IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    Точно така!
    Като нямат хляб, да ядат пасти.
    Климатик "12ка" от добър производител с монтажа е 1000 лева.

    За една зима гори 100 лева.

    1500 лева е сумата за 5 години.

    За 5 години тричленно семейство в двустаен колко дава за дърва?

    ( и сега стига с тоя номер, че нямат пари накуп - има изплащане )
    Last edited by Mario Teran; 28.09.2016, 17:01.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
      Ами да си купуват климатици, по достъпни са от дървата.
      Точно така!
      Като нямат хляб, да ядат пасти.
      Партия была, есть и будет есть!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pepimili Разгледай мнение
        Аз мисля че всеки трябва да има право на избор. В България е трудно да има такава забрана, защото повечето хора са принудени, поради ниските си доходи.
        Ами да си купуват климатици, по достъпни са от дървата.

        Коментар


        • Аз мисля че всеки трябва да има право на избор. В България е трудно да има такава забрана, защото повечето хора са принудени, поради ниските си доходи.
          Ако съдбата ти затваря вратата, влез през прозореца!
          http://www.top-flowers.com/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
            Бай Промо,
            глей ко стаа тука: https://en.wikipedia.org/wiki/Januar...Asia_cold_wave

            Хората мрат кат мухи щото нямат печки!
            На +16 градуса! Било студено, 14 умрели в Бангкок!
            На +4 градуса 85 жертви в Тайван!

            На баира паднал сняг от 44 години насам!
            Боже до къде я докарахме!
            Сега, вие какви хора сте бе.
            Трябва да влезете в положението на енергийната мафия и на ментетата от БАН и да поощрявате и да насърчавате тяхната алчност и арогантност, а не да си мислите, че само вашето здраве и благосъстояние имат някакво значение. Кой се интересува от вашето здраве и благосъстояние - никой. Идеята на енергетиката в BG е да устройва статуквото и да финансира криминални структури и лица за пара-конституционни мероприятия, а не да ви доставя на вас някакъв уют и комфорт, както си го представяте. Ако бяхте братя Галеви и Петко Сертов можеше да се интересувате от енергетика - но вие какви сте. Някакъв си материал ... и при това калпав, както вече се разчу.
            Вместо да направите на мафията една Стратегия за запазване на статуквото на колониална енергетика в BG сте седнали да се оплаквате.
            Пример: Стратегия за запазване на статуквото
            1. Разработване на абсурдни 'енергийни' теории, които максимално да устройват статуквото - 'чисти дърва', 'чисти въглища', 'природен живак', 'природен арсен' и 'чисти катранени пясъци' и др. такива.
            2. Максимално компрометиране на новите и чисти технологии - техническа и финансова безопасност на асансьорите от мините, 'по-скъпички' PV панели, печки-чудо на водород, скарани с термодинамиката и т.н.
