IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Защо продахте Нефтохим на Лукойл, като е ясно, че сорт Уралс е с най-голямо количество на сяра и оттам насетне я го преработят/почистят от сяра, я не.

    Щото всичките сте от умници нагоре и в същото време са му дадени права за пълен монопол върху пазара, тоест по-свестен сорт като Лайт, Брент да не влезе на пазара.

    После ми пищиш тук по цял ден, че било мръсно. Ами, мръсно е - айде спри колите в БГ да видя как ще стане?

    Коментар


    • Бе, имам чувството, че говоря на патангонски?

      Никой не отрича, че при калпави дърва/въглища, които се ползват се повишават нивата на фините прахови частици, ама това няма нищо общо с въглероден диоксид?! ( дето го ръгаш постоянно ).

      Автомобилният транспорт па ти дава още една "кирийка" - серен диоксид и става мазало за здравето на хората.

      П.П. Как ще следиш хората какво си ръгат в печките? Или държавата да им сложи филтри по комините и да ги засича кой гори пластмаси-мластмаси, или да им смени печките с такива, което се водят с високо КПД и ако си прецакат печките от ръгане на пластмаса, кофти дърва/въглища, то тогава зверски глоби.

      Какво общо има въглеродният диоксид с фините прахови частици и серния диоксид, не мога да разбера? Ми дай да забраним и дизеловите автомобили, градски транспорт, па за БДЖ и кораби, да не говорим.

      И ти как ще ходиш на работа после, загрижения?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        [/B]207 000 000 000 000 000 000 000 - това количество грамове ли трябва да се разпредели...
        Твърдението беше, цитирам точно 'ако изчезне (става въпрос за въглеродния двуокис)' и цялата идея на тази реплика (не мога да твърдя дали е оригинална или му е внушена), цялата идея е да се секат безпроблемно и безразборно гори и никой да не ги притеснява ... и независимо какви последици може да имат дървосекаческите им мероприятия - никой да не ги закача за да бастисват гората на спокойствие както намерят за добре.
        Не знам откъде някои хора черпят тези информации, че въгледноият двуокис можело да изчезне и с нас край - ще плачем за дървосекачите и за дизеловите механици и ще търсим немили клети недраги въглеродния двуокис и канцерогените от въздуха, които те така услужливо могат да ни набавят от бракониерската си дейност и от махнати въздушни филтри на автомобилите от 'лица с таланти' (както обичат да се наричат) и др. такива.
        Това количество там горе е балансът, който (явно) не може да бъде рециклиран на година и се акумулира (явно и очевидно) във въздуха.
        И понеже юнашки се твърди, че СО2 щял да изчезне (и затова трябвало да се секат безконтролно горите) да вземе да ми обясни как точно това количество ще изчезне от земната атмосфера и къде по-точно ще отиде ... и гигатон по гигатон ще свърши работа.
        А що се касае до цифрата - колко е 0.04% в/у земната атмосфера? (за тези, които не са учили география само до 9-ти клас)
        Last edited by бай Промо; 27.01.2016, 17:27.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
          Недей да сменяш сега темата. Беше ти зададен един елементарен въпрос: Къде ще отидат всичките 207 хил. гигатона - грам-по-грам.
          Ако ти трябват някакви субтитри за да разбереш въпроса, не се колебай да питаш.


          207 000 000 000 000 000 000 000 - това количество грамове ли трябва да се разпредели....

          Това е непосилна работа даже и за маранди....

          Младежо и ти май си скаран с мерните единици.....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
            Недей да сменяш сега темата. Беше ти зададен един елементарен въпрос: Къде ще отиде въглеродният двуокис? ... всичките 207 хил. гигатона - грам-по-грам.
            Ако ти трябват някакви субтитри за да разбереш въпроса, не се колебай да питаш.
            Колко пъти да повторя, че съм ти пуснал материал да се ограмотиш от списание Наука какво прави въглеродният диоксид и че се разпада после и ти се получава водата.

