IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не ме взимай присърце,при мен нещата са много сложни. Иначе винаги си имам под ръка физиотерапевт от спортния диспансер,много готин мъж. Но проблемът ми е много по-сложен
    Лека нощ на всички
    Last edited by Доби; 19.12.2011, 00:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      Не искам да се намесвам в доброто ти желание да помагаш...

Само споделих това, че - когато "Железничарят" от Златарица (вашият регион) беше на "върха на славата", а аз имах необходимост от спешна помощ - същият не знаеше какво точно прави с моят крак... Можеше и да ме осакати...

Не говоря против "лечителите" - вероятно на много хора са помогнали, достатъчно хора са доволни, славата им се носи...

Вероятно моят случай не е от типичните, които изискваха тоя тип лечение: с "наместването"...

Както и да е - случаят беше достатъчен, за да имам свое мотивирано мнение.

Всеки е свободен да прави онова, което иска с тялото си. Ако споделям моите спомени - никому не налагам да повтори нещо, нито препоръчвам лечение...(това е основното в опита ми за включване).
      Ся понеже ми е приятел и веднага се намесвам, че не е добре някой да си ги дрънка наизуст за други хора, дет' даже не ги е виждал, налЕ?

Не визирам чакръкчията на Златарица, когото също знам, а моя приятел, който ми идва на крака в къщи и не иска нито лев.

Ако те интрересуват кетапите му, има диплом по кенезетерапия, бачкал е над 5 години в спортния диспансер в Търново и предполагам вече се сещаш кои ходят там? Все потрошени елитни спортисти

Има 2 нива по китайска медицина взети досега по иглотерапия и т.н. Има кетапи за масажист, фитнес-инструктор и сега си е наумил да става доктор. И учи спортна медицина в НСА.

Та, пак ти се карам с лИбов! Не говори за хора, които не познаваш, плийз, че тогава аз ставам "лошаф" - хихии

П.П. Изкълчен глезен си е точно в неговата компетентност да постави диагноза и да насочи към ортопед и евентуално и физиотерапевт като процедура по възстановяването. Само, че се правят тестове, както при физиотерапевтите при възстановяване и тогава се поставя диагнозата и какво да е лечението и после възстановяването.

Но предполагам ти си лекувал златните медали на Гълъбин Боевски как ги е изкарвал и си повече в час, щот' ся ще ми говориш, че и при щангите няма травми сигурно и т.н.? Та, не се чуди, че тогава се изнервих, щот' ми е писнало в БГ-стан всеки да си дрънка за нещо, което никога не е правил, но му "разбира"

По принцип не ти изсипвам целия арсенал от хора минали през него, защото съм прост застраховател и има защита на лични данни от мИня. Та, Затова метнах само 2 скормни примера за ориентир. Та .... ти кой беше, че да говориш за моя приятел по този начин?

П.П. Приятелят ми е клиент междудругото от години, както и аз на него - т.е. явно па той се е доверил на моята компетентност и не се прави на спец по всичко. Капиш?

Та, това, че някой не различава болид от Ф1 и Трабант, не е мой проблем. На Добито казах, че 3-ти път без пари да я каня няма да има. Т.е. като консулт от моето момче, така че тази тема за мен приключи, щот' тя си изчерпа квотата - хихии
      Last edited by marandi; 19.12.2011, 00:41.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=IzxiPLHY7Zg

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          .....

Чиърс, Зарко и не се цупи за предния път - просто от недоспиваниците вече съм тотално изнервен и понякога малко ми пада границата за толеранс и после па аз почвам сам да се псувам и така. Та, извини ме за "оня" път!
          Не мисля, че някой е уязвил по някакъв начин с нещо тук - някакъв анонимно представен човек.. На ника ми не МУ пука за нечии скрупули, но щом желаеш - извинен си от виртуално представеният ми образ...

Какво мисля аз е друго нещо...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Не, бре ..

Добито не може да вдене защо я закачам, т.е. травмата й е сериозна и аз имам точният чиляк за нейния случай и мога да ги свържа за един бърз консулт.

Визирам приятел, който е лекувал една камара спортисти кат' Гълъбин Боевски и прочие т.н.. Тая Горсова, дет' Максим Ставийски я удари с колата си, като я прибраха от Израел го търсиха, защото са разпитвали и разбрали, че е най-добрият за Търново и региона, но той им отказа, защото директно им каза, че това, което искат него, няма да им помогне за техния случай.........
            Не искам да се намесвам в доброто ти желание да помагаш...

