IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
    Стана 3-4 дни излиза много сафрид.В Балчик от лодките направо е на 3лв.Колко е на Била в София?
    Не знам не съм гледал цените, ама един колега ония ден си беше взел половин торба... Поне 6 лв е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Бях до Билла - докарали са черноморски сафрид.. Това би могло да е прекрасна добавка към на Коки супата...
      Стана 3-4 дни излиза много сафрид.В Балчик от лодките направо е на 3лв.Колко е на Била в София?
      Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Завиждам на tnm, това е най-доброто време на морето.
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Като написа черноморски сафрид, та си спомних за почивните дни около 6 септември.
          Бяхме наели една вила в Албена. Нямаше почти никакво покритие на мобилни оператори. Нито на М тел, нито на Глобул. Пък за Интернет и дума не можеше да става. ТРАГЕДИЯ:!!! Едната 1/3 -та от домочадието не можеше да разбере новините от последните свалки, поместени във фейса; другата 1/3 не можеше да си нахрани животните и да си продаде царевицата във Фермата А пък последната 1/3 /тоест аз/ ставаше сутрин в 6:00 и си правеше дълги разходки край морския бряг с четвъртия, непълноправен член на фамилията /дебел, див бретан шпаньол/. Аз си починах, другите около мен се изнервиха
          А Албена беше празна, въпреки че времето беше чудесно - празни плажове, полупразни хотели ...
          Поне си си починала. Не могат вече младите без екстри. То и ние свикнахме, ама все още можем да седнем с една книжка на плажа и да си четем и това да ни достави удоволствие...

Курортите са много зле - глупостите дето пишат колко е добър сезона идват само от факта че се поуплашиха и почнаха да отчитат по някой и друг турист на светло... Иначе само пияници, руснаци и румънски цигани..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta
            Има яки мадами... Ама на времето бяха по готини... Сега като че се изроди гена и са едни малко късокраки, с увиснали дупета..
            Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
            Ееее сигурно едно време са спортували, а сега не.
            Моето наблюдение е противоположно на Космонавтовото.
            --------------

Като се заговори за супи:
            Рибните супи са по-вкусни прохладни или студени. Горещи са вкусни само силно лютите като "саламура" от Северозападна България.

Ето ви една добра основа за леки супи (предимно за зеленчукови), моя разработка по идея от древната българска кухня:
            Шепа натрошена пшеница или булгур се пуска във врящата вода за супа. Вари се половин час (е, може и повече).
            Така имате основа за различни видове леки супи.

Сварената пшеница не ви трябва.

Важна подробност: в началото разбърквайте често пшеницата, иначе ще слепне.
            Неважна подробност: пшеницата предварително може да запечете на сух тиган и слаб огън. Това засилва ефекта, а той е
            Характерен специфичен лек вкус и едва доловим хлебен аромат.
            Last edited by vmаnkov; 17.09.2011, 13:28.
            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
              Съжалявам за това
              заинтересувам.

Няма от какво да съм се обидил, просто затворих страницата на форума. Забелязах, че в този случай лампичката за онлайн статус продължава да свети и маже да се помисли, че съм активен.

Приятни ти събота и неделя!
              Мдааааааааа,трябва да излезеш с "изход",за да изгасне лампичката.
              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Коки, само да добавя към рецептата - една глава от сьомга върши чудна работа. Намали солта и си сложи девесил . ( девет сили мъжки дава - така , че слагай наред...)

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  От такива фанатици като теб на тема Пинк Флойд, започнах да намразвам тази моя любима група.
                  Съжалявам за това

Не съм фанатик, виждаш, че пускам разнообразни стилове музика.

Просто чух изпълнението, което ти пусна и то много ми заприлича на това, с което аз отговорих.
                  Погледнах в мрежата и видях, че оригиналът на второто е по-стар от този на първото и реших да го отбележа.
                  Не казвам нищо лошо за "твоя човек", не съм го слушал досега, но, може би, ще се заинтересувам.

Няма от какво да съм се обидил, просто затворих страницата на форума. Забелязах, че в този случай лампичката за онлайн статус продължава да свети и маже да се помисли, че съм активен.

