IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Туй от цитата е възможно само ако си била комшийка на Георги Караманев (живееше на "Аспарух" - м/у "Ангел Кънчев" и "Витошка") .Чак до 2005г. УБО му носеше безплатна котлова храна от специалния си стол - Бате Гошо си е наше момче и Партията си го кътаме като завовевание на Декорацията след ' 89 г. ...Освен това и некои други стокици пак на аванта кат'за него ( няма начин човекът е тъй закален че и след 40-я си ден ще пита :"... що няма вече - абсурд да е свършило ..." ) ...

ПС: Всички корекомски стоки ( до една ) бяха внос по Второ Направление и позволени в левове, само със специални служебни бележки . Абсурд беше някой простосмъртен комунист (безпартийните кучета ги яли , разбира се ....недоубити кулаци мръсни и техните дамазлъци ....) да си купи западна стока от Бг-магазин срещу левове .

ПС2: В края на 70-те години тук-таме в страната се появиха т.нар. "Берьозка" (или руски Кореком ) - магазини , където самовари и пр.съветски боклуци се продаваха срещу рубли . Идеята беше да се експроприират работещите в Коми , на които се плащаше изцяло в съветска рубла - тогава обаче по скъпа от долара .
    Говоря ти за нес кафе, шоколади, какао, бонбони, водка смирноф, течен шоколад, кутии с бисквити и тем подобни хранителни стоки, а за телевизори, касетофони и друга техника на Калотина, срещу долари.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Туй от цитата е възможно само ако си била комшийка на Георги Караманев (живееше на "Аспарух" - м/у "Ангел Кънчев" и "Витошка") .Чак до 2005г. УБО му носеше безплатна котлова храна от специалния си стол - Бате Гошо си е наше момче и Партията си го кътаме като завовевание на Декорацията след ' 89 г. ...Освен това и некои други стокици пак на аванта кат'за него ( няма начин човекът е тъй закален че и след 40-я си ден ще пита :"... що няма вече - абсурд да е свършило ..." ) ...

ПС: Всички корекомски стоки ( до една ) бяха внос по Второ Направление и позволени в левове, само със специални служебни бележки . Абсурд беше някой простосмъртен комунист (безпартийните кучета ги яли , разбира се ....недоубити кулаци мръсни и техните дамазлъци ....) да си купи западна стока от Бг-магазин срещу левове .

ПС2: В края на 70-те години тук-таме в страната се появиха т.нар. "Берьозка" (или руски Кореком ) - магазини , където самовари и пр.съветски боклуци се продаваха срещу рубли . Идеята беше да се експроприират работещите в Коми , на които се плащаше изцяло в съветска рубла - тогава обаче по скъпа от долара .
      Дори и еспадрили си купувахме с лв. А за УБО имаха специално за тях магазин, но там не можеше да влезе случаен човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
        ... Шоколадите дето ги продаваха в Кореком, там си ги купувах за стотинки и левчета....

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
          Единият беше на Мария Луиза, близо до Лъвов Мост, другият на Стамболийски, а третият на Алабин.
          Не! Бил е на бул. Георги Димитров

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Спомнямш ли си оно време как бяха на мода турските кужуси.Аз бях си поръчала и ми го донесоха още си спомням за 650лв.
            И аз имам спомен от онова време за един такъв кожух, внесен от Унгария: Вече след като го разопаковали у нас, прочели на етикета му на чист български: "Произведено в България"!!
            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Не го пкмя този... Имаше един Крава май се казваше. А майка ми веднъж ми донесе Конфина (немски шоколад, скоро не съм виждал) с лешници... Вече съм на 40 години и съм изял сигурно 1 000 шоколада. Тая Конфина още я помня...

За тоя шоколад ли казваш?Немската ,,Конфина''ако говорим за една и съща , някъде след 90 година се вкара в страната ни и си спомням ,че струваше 1.20лв.Иначе имаше и съветска ,със същото име преди 89 година
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Абе питайте ме мене, имаше 3 магазина в София , не си спомням вече как се казваха, но бяха за кафе та там освен кафе продаваха и какао и вносни шоколади- аз бях на 5 години и си имах продавачки фенки, като дойдеше стока и за 1 час свършваше, а те ми оставяха под щанда за мене. Шоколадите дето ги продаваха в Кореком, там си ги купувах за стотинки и левчета.Събирах обелките им и сълфетки, като дете.
                Лелееее спомням си само, като ме видеха продавачките и ми казваха с поглед, че има нещо за мен и с нетърпение очаквах да видя какво е и като няма никой в магазина ми го даваха. Единият беше на Мария Луиза, близо до Лъвов Мост, другият на Стамболийски, а третият на Алабин.
                Само гледах да искръшкам по някой 5 и взимах рейса за "Центъра"-на майка ми за един рожден ден с брат ми и бяхме купили шоколадово пате с жълта шапка и перо.
                Разбира се ние го изядохме, само дето и го подарихме.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  Некерман.
                  Освен Некерман тираджиите мъкнеха и,, Quelle ''.Още си го пазя и има към днешна дата , някой актуални неща в него.Нищо ,че са изминали 30 години

