IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Не си правя илюзии че ще ми се намалят сметките за ток от утре ,но съм живял във време когато два часа има ,два часа няма......а и имах роднини в пултовете на НЕК и на тях им беше неудобно да ми кажат че тока се изнасяше за Турция за зелено....
    Имаше икономика тогава ,имаше гигански износ .
    Какъв копнеж за социализъма на типичен стар комунист - да седиш два часа без ток, за да има гигантски износ за Турция за зелено.

Коментарът е излишен....
    Last edited by Стамболов; 28.03.2012, 18:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ти си интелигентен човек и самият факт, че смяташ строежа на Белене като вариант да ти се намалят сметките за ток, от утре едва ли не, е доста показателен.
      Колко хора ще се сетят, че Белене ще им увеличи сметките за ток?
      Ще добавят още един ред във фактурата ти след този за зелена енергия и той ще бъде атомна енергия.

С обещанието, че след 20 години, този за зелена енергия ще бъде с по-малка стойност. От умрял писмо, както се казва.
      Не си правя илюзии че ще ми се намалят сметките за ток от утре ,но съм живял във време когато два часа има ,два часа няма......а и имах роднини в пултовете на НЕК и на тях им беше неудобно да ми кажат че тока се изнасяше за Турция за зелено....
      Имаше икономика тогава ,имаше гигански износ . Сега няма 4 блока от АЕЦ ,няма иконимика и не се предвижда и това да ти кажат че спират строежа заради скъпият бъдещ ток ,заради средства ,заради инвеститор ...С една дума бъдещето ни е определено за общи работници ,за втора ръка и категория за заден двор на Европа.
      А този който се нарича Премиер септември лично ми обеща стандарт като средният в Европа когато си тръгвахме и ръкувахм през 2009 г... та защо съм негативно ностроен . Слушай отблизо политик и никога повече няма да искаш да си пиеш с него ракията чувстваш се омърсен....Всичко е поза ...

Коментар

Ще строим АЕЦ с руснаци ,ще строим газоцентрала с руски газ,ще си плащаме за нефтопровода Бургас Александруполис....

И ако оправдаваш това положение има само една истина или си руснак или заинтересован от проектите в Козлодуй който ще почнат 7 години да се точат........

В момента 50 % от българите не могат да си платят парното и електричеството "
        Предполагам че интимната мисъл на Боко и компания и следващото нещо, което ще разберем е че Белене ще бъде ШистовоГазоЦентрала.......

Дано не съм прав!

Коментар

А швейцарците имат едно решение и то се нарича Референдум.......
          последния беше дали да си увеличат с една седмица отпуските и отговора беше НЕ.....
          Ти си интелигентен човек и самият факт, че смяташ строежа на Белене като вариант да ти се намалят сметките за ток, от утре едва ли не, е доста показателен.
          Колко хора ще се сетят, че Белене ще им увеличи сметките за ток?
          Ще добавят още един ред във фактурата ти след този за зелена енергия и той ще бъде атомна енергия.

С обещанието, че след 20 години, този за зелена енергия ще бъде с по-малка стойност. От умрял писмо, както се казва.

Коментар

последния беше дали да си увеличат с една седмица отпуските и отговора беше НЕ.....
            само ,че забравяш един простичък факт..Швейцарците са отговорни хора и за това при тях нямат проблем с тази форма на демокрация..Само за миг си представи един референдум в България ... група лумпени ще ти предрешат бъдещето и ти само ще зяпаш.... Не сме готови пич за референдуми....Нито има кой да задава въпроса , нито сме узрели да отговорим почтено и с отговорност....

Коментар

Швейцарците на референдум ли решиха за курса на франка?

Има някои неща, които не трябва да се подлагат на референдум.

Коментар

То си пише кой ще ги купи:

"Емисията акции ще бъде придобита чрез бюджета на министерството на финансите." т.е. ние като данъкоплатци.

Значи - отговорът ми е ДА, и да искам и да не искам.

Коментар

• Президентът подкрепи правителството за прозрачно взетото решение за "Белене"
                  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...za_prozrachno/

Президентът Росен Плевнелиев подкрепя решението на кабинета да се откаже от проекта АЕЦ "Белене", съобщиха от неговата администрация след като премиерът Бойко Борисов отиде да го информира. Президентът е подчертал, че това решение за първи път се взима прозрачно. Според държавния глава не е ясна финансовата изгода за България от реализацията на проекта за ядрената централа.

Проектът не решава проблема с енергийната неефективност на страната, която в момента по този показател изостава най-чувствително в Европа, е посочил още президентът. Според него важни са националните приоритети, сред които са енергийната ефективност, енергийната диверсификация, а АЕЦ "Белене" не решава нито един от тях.

Росен Плевнелиев смята, че перспективите и възможностите за инвестиции са изключително големи в сферата на енергийната ефективност, където има и голяма възвращаемост. Според президента проектът АЕЦ "Белене" не решава проблема със санирането на панелните жилища, в които живеят 2.7 млн. българи.

Пред премиера държавният глава е посочил, че спешно трябва да се започне широкомащабна програма за саниране на многофамилните жилищни сгради, която ще икономиса мощностите на АЕЦ "Белене". Чрез подобна програма икономиката ни ще стане конкурентоспособна, градовете много по-красиви, а българите по-богати, е заключил Росен Плевнелиев.