            3. Тотално елиминиране на населението от проблемите на енергетиката - с енергетика в BG имат право да се занимават само комисионери на енергийната мафия и компетентни лица от БАН,които не са виждали физическо вещество преживота си, както и лица които имат таланта и умението и криминогенен капацитет да осребряват средната месечна температура в полза на когото трябва.
            4. Залагане на логически заблуди - или ще имате най-мръсната ядрена енергия и най-мръсните въглища и най-големите еко-погроми с дърветата и дървата - или няма да имате никаква енергетика. Къде сте тръгнали, и къде си мислите ще отивате.
            5. Укриване на данни за 'чистата ядрена енергетика' - колко микросиверта е 'фона' по външната дъга на завоите от Смолян това не е проблем на общественото достояние, както и кой е издал фалшиви сертификати за радиоактивните гъби от Ихтиман. С издаване на фалшиви и нефалшиви сетификати се занимават изключително правоимащите да сертифицират нещата както те ги разбират.
            6. Енергетиката иска жертви - след като искате да имате евтина енергия (от 1500 % физически и морално амортизирани енергийни технологии) - ще трябва да се съгласите с 'офертата'. Новите технологии само ще ударят нашите бързи и лесни и безсрамни печалби и ще ни развалят текущо действащите схеми за изимейкъринг.
            7. Внасяне на хаос в системата - за да може лесничеите на дървената мафия да изсекат безпроблемно горите в полза на когото намерят за добре може би ще се наложат и някакви лекции от отличници в областта на дървосекачеството. Хаосът не може да се направи само една заинтересована страна - хаосът се прави от всички и в този смисъл му трябва малко организация и мениджмънт.
            8. Теорията за края на света - ако не ни позволите да сечем горите както намерим за добре и да горим канцерогени в тиха наслада и спокойно владение на мафиотското си положение, ще останете без въглероден двуокис ... елементарно, и тогава вече ще ви питаме какво ще правите. Ще трябва да си внасяте и въглеродния двуокис ... от Венера.
            9. Изкривяване на действителността - без значение, какви социални, екологични и икономически проблеми може да има нашето технологично бездействие в областта на енергетиката, ние сме тези, които сме окичени с картонените титли като коледна елха, и ние сме тези, които трошат безпроблемно националния бюджет от десетилетия и ние от БАН сме казвали, казваме и ще продължим да казваме кое как става при нещата.
            10. Надежда всяка тука оставете - и 10 год. да се задържи ниска цената на изкопаемите горива на борсата, пак няма да ви бъдат намалени цените на дребно на газта и горивата защото тази цена от борсата не ви касае ... когато пада.
            Last edited by бай Промо; 29.01.2016, 06:59.