Спомнямш ли си оно време как бяха на мода турските кужуси.Аз бях си поръчала и ми го донесоха още си спомням за 650лв.На по -късен етап с връзки си купих от ,,Нармаг''бг кожух от лисица за 1080лв при заплата 230лв.Абе нямаше ли връзки нищо по така не можеше да притежаваш.За телевизор,видео и хладилник се чакаше с месеци .На всичко отгоре се правеше и списък и ни отмятаха като Ха ха сега се сетих и за руските возила.Същата работа .Семейството ми чака 8 години за да си купи Лада 1500с Даваше се капаро от 1500лв в КАТ и чакаш
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Шоколад Феро беше тва
                    http://detstvoto.net/uploads/posts/2...8382_fero1.jpg
                    По 18ст. парчето
                    Спомням си бях на лагер в Бистрица и си похарчих всичките 10 кинта за шоколади Феро
                    Не го пкмя този... Имаше един Крава май се казваше. А майка ми веднъж ми донесе Конфина (немски шоколад, скоро не съм виждал) с лешници... Вече съм на 40 години и съм изял сигурно 1 000 шоколада. Тая Конфина още я помня...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Що бе Гигов засичаш Човека....Така красиво приказва, че му е позволена художествената измислица...
                      Пък откаде го знаеш колко е напред с килата...Билла разширяват вратите заради него и слагат нова настилка, да не си чупят вратовете душманите му, като ги мята по пода...
                      Космонавте нали с мир.... Да не се засегнеш друже.........
                      Няма чиче. Чувството за хумор и исамоиронията ми е какчество с което се гордея...А с Гигов сме стари форумни дружки и често се закачаме приятелски.

Коментар

Този в тубичките като за паста за зъби ли беше? А като каза - помните ли на село съборите и количките на мачбокс дето само там ги имаше. Произвеждаха се някъде в Разград... Ей хубави времна бяха. Дето са сега Белите брези, Стрелбище имаше диви горички и паркове..Играли сме мач по поляните дето сега са само блокове и бетон... Гледахме кокошки и варехмве ракия в двора дето сега е кв. Белите брези... Абе беше си по-хубаво в тая посока... Много бетон и грозотия се дигна в последните години по родните ни махали...
                        Шоколад Феро беше тва
                        http://detstvoto.net/uploads/posts/2...8382_fero1.jpg
                        По 18ст. парчето
                        Спомням си бях на лагер в Бистрица и си похарчих всичките 10 кинта за шоколади Феро

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          На turbofen9 ,само виртуално може да му помогнем .Ето ги къде са картинките от Turbo 1-50http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=55
                          Коки ти си уникална... Поклон. Точно тези са. Кой тази вечер не разрови бившата ми детска стая при майка ми и баща ми да потърси старите албуми.....

Коментар

Този в тубичките като за паста за зъби ли беше? А като каза - помните ли на село съборите и количките на мачбокс дето само там ги имаше. Произвеждаха се някъде в Разград... Ей хубави времна бяха. Дето са сега Белите брези, Стрелбище имаше диви горички и паркове..Играли сме мач по поляните дето сега са само блокове и бетон... Гледахме кокошки и варехмве ракия в двора дето сега е кв. Белите брези... Абе беше си по-хубаво в тая посока... Много бетон и грозотия се дигна в последните години по родните ни махали...
                            E за какво говорим? Баба ми живееше в последните блокове на Борово до Т. Каблешков, отгоре имаше няколко затревени футболни игрища а наоколо до Витоша само поляни. Гледка към Витоша, чист въздух игри с колелета, фунийки и на стражари и апаши по цели дни. Надолу до бул. Емил Марков огромни междублокови пространства с поляни и градинки с катерушки. Преди 10г продадохме панелката и я водих преди месец да види-не можа да повярва. Всичко застроено, шум и теснотия, поляните ги няма надолу в Неделя с кола не можеш да се провреш, а отгоре над Т. Каблешков е най-големия ад. Витоша не се вижда и сграда до сграда, а пред тях автомивка-сервиз-бензиностанция. Всяко второ МПС е Тир или самосвал. Щеше да се разплаче жената.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ейййй! Ама как само лъжеш.....
                              С размах...

Това прави осем литра. Айде посмали манго!
                              Що бе Гигов засичаш Човека....Така красиво приказва, че му е позволена художествената измислица...
                              Пък откаде го знаеш колко е напред с килата...Билла разширяват вратите заради него и слагат нова настилка, да не си чупят вратовете душманите му, като ги мята по пода...
                              Космонавте нали с мир.... Да не се засегнеш друже.........

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                                Хехе,Нютелата си е на Фереро и я имаше в Кореком,а югославското течно шоколадче май се казваше еврокрема
                                Точко еврокрема беше.. Едно в два цвята - бяло и кафяво...

Коментар

Working...
                                X