IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Бе, за диви селяни, които се хвалят по форумите, че се топлят с незаконна сеч, наистина ще е добре да се забрани отоплението на дърва.

    Ще вкарват кравите на първия етаж, па те на втория и ще се топлят
    Я вземи та ни разясни кво й туй чудо законна сеч.Та да се посмеем все пак празниците не са свършили

    Коментар


    • Хубава статия във вестник "Капитал" по темата:
      http://www.capital.bg/politika_i_iko..._otroven_prah/
      Цитат от там: "Друг основен причинител на фин прах е транспортът. Там лидер е Столичната община, чиито изчисления показват, че той има принос от 80% за състоянието на градския въздух"
      Градски транспорт - аз го разбирам - освен емисиите от изгорели газове и прахоляка който се вдига от гумите при движение на транспортното средство. Т.е. ако улиците са чисти транспорта няма да е с такъв голям дял в замърсяването и абсолютно въздуха ще е по чист!

      А иначе най-точно е казано накрая на статията:
      "Истинските причинители на замърсяването могат да се сведат до три - грешни политики, липса на контрол и бедност."
      remember remember the fifth of november

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
        Ай по градовете ги забранете ама сакън по селата недейте щот ша трябнва да спим в обора при кравите.
        Бе, за диви селяни, които се хвалят по форумите, че се топлят с незаконна сеч, наистина ще е добре да се забрани отоплението на дърва.

        Ще вкарват кравите на първия етаж, па те на втория и ще се топлят

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Тук ( в БГ газ ) е скъпа, щото операторите са те изкарали да си купиш оборудването сам, котлета, тръби, радиатори и като се нагрухаш с 5 бинки, те да дойдат само да ти пуснат копчето и да ти викат дай сега още 200 левас/месец.

          За да излезе сметката, колективните сгради трябва да се правят с централно котле, проектирано да захрани нужните квадрати за всички и това да се подарява от доставчика, па той да печели от сметки.

          Ама, тук сте БГ стан и само пълни малоумници могат да си мислят, че е икономически изгодно една двустайка ( масовото жилище в БГ ), ще излезе на келепир да му се пусне газ, като то даже няма и изба ( мазе ). В хола ли да си го сложи това котле и да стане едностайка?

          БГ сте страната на селските тарикати кат' мобилните оператори навремето: плати ми за телефон, плати ми за номер, плати ми за клип ( кой те търси ), плати ми за зарядно, плати ми за батерия и накрая дай едни 2.40 левас/мин.

          Ма, уникуми сте, бре! И после селските инженери не спират да дуднат по цял ден колко секси нещо е сАветската газ. Ами пусни си я, бре - какво само ни дуднеш тук по цял ден к'ва далавера е
          Лясковската енергетика е най голямата енергетика.И савецка газ са ви прекарали.Айде прекарай си друга и да дойдат от някоя западн а фирма сичко безплатно да ти направят.Що не идват западните фирми у Лясковец?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
            Ми , предложи ти по евтина алтернатива за ЦЯЛОСТНО отопление на къща от 160 кв.м. при съответният комфорт . Щот Флоридата казва че дървата са по ефтини но не казва колко по ефтино а и на каква цена взема дървата - щот за тая къща ще са нужни около 20 куб за сезон - съответно място за съхранение , транспорт , мъкнене всяка сутрин до котелчето , чистене и т.н. . Цената на дървата у Варна гонят 80- 100 лв на кубик нарязани и нацепени . В същото време 5 тона слънчогледови пелети са 1000 лв с транспорта а комфорта е сравним с котел на газ или нафта
            Стига бе.Варненските роми кво праят по цял ден.Не берат ли дърва?Щото нашите карат каруцата по 30 кинта,Каруцата е 1.3-1.5 кубика.Сега са поарчили кинтата за Васильовден а след Банго Васил дават каруцата и за 20 кинта.После им даваш бензин шише ракия и 10-15 кинта режат цепат и подреждат.Към теб се обръщат с думата шефе.Ма много сте ги разхайтили у Варна
            Last edited by Andi11; 03.01.2016, 15:01.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Хайде пак с мантрите - стига де, в икономически форум сме и нивото тук (надявам се) е доста по-високо от това в дир.бг, блиц.бг, днес.бг и т.н. .
              Именно защото се предполага, че нивото тук би трябвало да е над това в цитираните от теб форуми си позволих и да пиша по темата.
              Пак повтярям - това за отоплението с твърди горива и мръсния въздух си е чиста манипулация на сега управляващите и лобито на прозводителите на екобрикети ....
              Улиците на София НИКОГА НЕ СА БИЛИ ТОЛКОВА МРЪСНИ КОЛКОТО СА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!!! От тук идва и запрашаването на въздуха.
              Отоплението на твърдо гориво - замърсява, спор няма, но основния замърсител си е прахоляка по улиците. Излезте сега (в момента) и дишайте дълбоко въздуха е чист защото наваля малко снежец. Лятото като напече, изсъхнат улиците и се вдигне прахоляка (пък и печките с твърдо гориво бумтят и пушляват при 30-35 градуса навън ) измерванията на замърсяването на въздуха са с рекордни стойности!!!
              remember remember the fifth of november

