IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    стига с тази черно-бяла болшевишка логика!
    що ми се струва, че ме заклеймяваш.
    може би не си чела член 39 от конституцията.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      В контекста на темата си заведете децата на Смърфовете.

изключително добро предложение, макар че като гледах трейлъра, по-скоро ще е боза и май е за по-дъртата аудитория, т.е. за майките и татковците, а не за децата
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

P.S. а пък ей това направо ме отврати. Направо си жалък. не знам каква е статистиката, но да изкарваш, че заради ГЕРБ са намалели и загиналите по пътищата е просто смешен. Очаквам утре да ни караш дасме благодарни и за въздуха, който дишаме. И това ти го казвам като човек, който най-вероятно ще гласува за ГЕРБ на тия избори.
        +1

като идеята беше, че благодарение на герб, дето строили магистралите се случва това, но за тяхно съжаление, точно статистиката неумолимо показа, че единствените пътища, по които има ръст на жертвите са точно магистралите или с други думи се потвърждава тезата ми, че бедният байчо не си кара трошката, поради кризата и високите цени на горивата, но гъзаря си фучи и маже нялаво и надясно с джипа, защото му е ясно, че е недосегаем като бутне 50-100 кинта на родната милиция, която го пази.

П.С. И да, аз пък злорадтсвам за Боков - който каквото търси, това намира. Жалкото е само, че умряла и жена му, а хубавото е, че не е уцелил друг автомобил,защото тогава жертвите щяха да са от другата страна, а нашето синче пак щеше да оцелее и да лапне една условна
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          стига си се оправдавал с катаджите ... проблема е преди всичко в нас самите като участници в движението, после е в състоянието на пътищата и чак след това в "катаджиите"...даже в тях виждам една положителна промяна последните години ( поне там където живея) ... Ти какво искаш пич на всеки шофьор катаджия ли да сложим....Пълни глупости приказваш... а след като така разбираш от пътни проблеми погледнал ли си статистиката за броя загинали по пътищата тази година и предни години и тогава да плямпаш....ами погледни ги и тези неща
          Отворко, аз пък за разлика от теб помня времето, когато катаджиите глобяваха пешеходци, които пресичат неправилно. Помня и когато глобяваха за настъпена непрекъсната линия, за неспиране на знак "стоп", за неправилно изпреварване и т.н. А не се криеха по храстите с дрегер и радар в ръка.

P.S. а пък ей това
          Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          ............ погледнал ли си статистиката за броя загинали по пътищата тази година и предни години и тогава да плямпаш....ами погледни ги и тези неща
          направо ме отврати. Направо си жалък. не знам каква е статистиката, но да изкарваш, че заради ГЕРБ са намалели и загиналите по пътищата е просто смешно. Очаквам утре да ни караш да сме благодарни и за въздуха, който дишаме. И това ти го казвам като човек, който най-вероятно ще гласува за ГЕРБ на тия избори.
          Last edited by netware5; 17.08.2011, 11:41.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
            Космонавт,

времената, за които говориш отдавна отминаха и са непознати за чалга поколението.

И аз съм ходил при баба на село и твоите разкази са ми познати, още си спомням вкусните гозби на баба и си имам много хубав багаж от нея (неизползван при това), ))

Освен това старите хора в БГ бяха и са много икономични....и гледат все за внуците им да им оставят това онова: апартаменти, пари и др. Не са консуматори като сегашното поколение.....дето търси само наслада, "Давай да живеем",
            А замислял ли си се защо е било така и какво се е променило в наши дни?
            Аз съм и основната разлика е в свободното време на родителите. Навремето, на село баба и дядо пак ходиха да работят в местното ТКЗС, но определено имаха много, ама много повече свободно време отколкото сега работещите хора. Освен това и почивката беше почивка, и не им се налагаше да си губят времето за всякакви глупости, бюрокрация и т.н. Имаше СПОКОЙСТВИЕ и за утрешния ден, и за прехраната, и изобщо. Не им се налагаше да се стресират постоянно, както е при повечето хора в наши дни, които не знаят дали ще имат работа и прехрана след месец, въпреки че работят о 10-12 часа ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              значи искаш да кажеш зарко, с извъртяния си по килифаревски пост, че е много гот да се кефиш на човешкото нещастие.
              zarco ,аз и някой други съфорумци не се радваме , нито злорадстватваме. Просто посочваме, че има върховна справедливост. Когато някой се мисли и живее като недосегаем - съдбата го наказва. Това е. Рано или късно нещата се балансират! Обаче явно хора като тебе не разбират и не вникват в тази мъдрост, а гледат само на повърхността: "ЩОМ НЯКОЙ НЕ ГОВОРИ ТЪЖНО И С ПРИСКЪРБИЕ, ЗНАЧИ СЕ РАДВА!" - Човешкото отношение има много нюанси - стига с тази черно-бяла болшевишка логика!
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• re Груйо

Сегащните 30+ не са прихванали, защото старите ценности бяха напълно отречени, пък нали искат да са модерни, да са фейшън, куул.........

