IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В Лондон от 1956 печките са забранени
    Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
    А бе хора,
    тук не става въпрос за това дали са бедни или богати, черни или бледолики и т.н. хората дето използват печки а твърдо гориво а за правото ни на личен избор и свобода.
    Аз можа да използвам такава печка защото съм традиционалист и обичам да съм близо до природата или нещо подобно, не обичам новите неща и т.н.
    Как и с какво право някой ще ми забранява да използвам уред на твърдо гориво което е чисто и произлиза от природата.
    Ако гора е пачката ядрени отпадъци ок да я забранят ама ако е само на дърва защо?
    А къде слагаш правото, на тези, които не искат да се тровят с пушаци ?
    Гори си печката, но и сложи филтър или пали на село.
    Всеки може да прави неща стига да не пречи на другите.
    Last edited by Tradera; 24.11.2011, 19:06.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mysterious Разгледай мнение
      Джей, я кажи твоята идея за смяна на столицата, че и на мен ми минават такива мисли от време на време
      Никога не съм имал идеи за смяна на столицата.
      Лично на мен ми е все едно къде е, стига да има автономия като в Швейцария или в Германия, всяка жаба да си знае гьола и да не яде от паницата на другите. Швабите не са прости, че са федерация, нито испанците нито швейцарците които пък са още по-добре. Само България е централизирана така както никога не е била и по времето на най-тъмния тоталитаризъм и не е като нито една страна в Европа, където навсякъде има местно самоуправление. В момента някакви чукундури и селски пръчки у шопето не само скубят и крадат дори местните данъци и такси и данък смет и ги влачат в София да си стоят някакво метро на което няма да се возя, ами и раздават разрешителни дори за дела от които не разбират нищо. Ще ми дава някой в София разрешителни за корабоплаване за Варна и в Бургас! Баси, това да не Перловска река?! Тая централизация, циганизация и софиянизация разката страната. Бах я тая централизирана държава, дето казва на моя кмет с колко минимален под трябва да са ми местните данъци. А що? Щото като си платя данъка за апартамента и половината, че и повече над 50% отлита за София. Че аз да не живея там бе алооо. Само за не помня коя година от последните няколко София сви 57 % от всички приходи на община Варна! И що? За да може някой чукундур на 500 км от мен да ни реди листите за изборите и да назначава той, дето бъкел не разбира шопа му прост шефове на пристанища, на районни управления, съдии, прокурори.. Че на мен Букурещ ми е по-близо! И румънците поне проблеми не правят, а тия от София от където са минали трева не никне. Цялото крабрежие осраха с бетон тъпите им политици, сега риват, разрушиха и пращат да рушат техни хора де що имаше предприятие. Сега ще осерат Видинско ли къде тотално, защото тия китайци които ще ги развъждат там скапват земеделската земя за 5 години като пустинята Гоби, сега и шибания си петролопровод искат да ни пускат през хола и да осерат и туризма. Откъдето са минали само хаос и разруха и свинщина. Иди на къмпинг някъде из южното крайбрежие където ходят и виж ... Имат тоалетни, но серат в гората, жените им с неоскубаните вежди си хвърлят дамските превръзки където сварят.. Бях до Градина ... малее.. Ужас.. Цялата горичка до къмпинга в лайна, хартии, боклук и дамски превръзки. Нямат тоалетни ли? Имат, ама ... И все големите претенции.. Цаца с бира, ама ако може без пари..Ама иначе реват, англичаните били пиели, скандинавците и те, немците им пречили, че ходили по курви, руснаците били досадни. Все някой друг им пречи и по цяло лято медиите се занимават с това, че квартирите в Созопол били поскъпнали с 1 лев примерно.. Ау каква обида.. Ама че точно понеже качват данъците и дерат и живи и умрели и влачат на запад цените са такива не им идва на ум. Бе, какво да говорим.. Докато сме централизирани ще сме така.. А ако не сме централизирана държава, къде ще е столицата въобще не ми пука.
      Сега и в Каспичан да я преместят за има няма 10 години ще стане същата работа.
      Когато на едни хора само им дават и скубят от всички останали, само да им носят и носят, се лумпенизират. Има много свестни хора там, ама и те са натопени в същия казан..
      Last edited by Jay Gould; 24.11.2011, 17:13.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        ...
        И да, София е на кофти място и това спомага съща, само дето София не можем да я преместим (е, можем да сменим столицата, нот ова е друга тема - знам, че ти е от любимите), ...
        Джей, я кажи твоята идея за смяна на столицата, че и на мен ми минават такива мисли от време на време
        "Силата е нищо без контрол" ... не е Pirrelli

