IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
    Аз джагите ги помня, ако са същите. Едно помещенийце от винкел, стъкло и талашит близо до булеварда и до него откъм парка имаше стрелбище. Аз оттам купувах дъвките БиБип, ама тях ги хванах към края, но още помня едно Ауди 90 Куатро. Беше ми мечтата за кола дълго време. Купувахме и едни смешни черно-бели снимки с културисти и рок групи по 0,30лв. Те бяха преснимани на фото хартия най-дребен формат обложки и снимки от западни списания Сладкарницата/в частност Фонфон/ също беше мечтано място за всяко дете. Толумби, баклава и боза. Сега пробвах в Пчела да дам на сина ми- 5годишен боза и толумба и той реагира с обида и недоверие: Тате, какви са тези гадости? Аз си ги хапнах с кеф
    Точно там и на входа на парка от към Стрелбище имаше стрелбище и там ходехме. И на плиска зад кино Изток (с 240 се ходеше май, после стана 204, сега не знам дали въобще ги има тези автобуси).. А детето нормално - за него сладко е торта с 11 крема в сладкарница неделя или Харибо..... Времена.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Зов за помощ

turbofen9 =>Пуснато на: 29.08.11 14:42

"Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 . Ще му платя.
      П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да го отлагаме по друго време.. ( дни, седмици.. ) . Това е."

Айде пенсии - стегнете се и помогнете на момчето Свършете едно добро дело,вместо да спамите по цял ден и да се клатушкате по клиничните пътеки на Националната Празна Каса ....

източник : коментарите под статията : http://www.gol.bg/arsenal/2011-08-29...ln-liri.112395
      На turbofen9 ,само виртуално може да му помогнем .Ето ги къде са картинките от Turbo 1-50http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=55
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
        Космос, дедо беше събрал цял комплект чаши за уиски, даже сигурно може да се подмотва некоя при деца и внуци, мисля, че беше Нутела.
        Хехе,Нютелата си е на Фереро и я имаше в Кореком,а югославското течно шоколадче май се казваше еврокрема
        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Кво ревете за шоколад, гадни софиянци. На времето шоколад Феро имаше само в София
          Този в тубичките като за паста за зъби ли беше? А като каза - помните ли на село съборите и количките на мачбокс дето само там ги имаше. Произвеждаха се някъде в Разград... Ей хубави времна бяха. Дето са сега Белите брези, Стрелбище имаше диви горички и паркове..Играли сме мач по поляните дето сега са само блокове и бетон... Гледахме кокошки и варехмве ракия в двора дето сега е кв. Белите брези... Абе беше си по-хубаво в тая посока... Много бетон и грозотия се дигна в последните години по родните ни махали...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
            Именно - по 5 кинта вървяха едни такива смачкани картинки. А тогава 5 кинта бяха все едно сега..... не мога да ко сметна, защото няма аналози. А помниш ли течният шоколад в два цвята от Югославия.. Имаще едно спечифично име и след това ползвахме стъклените чашки.. Тогава в БГ имаше само едни тубички като от паста за зъби пълни с някакъв шоколадов крем и републики.... Значи като се сетя че съм ходил с 83 от нашия квартал (Е. Марков) до Орион (Дето сега е Зона Хоум преди люлин) за републики и съм бил максимум 2-3 ти клас...
            Аааааааааааа,и олимпиадките бяха супер! А републиките като ги пуснаха се казваха десерт София и бяха много по-хубави,ама после почнаха да спестяват от съставките и ги прекръстиха на Република.Доста далеч си се разкарвал за републики - в будката на кино Сердика редовно имаше и републики,и олимпиадки и морени
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Космос, дедо беше събрал цял комплект чаши за уиски, даже сигурно може да се подмотва некоя при деца и внуци, мисля, че беше Нутела.
              И това ще мине ...

Коментар

Тя дълги години работеше там една бабка.. Дето седа е сградата на Крит (тогава беше къща) малко по натам и от другата страна наЕмил Марков имаше. А сладкарница Фонфон - ей кави спомени имам. Помниш ли долу джагите на пазара Иван Вазов, лека му пръст бай Ристьо. А въпросната Тойота (една бяла беше май) беше най разпространената картинка. Ние много си ги сменяхме...
                Аз джагите ги помня, ако са същите. Едно помещенийце от винкел, стъкло и талашит близо до булеварда и до него откъм парка имаше стрелбище. Аз оттам купувах дъвките БиБип, ама тях ги хванах към края, но още помня едно Ауди 90 Куатро. Беше ми мечтата за кола дълго време. Купувахме и едни смешни черно-бели снимки с културисти и рок групи по 0,30лв. Те бяха преснимани на фото хартия най-дребен формат обложки и снимки от западни списания Сладкарницата/в частност Фонфон/ също беше мечтано място за всяко дете. Толумби, баклава и боза. Сега пробвах в Пчела да дам на сина ми- 5годишен боза и толумба и той реагира с обида и недоверие: Тате, какви са тези гадости? Аз си ги хапнах с кеф

Коментар

Именно - по 5 кинта вървяха едни такива смачкани картинки. А тогава 5 кинта бяха все едно сега..... не мога да ко сметна, защото няма аналози. А помниш ли течният шоколад в два цвята от Югославия.. Имаще едно спечифично име и след това ползвахме стъклените чашки.. Тогава в БГ имаше само едни тубички като от паста за зъби пълни с някакъв шоколадов крем и републики.... Значи като се сетя че съм ходил с 83 от нашия квартал (Е. Марков) до Орион (Дето сега е Зона Хоум преди люлин) за републики и съм бил максимум 2-3 ти клас...
                  Кво ревете за шоколад, гадни софиянци. На времето шоколад Феро имаше само в София

