IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКЕА – шок цени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от @_@ Разгледай мнение
    Мои приятели от Русе и Силистра честичко отскачат до ИКЕА в Букурещ да си понапазаруват. Били им хубави мебелите.
    Аз па да Ви кажа в колкото и мебелни магазини да вляза никога нищо не мога да си харесам. Даже имам гадния навик през 5г да сменям цялото обзавеждане.
    Новото обзавеждане за детската стая ми струва само 450лв с мебели изработени по мой дизайн и качествен труд.Бюро,легло,скрин, гардероб
    Ако те интересуват цените на магазин IKEA в Букурещ, ето ти каталогът им от където можеш да разбереш кое колко струва http://onlinecatalogue.ikea.com/RO/r...KEA_Catalogue/
    взет от тук http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/allproducts/

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
      Самият каталог е доста под качеството на европейските - и като дизаин, и като формат, а цените са направо Убийствено високи. Това не са цени на ИКЕА
      За всеки влак си има пътници.
      Както се казва в една поговорка, Гроздето е кисело.

Коментар

• Първоначално изпратено от optional Разгледай мнение
        Днес разгледах първият им каталог, който бяха разнесли през ноща по блоковете из София и по нищо не ми направи впечатление, че ще са по-добри (цени спрямо качество) от останалите в България.
        Самият каталог е доста под качеството на европейските - и като дизаин, и като формат, а цените са направо Убийствено високи. Това не са цени на ИКЕА

Коментар

• Цените са такива каквито ги налага пазарната обстановка в страната ни, няма как да са други. Ако има някакво несъответствие с текущите условия, то те със сигурност ще бъдат регулирани.
          Аз се радвам че изобщо има магазин на ИКЕА у нас, не съм очаквал че ще си направят труда, но ето че има и бяха обявени за стратегически инвеститор ако не се лъжа.

Коментар

• Днес разгледах първият им каталог, който бяха разнесли през ноща по блоковете из София и по нищо не ми направи впечатление, че ще са по-добри (цени спрямо качество) от останалите в България.

Коментар

• Мога да кажа само едно нещо - потресен съм от размислите ви.

Глупав не е този, който яде баницата, а този, който я дава.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                ерт,
                логиката ти издиша, понеже ако един от 10-те големи играча на мебелната търговия (или която и да е друга) намали цените с 50% до "нормалните" западноевропейски, всички ще се юрнат само от него да купуват и - ето ти нужния оборот, за който говориш.
                Но чини ми се, че у нас основните стоки са с цени картелирани, неоправдано високи. Тук е мястото на държавната регулация на този очевидно антипазарен похват, но... управляващите субекти имат изгода от тези картелирани цени най-малкото заради това, че така вземат по-високи данъци. А имат и други мотиви тож
                Дали? Имай впредвид че не цялата цена е печалба, стоките имат разходи за производство. Ако себестойността сега е 40%, 40% печалба за фирмата и 20% печалба за държавата, Ако цената падна на 50% то колко ще печели фирмата? И дали оборотът ще скочи поне 5 пъти? Май не.
                Всичко е сметнато. То затова и тукашната ИКЕА е гръцка, най-вероятно централата на ИКЕА ни е отсвирила, като малък и беден пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Излишно е наистина да спорим - Видях ти мненията http://www.investor.bg/forum/search....1&pp=25&page=3, и става ясно ..
                  Това не го знаех, но доста изяснява нещата. А дали в тази гръцка фирма няма и нашенци? Не бих се учудил и на това.

Всъщност гръцката фирма е "Фурлис", и оперира като франчайзьор.Не зная дали има българи, но най-вероятно да.

Коментар

• ерт,
                    логиката ти издиша, понеже ако един от 10-те големи играча на мебелната търговия (или която и да е друга) намали цените с 50% до "нормалните" западноевропейски, всички ще се юрнат само от него да купуват и - ето ти нужния оборот, за който говориш.
                    Но чини ми се, че у нас основните стоки са с цени картелирани, неоправдано високи. Тук е мястото на държавната регулация на този очевидно антипазарен похват, но... управляващите субекти имат изгода от тези картелирани цени най-малкото заради това, че така вземат по-високи данъци. А имат и други мотиви тож

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                      Ниски цени ще видим когато се появи покупателна способност в населението, а това ще стане когато се повишат доходите на масовото население у нас. ..
                      Излишно е наистина да спорим - Видях ти мненията http://www.investor.bg/forum/search....1&pp=25&page=3, и става ясно ..
                      Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
                      Магазина не е на IKEA, а на гръцка фирма, която не съм сигурен дали е подразделение на IKEA. Като съседи, гърците ни познават много добре и могат да ни острижат отвсякъде. Ситуацията ще продължи да бъде такава, докато 98 % от населението е икономически неграмотно.
                      Това не го знаех, но доста изяснява нещата. А дали в тази гръцка фирма няма и нашенци? Не бих се учудил и на това.
                      Last edited by Jay Gould; 07.09.2011, 17:12.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Не бях чел толкова анти-пазарно и анти-логично изказване от много време

..............
                        ПС: Впрочем колко са ИКЕА тия и дали от ИКЕА знаят за тях един дявол знае. Дори не съм много убеден, че това е шведската верига, а не с някой посредник който ползва името да зарибява бушмените Всъщност точно ИКЕА ли са отворили магазина или някой друг??????

Магазина не е на IKEA, а на гръцка фирма, която не съм сигурен дали е подразделение на IKEA. Като съседи, гърците ни познават много добре и могат да ни острижат отвсякъде. Ситуацията ще продължи да бъде такава, докато 98 % от населението е икономически неграмотно.