            Мързел е голема работа да върнеш 1-2 странички назад и да се правиш, че не си го видял. Върви спори с учените, не с мИня

            П.П. Проблем не са дървата, а начин на изгаряне, когато е ниско КПД и ти прави сажди и частиците, дет' дуднеш за тях.

            Само от горски пожари за 2015 година в Русия изгоряха гори на стойност, колкото са всичките в БГ ( почти същото се случи и в Канада ). Чаткаш ли, че проблем не е в хората с печките? Те не могат да изгорят цяла БГ за една година?

            Ако искаш ще ти го напиша по-бавно, белким стоплиш ...
            Last edited by marandi; 27.01.2016, 05:58.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              МВикаш да избием целото население, щото някой още който не е разбрал как се пише въглероден диоксид.
              Чакай малко сега, ако обичаш недей да ми вменяваш неща, които не съм казвал. Диоксидът е принос на Министерството, когато през 1997 год. направиха един порнографски химико-технологичен справочник, в който всички окиси и киселини станаха ациди и оксиди ... и всички селяни от Калафат до Капитан Андреево ... и от БАН станаха супер-специалисти в областта само от 'усвояване на терминологията'.
              Недей да сменяш сега темата. Беше ти зададен един елементарен въпрос: Къде ще отиде въглеродният двуокис? ... всичките 207 хил. гигатона - грам-по-грам.
              Ако ти трябват някакви субтитри за да разбереш въпроса, не се колебай да питаш.
              Last edited by бай Промо; 27.01.2016, 05:26.

              Коментар


              • Ми, върни си една страница назад и си чети, там е обяснено защо на земята има живот, а на спътник Титан на планетата Сатурн - нема. И той е с атмосфера, ама греда - няма от какво да се получи водата, па без вода нема живот.

                Викаш да избием целото население, щото някой още който не е разбрал как се пише въглероден диоксид, го напекло и решил да дрънка басни по цял ден колко е "вреден"?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Ами, нали ти пуснах материал да си четеш, че без въглероден диоксид, няма да имаш държдове и ще настане суша, после пустиня.
                  Какъв материал си пускал и за какви дъждове става въпрос.
                  И как разбра, че ще останеш без въглероден двуокис. Това, че си транскрибирал въглероден двуокис като диоксид изобщо не означава, че знаеш нещо по въпроса. Сега ще ни кажеш ли как точно ще останем без въглероден двуокис, че почна да ми става интересно?
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Как да ти обясня, че батко ти Маранди е учил как се проектират кораби
                  А може би си учил и как дизеловото гориво прави 20% от замърсяването на въздуха, как дизеловите емисии имат 20 пъти повече канцерогенни азотни окиси от бензиновите ... както и какво правим с другите два канцерогена първа група - микрометрични сажди РМ2.5 и полициклични ароматни въглеводороди ... от дизеловите емисии ... също и как твоите търговски и нетърговски кораби са отговорни за 35% от световните емисии само на СО2 (ако се абстрахираме от всички останали боклуци, които бълват в атмосферата). Като си проектирал толкова много кораби къде ти е водното емулсионно гориво, къде ти е газ-метан дизелът, къде са ти вятърните витлови кораби ... с които онези клоуни от гео-инженерството щяха да спасяват планетата ... след като я забият окончателно в Измерението Х?!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от psihiatura Разгледай мнение
                    Дааааа има и хубави неща в България.За някои професии си има работа а перспективите са добри
                    За такива като от ника ти има бая работа. Затова си доволен тииии....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Като изключа болднатото, по останалата част от писанието ти мнението ти е релевантно на реалната ситуация в Родината ни. Странно ми е все пак, ти нали си емигрантче, защо все още имаш толкова българско мислене, но явно трудно се изкоренява...