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Джей, тук не иде реч за бедни и богати, а за принципни положения - в София не трябва да има печки на дърва и въглища (отлично знам каква е разликата между двете - ние от София не сме аборигени). Ако някога нямам кинти за да живея в София, ами просто няма да живея в София. Животът в София не е пожизнено право, а съвкупност от права и задължения - знам, че това, което говоря е утопия, нали сме си в Бг. Като сложиш некви стандарти за печки, как ще разбереш кой каква печка ползва, че да го глобиш - ще му влезеш в къщата ли? Ами то в момента по улуците е фул с таралясници дето димят като за световна и повече трака, отколкото вървят, ама са си купили прегледа и никой не може да им каже нищо. Пълна забрана и това е. И не ми говорете за права и простотии - нямаш никакви права, когато засягаш такива на другите и те са мнозинство. Това е демокрацията, а не всеки да си прави каквото му е кеф и да квичи как бил софиянец. Или да ми паркират по тротоарите и да ми вика - ами аз съм си пред вкъщи
          Стандарти за печки на твърдо гориво има в доста страни в Западна Европа.

          Смяната няма да стане за 1 ден, както ви се иска. Не е и възможно да стане! Най-малкото моментално ще почнат бунтове и погроми по по улиците на София. Лондон няма да е нищо, защото ще поставиш 100 000 човека не пред избора дали да си откраднат дънки или не, а пред избора да умрат от студ и глад, или да се бият. За това въвеждането на стандарти може да изчисти проблема за 10 години най-много, като от сезон на сезон ще става все по добре.. Проблем трупан десетилетия не може да се реши за ден още повече ако засяга живота и оцеляването на толкова много хора. Решение обаче има прилага се в някой страни от Западна Европа не виждам какъв е проблема да се приложи и тук.

          А тия с колите по тротоара, тоя проблем вече въобще няма общо с това дали да си жив или да умреш и е решен. В Сингапур например са дали право на всеки да заснема кола ако е нарушение, да занесе снимката (да се вижда само номер и дата) в полицията и от там ония си вземат мерки да си приберат глобата, а част от нея дават на този който е докладвал. Това става моментално 'бизнес" на ученици и т.н. който ходят с апарати и телефони и снимат, а после тичат в полицията за наградата Проблемът с колите е решен за само 2 месеца.
          Last edited by Jay Gould; 24.11.2011, 15:04.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Джей, тук не иде реч за бедни и богати, а за принципни положения - в София не трябва да има печки на дърва и въглища (отлично знам каква е разликата между двете - ние от София не сме аборигени). Ако някога нямам кинти за да живея в София, ами просто няма да живея в София. Животът в София не е пожизнено право, а съвкупност от права и задължения - знам, че това, което говоря е утопия, нали сме си в Бг. Като сложиш некви стандарти за печки, как ще разбереш кой каква печка ползва, че да го глобиш - ще му влезеш в къщата ли? Ами то в момента по улуците е фул с таралясници дето димят като за световна и повече трака, отколкото вървят, ама са си купили прегледа и никой не може да им каже нищо. Пълна забрана и това е. И не ми говорете за права и простотии - нямаш никакви права, когато засягаш такива на другите и те са мнозинство. Това е демокрацията, а не всеки да си прави каквото му е кеф и да квичи как бил софиянец. Или да ми паркират по тротоарите и да ми вика - ами аз съм си пред вкъщи
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • А бе хора,
              тук не става въпрос за това дали са бедни или богати, черни или бледолики и т.н. хората дето използват печки а твърдо гориво а за правото ни на личен избор и свобода.
              Аз можа да използвам такава печка защото съм традиционалист и обичам да съм близо до природата или нещо подобно, не обичам новите неща и т.н.
              Как и с какво право някой ще ми забранява да използвам уред на твърдо гориво което е чисто и произлиза от природата.
              Ако гора е пачката ядрени отпадъци ок да я забранят ама ако е само на дърва защо?
              advokatfilipova.eu

