Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеТуй от цитата е възможно само ако си била комшийка на Георги Караманев (живееше на "Аспарух" - м/у "Ангел Кънчев" и "Витошка") .Чак до 2005г. УБО му носеше безплатна котлова храна от специалния си стол - Бате Гошо си е наше момче и Партията си го кътаме като завовевание на Декорацията след ' 89 г. ...Освен това и некои други стокици пак на аванта кат'за него ( няма начин човекът е тъй закален че и след 40-я си ден ще пита :"... що няма вече - абсурд да е свършило ...") ...
ПС: Всички корекомски стоки ( до една ) бяха внос по Второ Направление и позволени в левове, само със специални служебни бележки . Абсурд беше някой простосмъртен комунист (безпартийните кучета ги яли , разбира се ....недоубити кулаци мръсни и техните дамазлъци....) да си купи западна стока от Бг-магазин срещу левове .
ПС2: В края на 70-те години тук-таме в страната се появиха т.нар. "Берьозка" (или руски Кореком ) - магазини , където самовари и пр.съветски боклуци се продаваха срещу рубли . Идеята беше да се експроприират работещите в Коми , на които се плащаше изцяло в съветска рубла - тогава обаче по скъпа от долара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение... Шоколадите дето ги продаваха в Кореком, там си ги купувах за стотинки и левчета....) ...
ПС: Всички корекомски стоки ( до една ) бяха внос по Второ Направление и позволени в левове, само със специални служебни бележки . Абсурд беше някой простосмъртен комунист (безпартийните кучета ги яли , разбира се ....недоубити кулаци мръсни и техните дамазлъци....) да си купи западна стока от Бг-магазин срещу левове .
ПС2: В края на 70-те години тук-таме в страната се появиха т.нар. "Берьозка" (или руски Кореком ) - магазини , където самовари и пр.съветски боклуци се продаваха срещу рубли . Идеята беше да се експроприират работещите в Коми , на които се плащаше изцяло в съветска рубла - тогава обаче по скъпа от долара.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЕдиният беше на Мария Луиза, близо до Лъвов Мост, другият на Стамболийски, а третият на Алабин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеСпомнямш ли си оно време как бяха на мода турските кужуси.Аз бях си поръчала и ми го донесоха още си спомням за 650лв.
http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеНе го пкмя този... Имаше един Крава май се казваше. А майка ми веднъж ми донесе Конфина (немски шоколад, скоро не съм виждал) с лешници... Вече съм на 40 години и съм изял сигурно 1 000 шоколада. Тая Конфина още я помня...
За тоя шоколад ли казваш?Немската ,,Конфина''ако говорим за една и съща , някъде след 90 година се вкара в страната ни и си спомням ,че струваше 1.20лв.Иначе имаше и съветска ,със същото име преди 89 годинаВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Абе питайте ме мене, имаше 3 магазина в София , не си спомням вече как се казваха, но бяха за кафе та там освен кафе продаваха и какао и вносни шоколади- аз бях на 5 години и си имах продавачки фенки, като дойдеше стока и за 1 час свършваше, а те ми оставяха под щанда за мене. Шоколадите дето ги продаваха в Кореком, там си ги купувах за стотинки и левчета.Събирах обелките им и сълфетки, като дете.
Лелееее спомням си само, като ме видеха продавачките и ми казваха с поглед, че има нещо за мен и с нетърпение очаквах да видя какво е и като няма никой в магазина ми го даваха. Единият беше на Мария Луиза, близо до Лъвов Мост, другият на Стамболийски, а третият на Алабин.
Само гледах да искръшкам по някой 5 и взимах рейса за "Центъра"-на майка ми за един рожден ден с брат ми и бяхме купили шоколадово пате с жълта шапка и перо.
Разбира се ние го изядохме, само дето и го подарихме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеНекерман.
Спомнямш ли си оно време как бяха на мода турските кужуси.Аз бях си поръчала и ми го донесоха още си спомням за 650лв.На по -късен етап с връзки си купих от ,,Нармаг''бг кожух от лисица за 1080лв при заплата 230лв.Абе нямаше ли връзки нищо по така не можеше да притежаваш.За телевизор,видео и хладилник се чакаше с месеци .На всичко отгоре се правеше и списък и ни отмятаха катоХа ха сега се сетих и за руските возила.Същата работа .Семейството ми чака 8 години за да си купи Лада 1500с Даваше се капаро от 1500лв в КАТ и чакаш
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеШоколад Феро беше тва
http://detstvoto.net/uploads/posts/2...8382_fero1.jpg
По 18ст. парчето
Спомням си бях на лагер в Бистрица и си похарчих всичките 10 кинта за шоколади Феро
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЩо бе Гигов засичаш Човека....Така красиво приказва, че му е позволена художествената измислица...
Пък откаде го знаеш колко е напред с килата...Билла разширяват вратите заради него и слагат нова настилка, да не си чупят вратовете душманите му, като ги мята по пода...
Космонавте нали с мир....Да не се засегнеш друже.....
....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеТози в тубичките като за паста за зъби ли беше? А като каза - помните ли на село съборите и количките на мачбокс дето само там ги имаше. Произвеждаха се някъде в Разград... Ей хубави времна бяха. Дето са сега Белите брези, Стрелбище имаше диви горички и паркове..Играли сме мач по поляните дето сега са само блокове и бетон... Гледахме кокошки и варехмве ракия в двора дето сега е кв. Белите брези... Абе беше си по-хубаво в тая посока... Много бетон и грозотия се дигна в последните години по родните ни махали...
http://detstvoto.net/uploads/posts/2...8382_fero1.jpg
По 18ст. парчето
Спомням си бях на лагер в Бистрица и си похарчих всичките 10 кинта за шоколади Феро
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеНа turbofen9 ,само виртуално може да му помогнем .Ето ги къде са картинките от Turbo 1-50http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=55
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеТози в тубичките като за паста за зъби ли беше? А като каза - помните ли на село съборите и количките на мачбокс дето само там ги имаше. Произвеждаха се някъде в Разград... Ей хубави времна бяха. Дето са сега Белите брези, Стрелбище имаше диви горички и паркове..Играли сме мач по поляните дето сега са само блокове и бетон... Гледахме кокошки и варехмве ракия в двора дето сега е кв. Белите брези... Абе беше си по-хубаво в тая посока... Много бетон и грозотия се дигна в последните години по родните ни махали...
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕйййй! Ама как само лъжеш.....
С размах...
Това прави осем литра. Айде посмали манго!
Пък откаде го знаеш колко е напред с килата...Билла разширяват вратите заради него и слагат нова настилка, да не си чупят вратовете душманите му, като ги мята по пода...
Космонавте нали с мир....Да не се засегнеш друже.....
....
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеХехе,Нютелата си е на Фереро и я имаше в Кореком,а югославското течно шоколадче май се казваше еврокрема
Коментар
Коментар