IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • бай Промо

    Метана и всички горива съдържащи въглерод изгарят до вода и въглероден диоксид, ако изгарянето им е чисто.Включително и въглищата могат да се изгарят доста чисто и отпадъка да е този.
    Водорода е нещо съвсем друго и при него може да се получи енергия без да се гори въобще.
    Т.е. бъдещето е на раздялата с огъня, това велико човешко откритие.
    Горите наистина трябва да се почистват и поддържат и се секат дървета, защото иначе става по неприятно. Друг е въпроса че у нас се сече бракониерски и е така защото в кризата две неща се хачат яко - дърва и хляб.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Отн.: Доводите

      Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
      С други думи, времето на коминочистачите може пак да дойде!
      Каквото и да си говорим, най-чистите изкопаеми горива засега остават пропан, метан и водород и комбинация от тях, както и емулсионните горива (в момента се експериментира с 60% вода), а най-голямата простотия на тема 'енергетика', която може да съществува са 'чистите дърва', които по показатели алчност, арогантност, мързел, малоумие, схема за измама, екоразруха и когнитивна безпомощност да се разбере проблема, причинени от липса на доводи и липса на елементарни познания по биология и физика ... а и по аритметика, както вече се видя, надминават под общ знаменател всички 'чисти въглища', 'чисти' нефтени шисти и 'чисти' катранени пясъци, които някой някога може да спретне.
      Last edited by бай Промо; 11.01.2016, 04:42.

      Коментар


      • С други думи, времето на коминочистачите може пак да дойде!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
          Разгледайте района, където се събират щатите Айдахо, Уайоминг и Монтана. Не знам защо/може би е резерват и не разрешават намеса/, но има милиони паднали, очевидно изоставени дървета. Разгледайте на Гугъл мап на 10 метра. Нещо събаря безразборно горите. Предполагам бобри.
          Това са Те!
          Американските бобри!
          После ще им светят маслото за гориво!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
            Вярно ли ще тръгнеш с армейски противогаз по улиците?
            Противогазът малко намалява ъгъла на видимост. По-удобно е с дихателна маска, която не покрива очите. Иначе противогазът върши идеална работа когато запоявам вкъщи - миризмата на колофон не се усеща изобщо (но дихателната маска не успява да филтрира въздуха така добре в този случай; дихателната маска става за по-леко замърсяване на въздуха - като смога).

            Няколко пъти ходих до магазина с дихателна маска. Ядосах се, че мирише ужасно и реших, че конформизмът е вреден за здравето ми. По принцип избягвам да излизам вечер навън (през сезона на смога), гледам да излизам само когато се диша. Понякога, когато изляза на разходка, смогът ме изпреварва - образува се преди да успея да се прибера до вкъщи. Тогава се ядосвам, че не съм се прибрал по-рано и не си нося дихателната маска...

            Вкъщи имам устройство за пречистване на въздуха, което върши идеална работа. Отварям да се проветри, затварям, пускам устройството на максимална мощност и след няколко минути вече въздухът не мирише. После го пускам на минимална мощност (за да не шуми) и може да се диша без да се усеща миризмата на смог.

            Едно хубаво устройство за пречистване на въздуха (за една стая) струва около 700-800 лева, тези от „средната класа“ (живеещи в райони, където въздухът е мръсен) нямат оправдание да нямат такова (освен невежеството и конформизма - „какво ще си помислят познатите, ще ме сметнат за ненормален, ако се грижа за чистотата на въздуха“).

            Дихателни маски могат да си позволят даже и работещите бедни. Ама много от тях страдат от конформизъм и от невежество.
            Last edited by vstoykov; 11.01.2016, 00:49.
            Два прости метода за легално намаляване на данъците

            Коментар


            • Разгледайте района, където се събират щатите Айдахо, Уайоминг и Монтана. Не знам защо/може би е резерват и не разрешават намеса/, но има милиони паднали, очевидно изоставени дървета. Разгледайте на Гугъл мап на 10 метра. Нещо събаря безразборно горите. Предполагам бобри.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Колегата вярно е бил на някоя научна сесия за нови горива и се опитва да вдигне крак....
                Тва с бобровата смес, направо ме втрещи.....
                Тия бобри да не са прасета, та да има толкова мас за горене.....Пуснал някой една бъркалка с мас и вода и се получило нещо което гори........Ми убаво...Кво от това...?

                Били изпитани на фадроми.....Алооуу...В един такъв двигател да сложиш газ, мас, олио и нафта като смес, пак ще върви....

                Тва за гората не ми се коментира....Ако една гора не се сече, разрежда и обгрижва, тя "умира"....( загнива и боледува )

                Празни приказки....Тролски...
                Не храни трола с напразни дискусии...
                аз само за болднатото ще се включа, че иначе мнението си съм го казвал вече 10-на пъти в тази тема - върховна глупост си написал, но все пак е неделя вечер, така че те оправдавам. Добре, че са били забраните да се сече гора, та е имало с какво да си изплатим репарациите сслед войните... А какво значи Лудогорие и защо сега е само празно географско понятие ти го оставям за домашно
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Колегата вярно е бил на някоя научна сесия за нови горива и се опитва да вдигне крак....
                  Тва с бобровата смес, направо ме втрещи.....
                  Тия бобри да не са прасета, та да има толкова мас за горене.....Пуснал някой една бъркалка с мас и вода и се получило нещо което гори........Ми убаво...Кво от това...?