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Точно !!! Сложи Татарлъ, Баталова воденица, виетнамските, Факултето... представяй си за какво става дума, впрочем сам си видял !!! Вече мисля да опитам да направя някаква организация и да изискаме от общината - или да ги маха или - съд !!!! ЕС има категорически директиви по тоя повод и обявени максимални нива на замърсяване - при нас те са превишени не в проценти, а в пъти !!!!

                Жей - аз съм софиянец по рождение, а в тоя квартал съм от 1982... е вярвай ми - преди 30 години (макар ТЕЦ-ът пак да си пушеше) въздухът бе многократно по-чист. то и сега има огромна разлика между въздухът вечер (когато хъхрякът тъпче кюмбето с боклуци) и рано сутрин (когато хъхрякът (да пукне дано) спи и кюмбето е изгаснало) !!!!
                Импе, а през 57-65 година всичко си беше на печки (между Бат воденица и плажа Чайка), Земляне го немаше, но въздухът беше още по-чист, изключая дните с инверсия. Е, сгурията се ползваше за антипързалящо покритие, ама като дойдеше пролет и веднага се миеше от братята цигани с макарите с навитите маркучи.
                И това ще мине ...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  ..Просто за кефа на 100К човека, дето ми били бедни и не знамси кво си, страдат 2 милиона - ами не става така
                  Е като умориш бедните нали някой трябва да им заеме мястото? Природата не търпи вакуум. Дали по болест, измама, държавна политика или просто грешки и глупост винаги има богати които слизат надолу. Генетически днешните бедни например в Англия са потомци на богатите от 17-18-19-20 век. Главно на тия от 19 и 20 век. Ако те изчезнат както например са изчезнали предишните бедни от глад болести и т.н. някой от горе слеза да им заема мястото. Работническата класа не е е оставяла поколение там и като е имало такова то е измирало. Едва 2-3% днешните англичани произхождат от от работниците в Англия в 19 век. В страни като Англия където са се отнасяли зле с работниците и бедните попълнението е идвало от горе, когато долните измрат. В Англия днес дори просяците които спят под мостовете и ровят в казани са потомци на буржоазията и на аристокрацията от последните 200 години в над 90 % от случаите. Движението е винаги в двете посоки, но основното е било винаги в много по-голяма степен от горе надолу. По причина, че е много по-лесно да обеднее един човек, отколкото да забогатее, ако е бил преди това беден. Животът някой път се сменя много бързо и главния проблем на българина е, че като се види с кола и телефон мисли, че е хванал Моисей за жезъла. Обаче колкото хора съм виждал да забогатяват, толкова и непоклатими и богати съм виждал да слизат към дъното. Някой с милиони преди... Така, че няма да споря с теб, силно е вероятно късметът сам да ти покаже дали си бил прав. И някой от вас прави ли разлика между дърва и кюмюр? Както има печки и печки.. Има печки дори на въглища, почти не изпускат пушек и тук въпроса е както соициален, така и чисто технически. И е много лесно решим. Въвеждат се стандарти за печки с твърдо гориво и глоби за тяхното неизпълнение. Както и тотална забрана на разни самоделки с които изобилстват най-вече циганските махали.