Да карат хубава кола и да имат готина мадама.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  значи искаш да кажеш зарко, с извъртяния си по килифаревски пост, че е много гот да се кефиш на човешкото нещастие.
                  Каквото искам да кажа, съм го казал, ВЕ пич! Като не можеш да четеш между редовете, защо се захващаш с коментари?

Никога не съм се кефил на човешкото нещастие, напротив - когато са ми "приплаквали" ДОРИ и хора от тоя форум - съм им помагал, разбира се - доколкото ми е било възможно... Вероятно няма да ми искаш координати за потвърждение?

Нали за това е приятелството? Май за това... А не да ти свалят звезди от небесата...

Пич, ще ви оставям, защото точно сега ми казаха, че мои близки ги е споходило нещастие - починало е 25 годишно дете..., лекарски проблеми, отново, за жалост...

Хайде, останете си със здраве!... и нека дискусията да продължи...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                    Космонавт,

времената, за които говориш отдавна отминаха и са непознати за чалга поколението.

И аз съм ходил при баба на село и твоите разкази са ми познати, още си спомням вкусните гозби на баба и си имам много хубав багаж от нея (неизползван при това), ))

Освен това старите хора в БГ бяха и са много икономични....и гледат все за внуците им да им оставят това онова: апартаменти, пари и др. Не са консуматори като сегашното поколение.....дето търси само наслада, "Давай да живеем",
                    я един провокатовен въпрос:

Защо поколението 30+, към което се числя и аз, не прихвана нищо от бабите и дядовците си и станаха едни от най-големите глезльовци и мърди? И докатао сегашното ново поколение имат оправдание - те не са имали подобни баби и дядовци, израснали са в панелниоте гета сред оскотяващи майки и бащи, борещи се за насъщния, то какво оправдание имаме ние? Да, да, знам, говорим за хипотетичния 30+, всички ние дет пишем тук, нямаме нищо общо с него, нали

Коментар

• re

Космонавт,

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        стига си се оправдавал с катаджите ... проблема е преди всичко в нас самите като участници в движението, после е в състоянието на пътищата и чак след това в "катаджиите"...даже в тях виждам една положителна промяна последните години ( поне там където живея) ... Ти какво искаш пич на всеки шофьор катаджия ли да сложим....Пълни глупости приказваш... а след като така разбираш от пътни проблеми погледнал ли си статистиката за броя загинали по пътищата тази година и предни години и тогава да плямпаш....ами погледни ги и тези неща
                        Плоблема пак се опира до човешкия фактор "материала"- инстуктор, шофъор, контрола по пътищата.
                        Обикновенно , който бърза , бърза постоянно, иска да усеща адреналина на високите скорости, катаджиите си затварят очите, срещу 20 лв. и такива бързаци си карат, докато не зачернят семействата си, а по-лошото е , че зачернят и други семейства.Няма разум, а съзнанието ни скоро няма да се промени като нация, затова се претопяваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Не се учудвам, че се е пребило по този начин комунистическото синче. Всичко идва от възпитанието. Когато е бил дете и тийнейджър е живял с чувството за недосегаем и ето сега дори на 39 години не се е отърсил от тия си навици. Ще ми изпреварва на оня път колона .... да, ама не - пред автобуса (ТИР-а) всички са равни, ако мога така да перифразирам прочутия лаф на перничани "пред винкело всички са равни".

