Първоначално изпратено от Bango
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеЗов за помощ
turbofen9 =>Пуснато на: 29.08.11 14:42
"Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 . Ще му платя.
П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да го отлагаме по друго време.. ( дни, седмици.. ) . Това е."
Айде пенсии- стегнете се и помогнете на момчето
Свършете едно добро дело,вместо да спамите по цял ден и да се клатушкате по клиничните пътеки на Националната Празна Каса
....
източник : коментарите под статията : http://www.gol.bg/arsenal/2011-08-29...ln-liri.112395Ето ги къде са картинките от Turbo 1-50http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=55
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеКосмос, дедо беше събрал цял комплект чаши за уиски, даже сигурно може да се подмотва некоя при деца и внуци, мисля, че беше Нутела.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеКво ревете за шоколад, гадни софиянци. На времето шоколад Феро имаше само в София
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеИменно - по 5 кинта вървяха едни такива смачкани картинки. А тогава 5 кинта бяха все едно сега..... не мога да ко сметна, защото няма аналози. А помниш ли течният шоколад в два цвята от Югославия.. Имаще едно спечифично име и след това ползвахме стъклените чашки.. Тогава в БГ имаше само едни тубички като от паста за зъби пълни с някакъв шоколадов крем и републики.... Значи като се сетя че съм ходил с 83 от нашия квартал (Е. Марков) до Орион (Дето сега е Зона Хоум преди люлин) за републики и съм бил максимум 2-3 ти клас...А републиките като ги пуснаха се казваха десерт София и бяха много по-хубави,ама после почнаха да спестяват от съставките и ги прекръстиха на Република.Доста далеч си се разкарвал за републики - в будката на кино Сердика редовно имаше и републики,и олимпиадки и морени
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеТя дълги години работеше там една бабка.. Дето седа е сградата на Крит (тогава беше къща) малко по натам и от другата страна наЕмил Марков имаше. А сладкарница Фонфон - ей кави спомени имам. Помниш ли долу джагите на пазара Иван Вазов, лека му пръст бай Ристьо. А въпросната Тойота (една бяла беше май) беше най разпространената картинка. Ние много си ги сменяхме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеИменно - по 5 кинта вървяха едни такива смачкани картинки. А тогава 5 кинта бяха все едно сега..... не мога да ко сметна, защото няма аналози. А помниш ли течният шоколад в два цвята от Югославия.. Имаще едно спечифично име и след това ползвахме стъклените чашки.. Тогава в БГ имаше само едни тубички като от паста за зъби пълни с някакъв шоколадов крем и републики.... Значи като се сетя че съм ходил с 83 от нашия квартал (Е. Марков) до Орион (Дето сега е Зона Хоум преди люлин) за републики и съм бил максимум 2-3 ти клас...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнениеЧе те номерата от 1 до 50, бяха накъсани и избледнели още през 1988г, ако изобщо ги намериш чрез сложни сделки и замени, а представям си сега какво трябва да представляват като състояние.
Аз бях събрал картите от дъвките с футболисти и певци. Също бяха голям хит и след Турбото вървяха. Мангалите ни муфтеха по 1,50 лв за пакетче с 1 дъвка и 3 карти, а Турбо беше 0,50лв, а това бяха много пари за тогава. Колко сме гладували за тези елементарни днес неща. Помня, че идеала беше баща-тираджия. Те имаха дъвки, дънки, оригинални касетки, декове и видеа, а ние чакахме 5-те плочи на Балкантон на година или 8-ми презапис и ръчно рисувана обложка на IRON MAIDEN. Споням си и наши роднини от Македония, като идваха 1 път в годината, защото нас не ни пускаха там и донесат Юго дъвки и бонбони и за 5 дни докато не ги изядем, всички в махалата и в клас ми ставаха първи приятели. Да не говорим че дори опаковките от бонбони и други лакомства се пазеха с месеци и лепяха по лексикони или се вдъхваше мириса им на "готино" "вносно" и "корекомско" с опиянение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНа ъгъла на "Емил Марков" и " България " от южната страна по посока Южен Парк имаше една ламаринена будка на спирката на 83 . Женицата вътре продаваше БиБип по 25 стинки дъвката . Бях шокиран щото по стрелбищата ги даваха по 40 ст. без да стреляш ( стрелянето беше 30 стинки , но ако не улучиш - не вземаш нищо) ...Та от тая будка си бях купил половин кутия с идеята бързо да събера голяма част от колекцията от картинките ...Обаче ядец
- поне 20 картинки се оказаха еднакви
с неква "Тойота Селика " ( картинка номер 2 ) и още го помня тва прецакване
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеНяма да намери. Когато Турбо започна да се внася в БГ (1985 - 1986 та) серията от 1 до 50 вече беше свършила и в БГ идваха само по големите номера. Аз съм виждал само единични бройки от 1 до 50 и по онова време вървяха по 5 лв. картинката..... Тс от 1 до 50 може да има само някъде в Турция...Тогава беше страшна сделка и бяхме преровили квартала за да търсим и да ги продадем.
Аз бях събрал картите от дъвките с футболисти и певци. Също бяха голям хит и след Турбото вървяха. Мангалите ни муфтеха по 1,50 лв за пакетче с 1 дъвка и 3 карти, а Турбо беше 0,50лв, а това бяха много пари за тогава. Колко сме гладували за тези елементарни днес неща. Помня, че идеала беше баща-тираджия. Те имаха дъвки, дънки, оригинални касетки, декове и видеа, а ние чакахме 5-те плочи на Балкантон на година или 8-ми презапис и ръчно рисувана обложка на IRON MAIDEN. Споням си и наши роднини от Македония, като идваха 1 път в годината, защото нас не ни пускаха там и донесат Юго дъвки и бонбони и за 5 дни докато не ги изядем, всички в махалата и в клас ми ставаха първи приятели. Да не говорим че дори опаковките от бонбони и други лакомства се пазеха с месеци и лепяха по лексикони или се вдъхваше мириса им на "готино" "вносно" и "корекомско" с опиянение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеТогава имах една цяла кутия Би Бип. Бяха ми я донесли от свиленград. Бях най щастливото дете на света.... ...) ...Та от тая будка си бях купил половин кутия с идеята бързо да събера голяма част от колекцията от картинките ...Обаче ядец
- поне 20 картинки се оказаха еднакви
с неква "Тойота Селика " ( картинка номер 2 ) и още го помня тва прецакване
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Еееех, пенсионерско клубче..... И на мен ми стана мило на душата, като днес ЧЕЗ ми припомни за режима на тока. Час и 50 минути нямам ток. Бъзикаха се на 3 пъти с 15 компютъра и 50-тина компютърно управляеми машини като за по 1-2 секунди им вкарваха ток, колкото да ги прецакат. Надявам се да нямам сериозни щети. А за 50 човека, които пуснах по-рано от работа, а трябва да им платя заплата и нося отговорност още 2 часа за тях......
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеХаха,май си правКакво да правиш - старост-нерадост,не помня вече като хората
А Митсубишито беше номер 70.Турбо не съм събирал - вече имах други интереси по това време
Коментар
Коментар