Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнениеВсе малцинствата виновни ...
Верно, тук-там от недоимък се случва някой да запали стари гуми или пластмаса, но не това прави масата на смога. Много по-голямо е замърсяването на другата крайност, котел на пелети да топли 3-етажна къща в която живеят 2-ма столичана например и няма нужда всичкото да се топли, но те го топлят, защото на пелети е евтино и могат да си го позволят.
Колко от кюмбетата са си платили "горивата" и са им издали касов бон???The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеТака с голямата секира забраняваме въглищата, а кой ще забрани на бай мангал да гори гуми или части от прозорци с три слоя блажна боя? Там е заровено кучето...
Верно, тук-там от недоимък се случва някой да запали стари гуми или пластмаса, но не това прави масата на смога. Много по-голямо е замърсяването на другата крайност, котел на пелети да топли 3-етажна къща в която живеят 2-ма столичана например и няма нужда всичкото да се топли, но те го топлят, защото на пелети е евтино и могат да си го позволят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВъглищата се смесват с вода за да се получи първо метан, той се очиства преди да се изгори, изгарят много чисто. Проблема е че трябва да се строят такива инсталации а те струват пари, другия проблем е че не би трябвало да се продават въглища да директно пушене в печки и да се продава метан с който да се конкурира този на газовите монополи. Продажбата на въглища трябва да се забрани.Last edited by X_Y; 12.01.2016, 17:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеда се дадат пари за термопомпи, на всеки печко-притежател и ще решите проблема - който има - да даде, като иска да определя живота на ближните, според собствените си разбирания Тогава всички ще са доволниЗа българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение+1
имам термопомпа въздух-вода (външно тяло като на климатик) и в престижния квартал бояна имам 1 пръст сажди на сезон под въпросното външно тяло. - обръща огромно количество въздух и саждите от въглищарите се наслагват на радиатора и после при дефроста падат под тялото....това го дишаме ние и по-лошо децата ни...а съм на 150 метра от гората и въздуха е все пак по-чист....Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеЕ та тая вода не е за пиене.. Руски климатик?Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеПо нова година ми замръзна тръбичката за конденза на външното тяло на климатика. За десетина дни работи върху туба от минерална вода. Тая туба заприлича на тия, де си източвам маслото на колата. Само от въздуха извади огромно количество чернилка. Който не вярва - да пробва, резултатите чак не са за вярване. Хич не е нормално това!
имам термопомпа въздух-вода (външно тяло като на климатик) и в престижния квартал бояна имам 1 пръст сажди на сезон под въпросното външно тяло. - обръща огромно количество въздух и саждите от въглищарите се наслагват на радиатора и после при дефроста падат под тялото....това го дишаме ние и по-лошо децата ни...а съм на 150 метра от гората и въздуха е все пак по-чист....Last edited by bertram; 12.01.2016, 15:07.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеПо нова година ми замръзна тръбичката за конденза на външното тяло на климатика. За десетина дни работи върху туба от минерална вода. Тая туба заприлича на тия, де си източвам маслото на колата. Само от въздуха извади огромно количество чернилка. Който не вярва - да пробва, резултатите чак не са за вярване. Хич не е нормално това!The strongest stand last.
Коментар
-
По нова година ми замръзна тръбичката за конденза на външното тяло на климатика. За десетина дни работи върху туба от минерална вода. Тая туба заприлича на тия, де си източвам маслото на колата. Само от въздуха извади огромно количество чернилка. Който не вярва - да пробва, резултатите чак не са за вярване. Хич не е нормално това!Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Задължително ако населеното място е над 20К население.
Мъгливо време + коли + сажди от въглища, които изгарят супер неефективно в битовите системи и нямат грам очистки = болни деца, бронхити, пневмонии , че и по-сериозни белодробни болести. ... и това защото някой решил, да спести 200-300лв за ток и климатици...който иска прав му път на село, там концентрацията на жилища е малка и вятъра лесно разкарва саждите.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеOтврат е зимата, но не видях да се коментира защо българите бягат от Топлофикация. Какви са алтернативите като забраним печките? ....Last edited by precakanoto; 12.01.2016, 14:36.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Цивилизованите градове са с централно парно, само че тука много народ пищят от тях. Лафа "с жената мога да се разведа - с Топлофикация - не" - там е заровено кучето. Смрадта наистина е неимоверна ако няма вятър няколко дни. Сoфия била с най-мръсен въздух от столиците на EU. Но и да се вкарва забрана без реална алтернатива - това е връщане към "светлия" социализъм с режимите на ток и вода.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеOтврат е зимата, но не видях да се коментира защо българите бягат от Топлофикация. Какви са алтернативите като забраним печките? На ток едва ли ще издържат инсталациите, само за една стая включвам 2 киловата като се прибера, докато тръгне климатика. На газ има много случаи на взривени апартаменти, че и тия на комшиите. За да се забранява нещо - трябва да има алтернатива.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
Коментар