Само споделих това, че - когато "Железничарят" от Златарица (вашият регион) беше на "върха на славата", а аз имах необходимост от спешна помощ - същият не знаеше какво точно прави с моят крак... Можеше и да ме осакати...

Не говоря против "лечителите" - вероятно на много хора са помогнали, достатъчно хора са доволни, славата им се носи...

Вероятно моят случай не е от типичните, които изискваха тоя тип лечение: с "наместването"...

Както и да е - случаят беше достатъчен, за да имам свое мотивирано мнение.

Всеки е свободен да прави онова, което иска с тялото си. Ако споделям моите спомени - никому не налагам да повтори нещо, нито препоръчвам лечение...(това е основното в опита ми за включване).
            Last edited by zarco; 18.12.2011, 21:11.
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              И то какъв ......

Консуматорско поколение, чийто детски блян бяха дънките от Кореком и което на дърти години въздиша по пропуснатата житейска възможност да въплати в ежедневието си сюжетите на XXL ....

Поколение което всъщност не може да създава принадена стойност ; което няма ясна ценностна система и дори изпитва остър дефицит от елементарни житейски правила (мята се от дълбока религиозност до върл атеизъм) ...

Поколение абсолютно безцелно , носещо се по течението , по инерцията на правилото "последна входяща - последна изходяща " ....

Поколение което не знае как да възпита децата си , защото никой не го е научил как се сменя система и как след като се смени , се вземат относително правилните решения - за себе си и за тези след него ?!

И тук стигаме до философския въпрос :

— Да был ли мальчик-то, может, мальчика-то и не было ? *

*ПС : Бележка за невежото поколение - Фраза от романа на Максим Горки "Животът на Клим Самгин" , която се употребява в разговорния език при наличие на съмнение за предмета или човека даващ повод за безпокойство или изпаднал в беда
              ВЯРНО! И от това тепърва има да произтичат още ядове.
              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Малиий, Русото!
                Не знаех, че в този форум "драска" автор от поредицата "Арлекин"
                Аз съм трайно впечатлена
                Мога да съм всякакъв със всеки, ако ме разбираш добре за какво иде реч

Щъ чезвам, че 1 приятел ми се обади да му помогна за 1 проблем и си наумил ся, че трябвало да се чакам на кръстовище пред дома, демек на пътя в 19ч. Ем, питам го човек защо на пътя, бря кажи определена кръчма и ще съм там в 19ч. няма проблем, ама поне да сме на топло. Ама кат' си е наумил да се срещаме на пътя и после да умуваме в коя кръчма да ходим - хубаво. Нема му чупя хатъра.

И точно преди малко звънна едно друго приятелче да се видим и аз му казвам, че в 19ч трябва да съм на кръстовището пред дома, че се смяхме досега и той вика, ами в коя кръчма да седнем, дет' да ти е най-близо. И викам, а бе споко - ти кажи къде ти се ходи, а па аз после за 4-5 мин. пеш съм на "кръстовището", все пак живея топ-център.

Та, ся ще се глася да фуча с метлата пак и се надявам, че датата понеделник остава?

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби
                  Маранди,безкрайно много ти благодаря,но съм в ръцете на добри специалисти.Не ме мисли.Минах през двустранна дископатия с парализа на долните крайници, минах през парализа на горни крайници породена от двустранно появили се добавъчни ребра на седми шиен прешлен ( през 2002-ра имаше сформиран екип от специалисти от ВМА, МВР-болница,ортопедията в Горна баня и неврологичната клиника за тежка операция в шийната област и евентуално ампутация на едната ръка) ,минах през кома....Не искам да изброявам
                  Та благодарение на една жена при която попаднах случайно , забравих за всичко.И никой не може да каже,че съм го преживяла,ако аз не спомена.Не можеш дори да ми дадеш годините
                  Приятна вечер!
                  Всичко е добре, щом завършва добре!

3-ти път нема да има и се радвам за тИбя, че се чувстваш добре в момента!

П.П. Кажи ся ко си напазарува?

Коментар

• Забравих да кажа, че "бебетата ми", демек старците-разбойници миналата година правиха "златна" сватба ли беше, демек 50 години бракувани.

Че ги возиха тук с едни лимузини от Общината и им редиха едни софри пак там. Но тоя смешен град се оказа, че са били само 14 подобни двойки и на тържеството са отишли само 7, дет' общината им организирала.

