IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    печките е задължително да се използват,. защото така сме енергийно независими от русия, арабелите, и други някои тарикати
    Тази топличка зима ще да е дар от камериканските другари за демократичното развитие на Украйна, България, Косово и други енергийно зависими държави. Работи духалката откъм Аляска и посявката на облаците с пропаганда.

    Коментар


    • печките е задължително да се използват,. защото така сме енергийно независими от русия, арабелите, и други някои тарикати
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

      Коментар


      • Oтврат е зимата, но не видях да се коментира защо българите бягат от Топлофикация. Какви са алтернативите като забраним печките? На ток едва ли ще издържат инсталациите, само за една стая включвам 2 киловата като се прибера, докато тръгне климатика. На газ има много случаи на взривени апартаменти, че и тия на комшиите. За да се забранява нещо - трябва да има алтернатива.
        Мнението ми е погрешно и води до загуби.

        Коментар


        • бай Промо

          Точно с пропанбутан пак не е по евтино от на дърва, трябва разликата да е както казваш но сметни по добре. Освен това нямат котли за да минат на пропанбутан, ако цената се задържи може би ще се наблюдава интерес. За отопление истината е слънчевата енергия да се акумулира и зимата да се използва, има такава технология и да се приключи с проблема отопление още с изграждането на едно жилище - поставя се инсталацията и край с горивата.
          http://www.google.com/patents/US4742868, това е старо а сега има други варианти за по компактно отопление като се използва и водород.
          Пропанбутана ще е евтин тази година за последно, след година цените на фосилните горива от петрол буквално ще полудеят.Та това е лека промоция според мен.
          Last edited by supertrader; 12.01.2016, 12:24.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Гората като място за бизнес е различно от една екосистема...
            Гората не е място за бизнес и изсичането на гората не е бизнес, и дървосекачите, които режат наляво и надясно с царската резачка не са собственици на дърветата, които режат ... и никой не ги е упълномощавал да правят такова нещо.
            Освен това, всички тези 'дървени бизнесмени' са кой-от-кой по-по най ...
            А пък клиентите им са още по-малоумни и от дървосекачите. Ще си купи селото 15 кубика дърва (бастисвайки 5 дървета за целта) за 600 лв., ще даде на горската мафия да му ги извози до вкъщи за още 100 и за тези 700 може да си купи 333 кг. газ пропан с който ще изгори поне 2 пъти по-малко въглеродни емисии и 10 пъти по-малко замърсители и боклуци във въздуха, и няма да бастисва никакви дървета, като с тази газ може да се отоплява точно 3 сезона. Ега ти и бизнесмените - хем се набутва лично, хем набутва и съгражданите си да дишат боклуци и да се лишават от био-процесорен капацитет за преработка на СО2. Задникът му като на хипопотам затънал в блатото, но устата му ломоти. Нещастна работа.
            Last edited by бай Промо; 11.01.2016, 21:02.

            Коментар


            • бай Промо

              Въглищата се смесват с вода за да се получи първо метан, той се очиства преди да се изгори, изгарят много чисто. Проблема е че трябва да се строят такива инсталации а те струват пари, другия проблем е че не би трябвало да се продават въглища да директно пушене в печки и да се продава метан с който да се конкурира този на газовите монополи. Продажбата на въглища трябва да се забрани.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Отн.: Сече, после залесява ...

                Според мен процесът е само сече и нищо не залесява ... пише глупости по Интернет за ''чисти въглища', ''чисти дърва' и ''чисти катранени пясъци' ... без да има аритметиката ... и после пак отива да сече.
                Случаят е описан даже и в Библията 'Прости им Господи, те не знаят какво правят'.

                Коментар


                • Отн.: Включително и въглищата

                  Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Метана и всички горива съдържащи въглерод изгарят до вода и въглероден диоксид, ако изгарянето им е чисто.Включително и въглищата могат да се изгарят доста чисто и отпадъка да е този.
                  И как реши, че може да сравняваш метана с въглища? Метанът е 1 атом въглерод и четири атома водород и при изгаряне на 1 молекула метан се получава една СО2 и 2Н20. Къде имаш водород във въглищата? Освен това във въглищата има и арсен и живак и какво ли още не. Къде ти е аритметиката на въглищата ... и как разбра, че въглищата са чисти, без да имаш аритметиката?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    аз само за болднатото ще се включа, че иначе мнението си съм го казвал вече 10-на пъти в тази тема - върховна глупост си написал, но все пак е неделя вечер, така че те оправдавам. Добре, че са били забраните да се сече гора, та е имало с какво да си изплатим репарациите сслед войните... А какво значи Лудогорие и защо сега е само празно географско понятие ти го оставям за домашно
                    Гората като място за бизнес е различно от една екосистема...
                    На едното място сееш, разсаждаш, кастриш, сечеш гората за да я използваш..
                    На другото не се месиш по никакъв начин и оставяш природата да се грижи сама за разсаждането, разреждането, гниенето, растежа и въобще за кръговрата на природата...