            Коментар


            • Стига сте ги забранявали тези печки, че още утре ще ида да си купя едно кюмбе (като за последно) и да направя хола на сауна
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Бай Промо,
                глей ко стаа тука: https://en.wikipedia.org/wiki/Januar...Asia_cold_wave

                Хората мрат кат мухи щото нямат печки!
                На +16 градуса! Било студено, 14 умрели в Бангкок!
                На +4 градуса 85 жертви в Тайван!

                На баира паднал сняг от 44 години насам!

                Боже до къде я докарахме!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  СО2 също така е и суровина, ползва се в една камара индустрии.
                  Ами като е толкова голяма суровина, започвай да го събираш от въздуха и да го ползваш за нещо. Е, виж Бил Гейтс какво прави с Карбън Енджиниъринг. Защо не се равняваш по него? Защо не ползваш СО2 като енергийна суровина, а го изхвърляш като емисии със стохастични последици през комина - защото така е по-лесно.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Дай да забраним тогава газираното.
                  Никой не е казал, че трябва непременно да го пиеш (то и без това не е много полезно за пиене) - обаче може да си поливаш краката, ако искаш, и тъкмо ще рециклираш СО2 на 50%. Аз си оправих една фотоалергия с газирана вода, и то не благодарение на твоята теория за привършването на въглеродния двуокис и теорията на БАН за 'чистите въглища', а благодарение на едно предаване по сателита.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  ... лекарствата,
                  Те някои от лекарствата плачат да бъдат забранени, като напр. тетрациклинът, който е забранен за употреба при човека, но не е забранен да се тъпчат пилета с него и да го ползваш свободно и безпроблемно в индустриални количества от биоакумулация при консумация на птичи продукти например.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  ... щото явно още не знаеш какво значи сода бикарбонат
                  Не знам защо сменяш така темите. Содата бикарбонат е различна от газираната вода, а когато направиш океана газирана вода и черупките на планктона станат сода бикарбонат тогава ще те питам какво ще правим.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Та, има къде да отиде тоя СО2.
                  Не съм казвал, че няма, просто отбелязах, че ти не знаеш какво да го правиш, но това не ти пречи да изнасяш лекции за преименуване на въглехидратите в хидрокарбони.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  В краен случай ще пръскат горе със самальотчетата и ще го правят на вода.
                  Крайният случай не е този. Засега най-добрата перспектива за рециклиране е производство на бензин от вода, въглероден двуокис и възобновяема енергия - де факто складираш възобновяемата енергия в синтетични горива. и това можеше да се направи много отдавна, само че някои не могат да се разделят с бързите си и лесни печалби и манията си да развиват абсурдни теории, само защото ги устройват много добре.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Ще вали малко повече, ама ти па суша ли искаш да стане?
                  СО2 е по-тежък от въздуха, и ако случайно не си забелязъл няма как да отиде там горе за 'да вали'. А онзи, който е там горе от самолетите, ако започне да прави киселинен дъжд ти нямаш и най-бегла и елементарна представа какво ще го правиш. И така.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Ще ти кажа колко гори са изгорели от пожари само там - равно на всичките гори в БГ.
                  Това се казва сценарий за най-лошият случай - нещата се развиват по-зле от очакваното. Логиката ти, обаче е железобетонна - понеже така и така има и много по-големи идеоти, дайте сега да сечем безразборно с бабата-отличничка и с голямата резачка кой колкото може и както намери за добре.
                  Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Сложи още толкоз и в Канада. Ходи им се накарай и на тях.
                  Бил съм и на техния форум за катранените пясъци и накрая измислиха теорията за природния живак, супер-естествени залежи, които били съвсем естествено заложени в реката и били виновни за всичко по Атабаска - даже за целта си загубиха и базата данни отпреди 30 год., откъдето можеше да се види дали този природен живак наистина е бил там преди 10---15 год. или не.
                  Ако искаш да ми даваш още примери за еко-идеоти вечно-горящото газово находище на Дърваза и вечно горящите каменовъглени мини с водороден окис от криминално раздаваните 'консигнации' в пустинята Гоби нямат равни на себе си.
                  На Дърваза трябва да му хванат сероводорода и природния газ в една тръба и да го отведат някъде до вода и да направят минерални извори - иначе ще си гори така по четвърт гигатон на година до второто проИзшествие. Може да отидеш да се пробваш с Дърваза - ООН и японците имат даже учредена и награда за целта.

                  Коментар


                  • Бе, мязаш ми на истерик вече

                    СО2 също така е и суровина, ползва се в една камара индустрии. Дай да забраним тогава газираното, лекарствата, хранителната промишленост ( щото явно още не знаеш какво значи сода бикарбонат ).

                    Ще висиш без хляб ли?

                    Та, има къде да отиде тоя СО2. В краен случай ще пръскат горе със самальотчетата и ще го правят на вода. Ще вали малко повече, ама ти па суша ли искаш да стане? Нали без вода ще ти изсъхне дървото
                    ---------------------------------------------------

                    П.П. То не бяха СПИН истерии, озонови дупки, сега поредните .....

                    Иди и се скарай на Путин защо за 2015 година само от горски пожари е затрил гори на стойност 1 трлн. руплей. Раздели си го по средния курс за периода и виж какво се получава.

                    Оня пали горите на воля и гори газ от нефтените находища, докато стигне до петрола, ама бабката от Смолян ти била проблема.

                    Ще ти кажа колко гори са изгорели от пожари само там - равно на всичките гори в БГ.