Та, затова се върнах и т'ва село, щот' преди 15 години като се върнех тук от Варна и тук миришеше на смърт. Т.е. бяха се отписали.

И аз съм тъп мотиватор и викам тия нема да ми се гътат рано-рано на 60, ами над 100 ще е поне и засега всичко е 6+, ама много чапати, бре - чудя се на кого съм се метнал.

Но ще ги направя столетници определено. На мъжкото бебе му останаха само още 15 години и се ядосвам, че на тия години се прави на Херкулес, щот' се контузи кат' тръгва да задържа падащ товар в посока надясно и се опитва да удържи 40 кила тежест.

После се чудя що аз съм такава шматка? Ами, то на кого да се метна, кат' и тати е пълна шматка да се прави на Рамбо и тогава белята е дошла от рязкото движение, а не че той не мъкне по 50 кила с 2 ръце напред-назад .....

Луда история ....!

Чиърс, Зарко и не се цупи за предния път - просто от недоспиваниците вече съм тотално изнервен и понякога малко ми пада границата за толеранс и после па аз почвам сам да се псувам и така. Та, извини ме за "оня" път!
                    Last edited by marandi; 18.12.2011, 17:32.

Коментар

Бравос за ентусиазма! Извинения, че се намесвам във флирта ви, но моето са само практически идеи... Успехи!
                      Не, бре ..

Добито не може да вдене защо я закачам, т.е. травмата й е сериозна и аз имам точният чиляк за нейния случай и мога да ги свържа за един бърз консулт.

Визирам приятел, който е лекувал една камара спортисти кат' Гълъбин Боевски и прочие т.н.. Тая Горсова, дет' Максим Ставийски я удари с колата си, като я прибраха от Израел го търсиха, защото са разпитвали и разбрали, че е най-добрият за Търново и региона, но той им отказа, защото директно им каза, че това, което искат него, няма да им помогне за техния случай.

Вчера го виках да прегледа тати, понеже и той една шматка на 80 години мъкне по 40 кила напред-назад и си мисля, че е още 20-годишен. Та, от месец и половина не може да спи, заради ръката си като легне на една страна.

Та, приятелчето дойде, направи му тестовете вика, пита къде е ходил, какво са му изписали и т.н. и къде са го пратили, ама джи-по го пратила на хирург, а той е за ортопед "Пази Боже!".

И провери, че няма скъсване на сухожилие, от каквото се притеснявах, и сега т'ва дет се маже и пие става като противовъзпалително и ще видим до 10 дена дали ще се окаже частично разкъсване или само разстежение на определена връзка.

Понеже аз само му бях обяснил как е станала травмата и при какво движение и че не минава вече месец и половина.

Той само се ухили после и каза, защо джи-пи то го е пратила на коремен хирург, като този случай е за ортопед?

И аз му се ухилих още повече и викам аз кат' прост животозастраховател нЕма да ти кажа

П.П. Но хората са възрастни и съм решил да ги правя столетници, затова им викам "бебетата ми" , и те се сърдят, но пенсионерите са здраво-осигурени и при сегашния модел за здравно осигуряване, то няма как доктора - да си е доктор... .?

Та, 1 път й казах на Добито, ако има зор да се обади и да видим к'во мога да помогна, но с тия форуми наистина не се знае дали някой само не фръцка да си избива комплексите и да гледа кой тъпак ще му се върже.

Т'ва е нейн проблем и 3-ти път от моя страна няма да има кат' предложение и то безплатно
                      Last edited by marandi; 18.12.2011, 17:20.

Коментар

• Разсмя ме tnm, но е така.Особено пък ако господина е със страхотен вкус и търпение да избира. Как да не му се доверя,когато винаги успява да ме изненада приятно
                        Подкарах кедровата,но ще изпия само едно пръстче.Защото по принцип не пия водка, а снощи ми се стори слабичка,пивка и така бързо ме събори.
                        Айде,наздраве група ...кво беше то онуй а да дъртошии
                        лелките сме тъй,кво да правиш съдба
                        Last edited by Доби; 18.12.2011, 17:01.

Коментар

С благодарност за поясненията...

Може ли едно пояснение и от мен, което обаче е съвсем отвлечено и няма нищо общо с конкретната ситуация... Чел съм някъде (но не помня къде - някакъв сексолог казваше нещо приблизително, та се зачудих, аджеба - тия сексолози - винаги ли се имат за прави в изводите...), та - казваше ТОЙ (сексологът), че определени позиЦИИ в секса били свързани и с практически намерения - да бъде приятно изненадан противният пол....

