Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАма как си пропуснала? Такива изследвания си пропуснала?...
Аз например, тВа го не вярвам..., при толкова разнопосочни интереси - да се самоизключиш от експеримента!... И що така сам-самичка противоречиш на образа, който толкова уважаваХ...
Ама що ти казах аз, че жената не трябва да гледа в тавана, а да проявява жив интерес (към показанията на рулетката, дето ЗАмервате с нея ЗАЕДНО...) , да следи повествованието и да реагира по подходящ начин... Като че ли съм знаел предварително, ама - ей на - и ти сама си признаваш ("ОСТАВИЛА СЪМ...", мислиш ли, че ще ти повярвам, че си "Оставила..."...)...
Ама ти наистина ли ми казваш, че си оставила нещата (на самотек) и не се интересуваш от резултатите???... Направо ми падна доверието към теб... и после - как да им повярва човек на тия жени?..., като се "бият в гърдите" със самооценки за: кО било там, кО не било, че нам-кви си - че дори и разнопосочни - видите ли - ама интереси да видите вие...и т.н...
И стига с тАз рулетка. Аз съм привърженик на дърводелския метър - по-сигурен ми изглеждаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеВиж сЯ, очевиден е опитът ти, натрупан при реализиране на разностранните ти интереси, но все пак ще ти дам един елементарен съвет... когато (за пореден път) рулетката ти (с която си боцкаш парцелчето, за да установиш ДЕБЕЛИНАТА на снежната покривка)..., та когато тая, същата рулетка толкова често ти се прегъва и пречупва, за да не ти се компрометират ИЗмерванията, ще си вземеш нова...
Забележка: не съм любител на думичката "ЗАмервам". Мисля, че съдържанието на действието се изчерпва с думичката "ИЗмервам"...
Но, все пак не искам да ти налагам мнението си в ползваната от теб терминология, но не съм съгласен, че "боцкайки парцелчето си - ти му замерваш височината на снежната покривка, при постоянното огъване и пречупване на твоята рулетка, поради некачественият материал, от който е направена..."
Накрая, личното ми мнение е, че в твоят случай е валидна максимата за водораслите, които пречели на водолаза... В тоя смисъл - и на теб все рулетката ти пречеЛА, все нещо се огъваЛА и пречупвала... Причината за това (да ти прошушна, без другите да разберат) - търси в своето отношение (към рулетката) - отнасяй се към нея внимателно и нежно..., грижи се за нея: винаги да е добре смазана и добре да си мотивирана - когато я ползваш... (най-малкото да не гледаш в тавана, когато я ползваш, а да следиш реакциите й и навреме да отчиташ показанията...) ... и я обръщай в точната посока, не я поставяй върху замърсени и навлажнени повърхности и т.н...
Ето как - проявявайки търпимост към мен, ме караш да ти отговоря в същият стил... Благодаря за възможността да полафим неангажиращо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнениеТНМ-Космо беше голям спортист и за двадесет години в спорта е натрупал значителни средства Та сега може да си позволи всичко
К'во значи "всичко", шъ купи Софето, цялото БГ, цяла Европа, барабар с ЕС, после цялото земно кълбо, барабар със "слънчевата" система, после останалите галактики и така до 9-то коляно?!
Просто ми е странно?! Дефиницията за всичко
П.П. Космо, дан' съ впряга, че примера е с него в случая, просто се чудя тук на 'орицата ... как ги ръсят едни първо, а па после мислят
Нищо лично и към момчето дет' гледа у неговата паничка и за него т'ва е "всичко". Пфу ,,, баси манталитета ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнениеАре стига се дърляхте
лека нощ от мен
Аре добре, де! Оздравя ли вече? Ако не си - да се обтриеш цялата с камфоров спирт (малко понамирисва, но ще го изтърпиш), завивай се и се затопляй... Утре ще си като нова... Приятни сънища!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНе, не съм правила такива изследвания. Оставила съм това богоугодно дело на онази част от човешкия род, която е се интересува от резултатите.
Аз например, тВа го не вярвам..., при толкова разнопосочни интереси - да се самоизключиш от експеримента!... И що така сам-самичка противоречиш на образа, който толкова уважаваХ...
Ама що ти казах аз, че жената не трябва да гледа в тавана, а да проявява жив интерес (към показанията на рулетката, дето ЗАмервате с нея ЗАЕДНО...) , да следи повествованието и да реагира по подходящ начин... Като че ли съм знаел предварително, ама - ей на - и ти сама си признаваш ("ОСТАВИЛА СЪМ...", мислиш ли, че ще ти повярвам, че си "Оставила..."...)...
Ама ти наистина ли ми казваш, че си оставила нещата (на самотек) и не се интересуваш от резултатите???... Направо ми падна доверието към теб... и после - как да им повярва човек на тия жени?..., като се "бият в гърдите" със самооценки за: кО било там, кО не било, че нам-кви си - че дори и разнопосочни - видите ли - ама интереси да видите вие...и т.н..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение....
Някой от вас да е имал досег с турския кадастър...
Ако търсиш линкове за данни от преди 1923 г. - директно ти казвам че няма да намериш нищо конкретно защото хората си пазят информацията за собствени нужди . Обобщено инфо тук - и евентуално на место, ако нещо ти дадът :
http://www.nationallibrary.bg/cgi-bi...=001&p=0123&g=
След 1923 г. - на място в Турция , в конкретния град който те интересува , но само в компанията на местен компетентен човек .Иначе инфо , йок - на чужденец ,ясак .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПрекланям се пред разнородните ти познания. !!! Сериозно...
