IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демографията е Фактор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Според данни от Росстат през първите 6 месеца на 2018г. населението на Русия е намаляло с 88739 души. Едва ли някой демограф би се учудил от тези данни, защото сега в Русия има демографска криза.
    https://ru.delfi.lt/abroad/russia/ro....d?id=78846567
    Last edited by Ivan2015; 21.08.2018, 13:09.

    Коментар


    • https://www.investor.bg/aziia/336/a/...comment-newest

      Коментар



      • Според данни на Евростат населението ни намалява и застарява. Според изчисленията, на трима българи в трудоспособна възраст се пада по един пенсионер. Възможно ли е да останем без пенсии заради липсата на достатъчно работещи млади хора? "В дългосрочен план има риск да се наложи сериозно намаляване на пенсиите или страшно много да се увеличат осигурителните вноски", посочи икономистът Георги Вулджев пред Bulgaria ON AIR. Той подчерта, че няма достатъчно спестявания в Сребърния фонд и няма как да се разчита на него. По думите на Вулджев трябва да се промени структурата на системата. "В момента се разчита работещите да плащат пенсиите на пенсионерите. С тази тенденция, в която работещите стават все по-малко, става непосилно", уточни той. Финансистът Мика Зайкова е на мнение, че наливаме пари в нереформирани системи. Според нея трябва да направим реформи и да си повишим доходите през производство и инвестиции. По думите ѝ обаче инвестиции в България няма. "Според данни на ООН през 2017 г. човечеството е изхарчило официално 1,7 трилиона долара за въоръжение. Ако вземем да се разоражим малко, може да намерим пари за пенсионната система", каза тя. Зайкова се обяви категорично за въвеждането на еврото в страната ни. Тя настоя, че това ще вдигне кредитния рейтинг на България и ще даде стабилност в мислите на инвеститорите. "Много хора възприемат влизането в еврозоната като някаква панацея. Валутният борд крепи тази фискална дисциплина, която имаме в момента", отбеляза Георги Вулджев и предупреди, че премахвайки го има голям риск да тръгнем по пътя на Гърция.

        Last edited by RUBLA; 10.05.2018, 13:47. Причина: Забранен линк.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

          Ванчо,що ми се струва ,че пропускаш едни дребни детайли?!

          ".....През 1912-1913 г. много българи от Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини се отправят на големи бежански потоци към България. За мащабите на този процес може да се съди по данните, събрани от Дирекцията за настаняване на бежанците, където са регистрирани преминали в страната общо 55 780 бежански домакинства с 252 370 души...."

          "............ Основната част от прииждащото население се изселва от януари до ноември 1913 г., но този процес продължава до 1923 г., когато в страната пристигат последните семейства от Одринско и Узункюприйско............."

          Ето ти цялата статия ,в която досто подробно е описано - кой,къде,кога,защо.....
          http://macedonia.kroraina.com/giliev...kr_uzunova.htm
          Защо смяташ, че съм пропуснал нещо?
          Аз дадох данни от които се вижда, че през 1989г. и през 1990г., тоест когато България се управляваше от БКП, а после и от БСП (на 3 април 1990г. БКП се преименува на БСП ), населението на България рязко е намаляло. Дадох официални данни, според които през 1912г. и 1913г. населението на България се е увеличило и тези данни ги дадох единствено за да отговоря на реплика към мен. Според тези данни през 1913г. населението на България се е увеличило с над 365 000 души. На много хора е ясно, че през 1989г. и 1990г. много български граждани са емигрирали от България. През 1924г. в България са родени около 207 000 деца, а през 1924 год. така наречената Южна Добруджа не е била част от България, а от Румъния. През 1924г. тоталният коефициент на плодовитост на жените в детеродна възраст в България е бил в пъти по-голям в сравнение с 1989г. При управлението на правителството на Жан Виденов, което беше правителство на коалиция около БСП, този тотален коефициент на плодовитост на жените в детеродна възраст в България рязко спадна и бе на много ниски нива. През 2017г. този тотален коефициент на плодовитост на жените в детеродна възраст в България бе почти равен на този коефициент през 2009г., но пък през 2017г. този тотален коефициент на плодовитост на жените в детеродна възраст в България беше по-голям в сравнение с 2008г., а през 2008г. управляваше Тройната коалиция. През 2009г. първо управляваше Тройната коалиция, но през юли 2009г. вече беше сформирано първото правителство на ГЕРБ.
          Според предварителни прогнозни оценки на някои демографи, през 2018г. тоталният коефициентът на плодовитост на жените в детеродна възраст в България ще бъде с по-висока стойност спрямо 2009г. След по-малко от 1 година ще разберем дали тази прогноза ще се сбъдне. Сега стандартът на живот на хората в България като цяло е по-висок в сравнение с 1989г. и в сравнение с 2009г.
          Сега жените в детеродна възраст в Нигер средно раждат много повече деца в сравнение с Швейцария и в сравнение с Русия. Стандартът на живот на хората в Швейцария е по-висок в сравнение с Нигер и това е поредното доказателство, че няма пряка зависимост между висок стандарт на живот и висок тотален коефициент на плодовитост на жените в детеродна възраст.
          Според данни от информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването на България през април 2018г. в болнични заведения във Варненска област са родени повече деца в сравнение с април 2017г..
          Last edited by Ivan2015; 09.05.2018, 15:06.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