                      За болда - извинявай, но звучих прекалено наивно и елементарно.
                      Конкретно - ами извинявай, ама държавата в случая не ти е виновна за нищо - искаш да си в града, СЪОБРАЗВАЙ СЕ С НОРМИТЕ НА ГРАДА! Иначе казано - свободата на всеки свършва там, където почва свободата на друг и общият интерес винаги е по-ценно от индивидуалния. Та с какво държавата ти е виновна (не ти конкретно, по принцип говоря) за това, че си мизерник? А в същото време искаш да ползваш Пирогов на аванта, когато ти скимне при най-малката болежка, да пътуваш 20 км от Люлин до Младост за 15 минути в час пик, при това за левче, да ползваш най-добрата възможна образУвателна система за страната безплатно (не казвам, че е най-добрата евър по света, казвам, че е най-доброто, което Бг може да предложи), да водиш социален и културен живот несравним с което и да е друго населено място у нас и т.н., и т.н. Ми не може да има само права, брат, трябва да има и задължения - като си мизерник, седи си на село, глей си патките, кади си воля и псувай у хоремага!!!

                      Какво повече искате от държавата, че не мога да се сетя - дала ли ви е панелки за без пари едно време - дала ви е; дала ли ви е перфектната алтернатива за топлина, т.е. парното - дала ви е, кимизарниците, дето едно време се вземаха с връзки и бяха на една цена в София и Каспичан, сега стуват ли по 50-80К евро в София и по 5-8К евро в Каспичан - ами струват. Ми що ревете тогава? Е, значи ромът е виновен в такъв случай, щото не е мислил, като е рпавил деца, а белият мизерник, дето кади и трови комшиите си, щото е гъзар и иска да живее в София,а не да си продаде хапартаментя и да иде в Плевен примерно за 1/3 от тази сума, или на село за 1/10 от сумата и д аму остане сума ти кеш - не е, щото той искал да е софиянец Бахти демагогията, честно - само права искат д аимат някои хора, а за задълженията - а, не, те са за балъците и пак се почват мантрите за ромите, политиците, пак ли до бедният човечец са опряли и т.н. Хайде, стига, а? Да вземем да погледнем малко по-далече от носовете си!!!

                      И последно да попитам малко извън темата - ако си си купил таралясник (без значение, може и за 100К евро да е) и го спираш на двупосочна, забранена за спиране улица, кой е виновен - държавата, че не ти е осигурила безплатно паркомясто, щото нали тя винаги е длъжна, или ти, защото не си помислил къде ще си паркираш колата, преди да я закупиш. С печките и чаветата е същото - бой и глоби до откат, че този наш народ така серазпусна от липсата на държава, че заприлича точно на Аварския хагант преди разпада - който е чел за Крум Страшни, би следвало да ме разбере.

                      Хайде лека и по-малко миризлива седмица
                      Груйчи съгласен съм че хората освен права имат и задължения.Как си представяш това продавам апартамента в София и отивам на село или в Плевен.Като иде на село какво ще работи?Децата къде ще учат?Ще има ли доктор?Не си мисли че тези дето са дошли в София от Плевен примерно задължително са мизерници?Повечето дето ги познавам си купиха жилища и то в центъра.Някои идват за да се развиват други от липсата на работа в Плевен.Не са толкова лесни и прости нещата.Проблема е калпавата политика и простите орица дето управляват държавата.А спрат ли социала на мангалите всичките ще дойдат в София.Или ще започната да инвестират извън София или цяла България ще се изсипе в София

                      Коментар


                      • Дааааа има и хубави неща в България.За някои професии си има работа а перспективите са добри

                        Коментар


                        • Груйчи, и кой е виновен, че цялата държава е застроена с панелки = равно топлим атмосферата, щото виждаш сам, че Шапок даже виси с отворена тераса, понеже разлика няма дали е отворено/затворено.

                          По принцип 80% от настоящето строителство е за багер, ама не го правите, щото няма къде да преместите хората.

