Първоначално изпратено от ChichoMancho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнениеЗдр. на всички малки и по-големи!
Докато си поркам кавето сглобих плейлиста с парчета,
на които Чичо ви (към по-малките) е разцъквал дискотеките гелосан с бели чорапи.
http://www.youtube.com/watch?v=48j2h...BFp&playnext=0
Коментар
-
Здр. на всички малки и по-големи!
Докато си поркам кавето сглобих плейлиста с парчета,
на които Чичо ви (към по-малките) е разцъквал дискотеките гелосан с бели чорапи.
http://www.youtube.com/watch?v=48j2h...BFp&playnext=0Last edited by ChichoMancho; 04.09.2011, 16:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеРазбира се !
Постът ми от 12:38 беше ироничен - защото музиката през годините се "смени" "благодарение" на факторите описани от Маранди ....
Естествено и аз харесвах нашите си рок-китарковци - за времето си и за условията в които работеха ,бяха много добри ....Обаче днес отдавна никой не сеща примерно за един Тенко Славов - за съжаление ( пък и го изкараха доносник на ДС) ..
Трябваше да го уважа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
Наближава Съединението, което хубав празник и гледам "тече" лека интрига между Анончи и Коки. Да не пропуснете "повода"?
Коментар
-
Всеки нов патент за изобретение на нови акумулатори, батерии и т.н. устройства за съхраняването на електрическа енергия се изкупува моментално от....... нефтени и автомобилостроителбни компании.
Тук държавата е обикновено съучастник. Тя, като издържаща се от данъци, няма интерес от автономност на всеки един. За какво му е на финансовия министър ти сам да си произвеждаш тока, горивата или пък изобщо да не потребяваш такива?
Ако диктата в шоу бизнеса/изкуството/медиите може да бъде игнориран/заобиколен, то този в икономиката-никак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение... с чиста съвест бих добавил към големите и с влияние китаристи Mark Knopfler.
Постът ми от 12:38 беше ироничен - защото музиката през годините се "смени" "благодарение" на факторите описани от Маранди ....
Естествено и аз харесвах нашите си рок-китарковци - за времето си и за условията в които работеха ,бяха много добри ....Обаче днес отдавна никой не сеща примерно за един Тенко Славов - за съжаление ( пък и го изкараха доносник на ДС) ..Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНадявам се ъндърграунда да генерира изкуство, но лошото е, че като се стигне до определен критичен момент на популярност, някой лейбъл ги глътва (не става дума само за музиканти, а и филмаджии, и други артисти) и дотук с независимото изкуство, и свободните послания.
Да кажа нещо не много известно, което е аналогия на това, което става в музиката:
Всеки нов патент за изобретение на нови акумулатори, батерии и т.н. устройства за съхраняването на електрическа енергия се изкупува моментално от....... нефтени и автомобилостроителбни компании.
Коментар
-
Големите лейбъли убиха музиката, а преекспонирането на "авторски права" умързеливи творците. Мисля, че второто ще се предифинира поради много причини, а и борбата с торент сайтовете е изначално загубена. Създаде се фронт потребители/писачи (нарочно няма да използвам творци) като тези, приемащи себе си за артисти, сами предизвикаха нежелание у клиентите за каквото и да е заплащане. Огромните хонорари, а и разходи за промотиране имаха ефект на бумеранг.
Надявам се ъндърграунда да генерира изкуство, но лошото е, че като се стигне до определен критичен момент на популярност, някой лейбъл ги глътва (не става дума само за музиканти, а и филмаджии, и други артисти) и дотук с независимото изкуство, и свободните послания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениепо-весело го раздавайте, демек без лични нападки!
и пускайте по някой чалгия от време на време
http://youtu.be/ebF2AiTD1yILast edited by mechobikov; 04.09.2011, 13:59.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКолкото в ДВГ (двигателя с вътрешно горене) правят революция, толкова се прави и в музиката последните 20-на години. Разиграват на компютри разни варианти на тоновете от старите парчета и се опитват да създадат ново звучене.
Ходи обяснявай на някой 20-годишен какъв бил вкуса на кашкавала, луканката, кока-колата..... Ще ти каже, че си издухал.