Приятни ти събота и неделя!
                  Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Последно от мен ,че стана 11 часа а аз още се мотая.В тая супа не се слага девесил.
                    Продукти за Рибена тай-супа

200-300 г рибно филе
                    10 гъби шитаке /манатарки/
                    5-6 бейби царевички от консерва
                    50-60 г оризово фиде /обикновено/
                    1-1,2 л зеленчуков бульон /2 кубчета/
                    1-2 с.л. сок от зелен лимон
                    1 връзка магданоз
                    1-2 ч.л. червено къри
                    1-2 ч.л. захар /бяла или кафява/
                    1 ч.л. соев сос
                    сол за осоляване

Стъпки за приготвяне

1. Предварително измиваме гъбите. Ако са сушени, ги накисваме за кратко във вода.
                    2. Нарязваме ги на ивици, като отстраняваме пънчетата.
                    3. Изсипваме зеленчуковия бульон в тенджера заедно с червеното къри. След като сместа заври, добавяме гъбите. Варим 10 мин.
                    4. Нарязваме на едри ивици царевичките. Прибавяме ги към супата, заедно със соевия сос и сока на лимона.
                    5. Нарязваме осолената риба на парчета, които поставяме в тенджерата.
                    6. В самия край на варенето прибавяме натрошеното фиде и захарта.
                    7. Поръсваме готовата супа с наситнен магданоз. Сервираме я гореща.
                    Мен лично комбинацията от риба и гъби не ме кефи, но може и да е вкусна, без толкова захар и сол.

Коментар

Последно от мен ,че стана 11 часа а аз още се мотая.В тая супа не се слага девесил.

200-300 г рибно филе
                      1 връзка магданоз
                      1-2 ч.л. червено къри
                      1 ч.л. соев сос
                      сол за осоляване

Стъпки за приготвяне

1. Предварително измиваме гъбите. Ако са сушени, ги накисваме за кратко във вода.
                      3. Изсипваме зеленчуковия бульон в тенджера заедно с червеното къри. След като сместа заври, добавяме гъбите. Варим 10 мин.
                      4. Нарязваме на едри ивици царевичките. Прибавяме ги към супата, заедно със соевия сос и сока на лимона.
                      ей коки някакви проблясъци на нещо човешко виждам в тебе ... има напредък и това само ме радва , честно казано още днес ще пробвам рецептата ..последните 3-4 години разбрах ,че много обичам да готвя .. даже станах семейния главен готвач

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Като написа черноморски сафрид, та си спомних за почивните дни около 6 септември.
                        Бяхме наели една вила в Албена. Нямаше почти никакво покритие на мобилни оператори. Нито на М тел, нито на Глобул. Пък за Интернет и дума не можеше да става. ТРАГЕДИЯ:!!! Едната 1/3 -та от домочадието не можеше да разбере новините от последните свалки, поместени във фейса; другата 1/3 не можеше да си нахрани животните и да си продаде царевицата във Фермата А пък последната 1/3 /тоест аз/ ставаше сутрин в 6:00 и си правеше дълги разходки край морския бряг с четвъртия, непълноправен член на фамилията /дебел, див бретан шпаньол/. Аз си починах, другите около мен се изнервиха
                        А Албена беше празна, въпреки че времето беше чудесно - празни плажове, полупразни хотели ...
                        супер пич ... браво на почивката ти.

Коментар

Бях до Билла - докарали са черноморски сафрид.. Това би могло да е прекрасна добавка към на Коки супата...
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                            Най- важното е да има девесилче по възможност прясно. А аз онзи ден видях, че в Кауфланд продават живи рибки и раци-направо се изкефих.

200-300 г рибно филе
                            1 връзка магданоз
                            1-2 ч.л. червено къри
                            1 ч.л. соев сос
                            сол за осоляване

Стъпки за приготвяне

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Вярное - скачаха момиченцата на ластик, на дам, един куп игри... Сега седят до пушещите си майки по кръчмите...
                              Сега скачат в нета.

Коментар

Благодаря за инфото и тъй като преди да забъркам супата ще трябва да отида до Билла/до нас е/за да купя малки царевички за същата ще я видя тая риба и ако ми хареса ще си я купя ..В супата се слага бяла риба -филе което съм си набавила вчера пак от там.По- късно ще посна и самата рецепта за рибена тай-супа ,която била страхотна
                                Най- важното е да има девесилче по възможност прясно. А аз онзи ден видях, че в Кауфланд продават живи рибки и раци-направо се изкефих.

Коментар

Working...
                                X