Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
nuclear power plant
-
Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнениеАко имах власт щях да спра тока на София.Завинаги та да намалеят идиотиите в държавата.
Иначе по темата, в селата може да се топлят на дърва, там няма да стане такъв смог както ни налегна тези дни в столицата. Обаче за градовете топленето на дърва и въглища следва да се разглежда като престъпление, освен ако не си платил някакъв акциз, за да знаят останалите че няма всеки ден да къдиш с комина си. Нямам нищо против човек да си запали камината 1-2 пъти в месеца, обаче това да му е основното отопление и всички около него да страдаме заради неговите прищевки, това не го приемам. Стига от тарикати дето се топлят на дърва щото е по-евтино, а в същото време отопляват 3-етажни къщи за 2-3 човека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнениеКакво семейсто бе.Баба и дядо на село с триста и педесе лева общо ще си купят климатик някой друг път.Ти изобщо май не мислиш какво говориш?И като падне един дебел сняг и тога запре за три дена кво правим.Ти и СДС ли ще ги топлите.
Баба и дядо на село могат, да дават по 1000 кинта за дърва всяка зима, нали??
Само не ми казвай, че няма такива случаи.
Дават си хилядарката, мъкнат дървата като идиоти и псуват доволно "Енергото", как са го прецакали.. Ясно е, кои са прецаканите.The strongest stand last.
Коментар
-
nuclear power plant
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Да си дойдем на думата. Колко струва едно топлене на дърва на едно тричленно семейство през годината? Ще ти кажа веднага. Точно колкото един климатик.
Догодина ще плащат само тока, без да купуват климатика.
Ще им е по-тънко от дървата.
Обаче те не искат, да извадят пари за климатика накуп.
Не искат и на кредит да го изплащат, за разлика от 47 инчовото LCD в хола.Last edited by X_Y; 04.01.2016, 15:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнениеЕ искаш ама друг път.Щото в България не всеки има политически връзки да го назначат на държавна работа с голяма заплата.Ако взимаш двеста лева ще те видя с какво ще се топлиш?Имай малко страх от Господ поне то че човечност нямаш е ясно?какво да правим с нашите родители да ги убием със студ ли?Ти изобщо имаш ли нещо в главата да мислиш с него?Ченгета щял да вика ми техните родители с какво да се топлят?С голите обещания на СДС ли?ВС тоя форум явно много народ не живее в реалността.Аз например искам да се забранят тъпотията и връзкарството.И навсякъде в държавната администрация да има публични конкурси.Открити и честни.Да видим тогава как хора без дипломи и с връзки ще бъдат назначавани от крадливи корумпирани политици
Да си дойдем на думата. Колко струва едно топлене на дърва на едно тричленно семейство през годината? Ще ти кажа веднага. Точно колкото един климатик.
Догодина ще плащат само тока, без да купуват климатика.
Ще им е по-тънко от дървата.
Обаче те не искат, да извадят пари за климатика накуп.
Не искат и на кредит да го изплащат, за разлика от 47 инчовото LCD в хола.Last edited by X_Y; 04.01.2016, 15:45.The strongest stand last.
Коментар
-
nuclear power plant
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеАкцизът върху жизнено важна стока е безумие. Както при алкохола.
Коментар
-
nuclear power plant
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеТи нали не отговаряш от мое име?
Аз искам българското законодателство да забрани топленето на дърва.
Не ЕС, а България. Не заради директиви, а поради собствени причини.
И когато съседът ми в града започне "да пести" с дървата, ще вдигна телефона и ще викна ченгетата, защото не искам, да ми смърди, да се притеснявам от пожарища, да слушам цялата процедура по придобиване и пренасяне на дървата, да не говорим за цепене.. Дърва - на село.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнениеКакъв акциз ще въвеждаш за хора с пенсии по двеста лева?На мангали с по 7-8 деца и триста кинта доходи?И си мислиш че някой ще ти плати?Или си мислиш че кат си на власт мое да налагаш непосилни данъци?Ми нали ако се опиташ да ме убиеш без да мисля ще ти стоваря една лопата в главата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеТи нали не отговаряш от мое име?
Аз искам българското законодателство да забрани топленето на дърва.
Не ЕС, а България. Не заради директиви, а поради собствени причини.
И когато съседът ми в града започне "да пести" с дървата, ще вдигна телефона и ще викна ченгетата, защото не искам, да ми смърди, да се притеснявам от пожарища, да слушам цялата процедура по придобиване и пренасяне на дървата, да не говорим за цепене.. Дърва - на село.
Коментар
-
nuclear power plant
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЗащо забрана бе хора? Забраната обикновено е най-лошия начин да се реши един проблем.
Аз по-скоро бих въвел един висок акциз върху дървата за отопление. Допълнително бих вдигнал акциза който и в момента съществува върху въглищата, но в момента е по-скоро в символичен размер. Като размер акциза следва да вдигне общата цена на отопление с твърдо гориво на ниво над отоплението с духалки и ток, като камини ще останат да ползват само богаташите и то само в определени моменти за лукс.
Големия плюс на подобен подход е, че г-н Горанов ще успее да събере допълнителни приходи в бюджета ни, а ние винаги имаме нужда от такива.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеТака даваш терен за действие, да се топлят с крадени дърва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнениеМа що си мислиш че с градинка дърва и стока се оцелява а със заплата 600 -700 кинта изкарана с лапане на ...на шефа в някой Софийски офис не е оцеляване.Айде избивайте си клишетата от главите.Last edited by Trakatrak'; 04.01.2016, 15:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЗащо забрана бе хора? Забраната обикновено е най-лошия начин да се реши един проблем.
Аз по-скоро бих въвел един висок акциз върху дървата за отопление. Допълнително бих вдигнал акциза който и в момента съществува върху въглищата, но в момента е по-скоро в символичен размер. Като размер акциза следва да вдигне общата цена на отопление с твърдо гориво на ниво над отоплението с духалки и ток, като камини ще останат да ползват само богаташите и то само в определени моменти за лукс.
Големия плюс на подобен подход е, че г-н Горанов ще успее да събере допълнителни приходи в бюджета ни, а ние винаги имаме нужда от такива.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеЕдно време врати не се заключваха, но пак се крадеше. Крадеше се, но не се съобщаваше за това в "медиите". България остана без гори заради пестеливковците с печките. Нека върнем едни много стари кореняшки закони. Онези на хана Крума.
В някои държави прилагат подобни при това успешно. С ориенталското първобитно мислене на нашенеца това ще са ефективните закони. Говедото трябва да се бие.
Коментар
-
Защо забрана бе хора? Забраната обикновено е най-лошия начин да се реши един проблем.
Големия плюс на подобен подход е, че г-н Горанов ще успее да събере допълнителни приходи в бюджета ни, а ние винаги имаме нужда от такива.
Коментар
Коментар