Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демографията е Фактор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Твоето е на световна класа.Най доброто за твоето време...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Та с 2 думи предлагаш да правим като ромите- на 25 години по 4 деца и групово да ровим по контейнерите и да " берем" желязо така ли? Ти така ли правиш? Имаш ли 4 деца? Като не успееш да се класираш за държавна ясла кой ще ти гледа децата докато ходиш на работа?
Е сега ако искаш всичко ново и най-най-най сигурно и 1300 няма да стигнат.
Въпросът е какво искаш....
Боби и Бай Пешето точно показват нещата. И аз ще повторя, ако бях 10 години по-млад или по-рано започнал с децата щях да имам 4. Повече става грубо....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Моето ли ? ТОХ-а е топ :-) почти като МЕИ-то на Бай Пешето :-).... А за децата ми е рано да се каже....Малки са. Ще видим нямам фикция по темата. Генерално държа да имат знания и най-вече логическо мислене / шах и бридж помагат/ . Тези неща не се учат в училище на достатъчно добро ниво. Каква е дипломата им няма да ми е цел освен ако не искат медицина / надявам се че няма да поискат/
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Имотно добре . А образование?
Коментар
-
Не не съм виждал.Отдавна мина това време...Истината е хората станаха алчни и егоисти.Най им е важно да лапат коли екскурзии почивки молчета дрешки.Това е проблема.Искат да живеят като милионери ама ще го духат.Биологията не прощава на никой...Накрая на бунището и чаоLast edited by X_Y; 09.01.2022, 21:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти беше от Света Троица доколкото си спомням- та точно срещу Двореца на Децата имаш ромска махала, не вярвам да не си виждал роми събиращи пластмаса и други отпадъци от контейнерите. На 25 години спокойно можеш да имаш и 9 деца, въпросът е да можеш да ги издържаш и да им осигуриш нормална среда за живот за да станат хора.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Не съм забелязал циганите да ровят по кофите.На 25 съвсем спокойно можеш да имаш две деца...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Така е. Ние сме 40+ и децата ни са относително малки. Енергията е проблем. Но това е положението. не мога да върна времето назад. Да на 60 ще съм по-зле финансово от сега, но пък като бях на 20 сам се издържах и изкаравах пари. Не съм разчитал на родителите ми. То дори и жилище нямах, а бях под наем... Няма причина децата ми да са по друг начин, дори понякога се чудя това че са имотно осигурени дали е добро или лошо....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Абе пич...
Днеска може да изкарваш 2000, вдругиден 20000, или обратното. По вдругиден може и да те няма. Който много сметки прави, остава без деца.
Коментар
-
Та с 2 думи предлагаш да правим като ромите- на 25 години по 4 деца и групово да ровим по контейнерите и да " берем" желязо така ли? Ти така ли правиш? Имаш ли 4 деца? Като не успееш да се класираш за държавна ясла кой ще ти гледа децата докато ходиш на работа?
Коментар
-
Големите ми бяха породени и жената остана вкъщи 5 години, нищо че ходеха и на държавна ясла/градина. То тогава местата не бяха никакъв проблем, щото масово се бяха наплашили след виденовата зима и нямаше деца. За малката плащахме на тъщата 5 години да я гледа, плюс осигуровки, докато се пенсионира, иначе пак си ходеше на градина. Ако си много хитър, можеш да си ги нагласиш точно като излизат бабите в пенсия да се родят и да помагат, и такива ги има.
Коментар
-
Баба ти е родила с избор на екип абе в кой свят живееш ти бе пич..Какви ясли какви частни какви пет лева?Циганите имат по три четири деца на 25 да не би да вземат 2000 кинта???Какви са тия претенции какво е това мрънкане???
- 1 like
Коментар
-
Това го написах по повод твърдението ти, че като били малки децата не ти трябват пари. Дадох пример със средно статистическо семейство в София със среден доход- масата хора са така, даже голяма част живеят при родителите си или под наем или изплащат ипотека. Та жалкото в случая е, че хора които имат желание да имат деца поради горепосочените обстоятелства или нямат или имат най- много по 1, а трябват по 3 за да има прираст. Затова писах на песимиста, че не е направил грешка като е изкарал някой лев и след това е почнал да мисли за деца, а не обратното. И не говорим човек да стане милионер преди да реши да има деца, а да може да им осигури както пееха в The jungle book- bar necessities
. Иначе за инвестиции можеш да почнеш с всякакъв доход, въпроса е, че ако почваш от нулата пътят ще е дълъг и нямаш право на грешки.
Днеска може да изкарваш 2000, вдругиден 20000, или обратното. По вдругиден може и да те няма. Който много сметки прави, остава без деца.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар