IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от North Разгледай мнение
    ++++++++++++++ Категорично съгласен! И аз съм вече в горната половина на 30+ но някак си нямам капчица сантимент към онези времена.
    Нима наистина знаеш къде е горната половина на 30+ ... Аз съм 30+, но не знам дали съм в долната или горната му половина

Коментар

• Първоначално изпратено от Pave Разгледай мнение
      Ей това е такава колосална глупост, че чак не ми се коментира... И в какво се състои "моралът и достойнството" на нашето поколение? В патриархално-селските порядки? В социалистическата колективистична псевдоетика? Кое му е мислещото на нашето поколение, при положение че повтаряш клишетата за лошата младеж? Същите клишета, за които се разбрахме, че ги имало още в египетските гробници, в древен Вавилон и древна Гърция?
      Без да обобщавам ама замисли се.. Когато ти дотрябва помощ колко от малдежите безкористно ще ти помогнат? А колко от тях си видял да се карат със шефа си? А колко от тях си видл да нападат агитката на Левски за да спасят момче което пебиват? Кат се замислиш николко... Ние сме друга мая - аз и викам маята Че Гевара.....

Коментар

• Днешната младеж обича лукса. Младежите имат лоши маниери, не зачитат авторитетите, не уважават възрастните и бръщолевят вместо да учат. Не стават, когато възрастен влезе в стаята . Те противоречат на родителите и тиранизират учителите си.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

...при положение че повтаряш клишетата за лошата младеж? Същите клишета, за които се разбрахме, че ги имало още в египетските гробници, в древен Вавилон и древна Гърция?
          Това въобще не е довод за верността или неверността на твърдението на Космонавта. Требват думи по същество на логиката, а не - по история. Не смесвайте областите на мислене.
          Напротив, използването на този "довод" се е превърнал в клише за нежелаещите да мислят логично.

Коментар

Ей това е такава колосална глупост, че чак не ми се коментира... И в какво се състои "моралът и достойнството" на нашето поколение? В патриархално-селските порядки? В социалистическата колективистична псевдоетика? Кое му е мислещото на нашето поколение, при положение че повтаряш клишетата за лошата младеж? Същите клишета, за които се разбрахме, че ги имало още в египетските гробници, в древен Вавилон и древна Гърция?
            паве, къв е смисъла да му скачаш на космонавта с бутоните, като правиш същата грешка. когато става въпрос за група хора, обобщението е грешно по принцип.
            както от нашето поколение, така и от младежите има и от добрите и от лошите.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Паве брат, нашите проблеми не са в ценностите.. Нашето поколение е къде къде по морално, мислещо и достойно.. Ние просто не сме пригодени за реалният живот или за тези неща които се случват последните години...

Коментар

Развалената младеж, изгубените ценности, волното детство без компютри, игри, наркотици... Усещате ли се какви колосални идиотщини пишете тук??? Казвам го напълно съзнателно от позицията на човек 30+! Отлично помня "ценностите" на соца! И направо е престъпление някой да ми се превъзнася по онова "сигурно" време! Децата от онова време сме тотално и невъзвратно деформирани, пречупени от една отвратителна нихилистична диктатура, възпитаваща и налагаща пълно незачитане на личната воля и свобода. За какъв морал, за какви 5 леа говорим? И като гледам тъпотиите, коити произвежда 30+ поколението, започвам да разбирам защо сме най-олигофренската държава в Европа...
                Паве брат, нашите проблеми не са в ценностите.. Нашето поколение е къде къде по морално, мислещо и достойно.. Ние просто не сме пригодени за реалният живот или за тези неща които се случват последните години...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  я един провокатовен въпрос:

Защо поколението 30+, към което се числя и аз, не прихвана нищо от бабите и дядовците си и станаха едни от най-големите глезльовци и мърди? И докатао сегашното ново поколение имат оправдание - те не са имали подобни баби и дядовци, израснали са в панелниоте гета сред оскотяващи майки и бащи, борещи се за насъщния, то какво оправдание имаме ние? Да, да, знам, говорим за хипотетичния 30+, всички ние дет пишем тук, нямаме нищо общо с него, нали
                  Абе ние прихванахме, но в периода в който израствахме като личности и се развивахме професионално бяха ти помниш кави времна и това много ни изкриви... Направи ни като кучета, борещи се за оцеляване.. Майката си е е..ло

Коментар

• Павето, ако е между 30 и 40-годишен, то преди 25 години ще да е бил 5-15 годишен - та не ми е ясно къде се вре това пале за пострадало от или поне познаващо социализма.
                    Много молим некои младежи да си спомнят поговорката "пази боже сляпо да прогледне".

