Първоначално изпратено от playmen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеБях до Билла - докарали са черноморски сафрид.. Това би могло да е прекрасна добавка към на Коки супата...Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеКато написа черноморски сафрид, та си спомних за почивните дни около 6 септември.
Бяхме наели една вила в Албена. Нямаше почти никакво покритие на мобилни оператори. Нито на М тел, нито на Глобул. Пък за Интернет и дума не можеше да става. ТРАГЕДИЯ:!!! Едната 1/3 -та от домочадието не можеше да разбере новините от последните свалки, поместени във фейса
; другата 1/3 не можеше да си нахрани животните и да си продаде царевицата във Фермата
А пък последната 1/3 /тоест аз/ ставаше сутрин в 6:00 и си правеше дълги разходки край морския бряг с четвъртия, непълноправен член на фамилията /дебел, див бретан шпаньол/
. Аз си починах, другите около мен се изнервиха
А Албена беше празна, въпреки че времето беше чудесно - празни плажове, полупразни хотели ...
Курортите са много зле - глупостите дето пишат колко е добър сезона идват само от факта че се поуплашиха и почнаха да отчитат по някой и друг турист на светло... Иначе само пияници, руснаци и румънски цигани..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta
Има яки мадами... Ама на времето бяха по готини... Сега като че се изроди гена и са едни малко късокраки, с увиснали дупета..Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЕеее сигурно едно време са спортували, а сега не.
--------------
Като се заговори за супи:
Рибните супи са по-вкусни прохладни или студени. Горещи са вкусни само силно лютите като "саламура" от Северозападна България.
Ето ви една добра основа за леки супи (предимно за зеленчукови), моя разработка по идея от древната българска кухня:
Шепа натрошена пшеница или булгур се пуска във врящата вода за супа. Вари се половин час (е, може и повече).
Така имате основа за различни видове леки супи.
Сварената пшеница не ви трябва.
Важна подробност: в началото разбърквайте често пшеницата, иначе ще слепне.
Неважна подробност: пшеницата предварително може да запечете на сух тиган и слаб огън. Това засилва ефекта, а той е
Характерен специфичен лек вкус и едва доловим хлебен аромат.Last edited by vmаnkov; 17.09.2011, 13:28.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеСъжалявам за това
заинтересувам.
Няма от какво да съм се обидил, просто затворих страницата на форума. Забелязах, че в този случай лампичката за онлайн статус продължава да свети и маже да се помисли, че съм активен.
Приятни ти събота и неделя!
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеОт такива фанатици като теб на тема Пинк Флойд, започнах да намразвам тази моя любима група.
Не съм фанатик, виждаш, че пускам разнообразни стилове музика.
Просто чух изпълнението, което ти пусна и то много ми заприлича на това, с което аз отговорих.
Погледнах в мрежата и видях, че оригиналът на второто е по-стар от този на първото и реших да го отбележа.
Не казвам нищо лошо за "твоя човек", не съм го слушал досега, но, може би, ще се заинтересувам.
Няма от какво да съм се обидил, просто затворих страницата на форума. Забелязах, че в този случай лампичката за онлайн статус продължава да свети и маже да се помисли, че съм активен.
Приятни ти събота и неделя!
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеПоследно от мен ,че стана 11 часа а аз още се мотая.В тая супа не се слага девесил.
Продукти за Рибена тай-супа
200-300 г рибно филе
10 гъби шитаке /манатарки/
5-6 бейби царевички от консерва
50-60 г оризово фиде /обикновено/
1-1,2 л зеленчуков бульон /2 кубчета/
1-2 с.л. сок от зелен лимон
1 връзка магданоз
1-2 ч.л. червено къри
1-2 ч.л. захар /бяла или кафява/
1 ч.л. соев сос
сол за осоляване
Стъпки за приготвяне
1. Предварително измиваме гъбите. Ако са сушени, ги накисваме за кратко във вода.
2. Нарязваме ги на ивици, като отстраняваме пънчетата.
3. Изсипваме зеленчуковия бульон в тенджера заедно с червеното къри. След като сместа заври, добавяме гъбите. Варим 10 мин.
4. Нарязваме на едри ивици царевичките. Прибавяме ги към супата, заедно със соевия сос и сока на лимона.
5. Нарязваме осолената риба на парчета, които поставяме в тенджерата.
6. В самия край на варенето прибавяме натрошеното фиде и захарта.
7. Поръсваме готовата супа с наситнен магданоз. Сервираме я гореща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеПоследно от мен ,че стана 11 часа а аз още се мотая.В тая супа не се слага девесил.
200-300 г рибно филе
1 връзка магданоз
1-2 ч.л. червено къри
1 ч.л. соев сос
сол за осоляване
Стъпки за приготвяне
1. Предварително измиваме гъбите. Ако са сушени, ги накисваме за кратко във вода.
3. Изсипваме зеленчуковия бульон в тенджера заедно с червеното къри. След като сместа заври, добавяме гъбите. Варим 10 мин.
4. Нарязваме на едри ивици царевичките. Прибавяме ги към супата, заедно със соевия сос и сока на лимона.
7. Поръсваме готовата супа с наситнен магданоз. Сервираме я гореща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеКато написа черноморски сафрид, та си спомних за почивните дни около 6 септември.
Бяхме наели една вила в Албена. Нямаше почти никакво покритие на мобилни оператори. Нито на М тел, нито на Глобул. Пък за Интернет и дума не можеше да става. ТРАГЕДИЯ:!!! Едната 1/3 -та от домочадието не можеше да разбере новините от последните свалки, поместени във фейса
; другата 1/3 не можеше да си нахрани животните и да си продаде царевицата във Фермата
А пък последната 1/3 /тоест аз/ ставаше сутрин в 6:00 и си правеше дълги разходки край морския бряг с четвъртия, непълноправен член на фамилията /дебел, див бретан шпаньол/
А Албена беше празна, въпреки че времето беше чудесно - празни плажове, полупразни хотели ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеБях до Билла - докарали са черноморски сафрид.. Това би могло да е прекрасна добавка към на Коки супата...
А Албена беше празна, въпреки че времето беше чудесно - празни плажове, полупразни хотели ...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеНай- важното е да има девесилче по възможност прясно. А аз онзи ден видях, че в Кауфланд продават живи рибки и раци-направо се изкефих.
200-300 г рибно филе
1 връзка магданоз
1-2 ч.л. червено къри
1 ч.л. соев сос
сол за осоляване
Стъпки за приготвяне
7. Поръсваме готовата супа с наситнен магданоз. Сервираме я гореща.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеВярное - скачаха момиченцата на ластик, на дам, един куп игри... Сега седят до пушещите си майки по кръчмите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеБлагодаря за инфото и тъй като преди да забъркам супата ще трябва да отида до Билла/до нас е/за да купя малки царевички за същата ще я видя тая риба и ако ми хареса ще си я купя ..В супата се слага бяла риба -филе което съм си набавила вчера пак от там.По- късно ще посна и самата рецепта за рибена тай-супа ,която била страхотна
Коментар
Коментар