За съжаление - по-старата музика може да се чуе (опита), но масмедиите и големите звукозаписни компании убиват в зародиш този интерес. Причината е, че няма пари в тази работа.
Т.е. пак до кинтите се опира
П.П. Както и да е, всичките имена, които споменавате са ми въздействали по невероятен начин, но аз не обичам да насочвам някого към точно определен вид изкуство или изпълнители. Просто съм фен и т'ва е.
Наближава Съединението, което хубав празник и гледам "тече" лека интрига между Анончи и Коки. Да не пропуснете "повода"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеА така -ръгай чушки в боба да н' загори зелето!
Добави и Ингви Маус-тийн(който между другото ми беше любимец....едно време
) ...малко Пеци ГюзелеФ и слагай макароните във фурната . Сетне банишорския китар-гений Цецко Недялкоф ще мине да ги сервира ....
Last edited by anon6706; 04.09.2011, 13:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение.....
мисля, че "залитнахте" в грешна посока - хихи......Иначе за другото си прав
.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПосле тоя, който тръгва да прави "революция" обикновено е "неразбран" за останалите, което е жалко.
Ходи обяснявай на някой 20-годишен какъв бил вкуса на кашкавала, луканката, кока-колата..... Ще ти каже, че си издухал.
За съжаление - по-старата музика може да се чуе (опита), но масмедиите и големите звукозаписни компании убиват в зародиш този интерес. Причината е, че няма пари в тази работа.Last edited by anon6706; 04.09.2011, 13:35.
Коментар
-
Бебета,
мисля, че "залитнахте" в грешна посока - хихи
Хубавото нещо на музиката е, че има креативност там и логично няма как да не въздейства на 'орицата. Така е било от древността до наши дни.
С научните открития се появиха и все по-нови инструменти, които изкуството впрегна да развива и тях. Така се появиха и нови стилове, което е добре за всички.
Но да си креативен, означава да мислиш мащабно, т.е. примерно как да използваш целия арсенал от хватки от 7 тона и няколко полутона, вкарани в ограничен мащаб в инструмент като китарата да кажем и всичкото това в такива честоти, които човешкото ухо би успяло да приеме.
Та, да си изпълнител на нещо измислено преди това от друг, в друго време и на друго място не е зле. Но това е най-ниската йерархия. После тоя, който тръгва да прави "революция" обикновено е "неразбран" за останалите, което е жалко.
Също така, добър композитор, изпълнител и чисто технически да се ползват научните постижения са съвсем различни неща.
Неслучайно Сони Мюзик и подобни гиганти се насочиха към целия сегмент и създават продукти по "проектна" дъска.
Аз т'ва нещо го мога и съм обучен перфектно за подобни неща. Не го правя, защото в момента, в който тръгна да инвестирам в този бренд, това означава да се концентрирам върху числата и максималната ефективност там. Или това би означавало да спра да слушам музика, което аз не искам, понеже ми е хоби и да престана да гледам човешките взаимотношения, защото трудно се намират изпълнители, които дългосрочно биха се грижили за здравето си и визията си, която е важна.
Примерно Мадона има нелоши продукти като бренд, постоянно използваше и напасваше продуктите си с новите технологии ( като чисто технически "революцията" при звука/саунда вече приключи, т.е. стигнахме "тавана" ) и затова акцентира на визията си и посланията, които да изпраща. Но там па проблема е друг, защото тя е типичен пример за т.нар. "промивка" да си НЕЗАВИСИМ като модел на подражание, който корпоративната идентичност прекрасно използва.
Т.е. идеята да си набиваме шутовете на децата си на по 18 години от дома, да ги засилваме, колкото се може по-надалеч, да отсвирваме родителите си и роднините си и т.н. трайно "късат" фолклорните връзки. Или това е родовата памет на поколенията и оттам вече 'орицата лесно стават плячка на корпоративните интереси + фискалните, т.е. на Държавата.
П.П. По принцип трябва да охакам няколко книги по темата, за да я развия както трябва, но пак лошото за мен е, че в момента, в който тръгна да пиша книга, то това ще означава да спра да чета, понеже това па си е друг вид бизнес. А, аз обожавам да чета и ми е едно от любимите хобита, също както и музиката.
Хубави празници от мИня и по-весело го раздавайте, демек без лични нападки!
Коментар
Коментар