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Гледам, че безделието пак е родило пороци в тази тема (според другаря Макаренко), та да взема и аз да се включа като роден безделник
                Пичове и ти, тънъмъ (много се радвам, че имаме и нежно присъствие във форума - да си ни жива и здрава), вие прочетохте ли как се казва темата? Да я цитирам отново:
                Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
                Та да се ограничим до градовете, може ли, по-възможност - големите градове! Това го казвам специално за онова Мики Маус басърчето от Дисниленд във Флорида, че много взе да обижда, а не ми се рипортва на модератор, пък от друга страна съм в хубаво настроение и не ми се влиза в риториката му!!! Та отново да се повторя:

                Няма по-добро решение от климатиците на база следните условности:
                - говорим за градовете, основно големите
                - говорим за апартамент
                - говорим за разумни индивиди, изповядващи веруюто, че моята свобода свършва там, където започва свободата на другия
                - говорим за хора, които нямат Андрешковското мислене, че само държавата им е длъжна за нещо си - с това някои Флоридовци не се различават по абсолютно нищо от мангалите!
                - говорим за хора, които искат нещата да им се случват с едно натискане на копчето, а не да мъкнат камъни и дръве от навеса, гаража или мазето. Мизерията по чистенето пък изобщо няма да я споменавам
                - говорим все пак и за немалка първоначална инвестиция - аз съм отделил 6 000 лв за моите климатица Тошиба Дайсейкай 5 и 8 серия. Причините са две - Тошибите почти нямат дефрост през влажните моменти и имат много добра опция за качеството на въздуха. Защо ми е тази опция ли - ами много просто, защото разни Андрешковци така са ми осрали квартала, че ако си отворя прозореца да проветря в периода Септември-Април, ще издуша децата си от смрадта отвън А какво става като паднат мъгли (а в София мъгли има поне по 1 месец годишно), няма да обясняват. Както казах живея буквално в парка - не ми се мисли какво изпитват другите хора, около които няма толкова дървета...

                Ако някой има различно мнение, моля, нека го сподели при условностите на темата все пак.

                П.С. Топлил съм се на всичко в различните краища на страната - ако няма ток, всичко спира, освен кюмбетата тип циганска любов - всяко парно се нуждае от ток, за да прати топлото по тръбите, без значение как се е създало това топло. А и в София досега не съм имал спиране на тока за повече от 5-10 минути.
                П.П.С. На село имам и парно на твърдо гориво - купуват се поне 10 кубика годишно за нашите, а те не са там през цялото време (къша на 2 етажа). Имам и парно на газ в къща в голям курортен наш град, но май ще го заменя със старите си климатици. И да, нищо не топли толкова бързо като камина, но ...

                Хубава нова година на всички и се усмихвайте повече - пределно ясно е, че ще е изключително трудно да се справим с простотията и андрешковщината у нас - българинът и 10К да получава, пак ще си е андрешко и ще е на принципите: след мен и потоп и бал съм ги в законите, те са писани за друг, а не за мен
                Тошиба дайсекай осмица.Добро попадение с монтажа 2550 кинта.Страхотен е.Груйчи ай по градовете ги забранете ама сакън по селата недейте щот ша трябнва да спим в обора при кравите.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                  Ееее.... идеалния вариант е ТЕЦ със климатици, камина за кеф и газова инсталация за сигурност.
                  И ако мое да е безплатно

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
                    абе по скоро тъпите ни политици не трябваше да се опитват да задържат цените на енергията а да подпомогнат бедните и нещата щяха да са у ред . ама социализъма се оказа трудно лечим по тези ширини
                    Не така с бутонките щото ей сега ще доФтаса лясковския специалист по всичко и ща та обяви за енергиен мафиот