Но тази катастрофа отново поставя въпроса за тъпотията на нашите катаджии, които само повтарят в захлас любимата си мантра "виновни са алкохола и скоростта". Говорят така, защото е най-лесно да ловиш пияни (с дрегер) и бързаци (с радар). Много по-трудно е ( в смисъл че се искат интелектуални усилия и възможности) да ловиш и ефективно наказваш отнемането на предимство, неправилното изпреварване, минаването на червено, карането без светлини, карането на неизправен автомобил и т.н. Никой не си прави труда да определи коренната причина за едно ПТП. Ако шофьорът е трезвен, веднага пишат "превишена" или "несъобразена" скорост. Това пък последното май го има само в нашия ЗДП. Ами той идиотът ако изпреварва колона в завой на забранено място и с 40 км/ч да кара, и трезвен да е, пак ще направи ПТП. Направо има безумни кретени по пътищата, нямат елементарна преценка за пътната ситуация, карат агресивно, карат в насрещното, изпреварват без видимост и т.н. Ето тези трябва да се преследват.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Та, засега "излизам".
                            хайде сега и ти като фицката. напълно в реда на нещата е като си свястна да се опитват да те изкарат луда.

http://youtu.be/XAhTt60W7qo

Един господин ме целуна: "Ах, братко,
                            и ти ли!... Ей, кой да те знай!"
                            Две хубави дами ми казаха сладко:
                            "Елате в нас утре на чай!"
                            Last edited by mechobikov; 17.08.2011, 08:33.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Хванах се че като спя си слагам GSMа на стола до мен.... Спомненте си на времето - цяло лято при бяба и сядо и ходите веднъж месеца до пощата да звъннете на родителите........

Иначе по темата надолу - Вярно духа на нацията е много добре заспал.... Познавам няколко хора които останаха бунтари, което ме радва че все още ги има.... Не може да се отрече че и все повече хора започват да си търсят правата. Но още сме далече - дълъг път трябва да извървим докато станем гражданско общество.

Коментар

• Събрание на комсомолския съвет на едно училище.
                                Броят на учителите и "батковците" от младежкото функционерство на компартията е по-голям от този на учениците, макар задачата да е ученическо решение за изключване от пост в ученическото представителство.
                                Но "големите" трябва след това решение да обсъдят и изхвърляне от комсомолската организация(за най-малките тук, ще поясня по-опростено, че това е нещо, като младежкото Герб, да речем, и ако те изхвърлят от него, съответно ти слагат печат - неподходящ и непълноценен за държавна работа, когато общо взето само такава има - животът не свършва, но става по-труден).
                                Провинението е - на международен летен лагер четене и разпространение на някои философи, като единия е сред хитлеровите любимци и нежелан автор в народната република. Разпространението се отнася за знанието на книгата, защото те са 2-3 бройки и на различни автори, даже няма копия, които буквално да бъдат разпространявани...
                                Има и рецидив на проявата - замеряне с водни балони - найлони с вода и една такава бомба е уцелила главата на един партиец.
                                Не се издребнява с целта - дали е била с цел убийство или закачка, запрашила в грешна посока.
                                Започва нещо като "другарски съд".
                                Обстановката е потисната. Порасналите деца трябва да оценяват другарчето си и най-вече постъпките му.
                                Не им е лесно и наблягат на това, как те никога не биха постъпили така, какво значение има Комсомола за израстването им и че не бива да се опетнява. Батковците искат да чуят ясно какво е в техните очи другарчето, други провинения...
                                "Виновното комсомолче" не смее да погледне никого в очите, от срам, че слуша тия "гърчове". И изпуска едно "пфуу". Мисълта е преминала в звук...
                                И това отприщва енергията на възмущението. Изливат се всякакви спомени - и истински, и леко измислени... и назидателни уроци какво трябва да е поведението в масата - комсомол.
                                Виновното...моли да излезе навън, за да се наприказват на воля.
                                Става още по-виновно, че не иска да слуша другарската критика.

И ... по темата - това е "приказка" от преди малко повече от двайсетина години.
                                Онова поколение другарчета, днес обсъжда младите си последователи.

п.п...да довърша историята - има хепиенд.
                                Става някакъв възрастен чичко и пита: - "Вие, кого съдите днес, престъпник или едно дете? Съдите го, защото е чело?! (и най-сериозния аргумент, с който решава спора) - А ако, другаря Георги Димитров не беше чел толкова много история, как би се защитил пред нацистите на Лайпцигския процес?!"

п.п1...Негативизмът във форума, все повече ме отвръщава.
                                То не бяха обиди, не бяха нападки и съмнения - тя той ли е и незабелязване на същността на мнението, а търсене на начини как да се избият собствени комплекси.
                                Та, засега "излизам".

Коментар

Working...
                                X