IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКЕА – шок цени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    Да.
    Лошото става, обаче, ако всички конкуренти се обединят срещу потребителя и държат нереално високи цени при ниско качество. И нема къде да идеш, освен при тях.
    Това доста често се забелязва у нас, особено в областта на така наречените "естествени" монополи.
    Така е мама му стара...
    Тук е мястото на държавата, стига да има такава...

Коментар

• "За бога, братя, не купувайте!" - декември 1990 г. - Димитър Попов, министър-председател

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        В края на краищата при пазарна икономика всяка фирма има право да предлага стоките си на каквато цена прецени.
        Така си е...
        Сега като се юрне стадото и обезкости магазина, гърчолята ще съжаляват, че не са вдигнали още цените..

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
          В края на краищата при пазарна икономика всяка фирма има право да предлага стоките си на каквато цена прецени.
          Да.
          Лошото става, обаче, ако всички конкуренти се обединят срещу потребителя и държат нереално високи цени при ниско качество. И нема къде да идеш, освен при тях.
          Това доста често се забелязва у нас, особено в областта на така наречените "естествени" монополи.
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• В края на краищата при пазарна икономика всяка фирма има право да предлага стоките си на каквато цена прецени.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
              Аз мисля, че решението на Икея за Високи цени при отварянето е много мъдро!
              Ще спести тъпканиците и задръстванията по входовете и ще направи възможно за обикновенните хора да го разгледат.
              Сега трябва само да сложат и цена на вход, като ще е музей поне да има някакви приходи

Коментар

• Аз мисля, че решението на Икея за Високи цени при отварянето е много мъдро!
                Ще спести тъпканиците и задръстванията по входовете и ще направи възможно за обикновенните хора да го разгледат.

Ниските цени винаги могат да се обявят. Например по Нова година

Коментар

• Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
                  Цените се определят главно от размера на пазара!-това е коментара на фирмата

Демек едно е да продаваш банички в софия на някой ъгъл и съвсем друго е в лондон пак на някой ъгъл

Нали трябва да си избият парите, които са вложили, за да стъпят на пазара

Коментар

• Цените се определят главно от размера на пазара!-това е коментара на фирмата

Демек едно е да продаваш банички в софия на някой ъгъл и съвсем друго е в лондон пак на някой ъгъл

Коментар

• Аз не виждам кво толкова сте я зачесали таз Икеа... Да не е първата и единствена фирма, която стъпвайки на пазара, обявява космически кинтажи? Нито е първата, нито е последната... И не виждам смисъл да се пенявите... Като са ви високи цените, има Домко, Арон, Комо, Еником и т.н. да не ги изреждам всичките...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                        Е, и как е, намери ли го в Икеата?
                        До колкото знам още не е отворено, а и не мисля да ходя докато не мине лудницата ...(демек поне 1 месец).. след това ще споделя скромното си мнение.

Вчера ми бяха оставили каталога на вратата и ако може да се съди по снимки (фотографията е изкуство) има интересни неща. Ама друго си е да се види и пипне, защото подобни брошури имат всички мебелджии само дето на живо нещата са все едно аз съм ги правил (дето съм с 2 леви ръце)

поздрави
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Всеки който се опита да наложи монополно отношение трябва да се бойкотира.
                          Аз лично не зареждам вече в Лукойл и не пазарувам в Била. Относно първите е ясно, а за Била - продават същите стоки както и в Пени , но с 20-40% отгоре. Странното е , че са с един собственик - така съм чувал....
                          В списъка са още - една авиокомпания, една туристическа фирма и дълъг списък тарикати...
                          Вместо да се пеним и плюем политиците можем да направим нещо ефикасно.
                          Принципното отношение, умножено по хиляди става работещо !
                          Омръзна ми да ме цакат с топла бира

И не си хвърляйте боклуците по улиците, градинките и язовирите щото после и китайците не могат да ни изчистят !
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Просто трябва да се научим да търсим качество, а не само най-ниска цена.
                            Е, и как е, намери ли го в Икеата?
                            Свободен във виелицата.
                            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Ти да не мислиш, че българина е прост и не е наясно, че стоките с по-восоки цени, обикновено са по-качествени?! Много от хората просто нямат пари да си позволят качество...

А това, че едни и същи стоки са с десетки проценти по-скъпи тук от Румъния прави ли ги по-качествени тук? Аз не знам, но ако трябваше да заложа, бих заложил на обратното...
                              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Понеже ми предстои обзавеждане ще се разходя и до Икеа. За Лабиринта, Зоната и тн конкуренти на икеата мога да кажа, че качеството не отговаря на изискванията ми... нито като материал нито като изработка. Цените не ги коментирам, защото не са високи. По-важното е, че няма качество. Не знам какво да очаквам от икеа.. не съм ходил в чужбинска такава и ще ми е интересно. Не виждам причина ако видя нещо качествено на цена 50% от тази марковите магазини (селамор, бо концепт, дивани идеа) .. да си го взема пък било и по-скъпо от румънската и немска икеа.

Според мен истерията с 'високите цени' показва явно колко са притеснени в бранша и мисля, че има защо... Просто трябва да се научим да търсим качество, а не само най-ниска цена.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X