trader1 - не се впрягай но това са само няколкото платени паркинга и са много малко, ти не знаеш какво става в България. Освен това я им кажи колко много безплатни има.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
Тука знам, че четат и чиновници от НАП дето слон да им влезе в окото няма да го видят ако нямат нареждане за това.
Огромна част от кюмура и дървата за населението се продават,транспортират на черно, взима се от бг-мините на черно и се укрива ддс, акциз и данъци.
ако ги понатиснат цените ще се качат и това ще даде превес на климатиците пред кюмура и дървата. ганьовеца екологията не го е*е затова само удряне с цените му е майката. един сериозен акциз на дървата и въглищата + строг контрол на складовете (поне тези за въглища са ясни) и консумацията може да бъде намалена с 50% за година.
по-селата е сложно, но там концентрацията не е толкова голяма и вятъра го разкарва...а и там се сече масово незаконно дърва и въглищата не са на почит.
+ такса 500 лв за извозване на сгурия и всеки който иска да има печка да си заплати за контейнер за сгурията....един селяндур в нашия квартал ми къса нервите с една купчина сгур, която трупа до контейнера и му я събират 1 годишно безплатно.... това е в долната част на Бояна. на улицата има и газ и ток...Last edited by bertram; 06.02.2017, 10:01.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеАко се чудите , защо толкова боледуват децата особено в градовете...една от причините е силно замърсеният с частици въздух. Нормално е да се забрани на ганьовците да горят кюмур в градовете...
Едно е да има комини за форс-мажорни ситуации, а съвсем друго е в рейса зимно време всеки втори разговор да е колко му харчи на клиамтик, газ, парно и на дърва и въглища.
Българинът мисли само и единствено колко може да плати по-малко. Затова ядем отровна и гадна храна и дишаме чернилка...после икономията се дава за лекарства, цигари и гаден алкохол...и накрая пак недоволни, че бедни...
оказва се,че макар и да затворихме 90% от предприятията гордост на социализма....сега се тровим от 20 годишните немски дизели и масовата употреба на печки на твърдо гориво...
1. Аз съм беден (без значение колко пари имам, аз съм беден и точка!), следователно имам опрадвание за цялата свинщина, която си върша и толкова. Беден съм бе, беден, значи всички са ми длъжни - от това по-тъмно зелено мислене няма никъде по света. Веселото в случая е, че тези "бедни" най-много мразят точно тъмнозелените, може би точно защото са 1;1 с тях - ми манталитет.
2. К'ъв си ти да ми казваш какво да правя, а? На мен държавата какво ми е дала, а? еВал съм я в държавата, не стига, че я лъжа и се осигурявам на минималната, ама и тъпата държава не ми дава нищо. Искам безплатно образУвание, че да може децата ми да се подготвят да избягат в чужбина, искам безплатно здравеопазване, щото като се върнат от чужбина да могат да си оправят зъбите у нас, че там е скъпа, искам по 2 ***ри на калпак, ама от расовите и поне по 100К евро на всяко дете, дете се е родило у Бг, а за моето - 200К. Ебахти кирливата държава, дето не може да ми осигури социалния минимум изброен по-горе - ми аз защо плащам данъдЗи бе, аланкоолу, на минималната се осигурявам и искам, искам...
Това е булгаристанецът, а той е едно поне 80% от населението - виж и във форума, дето уж сме се сбрали "елита", с големите доходи за Бг и инвеститорския потенциал -ми всеки си знае неговото:
- Бах я в държавата
- Ти ли пък ще ми кажеш
- Е, точно до кюм'ро и дрЪвата ли опряхте, знаеш какви престъпници има
- Плащам си на цигабите, бате, и толкова - те не ме лъжат колкото държавата и т.н., и т.н.
Спирам, че се дразня!Last edited by X_Y; 06.02.2017, 11:18.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Ако се чудите , защо толкова боледуват децата особено в градовете...една от причините е силно замърсеният с частици въздух. Нормално е да се забрани на ганьовците да горят кюмур в градовете...
Едно е да има комини за форс-мажорни ситуации, а съвсем друго е в рейса зимно време всеки втори разговор да е колко му харчи на клиамтик, газ, парно и на дърва и въглища.
Българинът мисли само и единствено колко може да плати по-малко. Затова ядем отровна и гадна храна и дишаме чернилка...после икономията се дава за лекарства, цигари и гаден алкохол...и накрая пак недоволни, че бедни...
оказва се,че макар и да затворихме 90% от предприятията гордост на социализма....сега се тровим от 20 годишните немски дизели и масовата употреба на печки на твърдо гориво...Last edited by bertram; 06.02.2017, 09:35.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Хахахаха, да да Боже, тук паркинг 3-етажен на гарата е безплатен в първия половин час - да може да си свърши човек работа и да си посрещне някого. Паркингите по магазините са безплатни поне първите 90 минути, някои - и изобщо. Но виж - МОЛ... нормално.
Защо все се мислим за по-тарикати от другите???
Е.ем ти синята зона,за която плащам,и стикер годишен,и смс-и,като пак няма места,това не е решение на проблем с паркирането
В град Есен,плащах паркинга на магазин Лидл,който е залепен за жп гарата!!!!