Коментар

Развалената младеж, изгубените ценности, волното детство без компютри, игри, наркотици... Усещате ли се какви колосални идиотщини пишете тук??? Казвам го напълно съзнателно от позицията на човек 30+! Отлично помня "ценностите" на соца! И направо е престъпление някой да ми се превъзнася по онова "сигурно" време! Децата от онова време сме тотално и невъзвратно деформирани, пречупени от една отвратителна нихилистична диктатура, възпитаваща и налагаща пълно незачитане на личната воля и свобода. За какъв морал, за какви 5 леа говорим? И като гледам тъпотиите, коити произвежда 30+ поколението, започвам да разбирам защо сме най-олигофренската държава в Европа...
                      Май не се познаваме, да приобщаваш когото и да било към себе си ...
                      Относно колосалните идиотщини, няма споря... Твое мнение ... налЕ ..
                      Интересно ми е, кои по-точно "ценности на соца" (говорим за Теб, като дете по онова време) толкова жестоко са те травмирали ...
                      Бъди здрав ...
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Според мен Йосиф е прав теоретично в трите си точки относно това, което влияе на поведението на шифьорите в България.
                        На практика две от неговите точки са слабо влияеми от обществото и бавно променящи се във времето.

Което не зависи пряко от обществото са рестриктивните мерки, предвидени от закона най-първо за ограничаване на свинете и - по-второ - за предотвратяване (на български му съ викъ "превенция" сига) на неподходящо поведение на пътя, от което могат да загинат невиновни. Форца КАТ!

Та съм за netware5 в дадената дихотомия , колкото и да не ми харесва той лично по принцип във форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от North Разгледай мнение
                          ++++++++++++++ Категорично съгласен! И аз съм вече в горната половина на 30+ но някак си нямам капчица сантимент към онези времена. За съжаление, те произведоха няколко поколения безотговорни, мрънкащи, завистливи и несвободни хора. Каквито и да са днешните деца (тези на 90-те и 2000-те), не са еднакви. Има неграмотни, наркомани, чалгари и т. н., но има и много амбициозни и трудолюбиви деца, които не биха оставили собствената си съдба в ръцете на държавата или на други хора. И всичко това е въпрос и на семейна среда но и на личен избор. Надявам се, че един ден свободните и независими хора ще доминират по тези земи, и именно те ще управляват страната, но дотогава ще траем поколенията 30+, 40+, 50+ и т. н. да избират за управници хора, които да ги "оправят", да ги обгрижват и да ги държат на къс повод...
                          Е и аз съм от последните,но до сега 20 години не съм разчитал на държавата за нищо!!!Н о в интерес на истината малко са такива хора!!!Отговорността е голяма и не всеки може да я носи!!!По-лесно е да чакаш на нечия хранилка!!!

Коментар

++++++++++++++ Категорично съгласен! И аз съм вече в горната половина на 30+ но някак си нямам капчица сантимент към онези времена. За съжаление, те произведоха няколко поколения безотговорни, мрънкащи, завистливи и несвободни хора. Каквито и да са днешните деца (тези на 90-те и 2000-те), не са еднакви. Има неграмотни, наркомани, чалгари и т. н., но има и много амбициозни и трудолюбиви деца, които не биха оставили собствената си съдба в ръцете на държавата или на други хора. И всичко това е въпрос и на семейна среда но и на личен избор. Надявам се, че един ден свободните и независими хора ще доминират по тези земи, и именно те ще управляват страната, но дотогава ще траем поколенията 30+, 40+, 50+ и т. н. да избират за управници хора, които да ги "оправят", да ги обгрижват и да ги държат на къс повод...

Коментар

• Чета и не вярвам на очите си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                я един провокатовен въпрос:

Защо поколението 30+, към което се числя и аз, не прихвана нищо от бабите и дядовците си и станаха едни от най-големите глезльовци и мърди? И докатао сегашното ново поколение имат оправдание - те не са имали подобни баби и дядовци, израснали са в панелниоте гета сред оскотяващи майки и бащи, борещи се за насъщния, то какво оправдание имаме ние? Да, да, знам, говорим за хипотетичния 30+, всички ние дет пишем тук, нямаме нищо общо с него, нали
                                Случващото се около нас не може да не окаже огромно влияние върху психиката и поведенческия ни модел. Ние живеехме във време на големи промени. Животът ни преди "вододелът" беше минало, а заедно с него и мечтите и представите ни за него и както за това, което ни предстои ... Започнахме съзнателния си живот в настояще, за което не бяхме подготвени. Наложи се да пренастройваме много от емоциите си. Защото новият начин на живот ни даде възможност на бъдем индивидуалисти, да постигнем нещо повече, да бъдем различни. Даде ни свобода, но тя вървеше в комплект със свободията. Беше ни трудно... Затова бяхме първите, които влязоха в Интернет- пространството и си създадохме паралелна светове.
                                Всичко това не може да ни служи за оправдание, но е някак удобно като обяснение за поведението ни.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X