                  И да взема да ви питам отворковци, и барбекюто камина ли ще забраните, че последния топъл ден тази година доста опушихме в двора на една кооперация в Морската на Варна, на дърва, свински наденички, шишчета и пържоли. Ще е жалко ако вече ще мога да ям нещо приготвено само на ток..

                  Ей тука има 2 барбекюта с дърва и дървени въглища, да ва и в милионерите отворковци А и камини има в някой от апартаментите. Какво? Ще отидете при собствениците и ще им кажете да ги изкъртят? А на Бат Бойко ще му изкъртите ли камината в Банкя, или ще кажете на майка на Първанов да си изхвърли кюмбето и да мине на ток?!



                  http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=25527
                  Last edited by Jay Gould; 24.11.2011, 14:48.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    Между другото точно за теб и тая тема мислих онези дни, минавайки по К. Величков и в близост до Татарли разбира се. Питаха ме откъде е тая мъгла.
                    Лошо няма, днес печките, утре сечта, каруците по центъра, накрая гетото насред Ларгото и кой откъде е.
                    Точно !!! Сложи Татарлъ, Баталова воденица, виетнамските, Факултето... представяй си за какво става дума, впрочем сам си видял !!! Вече мисля да опитам да направя някаква организация и да изискаме от общината - или да ги маха или - съд !!!! ЕС има категорически директиви по тоя повод и обявени максимални нива на замърсяване - при нас те са превишени не в проценти, а в пъти !!!!

                    Жей - аз съм софиянец по рождение, а в тоя квартал съм от 1982... е вярвай ми - преди 30 години (макар ТЕЦ-ът пак да си пушеше) въздухът бе многократно по-чист. то и сега има огромна разлика между въздухът вечер (когато хъхрякът тъпче кюмбето с боклуци) и рано сутрин (когато хъхрякът (да пукне дано) спи и кюмбето е изгаснало) !!!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Ного ясно, че не само хъхряци - примерно все по-често виждам каруци, управлявани от бели !!! Казвал и друг път - заради привилегиите на мръснокафявите не само че те не се интегрират, но и белите почват да се хъхризират !!!

                      Иначе си прав - не може заради няколко хиляди боклуци (голяма част самонастанили се в незаконни бараки) да бъдат тровени стотици хиляди данъкоплатци в своите законни жилища.... но КОЙ да вземе мерки? Парцалът фъндъкова ли? Хе-хе-хе...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Ок, съгласен съм, но проблемът тук е в хъхряците, а не в печките с дърва които някоя бедна българска баба ползва. Тия коптори въобще не трябва да ги има понеже не са законни и нямат документи. Така, че проблема е заради властта, която оставя диваците да правят каквото си искат, да живет и строят коптори навсякъде без разрешение и без да спазват закона.
                        уф, моля ти се, само мангалите да бяха - нали ти казвам, че до нас мангали няма и съм в уж "елитен" квартал. Каквото и да горят, все е смрад и не можеш да проветриш зимата. Пък като нахвърлят боклуци в печките, не се трае и на първия етаж (аз съм на 4-ти). А на 5-метра от мен е парк и проблемът не е в липсата на зеленина, която да пречиства. Напротив, просто печките са ултра смрад в големите градове.

                        И да, София е на кофти място и това спомага съща, само дето София не можем да я преместим (е, можем да сменим столицата, нот ова е друга тема - знам, че ти е от любимите), а печките с дърва можем да ги забраним. Просто за кефа на 100К човека, дето ми били бедни и не знамси кво си, страдат 2 милиона - ами не става така
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Грую - ти имаш малко пушляци, а аз какво да кажа, като кварталът ми е ОБГРАДЕН от хъхряшки гета? Понякога зимата при безветрие направо не се диша, видимостта пада до 10 метра и мо 3-4 дни не можеш да отвориш прозореца !!! Да не годорим, че при горене на гуми и пластмаси се отделят диоксин и други изключително опасни и увреждащи вещества... на хора, тровени с диоксин често им се раждат деца с тежки вродени увреждания... после кой ще носи отговорност - гнусните мангали или мръсницата фъндъкова, дето не смее нищо да им каже, каквито и безобразия да правят ?!?