                          Умна пасивна къща ще ти даде кажем икономия от 80% и затова богатите си строят такива, защото цената не е фасадата, а ниските сметки. Ама, вие тук и това нямате, щото толкоз ви е капацитет на "спецове", ако не са от правилната партия - комунета. Другите да го духат, щом не са от наште!

                          П.П. Затова са им измислили и социалките с помощи, ама вие сте слепи. Дай гласа си и ще те уредим за зимата, я през жици по колците, я през помощи за дърва и т.н.

                          Как очакваш с непазарен подход, да промениш пазара? И затова другите дърпат, а ние се обезлюдяваме и не можем да задържим 2-ма специалиста на кръст тук. Пазар си ги прибира, а вие се правете на умни, че дървата за огрев били проблема на БГ-то

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                            След като и ти го четеш - значи и ти си наш човек. Твоята карма, която не си желал, но която боговете са ти отредили е да станеш най-големият лектор по водородни горива безвъглеродна енергетика и ядрен синтез на Хелий 3 ... и да оставиш всички дървета там където всички ще се чувстваме най-добре - в гората.
                            Ами, нали ти пуснах материал да си четеш, че без въглероден диоксид, няма да имаш държдове и ще настане суша, после пустиня.

                            Как да ти обясня, че батко ти Маранди е учил как се проектират кораби, демек 30-50 години да изкара съоръжението, да е сигурно, но топло и комфортно за екипаж, понеже условия са тежки. Изперкваха там да ги държат по 9-12 месеца по-рано. Сега нещата са по-човешки.

                            Ти ми дуднеш за некви дърва, па не даваш алтернатива. Ето, Ванката го каза и аз го потвърждавам, че топлината е недостъпна услуга в БГ и тогава, ако имате държава, че викнете такива като батко ти Маранди да ти каже какво да направите, а не постоянно хората да боледуват и мрат в 21 век.

                            Вече ми мязате на морга, па не знам ..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Като изключа болднатото, по останалата част от писанието ти мнението ти е релевантно на реалната ситуация в Родината ни. Странно ми е все пак, ти нали си емигрантче, защо все още имаш толкова българско мислене, но явно трудно се изкоренява...

                              За болда - извинявай, но звучих прекалено наивно и елементарно.
                              Конкретно - ами извинявай, ама държавата в случая не ти е виновна за нищо - искаш да си в града, СЪОБРАЗВАЙ СЕ С НОРМИТЕ НА ГРАДА! Иначе казано - свободата на всеки свършва там, където почва свободата на друг и общият интерес винаги е по-ценно от индивидуалния. Та с какво държавата ти е виновна (не ти конкретно, по принцип говоря) за това, че си мизерник? А в същото време искаш да ползваш Пирогов на аванта, когато ти скимне при най-малката болежка, да пътуваш 20 км от Люлин до Младост за 15 минути в час пик, при това за левче, да ползваш най-добрата възможна образУвателна система за страната безплатно (не казвам, че е най-добрата евър по света, казвам, че е най-доброто, което Бг може да предложи), да водиш социален и културен живот несравним с което и да е друго населено място у нас и т.н., и т.н. Ми не може да има само права, брат, трябва да има и задължения - като си мизерник, седи си на село, глей си патките, кади си воля и псувай у хоремага!!!

                              Какво повече искате от държавата, че не мога да се сетя - дала ли ви е панелки за без пари едно време - дала ви е; дала ли ви е перфектната алтернатива за топлина, т.е. парното - дала ви е, кимизарниците, дето едно време се вземаха с връзки и бяха на една цена в София и Каспичан, сега стуват ли по 50-80К евро в София и по 5-8К евро в Каспичан - ами струват. Ми що ревете тогава? Е, значи ромът е виновен в такъв случай, щото не е мислил, като е правил деца, а белият мизерник, дето кади и трови комшиите си, щото е гъзар и иска да живее в София,а не да си продаде хапартаментя и да иде в Плевен примерно за 1/3 от тази сума, или на село за 1/10 от сумата и д аму остане сума ти кеш - не е, щото той искал да е софиянец Бахти демагогията, честно - само права искат д аимат някои хора, а за задълженията - а, не, те са за балъците и пак се почват мантрите за ромите, политиците, пак ли до бедният човечец са опряли и т.н. Хайде, стига, а? Да вземем да погледнем малко по-далече от носовете си!!!