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
                    Че те номерата от 1 до 50, бяха накъсани и избледнели още през 1988г, ако изобщо ги намериш чрез сложни сделки и замени, а представям си сега какво трябва да представляват като състояние.
                    Аз бях събрал картите от дъвките с футболисти и певци. Също бяха голям хит и след Турбото вървяха. Мангалите ни муфтеха по 1,50 лв за пакетче с 1 дъвка и 3 карти, а Турбо беше 0,50лв, а това бяха много пари за тогава. Колко сме гладували за тези елементарни днес неща. Помня, че идеала беше баща-тираджия. Те имаха дъвки, дънки, оригинални касетки, декове и видеа, а ние чакахме 5-те плочи на Балкантон на година или 8-ми презапис и ръчно рисувана обложка на IRON MAIDEN. Споням си и наши роднини от Македония, като идваха 1 път в годината, защото нас не ни пускаха там и донесат Юго дъвки и бонбони и за 5 дни докато не ги изядем, всички в махалата и в клас ми ставаха първи приятели. Да не говорим че дори опаковките от бонбони и други лакомства се пазеха с месеци и лепяха по лексикони или се вдъхваше мириса им на "готино" "вносно" и "корекомско" с опиянение.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      На ъгъла на "Емил Марков" и " България " от южната страна по посока Южен Парк имаше една ламаринена будка на спирката на 83 . Женицата вътре продаваше БиБип по 25 стинки дъвката . Бях шокиран щото по стрелбищата ги даваха по 40 ст. без да стреляш ( стрелянето беше 30 стинки , но ако не улучиш - не вземаш нищо ) ...Та от тая будка си бях купил половин кутия с идеята бързо да събера голяма част от колекцията от картинките ...Обаче ядец - поне 20 картинки се оказаха еднакви с неква "Тойота Селика " ( картинка номер 2 ) и още го помня тва прецакване
                      Тя дълги години работеше там една бабка.. Дето седа е сградата на Крит (тогава беше къща) малко по натам и от другата страна наЕмил Марков имаше. А сладкарница Фонфон - ей кави спомени имам. Помниш ли долу джагите на пазара Иван Вазов, лека му пръст бай Ристьо. А въпросната Тойота (една бяла беше май) беше най разпространената картинка. Ние много си ги сменяхме...

Коментар

• Некерман.

Коментар

Няма да намери. Когато Турбо започна да се внася в БГ (1985 - 1986 та) серията от 1 до 50 вече беше свършила и в БГ идваха само по големите номера. Аз съм виждал само единични бройки от 1 до 50 и по онова време вървяха по 5 лв. картинката..... Тс от 1 до 50 може да има само някъде в Турция...Тогава беше страшна сделка и бяхме преровили квартала за да търсим и да ги продадем.
                          Че те номерата от 1 до 50, бяха накъсани и избледнели още през 1988г, ако изобщо ги намериш чрез сложни сделки и замени, а представям си сега какво трябва да представляват като състояние.
                          Аз бях събрал картите от дъвките с футболисти и певци. Също бяха голям хит и след Турбото вървяха. Мангалите ни муфтеха по 1,50 лв за пакетче с 1 дъвка и 3 карти, а Турбо беше 0,50лв, а това бяха много пари за тогава. Колко сме гладували за тези елементарни днес неща. Помня, че идеала беше баща-тираджия. Те имаха дъвки, дънки, оригинални касетки, декове и видеа, а ние чакахме 5-те плочи на Балкантон на година или 8-ми презапис и ръчно рисувана обложка на IRON MAIDEN. Споням си и наши роднини от Македония, като идваха 1 път в годината, защото нас не ни пускаха там и донесат Юго дъвки и бонбони и за 5 дни докато не ги изядем, всички в махалата и в клас ми ставаха първи приятели. Да не говорим че дори опаковките от бонбони и други лакомства се пазеха с месеци и лепяха по лексикони или се вдъхваше мириса им на "готино" "вносно" и "корекомско" с опиянение.

Коментар

Тогава имах една цяла кутия Би Бип. Бяха ми я донесли от свиленград. Бях най щастливото дете на света.... ...
                            На ъгъла на "Емил Марков" и " България " от южната страна по посока Южен Парк имаше една ламаринена будка на спирката на 83 . Женицата вътре продаваше БиБип по 25 стинки дъвката . Бях шокиран щото по стрелбищата ги даваха по 40 ст. без да стреляш ( стрелянето беше 30 стинки , но ако не улучиш - не вземаш нищо ) ...Та от тая будка си бях купил половин кутия с идеята бързо да събера голяма част от колекцията от картинките ...Обаче ядец - поне 20 картинки се оказаха еднакви с неква "Тойота Селика " ( картинка номер 2 ) и още го помня тва прецакване
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Еееех, пенсионерско клубче..... И на мен ми стана мило на душата, като днес ЧЕЗ ми припомни за режима на тока. Час и 50 минути нямам ток. Бъзикаха се на 3 пъти с 15 компютъра и 50-тина компютърно управляеми машини като за по 1-2 секунди им вкарваха ток, колкото да ги прецакат. Надявам се да нямам сериозни щети. А за 50 човека, които пуснах по-рано от работа, а трябва да им платя заплата и нося отговорност още 2 часа за тях......

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                                Хаха,май си прав Какво да правиш - старост-нерадост,не помня вече като хората А Митсубишито беше номер 70.Турбо не съм събирал - вече имах други интереси по това време
                                Тогава имах една цяла кутия Би Бип. Бяха ми я донесли от свиленград. Бях най щастливото дете на света.... Картинките ги лепях на едни тефтери. Веднъж щях да припадна докато лепях заради Калето (ацетоново лепило, използвано и до днес от дишащи лепило циганета и не само)....

Коментар

Working...
                                X