            Вижте още какво намерих, не знам дали графиката е вярна, но ако е вярна, освен, че населението се топи с ударни герберастки темпове, при Боко тъпото също и раждаемостта намалява.




            http://www.podoko.eu/?p=588

            Според мен на България и остават още около 50 години съществуване в сегашния вид.
            При управлението на Станишев раждаемостта рязко нарасна поради увеличаване на доходите, стабилизиране на икономиката, намаляване на безработицата и оптимизмът от влизането в ЕС. Освен това тогава се въведоха нови мерки за подкрепа на майчинството и семейството. Това доведе до т. нар. компесаторен ефект, при който семействата неосъществили желанието си за повече деца, започнаха да се решават да добият още деца. Управлението на Борисов съвпадна с финансовата криза, а това намали желанието за нови деца. Но също демографския проблем съвсем не бе приоритет за тези управници и резултатите са налице. Нещо повече - патриотарите твърдяха, че са за ударно решаване на демографските затруднения, но като дойдоха на власт само Симеонов се зае с кротка дейност в тази насока, докара сезонни работници. Утре се навършва една година от това правителство, ала ангажиментите му си висят неизпълнени.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

              Никакви български турци не са и ти го знаеш повече от отлично - българските турци са се изнесли още сле Освобождението (причините са ясни), останали са българомохамеданите, които са си с наша жилка, а не с анадолски корени! Като историк си отлично наясно, че особено "турците" в Делиормана в основната си част са помюсюлманчени българи - повече доброволно. Е, има и разни мюсюлмански секти (тип Бедреддин Симави и т.н.). Толкоз за "голямата екскурзия".

              А за статистиката - и детската смъртност да сложиш, пак не съвпадат данните на НСИ и регистъра, а би следвало да съвпадат Причината е ясна, мисля? Или не е? Да я кажем тогава - това са емигрантските деца, основно турчетата, писани като българчета заради безпроблемните разходки в ЕС, че турското тескере там не важи!
              Правиш грешката на възродителите. Дедите на българските турци може да са били някога българи, но сега тези хора имат турско съзнание. Трябва да бъдат приобщавани като български турци, пък някои от тях може да се асимилират и потомците им да се чувстват българи.
              Колкото до данните на НСИ, те съдържат данни и за родени извън болниците, например в чужбина /не само турчета/, но върнати от родителите им у нас и регистрирани тук. Меродавната статистка е тази за живородените деца, после от тях отпадат умрелите до едногодишна възраст като детска смъртност, която е бая по-висока отколкото при децата преминали едногодишната възраст.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

                Според данни от статистическия справочник на НОИ "Демография, икономика и социално осигуряване
                1990-2010" през 1989г. населението на България е намаляло с 209 328 души, а през 1990г. населението на България е намаляло с 98 039 души. Да ви напомня, че през 1989г. и през 1990г. България се управляваше от БКП, а после от БСП. На 3 април 1990г. БКП се преименува на БСП.
                Според официални данни от Статистическия годишник на България 1913-1922 населението на България в началото на 1912г. е било 4 400 560 души, а в края на 1912г. е било 4 464 523 души. Според данни от същия справочник в края на 1913г. населението на България е било 4 829 600 души. Пак според данни от същия справочник през 1918г. населението на България се е увеличило с 50 803 души. Тоест според тези данни населението на България се е увеличило и през 1912г. и през 1913г. и през 1918г.
                Когато се сравнява населението на България е коректно да се прави сравнение за население, живеещо на една и съща територия.
                Ванчо,що ми се струва ,че пропускаш едни дребни детайли?!