                              И последно да попитам малко извън темата - ако си си купил таралясник (без значение, може и за 100К евро да е) и го спираш на двупосочна, забранена за спиране улица, кой е виновен - държавата, че не ти е осигурила безплатно паркомясто, щото нали тя винаги е длъжна, или ти, защото не си помислил къде ще си паркираш колата, преди да я закупиш. С печките и чаветата е същото - бой и глоби до откат, че този наш народ така серазпусна от липсата на държава, че заприлича точно на Аварския хагант преди разпада - който е чел за Крум Страшни, би следвало да ме разбере.

                              Хайде лека и по-малко миризлива седмица
                              Твърде много кредит даваш на западните хора. Не са по-различни /масовия човек/ от нашите. Разликата идва от това, че висшата класа е много висша и е подсигурила на масовия човек нормално съществуване, и не се налага масовия човек да си показва рогата/циганския манталитет, или както там да го наречем/. Мисленето на хората е едно и също - ако искаш да им забраниш нещо - трябва да им представиш алтернатива, качествена такава.
                              Защо тук няма цигански изпълнения с печки на държа - защото всичко е на топлофикация. За отопление на къща с 3 стаи - плащам 145 лева на месец. 12 месеца в годината. Изравнителната сметка идва март месец и изравнението ми е +- 20 лева. 1740 лева е годишната сметка за парно. Никак не е много, при условие, че се разхождам по гащи в най-лютата зима. Явно начин има, въпроса е че топлофикация софето няма нужните хора, да го направят.
                              Ако тук нямаше централно - половината хора ще си намерят други начини на отпление. Същите хора са навсякъде - искат да им е топло и уютно вкъщи. Това с климатици не може да го постигнеш.

                              За гражданите и съобразяването на нормите в града - съгласен съм с две ръце. Обаче за какъв град говорим, ако няма централно парно?? Какво правим с градове като Видин, Монтана, Кнежа, Благоевград, Варна, София - където не е навсякъде централно, ако пък е централно - сметките са потресаващи? Това не е град (в 2016 година, а по-скоро разрастнало се село), за което е виновна точно държавата. Недупостимо е в 2016 година ситуацията да е такава, че хората да трябва /да им е изгодно/ да се отопляват на кюмур и дърва.

                              Плус това, смятам, че като коментираме въпроси като "трябва ли да се забрани х и у" - трябва да подходим от прагматична гледна точка и да погледнем реалността каква е. Нашата реалност е такава, че ще дойдат едни хрантулници, ще се въведе един данък "затваряне на очи" и толкоз. Нищо хубаво няма да се случи от подобна забрана, те забраните по принцип помагат, ако дадеш на хората алтернатива, в противен случай - принуждаваш ги да нарушават забраните.

                              За задълженията съм съгласен, предложи им ТЕЦ, който не иска - обратно на село. Но при липса на алтернатива - не може да наложиш забрана и да се надяваш да се случи нещо хубаво от тая работа.

                              Поне това е моето мнение
                              Last edited by aleks262; 26.01.2016, 12:04.
                              #dagoduhatbednite