                  Били изпитани на фадроми.....Алооуу...В един такъв двигател да сложиш газ, мас, олио и нафта като смес, пак ще върви....

                  Тва за гората не ми се коментира....Ако една гора не се сече, разрежда и обгрижва, тя "умира"....( загнива и боледува )

                  Празни приказки....Тролски...
                  Не храни трола с напразни дискусии...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                    Като толкова юнашки коментираш, знаеш ли какво е 'емулсионно гориво'? - Водна емулсия на база конвенционални горива, която се състои от водна дисперсия, трайно-емулгирана в самото гориво по време на производство на горивото. За тези, които се чудят, емулсиите са специален случай на дисперсия, като основно се състоят от непрекъсната фаза и дисперсна фаза. Хайде да не те питам 'фаза' какво е? Така.
                    Идеята на емулсионното гориво е да ползваш кинетиката на парата в двигател с вътрешно горене за рязко намаляване на емисиите на отработилите газове. 40% вода означава, че 40% от горивото се замества от вода и кинетиката на водата върши работата на горивото. Те са направили микро-емулсия, което означава че горивото няма да се разложи на вода и дизел дори при продължително съхранение. Бобровата мас е емулгаторът, който обхваща водните микрочастици и ги диспергира в дизела.
                    Ако това ще спаси цялата останала биосфера може би си заслужава. Проблемът е, че не могат да я синтезират и произвеждат в индустриални количества ... засега.
                    Не е вярно. Първо отсечените живи дървета трудно горят и правят много вредни емисии. Второ отсичането на дърво лишава планетата от капацитет за рециклиране на въглероден двуокис. И трето нямаш никаква идея с какво ще рециклираш въглеродния двуокис когато изсечеш всички дървета и пратиш всички животни зад Червената книга.
                    ... който от ден на ден се акумулира все повече и повече в атмосферата, а ти нямаш никаква представа какво ще правиш с него, както вече се видя.
                    Ако ти гореше дървото за 50 години нямаше да имаш никакви проблеми, но ти гориш 15 кубика на сезон (около 5 дървета) и догодина няма да имаш тези пет дървета, нито ще възстановиш тези пет дървета, които си бастисал в близките 10 години, даже и веднага да посадиш 50.
                    Освен това тези дървета не са твои, че да ги бастисваш както намериш за добре. Като оставим настрана, че не си садил нищо през живота си, даже и да имаш възстановена земя с гора, пак нямаш право да я сечеш до кота нула ... както правят твоите малоумни съмишленици-дървосекачи ... в чужди имоти.
                    И като те гепи псориазиса ще те питам кога и как ще си възстановиш въздуха на планетата.

                    И защо е тази злоба? Не се опитваш с научни аргументи да докажеш теза, ами злобееш.
                    Аз дърва не горя, топля се на ток. Само понякога горя дървени въглища на барбекюто.
                    И садя само плодни дръвчета, ама дърва не сека, дори не познавам дървосекачи.
                    Колкото до горенето на "сурови" дървета, къде съм искал такова нещо. Ами изчакай месец-два да изсъхнат, къф ти е проблема?
                    Естествено сечта трябва да е планомерна и съгласно изискванията. Както и да се извършва залесяване.

                    Глупостите за "емулсионно" гориво не ме интересуват. В карбуратора на обикновения бензинов двигател се извършва смесване на бензина с въздуха и това се нарича емулсия. Така ме учеха едно време. В цилиндъра не влиза течно гориво ами емулсия бензин-въздух. Тази емулсия се изпарява и гори много по-лесно.
                    Що злобееш? Сигурно поради липса на аргументи. И ми изглеждаш като човек, който си няма понятие от тези неща, ама се пъне. Спори си с трейдъра. Той е на твоето ниво на невежество.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Аз на метан, газ и...няма да мина чудо да стане , просто ще си принтирам за мен машина с мощност киловати.Няма задължително условие да се преобразува топлината във водород, може и ток с по мощна съответно алкална горивна клетка в което да се подат водорода и кислорода от първата която ги произвежда поглъщайки топлина.
                      Немците и белгийците си играят с тази чекия с водородните клетки и генерирането от тях на електричество от 30 години - ако е можело да се направи нещо комерсиално-витално досега щеше да го има на пазара. Явно не е толкова елементарно, колкото ни го представяш.