                ".....През 1912-1913 г. много българи от Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини се отправят на големи бежански потоци към България. За мащабите на този процес може да се съди по данните, събрани от Дирекцията за настаняване на бежанците, където са регистрирани преминали в страната общо 55 780 бежански домакинства с 252 370 души...."

                "............ Основната част от прииждащото население се изселва от януари до ноември 1913 г., но този процес продължава до 1923 г., когато в страната пристигат последните семейства от Одринско и Узункюприйско............."

                Ето ти цялата статия ,в която досто подробно е описано - кой,къде,кога,защо.....
                http://macedonia.kroraina.com/giliev...kr_uzunova.htm

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  - и още нещо, което е още по-весело - според статистиката на Информационната система на ражданията за 2017 у нас са родени 58 081 деца - link, обаче според НСИ в България (подчертавам в България) за 2017 са родени 64 359 деца - link Та това са едни 10% разлика!!!

                  Затова по-леко и кротко с инфото - напълно възможно е през 93-95 да е имало прочистване на списъците от мъртви души Иначе е факт една закономерност - 9 месеца след появата на Бай Хой начело на властта, демографията, т.е. броя раждания, се сриват. Феномен? Едва ли?
                  Данните за броя на родените деца, които са въведени в Информационната система за ражданията са непълни, защото от някои болнични заведения в България въвеждат данни за по-малък брой раждания от действителния брой, тъй като на практика няма санкции за тези, които са длъжни да въведат данни за всички раждания, а всъщност не го правят.
                  Така например според Информационната система за ражданията в цялата Бургаска област през 2017г. в болнични заведения са родени 3426 деца, но всъщност родените деца в Бургаска област са много повече, защото според данни от самите болници в Бургас през 2017г. само в Бургас са родени 3677 деца, а освен това през 2017г. в други болнични заведения в Бургаска област също са родени деца. По долу давам линк, от който става ясно, че през 2017г. само в болниците на Бургас са родени 3677 деца.
                  http://focus-radio.net/100-бебета-по...17-та-в-б/
                  Според НСИ през 2017г. в Бургаска област са родени 3913 живородени деца.
                  Освен това в България всяка година се раждат и деца, които не са родени в болнични заведения, а в така наречените домашни условия. Данните за децата, родени в така наречените домашни условия не се включват в данните на Информационната система за ражданията. По-точни са данните на НСИ.
                  Прочети статията на Боян Юруков, за която по-долу давам линк.
                  http://bnr.bg/horizont/post/10091732...rafski-procesi
                  Last edited by Ivan2015; 03.05.2018, 18:03.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

                    Помните ли как троловете ви лъгаха, че уж през 2017г. в България са родени само 57 175 деца?
                    Всъщност според данни на НСИ през 2017г. в България са родени 63 955 живородени деца.
                    Ама според различното инфо е различно - копвам от мое мнение от другата страница - според статистиката на Информационната система на ражданията за 2017 у нас са родени 58 081 деца - link, обаче според НСИ в България (подчертавам в България) за 2017 са родени 64 359 деца - link.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                      Вижте още какво намерих, не знам дали графиката е вярна, но ако е вярна, освен, че населението се топи с ударни герберастки темпове, при Боко тъпото също и раждаемостта намалява.




                      http://www.podoko.eu/?p=588

                      Според мен на България и остават още около 50 години съществуване в сегашния вид.
                      Помните ли как троловете ви лъгаха, че уж през 2017г. в България са родени само 57 175 деца?
                      Всъщност според данни на НСИ през 2017г. в България са родени 63 955 живородени деца.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