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                                С тая забрана - до никъде няма да се стигне. Темата може спокойно да се приключи - да се забрани ли - не.
                                Защо? Аргументи бол. Ако искаш да забраниш нещо - трябва да дадеш някакъв заместител на хората, поне с еднакво качество (да не говорим, че трябва да е по-високо, за да има смисъл от гледна точка на крайния консуматор).
                                Можеш ли (държавата) да го направи - в никакъв случай. То една смешна топлофикация в Софето не може да бъде управлявана като хората и е постоянно на загуба и с 10011001 съдебни дела за по 10-20-30 лева...Пък тук сме се взели да обсъждаме за "градовете".
                                Единствения ефект от такава "забрана" ще е - повече хрантулници на държавна хранила, с единствена задача - да се разхождат наляво и надясно и да проверяват - имаш ли печна на държа или не? И ако имаш - такса "затваряне на очите" - колко ще е тая такса - бързо пазара ще си я определи - 20 лева изглеждат ОКЕЙ. 450 лева заплата на държавния хрантулник и 10 къщо по 20 лева(200 лева на ден) - такса "затваряне на очи". Утре други 10 къщи и така нататък.

                                Накрая единствения, който ще хо духа е крайния клиент.

                                Иначе темата е релевантна - намаляване на вредните емисии - супер, ама не е това начина.
                                Като изключа болднатото, по останалата част от писанието ти мнението ти е релевантно на реалната ситуация в Родината ни. Странно ми е все пак, ти нали си емигрантче, защо все още имаш толкова българско мислене, но явно трудно се изкоренява...

                                За болда - извинявай, но звучих прекалено наивно и елементарно.
                                Конкретно - ами извинявай, ама държавата в случая не ти е виновна за нищо - искаш да си в града, СЪОБРАЗВАЙ СЕ С НОРМИТЕ НА ГРАДА! Иначе казано - свободата на всеки свършва там, където почва свободата на друг и общият интерес винаги е по-ценно от индивидуалния. Та с какво държавата ти е виновна (не ти конкретно, по принцип говоря) за това, че си мизерник? А в същото време искаш да ползваш Пирогов на аванта, когато ти скимне при най-малката болежка, да пътуваш 20 км от Люлин до Младост за 15 минути в час пик, при това за левче, да ползваш най-добрата възможна образУвателна система за страната безплатно (не казвам, че е най-добрата евър по света, казвам, че е най-доброто, което Бг може да предложи), да водиш социален и културен живот несравним с което и да е друго населено място у нас и т.н., и т.н. Ми не може да има само права, брат, трябва да има и задължения - като си мизерник, седи си на село, глей си патките, кади си воля и псувай у хоремага!!!

                                Какво повече искате от държавата, че не мога да се сетя - дала ли ви е панелки за без пари едно време - дала ви е; дала ли ви е перфектната алтернатива за топлина, т.е. парното - дала ви е, кимизарниците, дето едно време се вземаха с връзки и бяха на една цена в София и Каспичан, сега стуват ли по 50-80К евро в София и по 5-8К евро в Каспичан - ами струват. Ми що ревете тогава? Е, значи ромът е виновен в такъв случай, щото не е мислил, като е рпавил деца, а белият мизерник, дето кади и трови комшиите си, щото е гъзар и иска да живее в София,а не да си продаде хапартаментя и да иде в Плевен примерно за 1/3 от тази сума, или на село за 1/10 от сумата и д аму остане сума ти кеш - не е, щото той искал да е софиянец Бахти демагогията, честно - само права искат д аимат някои хора, а за задълженията - а, не, те са за балъците и пак се почват мантрите за ромите, политиците, пак ли до бедният човечец са опряли и т.н. Хайде, стига, а? Да вземем да погледнем малко по-далече от носовете си!!!

                                И последно да попитам малко извън темата - ако си си купил таралясник (без значение, може и за 100К евро да е) и го спираш на двупосочна, забранена за спиране улица, кой е виновен - държавата, че не ти е осигурила безплатно паркомясто, щото нали тя винаги е длъжна, или ти, защото не си помислил къде ще си паркираш колата, преди да я закупиш. С печките и чаветата е същото - бой и глоби до откат, че този наш народ така серазпусна от липсата на държава, че заприлича точно на Аварския хагант преди разпада - който е чел за Крум Страшни, би следвало да ме разбере.

                                Хайде лека и по-малко миризлива седмица
                                Last edited by aleks262; 26.01.2016, 12:05.
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X