"България за първи път в своята история адресира голям проект в сферата на енергетиката", заяви президентът след обръщението си на посланическата конференция, която се проведе във външното министерство.

По думите на Плевнелиев според цифрите, с които разполага България, икономическата ефективността на АЕЦ "Белене" е под 3%. "Ако трябва да избирате между 10 милиарда, инвестирани в един проект с 3% възвращаемост, и един милиард инвестирани в енергийна ефективност с 30% възвращаемост, аз мисля, че всеки един би отговорил сам на този въпрос", каза още той.

"В България има 770 000 панелки. Тези панелки, ако не се санират, след 10 години 2.7 милиона българи ще бъдат на палатки с атомна електроцентрала", подчерта президентът. По тази причина той изрази задоволството си, че този път българското правителство е взело комплексно решение в името на енергийната ефективност.

Коментар

http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/03...v_za_burgas_-/

Ние сме велики . Емитираме акции за закриване на проект.....
                    Аноне ще си купиш ли ?
                    То си пише кой ще ги купи:

"Емисията акции ще бъде придобита чрез бюджета на министерството на финансите." т.е. ние като данъкоплатци.

Значи - отговорът ми е ДА, и да искам и да не искам.

Коментар

• Илиян Василев: Всички варианти за АЕЦ "Белене" са лоши
                      http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...lene_sa_loshi/

Илиян Василев е бивш посланик на България в Москва (2000 - 2006 г.). Той е експерт по енергийните въпроси. "Дневник" потърси Василев по повод решението на кабинета да спре проекта за построяването АЕЦ "Белене", както и монтирането на седми реактор в АЕЦ "Козлодуй".

Мисля, че е балансирано решението на кабинета предвид останалите тежки варианти. Това означава прекратяване на договора за "Белене" в този вид. След това трябва да се премине към частта за проекта "Козлодуй-7", ако се реши да се строи. Третият елемент е газовата централа.

Не може да има перфектно решение при тази ситуация, защото всички варианти са лоши. И преди съм казвал, че това е проект, който е заченат с много структурни дефекти в самото начало. С времето, вместо да се решат проблемите, да се изчистят тези дефекти, те са се натрупвали един върху друг и сегашното правителство нямаше друг ход. В сегашния му вид проектът "Белене" заплашва макроикономическата и финансовата стабилност на страната и щеше да бъде с много тежки последствия. Той е една прекалено голяма амбиция за България.

Имал съм възможността да правя подобни анализи за построяването на газова централа на площадката за "Белене". Има място за газова централа в българската енергийна система. Тя е изключително добро допълнение от гледна точка на балансирането на системата, не само на пиково потребление. Поради тази причина мястото на такава станция, генерираща мощност, е несъмнено добро и има място за нея. От гледна точка на икономическите и финансовите параметри е друг въпрос - в каква форма и как да участваме.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/03...v_za_burgas_-/

Ние сме велики . Емитираме акции за закриване на проект.....
                        Аноне ще си купиш ли ?

Коментар

Не мисля, че се отрича от думите си за тези три проекта. Той е казал, че ще "реши", а не одобри.

Южен поток си върви като проект.

Бургас Александруполис крие големи рискове. Ще взимаме много малко пари от нефта, а ще рискуваме туризма по цялото ни Южно черноморие.

Белене също го реши. Там освен рисковете за околната среда, има и доста пари за потрошаване.

Какво си недоволен относно енергийните проекти?
                          Каза три месеца а не три години.....
                          Има ли енергиини проекти аз и за Южен поток смятам че руснаците ще му скроят шапка ....Важното е проектантите да си взимат паричките ..

Коментар

На мен ми е интересно това, че Германия прие мораториум за нови ядрени мощности. Смятам, че германците имат нещо предвид и то не е свързано с енергията от Русия.
                            Трябва да изчакаме и ще видим.

Аз одобрявам отказа ни от Белене. Когато бъде завършена, да не говорим изплатена, енергийната карта на Европа ще бъде много по-различна от днешната.

Смятам, че ГЕРБ приеха едно далновидно и добро за България решение.
                            Следващото германско правителство ще отмени спирането на реакторите. Вервай ми. Вече се говори че не могат да се оправят без реактори в срока и поне още 2-3 години няма да могат без ядрена енергия. Интересно Защо не разкриха какво са казали консултатите по проекта HSBC?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              "Форбс България" обяви Бойко Борисов за най-влиятелния българин
                              http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/03...ko_borisov_za/
                              Точно така най влиятелният българин защото е премиер и шеф на партия от лидерски тип със залязващи функции. Догодина лятото може да е най злочестият българин .....

Коментар

Не мога да гледам по далече защото Премиера гледа от днес до рейтинга му утре...
                                Бях на това изказване когато каза 2009септември че до три месеца ще вкара всички в затвора ,ще оправи икономиката ,ще оправи състоянито на хората и ще реши за Белене ,Южен поток и Бургас Александруполис.....
                                Казах си или е лъжеш или факир....
                                Кой е той не след ткри месеца а след три години .. ....
                                Не мисля, че се отрича от думите си за тези три проекта. Той е казал, че ще "реши", а не одобри.

Южен поток си върви като проект.

Бургас Александруполис крие големи рискове. Ще взимаме много малко пари от нефта, а ще рискуваме туризма по цялото ни Южно черноморие.

Белене също го реши. Там освен рисковете за околната среда, има и доста пари за потрошаване.

Какво си недоволен относно енергийните проекти?

Коментар

Working...
                                X