IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    естествено, че няма значение за тези, горе Първо, защото така ще засегнат основния си електорат - мангалите, второ - не е възможно да се изнудва основният донор - хората от т. нар средна класа (печки с дърва имат само най-големите мизерници и "баровците" от покрайнините, които са недосегаеми) и най-вече - няма келепир в тая работа Друго си е да обложиш заведенийцата, след като вече веднъж си им взел кинтите за направата на аквариуми, които съм убеден, че пак са се правили от наши фирми

Печките в градовете са върховна селяния и никой, живущ в град, не трябва да има такава - по селата има предостатъчно място за подобни индивиди, неуспели да извадят селското от себе си, но кичещи си и парадиращи с "титлата" софиянец.... Все пак живеем в Европа, а не в Ориента
    П.С. А ако се разкарат и паркиращите навсякъде коли, което е още по-голямо безумие, като се сложат зони в абсолютно всички части на София, без изклюения и се налагат изключително жестоки глоби, особено за паркиращи по тротоарите и в тревата и градът ни ще заприлича на нещо... Но това са утопии - къде по-лесно е да се крадт пари с безумно скъпи кръстовища или метро, стигащо до места (цариградско шосе, Левски Б, В, Г, Д и Ж, дето живеят общо 5 човека на кръст), на които няма никаква нужда от него, а се пропускат огромни квартали като Гео Милев, Редута и Слатина, които са трети по големина в София, след "градовете" Люлин и Младост. Но ние пък си обичаме Пъдпъдъкова - все пак си е еманацията на селяка в София - селяндур, даскалица по руски и тихичка и скромничка, че пък и болничка, та чак симпатии събужда
    Груйчи не мой така не мой с лошо.Е оти печките да са лошо нещо????Парното да не е по добро????А точецът?Кога парното и тока започнат да струват съобразно доходите на хората тогава ще се откажем от кюмуро и дръвата.Ако вземаш 200 кинта пенция с кво да се топлиш?А баровците в подножието на Витоша като нямат парно и те ли на студено да стоят?Не мой так че земе някой баровец да откачи и ще се развилнее

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      проблемът с дървата е както в градовете така и в селата... и той не е печките, а незаконната сеч. На село (или в малките градове) е много лесно - имаш познат поръчваш един камион еди каква си дървесина и ти я докарва без документ без нищо на цена доста по-ниска от пазарната...пълниш мазата и цяла зима печките бумтят. Само дето тия дърве са сечени неясно къде и неясно от кой и може и да са крадени даже.
      Не мога да разбера какво си написал.Да не би да смяташ че ако сечта е законна има по малко пушек?Или че ако дървата са по скъпи ще се топля по малко??????Иначе правилно си забелязъл че ние селяните не сме малоумни.По добре да дам на Манго 30 кинта за 1,2-1,5 кубика отколкото на мошеници 90 кинта за 0,8-0,9 кубика.Трябва много да съм изтръпнал да си давам парите на горското и на алчни фирмаджии.По добре Манго да краде гората отколкото на хората къщите.Щото гладен не се стои.А знаем българската държава как разкрива обирите по къщите и какво правосъдие раздава.Щом държавата има такова отношение към нас ние какво да имаме към нея.........И идея си нямаш кой подучва мангалите как да действат за да им хванат опинците.А за износа на дърва за Гърция изобщо не искам да говоря.

Коментар

• естествено, че няма значение за тези, горе Първо, защото така ще засегнат основния си електорат - мангалите, второ - не е възможно да се изнудва основният донор - хората от т. нар средна класа (печки с дърва имат само най-големите мизерници и "баровците" от покрайнините, които са недосегаеми) и най-вече - няма келепир в тая работа Друго си е да обложиш заведенийцата, след като вече веднъж си им взел кинтите за направата на аквариуми, които съм убеден, че пак са се правили от наши фирми

Печките в градовете са върховна селяния и никой, живущ в град, не трябва да има такава - по селата има предостатъчно място за подобни индивиди, неуспели да извадят селското от себе си, но кичещи си и парадиращи с "титлата" софиянец.... Все пак живеем в Европа, а не в Ориента
        П.С. А ако се разкарат и паркиращите навсякъде коли, което е още по-голямо безумие, като се сложат зони в абсолютно всички части на София, без изклюения и се налагат изключително жестоки глоби, особено за паркиращи по тротоарите и в тревата и градът ни ще заприлича на нещо... Но това са утопии - къде по-лесно е да се крадт пари с безумно скъпи кръстовища или метро, стигащо до места (цариградско шосе, Левски Б, В, Г, Д и Ж, дето живеят общо 5 човека на кръст), на които няма никаква нужда от него, а се пропускат огромни квартали като Гео Милев, Редута и Слатина, които са трети по големина в София, след "градовете" Люлин и Младост. Но ние пък си обичаме Пъдпъдъкова - все пак си е еманацията на селяка в София - селяндур, даскалица по руски и тихичка и скромничка, че пък и болничка, та чак симпатии събужда
        Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Да Съни - това е най-голямото скудоумие. Не ми дават да пафкам, щото уж се грежат за здравето ми - а че въздухът, който съм принуден да дишам ще ми осигури рачец на белите дробчета, това няма никакво значение.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Да Съни - това е най-голямото скудоумие. Не ми дават да пафкам, щото уж се грежат за здравето ми - а че въздухът, който съм принуден да дишам ще ми осигури рачец на белите дробчета, това няма никакво значение.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Павлово !!! Хиподрумът !!! Защо не дойдат при нас, в Западна София да направят замервания, та да се втрещят? Когато няма вятър е ужасно, видимостта пада до 20-тина метра, буквално не може да се диша !!! А като се има предвид, че има и европейски изисквания - нямам думи направо. Причината е не толкова ТЕЦ-ът (него си го има от край време, но преди 28 (например) години такъв проблем почти нямаше), проблемът идво основно от мрсните цигански развъдници, в които мангасарята тъпчат в кюмбетата всичко, което може да гори !!! Разбира се - управляващите Софийска община и лично пачаврата фъндъкова няма да си мръднат пръста - много ги интересува, че десетки хиляди хора, включително бебета и малки деца, са системно тровени - как ще развалят рахата на своят крастав електорат?

