Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
И да кажа защо мирише много - защото масово всички тарикати са с камини с водни ризи, на които камерите са с температура под 100 градуса и дървата пушат и духват през комина.Това е творение на новата инженерна мисъл, на старата мисъл са творение печките с керамични тухли на които камерите работят при 400-500 градуса. Затова и сега пожарните постоянно хвърчат да гасят и се палят комини, защото смолите от това нискотемпературно "горене" се отлагат по стената на комина а те могат да горят доста добре и така докато се запалят и тогава горят така че комина се нагрява до висока температура и се разрушава от нея.D.Y.F-091066
Коментар
-
power grid - толкова яко се горят дърва, че се съмнявам горите дали не намаляват с повече отколкото растат. В България ако ти е построена правилно къщата почти няма нужда да се отоплява и ще може не с климатик а с духалка, виж ако си над някои големи мази бетонните плочи са като желязо. Тогава само с атомен реактор може да се стопли зимата и с дърва не става.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАз пак да си кажа, че не живея до тъмнозелени и съм на улица, която е гранична с един от най-добре поддържаните паркове в София. И въпреки парка, 4-6 месеца в годината е невъзможно да си отвориш прозореца, защото смрадтта, която идва от дрЪвата и кюм'ра е страшна! То и лятото е един гот - като ти залаят кучетата, дето малоумните им собственици ги помъкват рано сутрин, и става супер веселба в 6 часа.
Та не е до бедност, до манталитет е - кой си ти, че да ми кажеш на мен какво да правя! Затова и на такива (ама автоталибаните) им троша чистачките, като спрат на зелена площ или ми запушат входа и после ще ставали сбиванията в София - ми затова стават, щото никой не спазва законите. Спирам, лека.
Повечето от тия хора остават на ниво ,модерен телефон,не че и той им е по джоба,ама да не би случайно,ако не са и с модерен и скъп телефон, другите да си помислят,че в къщи се греят на кюмбе....
А за ромите,какво да кажа,там всичко е изгубено,както се изразява един мой приятел....Как ще се "намери",нямам идея.....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПък на мен ми слагат тухли и плочки под колелата такива като теб, понеже са ми бая дебели чистачките и явно нямат мобилен ъглошлайф да ги клъцнат - трошат.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАз пак да си кажа, че не живея до тъмнозелени и съм на улица, която е гранична с един от най-добре поддържаните паркове в София. И въпреки парка, 4-6 месеца в годината е невъзможно да си отвориш прозореца, защото смрадтта, която идва от дрЪвата и кюм'ра е страшна! То и лятото е един гот - като ти залаят кучетата, дето малоумните им собственици ги помъкват рано сутрин, и става супер веселба в 6 часа.
Та не е до бедност, до манталитет е - кой си ти, че да ми кажеш на мен какво да правя! Затова и на такива (ама автоталибаните) им троша чистачките, като спрат на зелена площ или ми запушат входа и после ще ставали сбиванията в София - ми затова стават, щото никой не спазва законите. Спирам, лека.
Така си е ..., направо е неприлично рано да си изведеш песа в 06:00 часа на разходка, еле па ако си от 08:00 на работа.
П.П. Добре, че дебелото псе дето си го чувам /както се изразяват граовци/ не е от лаещите породи, че иначе цялата рода от женската страна бая "поздрави" ще отнесе.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Аз пак да си кажа, че не живея до тъмнозелени и съм на улица, която е гранична с един от най-добре поддържаните паркове в София. И въпреки парка, 4-6 месеца в годината е невъзможно да си отвориш прозореца, защото смрадтта, която идва от дрЪвата и кюм'ра е страшна! То и лятото е един гот - като ти залаят кучетата, дето малоумните им собственици ги помъкват рано сутрин, и става супер веселба в 6 часа.
Та не е до бедност, до манталитет е - кой си ти, че да ми кажеш на мен какво да правя! Затова и на такива (ама автоталибаните) им троша чистачките, като спрат на зелена площ или ми запушат входа и после ще ставали сбиванията в София - ми затова стават, щото никой не спазва законите. Спирам, лека.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Ама вие си живейте с ромите и мръсотията, така и така сте свикнали, ако се преместите, ще занесете и навиците на новото място, а това няма да е добре за хората там.
На мен думата ми беше за децата на съфорумеца, че той и жена му трябва да помислят за следващите години - градина, училище, среда.
Много е забавно да чета по другите теми как тукашните крупни инвестори се надлъгват кой какви успехи има по борси, чупи статистики, брои богатства и пр. И как живее с цигани. Нали...
По целия свят има и е имало хубави квартали (в случая за отглеждане на деца), средни, лоши и гета. И всеки се разполага според чергата. Така и трябва да бъде. Гетото си е гето, там винаги е мръсно и престъпността е висока. Който може да си позволи, се маха.Last edited by tea_cup; 01.02.2017, 15:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение...Аз пък искам всички дето нямат гаражи и дворове да разкарат каляските от улиците на София и от градинките и от тротоарите.Трябва да се гласува закон който няма гараж и паркомясто в двора да не може да регистрира кола.Така е по нормалния свят.не мое Сульо и Пульо да си купуват каляски за по 1500 кинта и хоп пред вратата ми.Щото ако не помниш аз съм роден в София и имам имоти в София.Кат дойда искам да няма софийски цървули да ми пречат и да си паркирват курниците пред вратата ми
Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеЧетене с разбиране... не може да е толкова сложно...