                        Според данни от статистическия справочник на НОИ "Демография, икономика и социално осигуряване
                        1990-2010" през 1989г. населението на България е намаляло с 209 328 души, а през 1990г. населението на България е намаляло с 98 039 души. Да ви напомня, че през 1989г. и през 1990г. България се управляваше от БКП, а после от БСП. На 3 април 1990г. БКП се преименува на БСП.
                        Според официални данни от Статистическия годишник на България 1913-1922 населението на България в началото на 1912г. е било 4 400 560 души, а в края на 1912г. е било 4 464 523 души. Според данни от същия справочник в края на 1913г. населението на България е било 4 829 600 души. Пак според данни от същия справочник през 1918г. населението на България се е увеличило с 50 803 души. Тоест според тези данни населението на България се е увеличило и през 1912г. и през 1913г. и през 1918г.
                        Когато се сравнява населението на България е коректно да се прави сравнение за население, живеещо на една и съща територия.
                        Благодаря за инфото, нямам подобе справочник под ръка, но пак си е стъкмистика, защото това население включва и бежанците след войните, които реално са загуба за българщината в Източна Тракия, Беломорието, Македония, Поморавието и Добруджа. Затова казвам, че е стъкмистика, тъй като представя най-черните години за България като ръст, а те са огромна демографска катастрофа.

                        По същата логика в момента в харманли е тотален разцвет, щото населението му е нараснало с 10% за една година, поради наплива на бежанци. Супер новина, няма що!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Това, разбира се, няма как да е вярно - ако вярваме само и едиснтвено на статистиката, макар че такава точно за този период няма, но ако извадим данните от историята, то най-големите загуби в население на България са през 1913 - около 2 милиона българи остават извън България, а отделно имаме и към 30 000 убити, след това в 1918 - пак около 3 милиона души (не само българи) са извън пределите на страната, а отделно и 100 000 загинали и за финал 1944 - пак 2 милиона извън пределите и 30 000 убити. Та да не си говорим приказки на ангро, може ли?

                          А какво общо имат шумадийските свинари с нас, за да ни сравняваш с тази искуствена държавица, идея си нямам?
                          Според данни от статистическия справочник на НОИ "Демография, икономика и социално осигуряване
                          1990-2010" през 1989г. населението на България е намаляло с 209 328 души, а през 1990г. населението на България е намаляло с 98 039 души. Да ви напомня, че през 1989г. и през 1990г. България се управляваше от БКП, а после от БСП. На 3 април 1990г. БКП се преименува на БСП.
                          Според официални данни от Статистическия годишник на България 1913-1922 населението на България в началото на 1912г. е било 4 400 560 души, а в края на 1912г. е било 4 464 523 души. Според данни от същия справочник в края на 1913г. населението на България е било 4 829 600 души. Пак според данни от същия справочник през 1918г. населението на България се е увеличило с 50 803 души. Тоест според тези данни населението на България се е увеличило и през 1912г. и през 1913г. и през 1918г.
                          Когато се сравнява населението на България е коректно да се прави сравнение за население, живеещо на една и съща територия.
                          Last edited by Ivan2015; 03.05.2018, 15:35.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                            Вижте още какво намерих, не знам дали графиката е вярна, но ако е вярна, освен, че населението се топи с ударни герберастки темпове, при Боко тъпото също и раждаемостта намалява.




                            http://www.podoko.eu/?p=588

                            Според мен на България и остават още около 50 години съществуване в сегашния вид.
                            Е, нали същото ти написах преди 3 мнения
                            Иначе България ще я има - явно не ходите по нашето море, щото нали гъзарите смятат, че връхта на сладоледа е някакъв камъняк в Малякия, та у нас, по хотелите е пълно с молдовски и украински българи. Спретнати, чисти, бачкащи, чудесни хора. Та те ще оправят демографията, въпрос на време е. България просто няма как да загине
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                              Вижте още какво намерих, не знам дали графиката е вярна, но ако е вярна, освен, че населението се топи с ударни герберастки темпове, при Боко тъпото също и раждаемостта намалява.




                              http://www.podoko.eu/?p=588

                              Според мен на България и остават още около 50 години съществуване в сегашния вид.
                              В сегашният и вид???
                              Още цели 50 години???

                              Това е доста песимистична прогноза.....аз се надявам по-скоро да престане да съществува в сегашният си вид.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                                Хубаво де, прав си, но не това е важното, другото е интересно - всяка година на ГерП е пагубна за разждаемостта....
                                Вижте още какво намерих, не знам дали графиката е вярна, но ако е вярна, освен, че населението се топи с ударни герберастки темпове, при Боко тъпото също и раждаемостта намалява.




                                http://www.podoko.eu/?p=588

                                Според мен на България и остават още около 50 години съществуване в сегашния вид.

                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                                Коментар

                                Working...
                                X