Просто трябва да се обединим и да дадем общината под съд, друго оттърване няма.
            съгласна
            Общината и без друго си има ядове с разни директиви на ЕС, но не й пука особено, защото по тях течат само глоби, които не излизат от общинарски джоб

Ама друго си е, забраниха цигарите, защото въздуха за 2-3 часа в заведение ще те убие, но най-най-запрашения въздух в Софето не е причина изобщо за здравния статус

Коментар

• Първоначално изпратено от irish Разгледай мнение
              Нема да се плашите. Я глейте - от днес цената на газта с 20% надолу, а след някоя и друга година, като вземем да си добиваме я шистова я от Черно море хептен без пари ша стане
              на борсата може да е без пари, но за софиянци монопола ще 'измисли' справедлива цена, а подлогите от ДЕКВЕВР ще я одобрят.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• проблемът с дървата е както в градовете така и в селата... и той не е печките, а незаконната сеч. На село (или в малките градове) е много лесно - имаш познат поръчваш един камион еди каква си дървесина и ти я докарва без документ без нищо на цена доста по-ниска от пазарната...пълниш мазата и цяла зима печките бумтят. Само дето тия дърве са сечени неясно къде и неясно от кой и може и да са крадени даже.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• WOW

това е най тъпата тема която съм срещал до сега в този форум какви печки какви 5лв замърсяването идва от съвсем други неща

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                    Запрашаването на въздуха в страната надвишава до 10 пъти нормите

http://www.dnevnik.bg/zelen/2012/12/...vishava_do_10/
                    Павлово !!! Хиподрумът !!! Защо не дойдат при нас, в Западна София да направят замервания, та да се втрещят? Когато няма вятър е ужасно, видимостта пада до 20-тина метра, буквално не може да се диша !!! А като се има предвид, че има и европейски изисквания - нямам думи направо. Причината е не толкова ТЕЦ-ът (него си го има от край време, но преди 28 (например) години такъв проблем почти нямаше), проблемът идво основно от мрсните цигански развъдници, в които мангасарята тъпчат в кюмбетата всичко, което може да гори !!! Разбира се - управляващите Софийска община и лично пачаврата фъндъкова няма да си мръднат пръста - много ги интересува, че десетки хиляди хора, включително бебета и малки деца, са системно тровени - как ще развалят рахата на своят крастав електорат?

Просто трябва да се обединим и да дадем общината под съд, друго оттърване няма.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                      Това е ужас!!!Не се диша!!!Трябва спешно да се предприемат действия!!!Кюмура е още по-гаден!!!
                      Хахахаххахаха Днес си запалих печката на дърва в близкия до центъра столичен квартал. Нарочно празнувахме имен ден на близък там защото на печка на дърва ми е по-уютно. И екобрикети си бях взел, та стана чудо като се разгоря тази ти ми печка. Комина дърпаше чудно и с удоволствие изгорих един чувал дърва и две парчета само екобрикети. По-хубаво нещо от отопление на дърва няма, въпреки апартаментите с ТЕЦ дето ги имаме пак в столицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                        Запрашаването на въздуха в страната надвишава до 10 пъти нормите

Това е ужас!!!Не се диша!!!Трябва спешно да се предприемат действия!!!Кюмура е още по-гаден!!!

Коментар

• Запрашаването на въздуха в страната надвишава до 10 пъти нормите

Коментар

• Газификацията е решение на проблема, но газта е все оше твърде скъпа за БГ заплатите.

Коментар

• Нема да се плашите. Я глейте - от днес цената на газта с 20% надолу, а след някоя и друга година, като вземем да си добиваме я шистова я от Черно море хептен без пари ша стане

Коментар

• Ako прочетеш по надолу ще видиш, че в Лондон камина може, но само специална, която не дими.
                                Last edited by Tradera; 15.11.2012, 15:24.

Коментар

Working...
                                X