                    Сложи още толкоз и в Канада. Ходи им се накарай и на тях.
                    Last edited by marandi; 27.01.2016, 23:36.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Накратко въглеродният диоксид е в неразривна връзка, за да има човешки живот.
                      Това са общи приказки и в текущия контекст може спокойно да се изтълкуват и като басни за идеоти.
                      Да, то затова е толкова сложен проблемът, защото е навързан на много места ... включително и с хемоглобина на твоя личен метаболизъм. Твоят хемоглобин е закачен за ТЕЦ-а и за дизеловия локомотив, ако случайно нещо не си наясно ... и за дърветата, които бабата ще посече в най-близко време.
                      И всичко щеше да е повече от точно, ако концентрацията на СО2 в атмосферата оставаше почти постоянна или се увеличаваше толкова бавно, че всички можеше спокойно да си затворим очите за случая. Обаче случаят изобщо не е такъв.
                      Карбондиоксидът или както и да се нарича вече във философия на енергетиката, се увеличава по експонента ... която е реална апроксимация на реални емпирични резултати - не е само хипотеза. Знаеш ли какво значи 'нараства по експонента' - всяка година темповете на растеж прогресивно се увеличават. Миналата година увеличението беше 2.15 ppm, по-миналата беше 2.09 а още по-миналата беше 2.03, което означава че нещата не просто се влошават, а с всяка година се влошават все по-зле.
                      Има и по-нататък. При 250 ppm всички знаехме как изглеждаше планетата и климатът през 70-те и 80-те и всички видяхме също как изглеждаше дъждът през януари и сибирския студ след него тази година, обаче още нямаме никаква представа как ще изглеждат нещата при 600 ppm. Наистина ли не разбираш или ни правиш вече съвсем на идеоти. Това, което се рециклира се рециклира от твоите теории за живота и за гората, обаче в момента (преди бабата от Смолян да посече гората тази година за да си спретне от бракониерство още 30 куб. на улицата) преди събитието Х от Смолян - рециклирането на СО2 недостигаше с 2.15 ppm, а след събитието Х от Смолян няма да достига вече с 2.45 ppm. И по-догодина след Събитието Х' (когато на бабата-отличничка учредяват и нобелова награда по енергетика) ще започне да не достига още повече. И като умножиш лекциите на бабата с 3 милиарда дървосекачи по планетата би трябвало да получиш някаква елементарна представа за какво става въпрос. Този СО2, за който говорим, е останал непреработен и натрупан в атмосферата СЛЕД като някаква друга част е била успешно преработена и рециклирана от все още случайно останалата жива гора и на база твоята теория за планктона и за ключовата роля на СО2 в живота, във философията и за изясняване на нещата. Вече никой не може да си позволи лукса да говори общи приказки, ей така, по принцип - има супер-точни актуализирани данни. Ако искаш да коментираш нещо - коментирай актуални данни, какво коментираш философски теории на миньори, шахтьори и нефто-монтьори.
                      Ключовата дума е СЛЕД, а не ПРЕДИ, което означава, че понеже гората вече е почти изсечена, догодина ще бъде по-зле, по-догодина ще бъде още по-изсечена и ще бъде още по-зле, а още по-догодина ще стане най-изсечена и най-зле засега.
                      Докато не намериш начин да рециклираш количеството СО2, което да компенсира дисбаланса от 2 ppm, каойто бе досега - и аз ще имам проблеми, и ти ще имаш проблеми ... и всички ще имаме проблеми ... след като бабата от Смолян срути вече догодина и останалата част от дерето в реката.
                      Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Десет пъти ти го обясних, по 10 начина и ти: "Не, та не!" - вреден бил.
                      След определени концентрации и след някаква критична скорост на безконтролно нарастване - ДА.
                      Не знам точно колко е вреден, но мога да ти кажа само, че няма как да ни очаква нещо хубаво.
                      Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Добре, спирай да дишаш тогава и спаси планетата Земя, моля те - понеже я цапаш всеки ден, като си изпускаш въздуха.
                      Да, и тази простотия съм я чувал по нета от разни агресивни петролни деятели, само че когато Бил Гейтс ти направи дишането командно и на лиценз - тоз, който си купиш лиценза ще дишаш нещо, тоз който нямаш лиценз - ще дишаш каквото намериш за добре.
                      Едно време ми се хилеха, когато им разправях, че ще направят водата с пари - а сега отиди на щанда за минерална и чешмяна вода за да видиш за какво става въпрос. И колко беше газираната едно време - 6 ст.,, и колко е сега - 85 ст. (4 бут.) значи е станала 21.5 ст. - 280% 'добавка за бърз влак'.
                      Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      И тия дървета какво ще плюскат когато изчезне въглероденият диоксид?
                      Тук вече почваш да превърташ, бате - мен ли питаш, мен ли убеждаваш, или себе си? И това не е въпросът - въпросът е ТИ какво ще дишаш, когато бабата ти отсече и последното дърво - кой ще ти преработва въглеродния двуокис след като засега нямаш никаква представа как може ефективно да го рециклираш ... и кой ще ти преработва канцерогенните емисии от претоплянето на 100-год. стари манджи на бабата-отличничка.
                      Last edited by бай Промо; 27.01.2016, 23:34.