Коментар

• Не ми се спори, това за конкуренцията е вярно, няма такава, ама замислял ли си се защо няма?
                          Защото както казах, пазарът у нас просто няма обем. С население получаващо най-ниските доходи в ЕС, и сравнително малката държава която сме, обем не се прави. Затова и политиката на висок оборот и ниски цени у нас е трудно приложима, почти невъзможна. И след като си направил голяма инвестиция, като ИКЕА, нямаш много избор как да си върнеш парите, освен да държиш по-високи цени.
                          Ниски цени ще видим когато се появи покупателна способност в населението, а това ще стане когато се повишат доходите на масовото население у нас. Сега всичко опира главно до оцеляването на обикновения българин, какво потребление, какъв оборот ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                            1. Не липсата на конкуренция надува цените у нас, а липсата на пари и покупателна способност в масовата част от населението. Всеки търговец сам си прави сметка дали да разчита на ниски цени и оборот, или на високи цени и малък оборот. При нас ниските цени не водят до много по-голям оборот, защото населението масово няма пари, и остава втория вариант.
                            2. Не е проблема с селяндурите или образоваността на населението, ИКЕА няма как да пуусне ниски цени ако са си направили сметката да чака 10 пъти по-малко оборот отколкото в Румъния. Все трябва да си избиват инвестициите и това няма да стане с голям оборот, защото населението е бедно и ня може да купува много.
                            Всички сме пазарували когато сме били в чужбина и знаем какво значи хората да имат нормална покупателна способност, а не като тук. За масовите хора говоря, а не за изключенията.
                            Докато сме на последно място в Европата по доходи, недейте да чакате цените у нас да паднат, обикновена търговска логика.
                            Не бях чел толкова анти-пазарно и анти-логично изказване от много време

Да не продават Ферари, че да държат високи цени ИКЕА е магазин за евтина ширпотреба в цял свят. Само в очите на селяндурите те са нещо супер като якУ като Макдоналдс. Типично по нашенски. Бенетон например е евтина конфекция, само тук я продават на цървулите по цени като за Армани. С ИКЕА сега е същото.
                            Тук мислят потребителите за негри и те наистина са такива - Няма да забравя как овцете се ръчкаха да си дават сами парите на М-Тел като държаха монопола и да ги дерат с по 40-50-100 лева такси на месец, само за да са като западняците с тИлифон Да ама бай-немец не е глупак, нито бай-холандец. Те са хора които си правят сметката, докато тук са като манагали - На гол гъз чифте пищови.
                            Тук например всеки цървул иска кола - Може да няма какво да яде и да ходи като убитак, но да е с кола. Хората са такива колега Полу-цигани.

1. Който има пари не си купува от ИКЕА - Които са магазин за средна и бедна класа, а не за богати.
                            2. Който има пари и акъл ще си купи от чужбина това което тук му продават скъпо. Включително и мебели. Имам не един познат който си поръчва от чужбина мебели и фаянс Гучи, на цени на китайски фаянс в България, а мебели купени от Турция и докарани тук идват на по-ниска цена отколкото да ходи в магазина и да си ги купи.
                            3. ИКЕА са единствената голяма верига за мебели отваряща в България и нямат конкуренция в страната, а ако имат такава то са разни фирми като Ралица на Узунов, подобни перални. Тоест те са съобразили цените си с конкуренцията и мозъка на българина.

Там където няма конкуренция цените са високи. И ако някъде има високи цени значи конкуренцията липсва. Това се знае от всяко дете

ПС: Впрочем колко са ИКЕА тия и дали от ИКЕА знаят за тях един дявол знае. Дори не съм много убеден, че това е шведската верига, а не с някой посредник който ползва името да зарибява бушмените Всъщност точно ИКЕА ли са отворили магазина или някой друг??????
                            Last edited by Jay Gould; 07.09.2011, 16:49.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

1. Липсата на силна конкуренция надува цените.
                              2. Българите са глупави и от ИКЕА са си направили сметката, че селяндурите в България ще плащат повече само заради името и желанието да се похвалят, че си купуват от ИКЕА.
                              1. Не липсата на конкуренция надува цените у нас, а липсата на пари и покупателна способност в масовата част от населението. Всеки търговец сам си прави сметка дали да разчита на ниски цени и оборот, или на високи цени и малък оборот. При нас ниските цени не водят до много по-голям оборот, защото населението масово няма пари, и остава втория вариант.
                              2. Не е проблема с селяндурите или образоваността на населението, ИКЕА няма как да пуусне ниски цени ако са си направили сметката да чака 10 пъти по-малко оборот отколкото в Румъния. Все трябва да си избиват инвестициите и това няма да стане с голям оборот, защото населението е бедно и ня може да купува много.
                              Всички сме пазарували когато сме били в чужбина и знаем какво значи хората да имат нормална покупателна способност, а не като тук. За масовите хора говоря, а не за изключенията.
                              Докато сме на последно място в Европата по доходи, недейте да чакате цените у нас да паднат, обикновена търговска логика.

Коментар

• 1. Липсата на силна конкуренция надува цените.
                                2. Българите са глупави и от ИКЕА са си направили сметката, че селяндурите в България ще плащат повече само заради името и желанието да се похвалят, че си купуват от ИКЕА.
                                Не знам да има друга страна в която дънки от по 30 $ да се продават за по 500-600 лева, а кецове за 5 лева, да вървят по 150. И не само това, а да е пълно с глупаци които да си ги купуват

"Всички големи марки продават по-скъпо на българския пазар. Веднага един простичък пример – големите модни брандове в родните молове. Защо когато излезете зад граница се връщате с натъпкан куфар евтини маркови дрешки?"

Коментар

Working...
                                X