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                      В първия момент прочетох поста ти като "И къща в Коста Рика си пропуснал, но ще ти построим" и бързах горещо да благодаря на БГ Империята.
                      И нея ще превземем, чадо. Само да не окълцаш палмичките там за печки

                      Коментар


                      • Хайде пак с мантрите - стига де, в икономически форум сме и нивото тук (надявам се) е доста по-високо от това в дир.бг, блиц.бг, днес.бг и т.н. Правите 2 много сериозни грешки:
                        - В селата и малките градчета било чисто - моооооля, я пак. Хайде да дам отвлечен пример - Гълъбово е най-мръсното място в цяла Европа. Ок, не е релевантен пример, само го давам за разкош. Мога да дам пример и с други малки градчета, особено като се хвърлят пластмаси в печките, че давали повече топлина. Мога да дам и примери със села - ама не от тези, обезлюдените, дето има по една "жива" къща в околовръст от 500 метра. Навсякъде където има горене на дърва, въглища, брикети, пластмаси и т.н. се получава смрад. Навсякъде, без изключения, а като падне мъгла и става страшно. Но никой не мисли за последствията за природата, всеки гледа максимално да кяри на аванта. В този ред на мисли (по спомени една май беше индианска поговорка) -Ние живеем живот назаем, назаем от нашите деца!!! Ама пък какво ли да ни пука, то и децата вече са в чужбина, така че всеки се спасява сам от "кочината", както някои наричат Родината си, но да не забивам

                        - смесвате понятията и градирате тип - бе аз може да съм гратисчия, ама да знаете мангалите как се возят безплатно - ами не е готино така, не мислите ли? Да, ясно е, че индустрията замърсява много - който е ходил по Искърското дефили знае какво беше станало с рибата от Елисейна - сега вече има доста риба в долното течение, преди нямаше никаква. Но пък има бракониери - и те уж били гладни Ясно е и че колите замърсяват - ако зависи от мен бих забранил всички коли над 10, хайде нека са 15 години, ама пак ще ревнат някои за социалния елемент и т.н. - ама колата не е задължителна, бре, в София сме все пак, колкото и да е тегав публичният транспорт пак можеш да идеш навсякъде с него.. Все си търсим оправданието другаде, а не поглеждаме себе си - бедни сме били, ми бедни сме, но основно духовно бедни, а другото е следствие...

                        лека от мен и хубава нова година - пожелавам си някога да доживея и да видя българин с нециганско мислене и без да мрънка, че някой все му е длъжен за нещо..
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          Здраве, Щастие и Любов през 2016!

                          Тази тема, и това което се пише в нея, е доказателство за пореден път колко лесно се манипулират българите .......
                          Преблема с мръсния въздух в големите градове въобще не е отоплението на твърдо гориво а в малките градчета и по селата няма проблем с мръсен въздух!
                          Задайте си въпроса - колко често се чистят улиците в София (или друг град с над 100.000 души) ???
                          А разхождали сте се напоследък в квартална градинка??? Минно поле от кучешки ла..на!!! Тези същите екскременти лятно време изсъхват, разпрашават се и се дишат и после се чудим защо децата ни имат алергии .....
                          Инсталирането на филтри по комините (което е абсурд) по никакъв начин няма да разреши проблема с мръсния въздух в София! Също и използването на екобрикети или тем подобни .....
                          Данчето да се взима у ръце и да почва да си изпълнява функциите, което няма как също да се случи, така че въздуха в София (и не само) ще си е мъсен!!!
                          Който иска чист въздух - на село

                          Абсолютно . Ако следваме логиката че проблема е комините извън отоплителния сезон нещата трябва да са у ред .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
                            абе по скоро тъпите ни политици не трябваше да се опитват да задържат цените на енергията а да подпомогнат бедните и нещата щяха да са у ред . ама социализъма се оказа трудно лечим по тези ширини
                            Свобода за предприемчивостта и законност. Това са лековете. Но на Балканите трудно. Чистото отопление е в рамките на предприемчивостта, на инвестирането в жизнената среда. Подпомагането на домакинствата за незамарсяващи уредби и системи за отопление би могло да канализира полека нещата. Но у нас канализирано само краденето.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                              В първия момент прочетох поста ти като "И къща в Коста Рика си пропуснал, но ще ти построим" и бързах горещо да благодаря на БГ Империята.
                              Вярвай и се надявай!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                И къща в Коста Рика си пропуснал, но ще ти простим
                                В първия момент прочетох поста ти като "И къща в Коста Рика си пропуснал, но ще ти построим" и бързах горещо да благодаря на БГ Империята.

                                Коментар

                                Working...
                                X