IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКЕА – шок цени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнение
    Може да е по-скъпо от ИКЕА-та в Румъния, ама що не направят едно сравнение с цените на мебелите в другите мебелни магазини у нас, и тогава да пишат?
    То ако става дума и много други цени у нас са по-високи от тези назапад, ама това какво значи?
    Нищо.
    Трябва да се сравнява с други цени тук.

и аз мисля така. Сега са ревнали, че Икеа ги взима за мезе, а къде бяха когато им продаваха талашит за цени като махагон (визирам останалите по-големи търговци на мебели)

според мен ще има серия от промоции в икеа и така ще компенсират високия старт, който се заформя
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
      Икеа ни взе за балъци
      Продава ни тройно по-скъпо, отколкото в Румъния

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=381491
      Може да е по-скъпо от ИКЕА-та в Румъния, ама що не направят едно сравнение с цените на мебелите в другите мебелни магазини у нас, и тогава да пишат?
      То ако става дума и много други цени у нас са по-високи от тези назапад, ама това какво значи?
      Нищо.
      Трябва да се сравнява с други цени тук.

Коментар

• може ли в инвестиционнен форум да има такава тема , пълен абсурд ...вече намаляха стойностните мнения и дискусии и се напълни с простотии и жълтини .

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
          Икеа ни взе за балъци

Ми като ти е скъпо, не купувай,... Темата е безсмислена

Коментар

• да бе да

Коментар

• ИКЕА = още една причина да изберете българското!

Коментар

• Икеа ни взе за балъци

Коментар

• дет се вика - за Бога братя - купувайте !!! Юруш на маслините !!!!
                  Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Много весели слухове се носят в някой среди за тая "шведска" тройка
                    Иначе си имаме банка "Алианц", имаме "маркови" магазини за дрешки, колко му е и една ИКЕА
                    А какво става в братски Китай http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3976791
                    Last edited by Jay Gould; 08.09.2011, 17:35.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнение
                      Не те разбирам какво си се хванал да плюеш за някакво диванче? Ти знаеш ли какви експонати съм виждала докато съм обикаляла? Но това не е нещо представително.
                      Пак казвам, цените са си долу-горе на нормално ниво, това което не мога да преценя е качеството, но и него ще го видим като открият магазина.
                      П.П. Винаги съм се чудела на хората които плюят по новите неща като молове и магазини на големите вериги вместо да се радват че и ние вече ще пазаруваме като бели хора, те плюят. Странна логика.
                      да и аз се чудя ли чудя
                      на такава "странна" логика,
                      ми на плиткоумните кокошки
                      как да им дойде на акъла
                      колко дребни и средни БЪЛГАРСКИ
                      производители ще затворят врати
                      и колко работници ще останат
                      да висят за помощи, А
                      как да се сетят и че това е
                      част от тнар глобализация,
                      разбира се това е добре за
                      крайния потребител, но не и
                      за бегетовския производител,
                      пп мислете малко и разсъждавайте
                      не само от собствената си "камбанария"

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        При това на много добри цени. Прегледах каталога, тама си пише какво предлагат в ресторанта. Евтино е. Въобще има нещо сбъркано в нашата ИКЕА, изглежда че откриват ресторант, а не мебелен магазин.
                        Нали знаеш кой е бестселъра на всички времена от създаването на ИКЕА, и продължаващ да трупа преднина?