В София има и хубави места за живеене... хващаш картата и гледаш къде въздухът е по-чист, къде битовата престъпност е близо до нулата и т.н.
Конкретен пример: да речем - хора от Бл. 14 в ж.к. Сердика рекат да се преместят в някое по-хубаво място за живеене. За твое уточнение - това е блокът, който попада почти съвсем вътре в границите на незаконното хъхряшко свърталище Баталова воденица. Според теб КОЙ луд ще купи домът им и на каква цена? Дали ще е поне 20% от цената, на която се продават домове, отстоящи на подобно разстояние от центърът, с подобна инфраструктура, транспортни връзки и т.н.? Или казваш - да го продадат да 158 евро на метър, само за да се отърват, а после да изтеглят един ипотечен, за да си купят друг дом - дето въздухът е по-чист и с престъпност близка до нулата - ама на цена 800 еврака на метър? И всичко това само защото общината не се осмелява да приложи законите и да прогони незаконно самонастанилите се тумба хъхряци? Смятал съм грубо - САМО хората живеещи в законни домове в непосредствена близост около САМО това свърталище, търпят материални щети 5-6 КБ от обезценяването на имотите си !!! А ако сметнем всички засегнати, принудени да живеят по-близо или по-далеч от 38-те незаконни свърталища? Знаеш ли колко жалка е пазарната оценка на домовете в моят квартал - дори тия, дето не са чак толкова близо до 4-те незаконни развъдника, само заради лошата слава на кварталът? Ако аз продам моят дом (хем не е толкова близо до гетата), с парите ще трябва да си купя двойно по-малък дом в иначе еквивалентен като други условия квартал !!! Общите загуби като пазарна стойност на домовете на софиянци, принудени да търпят този само проблем, сигурно са МИЛИАРДИ - само защото софийска община не смее да приложи законите на държавата и позволява на хъхрещите тумби да се самонастаняват където им скимне !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Сметката за ток не е смешна, а реална - това е само за отоплението, може би не съм се изразил правилно, апартаментът е тристаен, 103 квадрата, ново строителство. Батка, бил съм в много села, при това неведнъж, има села, и села - в някои се връщаш 100, в други - 200 години назад във времето,а 90% ходиш във външен кенеф на минус 20 градуса. Това как е, а, гот?
Но не това е темата, да не я измествам - който където е преценил за добре да живее, нека си е там, няма лошо, в България има място за всеки. Проблемът е когато селяндури (отново подчертавам, хора със селяндурски манталитет) дойдат в големия град и почнат да ми насаждат привичките си. Това, което е разрешено в село с 300 жители, не е разрешено в едно 20 етажно ЕПК пак с толкова живущи, нали? А гората, ех, гората - ти поне си по-възрастен и имаш опит - хайде сравни гората сега и преди 25 години - поголовна сеч и унищожение.
И да, прав си, ток и клими има отскоро, само за твое инфо - за 50 години населението на земята се е утроило, а на места е нараснало над 10 пъти - ще има ли гора за всички? Не съм екоталибан, но не съм и кон с капаци - ние не притежаваме природата, просто сме наематели, които я ползват временно и я завещават на децата си - не съм го измислил аз, но е истина!
Хубав ден ти желая и успех!
Относно селяндурите,май визираше и мен,да,възможно е и да съм такъв.Само че и аз ,като Бате Пешо успявам да разграничавам желания от реалност.Май нещо не можа да ме разбереш правилно....Аз не съм казал,че е хубаво София да бъде с гаден и мръсен въздух...Просто тя е такава и проблема не е много лесно решим...Причината,да бъде замърсен въздуха, със сигурност не е само една....В София ,предполагам,че има едно три-четиристотин хиляди човека ,които не могат да си позволят една доста сериозна инвестиция в подмяна на дограма и закупуване на скъпи и ефективни климатици,защото парите им стигат дотолкова,че едва да избутат и то доста пестеливо месеца.Това е реалността,независимо дали ти харесва или не.Не виждам и как би могъл да ги изгониш тия хора от София...Между другото,почти съм убеден ,че хората,които се топлят на кюмюр и дърва,карат и коли ,които пушат почти колкото и печките им...И колите ли ще им вземеш!?!?Проблемът е ,че България си е една доста слабичка икономика с ниски доходи,които са предпоставки за куп проблеми...
А,ето нещичко интересно,предполагам,че си запознат със събитието...
"Гражданите получили субсидии за преоборудване на домашните въглищни печки."
....и цялата статия...
http://drevnite.com/otkriha-prichina...don-prez-1952/
Дълга тема...Със сигурност трябва да се предприемат мерки..Добре обмислени,в полза на всички...А не просто,а бе я да забраним това и я да забраним онова...
Хубав ден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
Правиш следното - започваш да мислиш дали да не се преместиш.
От кметството никога няма да се лишат от гласовете на бедните, никога няма да забранят въглищата.
А твоите деца са още малки и трябва да растат в някакви човешки условия. Сега трябва да са на разходка всеки ден. След време ще трябва да тръгнат на детска градина - там учителките ще ги изкарват в двора всеки ден, няма да оставят човек да стои вътре само с твоите деца, понеже въздухът е мръсен и ти и жена ти не искате те да дишат сажди. След детската ще искат да си доиграят на някоя площадка. И т.н.
Мисли от сега за това как ще растат децата ти в тази обстановка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар