IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКЕА – шок цени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
    Еми българинът е селски тарикат - то е доказано
    за това и халът ни такъв
    Пък ти за всичко обвиняваше Дянков и правителството! Но явно вече си достигнал до извода, че не само тяхна е вината, а нещата са доста по-комплексни

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
      Че си прав, прав си. Но ни стрижат така, защото всеки от нас му се ще да стриже по същия начин и попада в капана. В капана на "що аз да съм будала" и става будала.
      Еми българинът е селски тарикат - то е доказано
      за това и халът ни такъв

Коментар

• Онзи ден един приятел ми разказа как е купил офис обзавеждане за 1/2 от цената на която ги продават в OFFICE 1. Само че не ги е купил от кожодерите, а директно от производителя в провинцията. Представяте ли си тези брандове какви надценки бичат, никъде по света не могат да си го позволят това само в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
          все едно българинът не стриже българина както си поиска - нас все някой друг ни е виновен
          в поговорката българинът кла българина както и турците не са го е клали има огромна истина - тия в Парламента ни колят вече 22 години - успяха да заколят към 2-3 милиона българи емигрирали и умрели за тия години
          пак някой се опитва да направи 100-200% печалба - типично по български
          сега ше видите че като я отворят ше се напълни с балъци - няма да може да се влиза

ама нищо де прост народ = СЛАБА ДЪРЖАВА
          Че си прав, прав си. Но ни стрижат така, защото всеки от нас му се ще да стриже по същия начин и попада в капана. В капана на "що аз да съм будала" и става будала.

Коментар

• За мен първоначалните цени на ИКЕА не са изненадващи и не ме учудват. Както каза някой от коментиращите, нормално е световноизвестна марка, която стъпва на пазара в България, да обяви първоначално високи цени, за да аргументира "високото" к-во /тук не съм сигурен и затва го слагам в кавички/ и за да подплати марката ... За съжаление с повечето фирми и услуги в БГ е така, в едни Англия и Германия същите стоки, които купуваме тук, са в пъти по-евтини. Един елементарен пример: марковите маратонки и дънки, които купуваме тук за някви космически суми /в сравнение със средностатистическата бг заплата/ в Англия и Германия са в пъти по-евтини. Така че кво се учудвате и възмущавате от цените на ИКЕА? Като не ви отърват цените тук, поръчвайте си от чуждестранни сайтове ... има алтернативи...

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
              и къде и кой ти ги изработи?

Ако тукашната Икеа са гръцки франчайзери, то е ясно. Гърците се опитват да дерат кожи от нас и успяват. Явно ние сме си виновни.

Така е и с всички маркови дрехи. Под техен монопол са и в България са безумно скъпи.
              все едно българинът не стриже българина както си поиска - нас все някой друг ни е виновен
              в поговорката българинът кла българина както и турците не са го е клали има огромна истина - тия в Парламента ни колят вече 22 години - успяха да заколят към 2-3 милиона българи емигрирали и умрели за тия години
              пак някой се опитва да направи 100-200% печалба - типично по български
              сега ше видите че като я отворят ше се напълни с балъци - няма да може да се влиза

ама нищо де прост народ = СЛАБА ДЪРЖАВА

Коментар

• Докато има овце, все ще се намери кой да ги стриже!

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                  Ей това е най-суровата истина. Българина го стрижат, защото е прост и си трае. Без значение дали става дума за Банки, Мебелни магазини, GSM оператори или ТЕЦ
                  +1

и най-вече ония престъпници в Парламента - те го остригаха най-зверски

Коментар

• Първоначално изпратено от @_@ Разгледай мнение
                    Мои приятели от Русе и Силистра честичко отскачат до ИКЕА в Букурещ да си понапазаруват. Били им хубави мебелите.
                    Аз па да Ви кажа в колкото и мебелни магазини да вляза никога нищо не мога да си харесам. Даже имам гадния навик през 5г да сменям цялото обзавеждане.
                    Новото обзавеждане за детската стая ми струва само 450лв с мебели изработени по мой дизайн и качествен труд.Бюро,легло,скрин, гардероб
                    и къде и кой ти ги изработи?

Ако тукашната Икеа са гръцки франчайзери, то е ясно. Гърците се опитват да дерат кожи от нас и успяват. Явно ние сме си виновни.

Така е и с всички маркови дрехи. Под техен монопол са и в България са безумно скъпи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Според мен истината е някъде по средата. Икеа няма да правят такава мащабна инвестиция ако не са си направили сметката съвсем точно къде ще се позиционират. Сигурно са по-скъпи от немската Икеа, но в същото време 100% са съобразени с Айко, Лабиринт, Зона и тн мебелни 'молове'

Тук идва въпросът какви са техните цени... ако икеата са толкова надути ...няма какво да реват толкова.
                      Икеа в БГ е франчайзинг, както и в Гърция. В Германия, Италия а мисля и в Ромъния стъпва на пазара директно, така че не Икеа прави инвестицията, а гръцкият франчайзер => гледа да си върне парите бързо (за година.)

Коментар

• Ами нека да не купуваме от там тогава, ама за мен е ясно че ще е фраш още от първия ден, както чеше с Лидъл, а пък то само чипс там сега и "хубаво" вино под 2 лв.

Коментар

• Мои приятели от Русе и Силистра честичко отскачат до ИКЕА в Букурещ да си понапазаруват. Били им хубави мебелите.
                          Аз па да Ви кажа в колкото и мебелни магазини да вляза никога нищо не мога да си харесам. Даже имам гадния навик през 5г да сменям цялото обзавеждане.
                          Новото обзавеждане за детската стая ми струва само 450лв с мебели изработени по мой дизайн и качествен труд.Бюро,легло,скрин, гардероб
                          Искреността е много скъп подарък. Не го очаквайте от евтини хора!

Коментар

• Не виждам честно казано какво толкова ви учудва. Икеа е световноизвестна марка, към която родния потребител има доста високи очаквания. Когато има такива прекомерни очаквания е нормално Икеа (в случая гърците) да се пробват да спечелят от това, като увеличат цените. Когато разберат, че не могат да реализират поставените си таргетите за продажби ще намалят цените.

Аргументът, че са гърци е и за това е толкова скъпо е малоумен. Те и Джъмбо са гърци, но когато започваха с цени доста по-ниски от тези в Гърция поне, докато не свикнахме с марката.
                            The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Според мен истината е някъде по средата. Икеа няма да правят такава мащабна инвестиция ако не са си направили сметката съвсем точно къде ще се позиционират. Сигурно са по-скъпи от немската Икеа, но в същото време 100% са съобразени с Айко, Лабиринт, Зона и тн мебелни 'молове'

Тук идва въпросът какви са техните цени... ако икеата са толкова надути ...няма какво да реват толкова.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Тази сутрин по спешност влязох в първата най-близка банка беше Пощенска та се позагледах в брошурите- вече предлагат кредитна карта САМО за пазаруване в ИКЕА
                                Искреността е много скъп подарък. Не го очаквайте от евтини хора!

Коментар

Working...
                                X