                          мда, и при тебе си е много сериозен проблем. Аз затова и твърдя, че не трябва да има печки в градовете, хеле пък в София, освен някоя декоративна камина, където да изчукаш някоя мома на кожата пред нея. Просто това, че печките, локалното парно и т.н. са на дърва, не значи, че не се ръга всичко в тях, стига да даде топлина. А всичко е толкова просто - пускаш си климатици и си пушка - хем е много по-еко френдли, хем сметките са в пъти по-ниски, отколкото с парно. вярно е, че има сериозна първоначална инвестиция, но си има и субсидии и кредити енергийна ефективност и т.н. Да не говорим, че е много по-безопасно и гърбенето е нулево....
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Грую - ти имаш малко пушляци, а аз какво да кажа, като кварталът ми е ОБГРАДЕН от хъхряшки гета? Понякога зимата при безветрие направо не се диша, видимостта пада до 10 метра и мо 3-4 дни не можеш да отвориш прозореца !!! Да не годорим, че при горене на гуми и пластмаси се отделят диоксин и други изключително опасни и увреждащи вещества... на хора, тровени с диоксин често им се раждат деца с тежки вродени увреждания... после кой ще носи отговорност - гнусните мангали или мръсницата фъндъкова, дето не смее нищо да им каже, каквито и безобразия да правят ?!?
                            Ок, съгласен съм, но проблемът тук е в хъхряците, а не в печките с дърва които някоя бедна българска баба ползва. Тия коптори въобще не трябва да ги има понеже не са законни и нямат документи. Така, че проблема е заради властта, която оставя диваците да правят каквото си искат, да живет и строят коптори навсякъде без разрешение и без да спазват закона. Със забраната на печките, ще изморите бедните българи, а мангустите пак ще ви опушват. Рибата мирише от главата, а не от комините на бедните пенсионери и зле платените български работници и селяни. Смрадта се създава в кабинета на министър председателя, президента, парламента и мазните свине в общините под чието покровителство са циганите. Тия сажди и тази мръсотия са само пръднята от политическите гъзове, а циганите са техните екскременти и техния продукт.
                            Last edited by Jay Gould; 24.11.2011, 13:46.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Грую - ти имаш малко пушляци, а аз какво да кажа, като кварталът ми е ОБГРАДЕН от хъхряшки гета? Понякога зимата при безветрие направо не се диша, видимостта пада до 10 метра и мо 3-4 дни не можеш да отвориш прозореца !!! Да не годорим, че при горене на гуми и пластмаси се отделят диоксин и други изключително опасни и увреждащи вещества... на хора, тровени с диоксин често им се раждат деца с тежки вродени увреждания... после кой ще носи отговорност - гнусните мангали или мръсницата фъндъкова, дето не смее нищо да им каже, каквито и безобразия да правят ?!?

                              Между другото точно за теб и тая тема мислих онези дни, минавайки по К. Величков и в близост до Татарли разбира се. Питаха ме откъде е тая мъгла.
                              Лошо няма, днес печките, утре сечта, каруците по центъра, накрая гетото насред Ларгото и кой откъде е.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                ...искаш ли да поживееш в моят район на София? Пък после пак ще си говорим.
                                Импе, в София още по време на соца си бе смрад.. Сажди и пушилки. Проблемът в града е че е в котловина. Тия автобуси, коли, камини, всичко още и преди си пускаше смрад и сажди, а сега е още по зле.. Във Варна е същото когато няма вятър зимата. При нас обаче вятърът по-често е в излишно изобилие отколкото обратното. Онази вечер обаче, с малка мъгла, смог по-скоро бе отвратително. Това обаче не е от печки с дърва, а от въглища и най-вече от колите и автобусите.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X