                      Коментар


                      • бай Промо

                        Много неща не са ми ясни и направо са загадка ! Това което описах за принципа на работа на тази машина го има на парчета в интернет, пътя какво трябва да се търси и да се постигне и как дори го има дори в красиви клипове в ю туб. Защо никой не го е направил като цяло, то не е трудно ? Според мен нещата се случват така както са написани в кода , а мога 10 линка да намеря веднага които точно показват пътя т.е.има някаква подготовка за момента и то сериозна.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Ако тежките неща се издигаха нагоре, то слоновете щяха да летят. Стига глупости.
                          А ако някои хора разбираха нещо от авиация, щяха да знаят откъде идва въглеродният двуокис в горните слоеве на атмосферата. Освен това един британски метеоролог обясняваше по сателита, че в атмосферата ставали някакви СО2 комини и издигали въглеродния двуокис нагоре с въздушните слоеве по течението.
                          Вярно е обаче, че СО2 е най-много долу най-ниско, на височина ок. 50 см край пътя и по всички мазета ... и фитнес клубове по сутерени.
                          В Германия даваха една дама богаташка, която се разболяла от рак защото имала радон във фитнес-клуба в мазето. Така, че хич недей да разчиташ на фитнеса, защото аеробни упражнения в замърсен въздух имат обратен ефект ... на интензивна интоксикация.
                          Най-добре е да се запретнем и да си изчистим атмосферата на планетата - кой с каквото и докъдето може.
                          А за дървосекачите не се притеснявам - рано или късно ще си намерят майстора ... освен ако не се задушат междувременно някоя вечер в собствената си простотия край кюмбето с автомобилни гуми.
                          Last edited by бай Промо; 10.01.2016, 19:37.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Ами всички двигатели, които си изброил работят с гориво. Нито един не работи с вода.
                            Като толкова юнашки коментираш, знаеш ли какво е 'емулсионно гориво'? - Водна емулсия на база конвенционални горива, която се състои от водна дисперсия, трайно-емулгирана в самото гориво по време на производство на горивото. За тези, които се чудят, емулсиите са специален случай на дисперсия, като основно се състоят от непрекъсната фаза и дисперсна фаза. Хайде да не те питам 'фаза' какво е? Така.
                            Идеята на емулсионното гориво е да ползваш кинетиката на парата в двигател с вътрешно горене за рязко намаляване на емисиите на отработилите газове. 40% вода означава, че 40% от горивото се замества от вода и кинетиката на водата върши работата на горивото. Те са направили микро-емулсия, което означава че горивото няма да се разложи на вода и дизел дори при продължително съхранение. Бобровата мас е емулгаторът, който обхваща водните микрочастици и ги диспергира в дизела.
                            Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            А бобровата мас за какво е? За аромат? Че много ще се зарадват природолюбителите, ако унищожим и малкото останали бобри.
                            Ако това ще спаси цялата останала биосфера може би си заслужава. Проблемът е, че не могат да я синтезират и произвеждат в индустриални количества ... засега.
                            Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Впрочем дървата са възобновяем източник на гориво.
                            Не е вярно. Първо отсечените живи дървета трудно горят и правят много вредни емисии. Второ отсичането на дърво лишава планетата от капацитет за рециклиране на въглероден двуокис. И трето нямаш никаква идея с какво ще рециклираш въглеродния двуокис когато изсечеш всички дървета и пратиш всички животни зад Червената книга.
                            Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Като расте дървото, то преработва въглеродния диоксид във въглерод посредством фотосинтеза, т.е чрез използване на слънчевата енергия. А като изгорим дървото ние фактически използваме енергията на слънцето и отделяме въглероден диоксид.
                            ... който от ден на ден се акумулира все повече и повече в атмосферата, а ти нямаш никаква представа какво ще правиш с него, както вече се видя.
                            Ако ти гореше дървото за 50 години нямаше да имаш никакви проблеми, но ти гориш 15 кубика на сезон (около 5 дървета) и догодина няма да имаш тези пет дървета, нито ще възстановиш тези пет дървета, които си бастисал в близките 10 години, даже и веднага да посадиш 50.
                            Освен това тези дървета не са твои, че да ги бастисваш както намериш за добре. Като оставим настрана, че не си садил нищо през живота си, даже и да имаш възстановена земя с гора, пак нямаш право да я сечеш до кота нула ... както правят твоите малоумни съмишленици-дървосекачи ... в чужди имоти.
                            И като те гепи псориазиса ще те питам кога и как ще си възстановиш въздуха на планетата.
                            Last edited by бай Промо; 10.01.2016, 19:27.

                            Коментар


                            • Не е глупости защото концентрацията му е скочила доста и май е механизъм който да ни изчисти ако прекалим с реализацията на емисии.Затова е тази случка с летящи слонове, ние сме много изостанали в развитието си а това нещо което ни е създало има много инфо за много по съвършенни от нас.Това е игра, ако спреш да се развиваш излизаш от нея автоматично те отстранява.Според мен увеличената концентрация е сигнал за проблем с развитието на определен етап и наистина си отключва отстраняването на грешната цивилизация.
                              Last edited by supertrader; 10.01.2016, 18:06.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Въглеродния диоксид е тежък и би трябвало да се ориентира около земната повърфност, обаче на практика нещо не е така а се натрупва и то в горните слоеве. Мисля че ако се намалят емисиите и концентрацията ще се възтанови.
                                Ако тежките неща се издигаха нагоре, то слоновете щяха да летят.

                                Стига глупости.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X