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                          Добре де...
                          Ми то и храната у нас и на същата цена или по-висока от тази в големи и богати страни.
                          Пак ли ще кажете, че потреблението е малко и нееластично, та затова е скъпо?
                          Монополи и картели при вноса, изкупуването, търговията на едро, пък на места вече и на дребно.
                          За това в страни като Испания с 50 Евро си купуваш доста повече неща в супера отколкото тук, а пържолките в Атина са по 5 лева, вместо по 8 лева. Например преди няколко години по Великден се внасяше от Гърция агнешко по цени от 11 лева и се пускаше в мрежата на цени от 15-18 лева. В същото време на производителите се предлага цена от 2 лева на килограм. Някой ще пита защо?! Ами много е просто, ако убиеш производството остава само вноса, а като контролираш него, контролираш и цените. Хората фалират или ги отказваш да гледат агнета и тогава оставаш само ти.
                          По тази причина около 80 % от лука, 40 % от картофите, не помня колко % от чесън и т.н. са внос и то контролиран от малко хора. Почти всичко що е храна, без житото е внос в момента, а този внос е само от няколко фамилии от бившите комуняги и кадри на ДС. Реално почти целия внос на цели отрасли е контролиран от една или друга фамилия и не само храните. Шоколадови изделия например внася основно 1 фирма. Всички останали са дребосъци и временно явление. С кафето е подобно, със захарта, всеки си е разпределил кой какво ще вземе.
                          Например, опитайте се да вкарате банани, домати, някакви храни в страната. Не, че ще ви кажат "не може, за това си има хора" - ами просто така ще те замотат, че сам ще се откажеш.
                          Последните 10 години имаме вече и опити за монополизация на търговията на дребно. Само за пример - тук уж заради изисквания от ЕС каквито няма, закриха около 80 % от малките фурни или им сложиха такива условия, че те сами затвориха.
                          В същото време в Париж или Атина е пълно с такива. Само в Атина има над 12 000 малки фурнички в които продават хляб, гевречета, хлебчета и т.н. За Франция да не говорим. Опитай се също да пробиеш и в големите вериги - Ще ти сложат такива условия, че сам ще се откажеш, а малките магазини се мъчат да ги съсипят с изисквания за да не създават конкуренция. Само във Варна и областта например ще се закрият скоро около 12 000 обекта или такива са плановете на кабинета, ще им сложат такива изисквания, че няма да удържат.
                          Сам шефът на комисията по храните казва, че иска да закрие малките магазини по селата, а селяните да си пазарят само от големите магазини в града - ще затварят малките магазини . Тоест държавата ни е на партия с монополите, защото те самите са държавата. Ако не те, то техни хора са министри, депутати, чиновници.
                          Оправданията са, че така бил искал ЕС, обаче лъжат, а от медиите никой не си дава зор да провери дали е лъжа или не. Реално в Германия, Франция, навсякъде има и малък и голям бизнес, а тук остава само голям, за това и цените хвърчат нагоре с храните. И както казах не само с храни. Целта е цялата търговия да мине само в няколко ръце.
                          В Русия също има монополи в храните и повечето стоки, но там Путин за да стои на власт от време на време казва на своите хора "Не ми сечете клона, че ще ви ....! Намете цените иначе ще ви погна, че ми правите мръсно!" - Защото той си вади парите от други неща.. Така там също доста хранителни стоки са много по-евтини или с много по-добро качество от тук дори да са на същата цена.
                          Но пък в заведение е ужасно скъпо! Това пък защото няма заведение което да не плаща около 50 % от приходите си като подкупи. Тоест там ако имаш заведение просто няма как да не надуеш цените, защото чиновниците са ти казали направо - продаваш по толкова, защото ние искаме по толкова на месец иначе те затваряме.
                          Last edited by Jay Gould; 08.09.2011, 16:16.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                            на мен ми идва направо дюшеш,
                            ще обзаведа на Шаро колибата
                            гггггггггг
                            Не те разбирам какво си се хванал да плюеш за някакво диванче? Ти знаеш ли какви експонати съм виждала докато съм обикаляла? Но това не е нещо представително.
                            Пак казвам, цените са си долу-горе на нормално ниво, това което не мога да преценя е качеството, но и него ще го видим като открият магазина.
                            П.П. Винаги съм се чудела на хората които плюят по новите неща като молове и магазини на големите вериги вместо да се радват че и ние вече ще пазаруваме като бели хора, те плюят. Странна логика.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                              Добре де...
                              Ми то и храната у нас и на същата цена или по-висока от тази в големи и богати страни.
                              доста съм обикалял по белия свет - държава с кой знае колко по-евтина храна още не съм намерил....

Коментар

• Добре де...

Коментар

Working...
                                X