В Дюселдорф,Дортмунд,Кьолн,никакъв начин да спреш до централната част на града безплатно!Last edited by hemilio; 06.02.2017, 09:15.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
Супертрейдър - или не говорим за едно и също нещо, или не си тук (в Калгари) и просто си говориш за да ми вдигаш нервите.
Calgary Parking and ImPark държат множеството паркинг лотове в центъра на града, и те са далеч от безплатни, също са далеч от мутренски бизнези...
ето месечните цифри https://www.calgaryparking.com/docum...c-fe3711556fc5
ако не ти се вярва - паркирай си колата в центъра и виж какъв тикет ще ти лепнат.
А може би наистина си говорим за различни неща щом имаме толкова различни впечатления ...
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеСкоро обикалях Северна Рейн Вестфалия,даже на градските молове паркингите са платени!!!
Коментар
-
Супертрейдър бъркаш за паркингите в големите градове. Навсякъде в големите градове има платено паркиране. Даже и в по-малките има в центровете. Разликата е голяма разбира се. В НЙ почти навсякъде е платено. Около търговските места по улиците цената е 25 цента за 15 минути. Дори и паркингите на повечето молове са платени. Да не говорим за Манхатън, където е лудница, и има паркинги по $15-20 на час. И в Бостън, и в Чикаго, Филаделфия, Вашингтон, Ричмънд, Атланта... Навсякъде в центъра паркирането е платено. Ся, за нови сгради паркинги правят където е възможно. Където не е - нищо не правят.
Извън големите градове нещата са други - платено паркиране има в центровете, по 25 цента за от 30 минути до 2 часа.
Всички търговски центрове обаче паркингите са безплатни.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеtrader1 - изцепваш се неподготвен, тези платени паркинги там са с висящи дела в съда и не са законни.Те промениха закона и платеното паркиране не се толерира от вече 15 години. В даунтаун събарят стари сгради и на тяхно място не се строи НИЩО, виждал ли си го и сигурно ти е направило впечатление. Да се построи сграда без паркинг просто забрави, а отвън все още изглежда не така както ти го описвам защото ще отнеме време точно колкото време е отнело да се презастроява докато се изчисти. А това че някой си има бизнес - платен паркинг по български му викат мутра на такъв и не могат да му затворят бизнеса ще трае известно време, но ги дерат за съдебни разходи така че ще ги направят клошари. Затова казах не е този пътя, ето че там вече се отвръщат от този път с платените паркинги. Има градове в Европа на които централните части са се обезлюдили и платеното паркиране е изиграло същественна роля. Не решава проблема, то е последния стадий на заболяването презастроителство и е лекарство колкото може да е лекарство болния да си опре в челото цевта на пистолет и да се гръмне накрая.
Calgary Parking and ImPark държат множеството паркинг лотове в центъра на града, и те са далеч от безплатни, също са далеч от мутренски бизнези...
ето месечните цифри https://www.calgaryparking.com/docum...c-fe3711556fc5
ако не ти се вярва - паркирай си колата в центъра и виж какъв тикет ще ти лепнат.
А може би наистина си говорим за различни неща щом имаме толкова различни впечатления ...
поздравиlife is simple and clear when you make the right choices
Коментар
-
trader1 - изцепваш се неподготвен, тези платени паркинги там са с висящи дела в съда и не са законни.Те промениха закона и платеното паркиране не се толерира от вече 15 години. В даунтаун събарят стари сгради и на тяхно място не се строи НИЩО, виждал ли си го и сигурно ти е направило впечатление. Да се построи сграда без паркинг просто забрави, а отвън все още изглежда не така както ти го описвам защото ще отнеме време точно колкото време е отнело да се презастроява докато се изчисти. А това че някой си има бизнес - платен паркинг по български му викат мутра на такъв и не могат да му затворят бизнеса ще трае известно време, но ги дерат за съдебни разходи така че ще ги направят клошари. Затова казах не е този пътя, ето че там вече се отвръщат от този път с платените паркинги. Има градове в Европа на които централните части са се обезлюдили и платеното паркиране е изиграло същественна роля. Не решава проблема, то е последния стадий на заболяването презастроителство и е лекарство колкото може да е лекарство болния да си опре в челото цевта на пистолет и да се гръмне накрая.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Виц по повод изказването ти
Отиват трупа бургазлии на почивка в Боровец - навсякъде се носи мирис на смола, поточета ромолят, вятърът си играе в клоните на чамовете, кристално чистия въздух трепти ... и единият мъж от групата припада.
Викат Бърза помощ и дофтора започва да го реанимира, но без резултат. Виждат другите от тайфата, че нещата не отиват на добре, казват на медицинското лице да се отдръпне и завличат припадналия до ауспуха на една от колите я запалват. Той си поема дълбоко въздух и идва в съзнание
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
там поне сте у Балкана,въздух бол
Отиват група бургазлии на почивка в Боровец - навсякъде се носи мирис на смола, поточета ромолят, вятърът си играе в клоните на чамовете, кристално чистия въздух трепти ... и единият мъж от групата припада.
Викат Бърза помощ и дофтора започва да го реанимира, но без резултат. Виждат другите от тайфата, че нещата не отиват на добре, казват на медицинското лице да се отдръпне и завличат припадналия до ауспуха на една от колите я запалват. Той си поема дълбоко въздух и идва в съзнаниеLast edited by tnm; 05.02.2017, 22:48.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
Коментар