Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
-
въобще не защитавам ТЕЦ индустрията (доминирана от бивши комунисти и производните им) , но при тецовете от доста време е задължително да имат филтри ...докато при домашните печки няма абсолютно нищо + изгарянето е много по-непълно от това в теца и се отделя още повече мръс.
да не говорим, че масово ги минават тецовете на природен газ където може.
печките може да останат но само за периоди като този - когато системата е на максимален товар.
въглищата са най-голямата мръс, но ако се забранят и дървата това в даден момент ще се отрази ползотворно на гората ни..., която се изсича законно и незаконно за добви на дърва за горене...освен другото..Last edited by bertram; 11.01.2017, 01:37.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
TЕЦ София не може да е голям замърсител. Той е на природен газ. Излъчва емисии въглероден диоксид, но това не е замърсяване.
Само 11% другото е модифицирано твърдо гориво което значи говната на София.Last edited by Grosss; 10.01.2017, 23:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Ако шкартират ТЕЦ София как ще се отрази на софийската душевност и комфорт щото това е един много голям замърсител?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Броят на пенсионерите в София:
1)
- в края на 2000г. беше 329,680 души
2)
- в края на септември 2016г. беше 341,828 души
Така, че бъдещето на печките на дърва дори и в София е ГАРАНТИРАНО...
http://www.noi.bg/aboutbg/st
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЗа малко да излезе човек на студа и вие да разпалите спора почти до измеренията на пожара в Райхстага. Мога ви кажа, че на студа само за една каминка си бкенувах да ми пращят и пукат дървата вътре. Такава студена вълна не е имало от 2012.
Цял живот съм на топлофикация (без казармата и на вилата) и съм наясно с предимствата, но България е в дълбока социална криза с елементи на демодернизация, така че в близките 20-30 години не може да очакваме всеобщ напредък в тази насока. Трябва да се започне от големите градове, от най-урбанизираните райони, централните им части, гъсто населените квартали, за да мръднем поне малко напред. И не забравяйте, че когато се работи с големи множества забраните трудно се вместват в нормалния живот на съобщностите. Само създават напрежение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеКато си пека барбекюто на дърва, досега сигурно трябваше да не излизам от токсикологията(токсификацията). Изгорялата пепел от барбекюто я използвам за торене на градината. Съдържа ценни минерали и микроелементи. Много е полезна за растенията. Едно време само на дърва са се топлели и виж до колко години са живели.
Коментар
-
За малко да излезе човек на студа и вие да разпалите спора почти до измеренията на пожара в Райхстага. Мога ви кажа, че на студа само за една каминка си бкенувах да ми пращят и пукат дървата вътре. Такава студена вълна не е имало от 2012.
Цял живот съм на топлофикация (без казармата и на вилата) и съм наясно с предимствата, но България е в дълбока социална криза с елементи на демодернизация, така че в близките 20-30 години не може да очакваме всеобщ напредък в тази насока. Трябва да се започне от големите градове, от най-урбанизираните райони, централните им части, гъсто населените квартали, за да мръднем поне малко напред. И не забравяйте, че когато се работи с големи множества забраните трудно се вместват в нормалния живот на съобщностите. Само създават напрежение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Защо мислите, че дървата не са вредни? Запалете огън и застанете на пътя на пушека. Дишайте дълбоко няколко минути. Като излезете от токсификацията на Пирогов, редактирайте поста си.
Но дизелите наистина трябва да се забранят. И бензините, аз съм на пропан-бутан и Топлофикация. И двете екологично по-чисти.). Изгорялата пепел от барбекюто я използвам за торене на градината. Съдържа ценни минерали и микроелементи. Много е полезна за растенията. Едно време само на дърва са се топлели и виж до колко години са живели.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеЗащо да се забраняват дървата, след като не са вредни?
По-добре забранете всички коли на бензин и дизел, защото те бълват канцерогени, отрови и свободни радикали, които направо ти съкращават живота и ти съсипват здравето.
Така че, ако ще се използват дърва за отопление -желателно е да са от миналата година.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеЗащо да се забраняват дървата, след като не са вредни?
По-добре забранете всички коли на бензин и дизел, защото те бълват канцерогени, отрови и свободни радикали, които направо ти съкращават живота и ти съсипват здравето.
Но дизелите наистина трябва да се забранят. И бензините, аз съм на пропан-бутан и Топлофикация. И двете екологично по-чисти.
Коментар
-
Основното в този спор, който не знам защо започна да се изнервя е :
Насилствени ли трябва да бъдат мерките за намаляване количеството на вредните емисии във въздуха на градовете в БГ ?
Според мен ДА !
Особено когато има алтернативи.
Забраняват въглищата - остават дърва, пелети, ток, парно, газ....
Забраняват и дървата - остават пелети, газ, ток, парно, слънце....
Забраняват и пелетите - остават парно, газ, ток, слънце, вятър.....
Демократично ли е това ?
ДА - защото е в интерес на всички нас и най - вече на децата ни !
- 1 like
Коментар
-
Грую Груев написа:
"....... А децата си ги заведи до комина и им дай да диша, да дишат, да си пълнят дробчетата с л@йната, които излизат от него, за д аси набиете в кратуните, че така вредите основно на себе си и децата си, защото е повече от ясно, че това, че вредите на другите, не е нещо, което ви вълнува.
............"
Вредно е, и проблема ме вълнува. Ти обаче, няма как да си добър човек , след като си написал такова нещо.,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
ох, тнм, то звучи прекрасно, ама как да стане? Та ние в центъра на София имаме рушащи се сгради и на никой не му дреме, камо ли пък да се глоби някой, ти искаш цял квартал да глобели, щото било високо нивото на замърсяването - няма как да стане у нашенско, тук сме дис селски тарикати, вродено ни е. Та нали най-българската поговорка е:
Акъл не ща, пари ми дай
Такова е положението в Татковината, обичам си я, но идиотите в нея са прекалено много, ама наистина прекалено много и все повече се замислям за чужбина (едва ли някога ще го направя, само си говоря(. Гадно и тъпо е, че никой не мисли за децата си, а само за собствения си рахат - тези пари, дето сега ги е "спестил" с горенето на боклуци, утре ще ги дава за здраве - това е тъжната истина, която никой не иска да чува. Ама нали сме софиАнци и всичко ни е позволено - "само веднъж да дойда, само туй ми е зора"... Гадна история!
Факт е обаче, че сме индивидуални играчи - всеки сам за себе си.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
Коментар