                    Щото си много умен, ще ти дам един нагледен пример от централен парк на София
                    Да не се мъчиш много......
                    Долната част на Борисовата градина. Подредени здрави дървета, на разстояние едно от друго, без храсти и паразитни бръшляни - 100 и повече годишни...Красиви !!!
                    Качваш се към телевизионната кула. Няма светлина, няма високи дървета ( освен по Драган Цанков, където е почистена при ремонта )..Където са паднали, там гният.... Заразяват и околните , развъдник са на дървояди и вредители ...Гората страда за сметка на храстите и ниските израстъци, цялата е в бръшляни и лиани...Прекрасно местообитание на дивите животни......
                    Мисля, че се пишеше за гората като източник на гориво....

                    Малко ми арогантваш с тези определения, кой какво е написал.....Контекста на писането е бил такъв в момента, това съм написал.....
                    И аз бих ти написал, че си арогантен педал, дето си мисли, че само неговата мисъл е правилна, но ще сгреша, защото ще недооценя твоите интелектуални възможности...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                      Преди повече от 10 години живеех в Троян и се топлихме на дърва, както и целия град. През зимата на всички къщи, блокове, бараки, фургони комините пушат и никога не съм усещал гадна смрад и не съм видял човек с маска. Така е и във всички подобни градчета.
                      Оказва влияние особеностите на терена - има вятър, който отнася дима. Освен това количеството дим на единица площ е по-малко, защото броя на печките на единица площ е по-малък (погледни сателитните снимки - там има основно къщи). И размера на града е малък. И формата му е издължена.
                      Два прости метода за легално намаляване на данъците

                      Коментар


                      • vikhunter

                        Тези камини с водни ризи са конструктивна глупост, температурата в камерата е ниска и смолите в дървата въобще не изгарят добре, наслояват се в комините и как няма да миришат.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          аз само за болднатото ще се включа, че иначе мнението си съм го казвал вече 10-на пъти в тази тема - върховна глупост си написал, но все пак е неделя вечер, така че те оправдавам. Добре, че са били забраните да се сече гора, та е имало с какво да си изплатим репарациите сслед войните... А какво значи Лудогорие и защо сега е само празно географско понятие ти го оставям за домашно
                          Балталък
                          Предполагам обаче, че 4i40 има друго предвид. Физиологията на растения и тяхното съжителство в съобщество е цяла наука.Човекът отдавна, под една или друга форма се е намесил в работата на Природата.
                          Сече, после залесява ... Ако изкуствено създадената
                          ... гора не се сече, разрежда и обгрижва, тя "умира"....( загнива и боледува )
                          ... настъпват процеси на сукцесия, екосистемата излиза от климакс и прочие, прочие, прочие ...
                          Българските биоценози са толкова богати на видово разнообразие, от една страна поради природните дадености, а от друга страна и поради деликатната и премерена намеса на човека.

                          Но ... темата е дали да се използват печки на дърва в градовете, а не развитието на биологичната и екологична наука в България
                          Last edited by tnm; 11.01.2016, 14:26.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

                          Коментар


                          • Всички въглеводородни горива могат да се изгорят чисто, това става като при висока температура въглеводородите се превърнат в метан и той вече в присъствието на кислород се изгаря до въглероден диоксид и вода.Но прекомерно голямото количество въглероден диоксид изхвърлян в атмосферата води до образуване на така наречените вертикални капиляри по които той отива в най горните слоеве на атмосферата където се натрупва.Следва промяна в климата и зачистване на цивилизацията прекаляваща с емисиите . Изгарянето на въглеводороди в огромни размери доказва спад или стоп в развитието на цивилизацията и по тази причина е по добре тя да се заличи - от тази нищо няма да произлезе.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Според мен в момента действащото законодателство е достатъчно!
                              Просто в момента в който един ромски катун почне да гори гуми и найлонови торбички се изрива извън очертанията на града!
                              Само че трудно ще стане защото има съдебни заповеди за премахване на бараките на паркинга пред блока и 10 години никой не смее да го направи....
                              Всеки е забелязал че районите в които се образува осезаемо смог в София са в близост до гетата... с изключение на Драгалевци но и това за мен е гето
                              Last edited by aleks262; 11.01.2016, 12:05.

                              Коментар


                              • Преди повече от 10 години живеех в Троян и се топлихме на дърва, както и целия град. През зимата на всички къщи, блокове, бараки, фургони комините пушат и никога не съм усещал гадна смрад и не съм видял човек с маска. Така е и във всички подобни градчета. Не знам, не съм бил в София като има смог и не знам как смърди, но така или иначе неприятната миризма , както и усещатено за парене, гаден вкус и т.н. е сигнал за организма да се предпази някак.
                                За мен гадни са ароматизаторите. Във фитнес залите пръскат перманентно - сакън да не замирише на пот - трябва да мирише на фризьорски салон. Това са молекули, които излъгват организма, създават лъжлив комфорт и той /организма/ не се съпротивлява, а всъщност са гадна химия, нищо общо с натурални аромати.
                                В къщи съм забранил. Добре де, убедил съм жена си да не слага ароматизатори и омекотители в прането. Какво да му омекотяваш на прането?
                                Така де. Всеки си е башка луд.

                                Коментар

                                Working...
                                X