                      Коментар


                      • Чадо, отегчи ме вече и хубава вечер!
                        ------------------------------

                        Въглеродният диоксид (остар. въглероден двуокис) е химично съединение. Молекулата му се състои от един атом въглерод и два атома кислород. Химичната формула на въглеродния диоксид е CO2. Той е газ без цвят и миризма. Получава се като продукт при дишането на живите организми, както и при горенето. Участва като изходно вещество при фотосинтезата на растенията.
                        -------------------------------------------------------------------

                        П.П. Накратко въглеродният диоксид е в неразривна връзка, за да има човешки живот. Десет пъти ти го обясних, по 10 начина и ти: "Не, та не!" - вреден бил.

                        Добре, спирай да дишаш тогава и спаси планетата Земя, моля те - понеже я цапаш всеки ден, като си изпускаш въздуха.

                        И тия дървета какво ще плюскат когато изчезне въглероденият диоксид? Искаш да утрепеш и тях, дет' се правиш на много загрижен да няма нищо живо на Земята и нито едно дърво. Да те имам в изперкалия "спец"!
                        Last edited by marandi; 27.01.2016, 21:22.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Бе, имам чувството, че говоря на патангонски?
                          Така е. Може би не точно на патагонски, а на туркменистански - диалект Дърваза.
                          Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Никой не отрича, че при калпави дърва/въглища, които се ползват се повишават нивата на фините прахови частици.
                          И калпавите и некалпавите повишават нивата и на грубите РМ10, и на (критично фатално) фините PM2.5 и на ултра (критично фатално) фините PM.1 (или както още ги наричат UFPs).
                          Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          ... ама това няма нищо общо с въглероден диоксид?! ( дето го ръгаш постоянно ).
                          Да, бе да. Защо мислиш, че СО2 не ни е проблемът? СО2 не е най-големият ни проблем - той всъщност е единственият ни проблем ... другото са неща, които всички досега е можело да се оправят, а защо не са се оправили даже няма и да го коментирам. СО2 е проблем от друг клас и никой няма представа нито как се решава проблем от такава мащабност и сложност, нито какво ще стане, ако не се опитаме поне да го решаваме.
                          Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Автомобилният транспорт па ти дава още една "кирийка" - серен диоксид и става мазало за здравето на хората.
                          Ако си махнал въздушните филтри и се правиш на Фитипалди - може би да. Автомобилният транспорт е най-сложната част от задачата, защото в него участват най-много и най-дебелоглави лица ... които смятат, че тези истории с дизеловите емисии, канцерогенните микрочастици и оклепването на почвите, питейните води и селскостопанската продукция не ги касаят. Това може да са проблеми на другите, но не и не тях, които са си махнали филтрите и минават през светофара на руска рулетка ... за да си оправели адриналина.
                          Не знам защо имам усещането, че и дървосекачите май си набавят адреналин с дърворезачката. То такава неистова съпротива и такова нежелание да вземат да разберат нещата и да направят поне опит за някакво усилие, че повече няма накъде.
                          Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Как ще следиш хората какво си ръгат в печките?
                          Изобщо нямам такова желание и намерение. Казваш им истината, доказваш им че правят глупости и че вредят и на себе си и на света ... и ги оставяш да живеят с чувството за вина.
                          Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Или държавата да им сложи филтри по комините и да ги засича кой гори пластмаси-мластмаси.
                          Не е невъзможно. Просто трябва да се вземе решение и да се направи някакъв регламент -но преди това депутатите трябва да бъдат абсолютно убедени в това, което правят и накъде отиват, а лицата от БАН и от енергийната мафия ще направят всичко възможно това да не се случи и да се наговорят максимум глупости за да се внесе максимален хаос в системата и да се извлекат безкрайно максимални печалби от ситуацията и от статуквото ... което явно и очевидно доста ги устройва.
                          Първо трябва да се дефинира проблемът. Не съм убеден, че всички решаваме един и същи проблем. Кой ни е проблемът? За едни може да е невъзможността за рециклиране на СО2 и курса на планетата към Измерението Х, за други сложността и мащабността на задачата и необходимостта от синхронизация и от уеднаквяване и на действията, мисленето и усилията, а за трети проблемът им може да е просто да се мъти максимално водата за да се хванат повече риби покрай цялата суета. Докато решаваме различни проблеми със собствено разбиране и дефиниция на нещата нищо няма да може да се оправи.
                          Last edited by бай Промо; 27.01.2016, 20:11.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Защото рафинерията когато е строена са подписвани договори и за да има рафинерия в договора пише че не е собственост на българската държава - иначе няма рафинерия. А българската държава е платила построяването и осигурила пазар..С бившия СССР не бе възможно България да сключи равноправен - честен договор, а само много..много изгоден за СССР - Русия. Победена в последната война страна сме човече.
                            Стига дивотии бе! Рафинерията БЕШЕ собственост на българската държава. БЕШЕ. И няма никакви подобни глупости в договорите. Аман от незнайковци.
                            Как пък после българската държава продаде рафинерията.
                            Пфу, чак не ми се спори за подобни идиотии.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • marandi

                              Защото рафинерията когато е строена са подписвани договори и за да има рафинерия в договора пише че не е собственост на българската държава - иначе няма рафинерия. А българската държава е платила построяването и осигурила пазар..С бившия СССР не бе възможно България да сключи равноправен - честен договор, а само много..много изгоден за СССР - Русия. Победена в последната война страна сме човече.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                                Твърдението беше, цитирам точно 'ако изчезне (става въпрос за въглеродния двуокис)' и цялата идея на тази реплика (не мога да твърдя дали е оригинална или му е внушена), цялата идея е да се секат безпроблемно и безразборно гори и никой да не ги притеснява ... и независимо какви последици може да имат дървосекаческите им мероприятия - никой да не ги закача за да бастисват гората на спокойствие както намерят за добре.
                                Не знам откъде някои хора черпят тези информации, че въгледноият двуокис можело да изчезне и с нас край - ще плачем за дървосекачите и за дизеловите механици и ще търсим немили клети недраги въглеродния двуокис и канцерогените от въздуха, които те така услужливо могат да ни набавят от бракониерската си дейност и от махнати въздушни филтри на автомобилите от 'лица с таланти' (както обичат да се наричат) и др. такива.
                                Това количество там горе е балансът, който (явно) не може да бъде рециклиран на година и се акумулира (явно и очевидно) във въздуха.
                                И понеже юнашки се твърди, че СО2 щял да изчезне (и затова трябвало да се секат безконтролно горите) да вземе да ми обясни как точно това количество ще изчезне от земната атмосфера и къде по-точно ще отиде ... и гигатон по гигатон ще свърши работа.
                                А що се касае до цифрата - колко е 0.04% в/у земната атмосфера? (за тези, които не са учили география само до 9-ти клас)
                                А за тези дето са учили само смятане ще пиша, че си объркал само 5 знака ( но това не са цифрите от 1 до 5 ), а примерно И количеството СО2 в слънчевата система....

                                Коментар

                                Working...
                                X