Та се сетих за филма "Дами канят", когато на "инструктора" му вземаха "мярката", като дамата отчиташе с педята си ширината на гърба (за да оплете пуловера си - сексуален намек към харесваният...)...

Опитах да направя асоциация и с една често описвана (от сексолозите) позиция, при която ръцете на мъжа са на кръстчето на жената... Не ми идва наум, защо именно са точно там ръцете му..., но няма да е - за да взема мярката на жената за някакъв подарък..., или?... (науката мълчи)...

Ми - те и мъжете си имат някои малки тайни....

ПП - това не е пост, с който може да бъде оценена нечия "първосигналност", просто споделям някои свои наблюдения от практиката, описвана от други хора... (но те едва ли са "първосигнални" в своите мисли...)

Приятна вечер!

Ще ти разкажа един истински случай с най-добрия ми приятел. Той се ожени когато бяхме студенти.

На един Осми март реши, че трябва да купи на съпругата си сутиен и ме помъкна с него по магазините. Тук моделът не му харесва, там цвета не е подходящ ...

Влизаме най-накрая в магазин на Триумф /що ли не го закарах първо там!?/Продавачките подготвени за всякакви капризи -изкараха му поне 20 различни модела.

В един момент аз се усещам и го питам дали знае размера на съпругата си. Той най-спокойно ми казва да не се притеснявам, а да гледам.
                          И като започна да слага ръце върху чашките на всеки сутиен. Продавачката се смая.

Доколкото имам спомен, избраният сутиен просто "прилепнал" на дамата

Приятна вечер и на теб!
                          Last edited by tnm; 18.12.2011, 16:50.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
                            Аз пък отскоро си имам малка феичка,която се разхожда заради мен по магазините и само ми звъни "пари,дъщеря ти" или"маме тук има една рокля или еди какво си парцалче като за теб , идвай да го вземеш"
                            Та вчера излязла с приятелки на по кафе ( баси тинейджърите) и ми звъни "Маме,оная рокля дето ти стои чудесно я има вече в черно,но не и в кралско синьо,трябва да минеш да си я вземеш"
                            Та така вече се доверявам на дъщеря си при избора
                            пък за бельото- ххх друг ми го подбира
                            Мисля, че е добре, когато човек ПОНЯКОГА разчита на младите - и има защо...

Но - за това, че някой ТИ ПОДБИРА ВСИЧКИ АТРИБУТИ на БЕЛЬОТО - някак не ми се вярва..., помислИ малко и ще признаеш (пред себе си), че е така...

Кой знае . може и изключения (като теб) да има, но никак не го вярвам (вероятно, ако той притежава или работи в магазин за бельо...)...

Коментар

• Аз пък отскоро си имам малка феичка,която се разхожда заради мен по магазините и само ми звъни "пари,дъщеря ти" или"маме тук има една рокля или еди какво си парцалче като за теб , идвай да го вземеш"
                              Та вчера излязла с приятелки на по кафе ( баси тинейджърите) и ми звъни "Маме,оная рокля дето ти стои чудесно я има вече в черно,но не и в кралско синьо,трябва да минеш да си я вземеш"
                              Та така вече се доверявам на дъщеря си при избора
                              пък за бельото- ххх друг ми го подбира

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                                kur za tova pokolenie
                                И то какъв ......

Консуматорско поколение, чийто детски блян бяха дънките от Кореком и което на дърти години въздиша по пропуснатата житейска възможност да въплати в ежедневието си сюжетите на XXL ....

Поколение което всъщност не може да създава принадена стойност ; което няма ясна ценностна система и дори изпитва остър дефицит от елементарни житейски правила (мята се от дълбока религиозност до върл атеизъм) ...

Поколение абсолютно безцелно , носещо се по течението , по инерцията на правилото "последна входяща - последна изходяща " ....

Поколение което не знае как да възпита децата си , защото никой не го е научил как се сменя система и как след като се смени , се вземат относително правилните решения - за себе си и за тези след него ?!

И тук стигаме до философския въпрос :

— Да был ли мальчик-то, может, мальчика-то и не было ? *

*ПС : Бележка за невежото поколение - Фраза от романа на Максим Горки "Животът на Клим Самгин" , която се употребява в разговорния език при наличие на съмнение за предмета или човека даващ повод за безпокойство или изпаднал в беда
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X