаша с вино
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvait...adostta.298791

                        Коментар


                        • Някой ще обясни ли защо през 2015г. в така наречената Донецка народна република са починали 3,198 пъти повече хора, отколкото са родени?
                          През 2015г. в така наречената Донецка народна република са родени само 9162 души, а са починали 29300 души.
                          Според данни, публикувани от така наречената Донецка народна република (ДНР), на 1 януари 2015г. населението на така наречената ДНР е било 2355460 души, а на 1 януари 2016г. е било 2335267 души. Тоест според тези данни, през 2015г. раждаемостта в така наречената ДНР е била само 3,89 промила (3,89 на 1000 души население).

                          Коментар


                          • Според данни, публикувани от Росстат, през февруари 2016г. броят на сключените граждански бракове в Русия е намалял с 17,919 % спрямо февруари 2015г.
                            Според данни, публикувани от Росстат, през февруари 2016г. броят на разводите в Русия се е увеличил с 4,739 % спрямо февруари 2015г.
                            Според някои експерти, намалението на сключените граждански бракове в Русия вероятно ще доведе до спад на раждаемостта в Русия.
                            Last edited by Ivan2015; 29.03.2016, 14:41.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                              Заслужава си да се даде подслон на няколко хиляди. Определено.
                              Много внимателно, премислено и договорно. Заедно с други страни от Източна Европа, за да бъдат разпределени, разсредоточени. В Северозападна България добре ще стоят като организиращ и дисциплиниращ фактор, в рамките на българските закони. Но ме съмнява мафията на ДС и чуждите агентури да ги допуснат, щото гледат сами да разграбят България и да я разпуснат. Всякакви инициативи за прием на имигранти, дори на българите от Бесарабия са умишлено възпрепятствани. Вероятно се подготвя дезинтегрирането на България.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                                Заслужава си да се даде подслон на няколко хиляди. Определено.
                                Щото в Австралия не остана място ли? Или смяташ че отвратителният климат ги влече насам?

                                Коментар

                                Working...
                                X