Случайно да си изследвала съотношението между височината на краката при жените и дълбочината на .... Марианската "им" падина...
пп. Абе космо... къде е ??? Движението на "натуралистите" е закъсало за инфо....Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДебелина!?Това измерение нещо ми се губи. В пространствено-времевия континуум се споменава дължина, височина, ширина и време ...
Ама, хайде и аз ще проявя търпимост
П.П. Да се надяваме, че рулетката ти /с която боцкаш/ е направена от качествен материал. Защото, ако вземе да се огъва и пречупва, ще се компрометират замерванията
Забележка: не съм любител на думичката "ЗАмервам". Мисля, че съдържанието на действието се изчерпва с думичката "ИЗмервам"...
Но, все пак не искам да ти налагам мнението си в ползваната от теб терминология, но не съм съгласен, че "боцкайки парцелчето си - ти му замерваш височината на снежната покривка, при постоянното огъване и пречупване на твоята рулетка, поради некачественият материал, от който е направена..."
Накрая, личното ми мнение е, че в твоят случай е валидна максимата за водораслите, които пречели на водолаза... В тоя смисъл - и на теб все рулетката ти пречеЛА, все нещо се огъваЛА и пречупвала... Причината за това (да ти прошушна, без другите да разберат) - търси в своето отношение (към рулетката) - отнасяй се към нея внимателно и нежно..., грижи се за нея: винаги да е добре смазана и добре да си мотивирана - когато я ползваш... (най-малкото да не гледаш в тавана, когато я ползваш, а да следиш реакциите й и навреме да отчиташ показанията...) ... и я обръщай в точната посока, не я поставяй върху замърсени и навлажнени повърхности и т.н...
Ето как - проявявайки търпимост към мен, ме караш да ти отговоря в същият стил... Благодаря за възможността да полафим неангажиращо..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение... съотношението между височината на краката при жените и дълбочината на .... Марианската "им" падина......
Съществува зависимост и за дебелината на глезена спрямо други части от тялото .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАз, все пак, съм много скептично настроен, че с "бръкване" може да отчетем дълбочината на Марианската падина, но ти си момиче с идеи и възможности...
Извинявам се, но не знаех, че като мериш снежната покривка - поставяш рулетката обратно и най-голямата й стойност сочи към повърхността на земята, а нулевата - към горната страна на снежната покривка...
Добре де - странности у хората - колкото искаш, но аз лично трудно бих си мушнал лицето, за да отчета показанията откъм земната повърхност (ако снежната покривка е 1 метър - аз - с бръкване, де, но разбирам, че ти пък си избираш да мериш изотдолу..., някак... Не съм правил такива измервания, но ако ми се наложи, вероятно бих бръкнал (боднал) с началото на рулетката и бих отчел по-лесно дебелината на снежната покривка...
Все пак, имам търпимост към странностите на хората... ..., дори и към разностранните интереси, де...
Ама, хайде и аз ще проявя търпимост
П.П. Да се надяваме, че рулетката ти /с която боцкаш/ е направена от качествен материал. Защото, ако вземе да се огъва и пречупва, ще се компрометират замерваниятаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗащо ме караш да се повтарям!? Нали ти написах, че съм жена с разностранни интереси. Интересувам се както от метрология и калибровка , така и метеорология и климатология.
И какво означава "бръкни тук-там"!? С бръкване може да се измери дълбочината на Марианската падина /примерно/. На снежната покривка се мери височината
Случайно да си изследвала съотношението между височината на краката при жените и дълбочината на .... Марианската "им" падина...
пп. Абе космо... къде е ??? Движението на "натуралистите" е закъсало за инфо....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗащо ме караш да се повтарям!? Нали ти написах, че съм жена с разностранни интереси. Интересувам се както от метрология и калибровка , така и метеорология и климатология.
И какво означава "бръкни тук-там"!? С бръкване може да се измери дълбочината на Марианската падина /примерно/. На снежната покривка се мери височината
Извинявам се, но не знаех, че като мериш снежната покривка - поставяш рулетката обратно и най-голямата й стойност сочи към повърхността на земята, а нулевата - към горната страна на снежната покривка...
Добре де - странности у хората - колкото искаш, но аз лично трудно бих си мушнал лицето, за да отчета показанията откъм земната повърхност (ако снежната покривка е 1 метър - аз - с бръкване, де, но разбирам, че ти пък си избираш да мериш изотдолу..., някак... Не съм правил такива измервания, но ако ми се наложи, вероятно бих бръкнал (боднал) с началото на рулетката и бих отчел по-лесно дебелината на снежната покривка...
Все пак, имам търпимост към странностите на хората... ..., дори и към разностранните интереси, де..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеПеперудите са интересни живи твари..., особено когато могат да изразят своите мисли... Но тия, които са готови за саможертва в името на познанието - уважавам най-много.....(мълчаливи, но казващи най-мhttp://www.investor.bg/forum/images/...ue.gifного!)
Много впечатляващи интереси, свързани с метрологията... Интересно, твоята рулетка само показания от 20 сантиметра ли отчита? Че бръкни тук-там, де - може и по-различни стойности да отчетеш..., ти си любознателно момиче и може да откриеш и други, по-различни размери... Какво е това точно 20, дай и нещо по-къдраво, де - по-впечатляващо е...
И какво означава "бръкни тук-там"!? С бръкване може да се измери дълбочината на Марианската падина /примерно/. На снежната покривка се мери височинатаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар