IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Цифрите са доста условни. Може да се докарат стойностите до посочените от стрината 5-10лв. ако се слага не само топлоизолация, но се подменя и дограмата.

    Имаме остъклена тераса и нова алуминиева дограма на прозорците, какво ще се случи с тях?
    Отговор:

    Остъклените балкони няма да се премахват, а само ще се проверява дали отговорят на общата визия на сградата. До подмяна на дограма на прозорци и балкони може да се стигне само ако остъклението не отговаря на изискванията и е много старо (примерно винкел) и според обледването не е ефективно. За всеки един одобрен по програмата блок ще бъде изработен индивидуален проект.


    Ако се включи в кк3 и допълнителното подобрение Луксозна или алуминиева дограма, коефициента е + 0.04. Т.е. в случаите, в които се подменя и дограмата данъчната стойност става вече:
    - 100 000 без изолация/ без дограма х 1,875/1000 = 187,50лв. местен данък
    - 103 000 с изолация/ без дограма х 1.875/1000 = 193,13лв. местен данък
    - 107 000 с изолация/ с дограма х 1.875/1000 = 200,62лв. местен данък

    Коментар


    • Благодаря, Мизия! Помня, че срещах разчет на Павлова за 5-10 лв. увеличение, правен преди 2 г., но се колебаех да не са настъпили промени в периода ...

      Санирането в големите градове само по себе си прави излишни забраните по отношение на вида отопление. Да се ползват кюмбета в жилища в топлоизолирани многоетажни сгради е напълно безсмислено и средностатистическият им обитател ще мине на ток. Ако перспективата е да се санира мащабно, за което вече са предвидени средства, то част от преодоляването на проблема за замърсяването на въздуха ще се реши и без филтри по комините. Вероятно това кара общината в София да заостри внимание само върху автомобилите и движението.
      Yeah

      Коментар


      • Приложение № 2 към ЗМДТ

        http://pluton1.com/broeve-2015/73-br...izhimite-imoti

        Чл. 4 - формула - Данъчна Оценка = БС . Км . Ки . Кх . Кв . Ко . ПЛ

        Чл. 8 Коефициентът за индивидуални характеристики (Кх) се определя, като към единица се прибавят следните корекции:

        Кх = 1 + кк1 + кк2 + кк3, където:

        кк3 - Ей тука е интересуващото ни Г: Шумо- или топлоизолации + 0,03



        По мои сметки на око:
        Данъчна оценка 100 000лв. (примерна) - местен данък 187,50лв. (1,875/1000 за София; гледам в някои градове по наредби е 2, 2,9. Ограничението по ЗМДТ е 0,1 до 4,5 на хиляда)

        При допълнителен коефициент за топлоизолация 0.03 - Данъчна оценка 100 000х 1.03= 103 000

        103 000 х 1,875/ 1000 (местен данък София) = 193,13лв.


        По мои сметки 6лв. В статия в интернет пише около 2-3лв. Варират нещата предвид различния местен данък, данъчната оценка на имотите, но може би истината е някъде по средата 3-5лв.
        Last edited by Moesia; 12.02.2017, 19:07.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

          Докато получат новите сметки за данък сгради.
          Може ли да уточните колко е увеличението, за да преценя степента на възмута и огорчение
          Yeah

          Коментар


          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

            Сгрешил си.КПД смело на 80% Калоричността на донбаските е средно 6700 килокалории за килограм.Кат знаем че 860 килокалории са един киловат излиза че от един килограм въглища имаме 6700/860=7,8 киловата.Ако килограм въглища е примерно 35 стотинки имаме 35/7,8 или приблизително 4,5 стотинки на киловат.Ако ти бяха верни сметките на ток щеше да е по изгодно от кимура....
            Н
            Наистина съм на долната граница, за всеки случай. Ама ако си обърнал внимание, съм написал "донбаски" в кавички, че в този момент никой не знае откъде се карат въглищата. За КПД си прав.
            Партия была, есть и будет есть!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Като не може има реактори за студен синтез, накрая ще ги пуснем да ги прави всеки който иска пък нека да се гърмаят с тях на свобода. Тази игра с енергията не може да продължава до безкрай. Със сигурност през ден ще падат сгради, особенно в държиви в които нищо не може да се контролира но пък това ще ги стимулира да се променят. Има различни варианти, ефтиния който със сигурност ще се масовизира в соц. държави като нашата е нещо като тези печки с водни ризи - ниска цена, трудничко се контролира и със сигурност в един момент на 100 един така ще пробие че ще думне.
              Що, бе, може да се ползват сигурни варианти на комунален принцип. Стига да станат реалност, щото нещо още ги мъчат. Като чуеш, че в Китай намалява потреблението на въглища, готви се и у нас китайски миницентрали да внесем, работещи на принципа нищо и никакво влагам и се греем, и се смеем. Няма го още обаче.

              Коментар


              • national power- тези въглища по 350лв тона със златна нижка направо, да не са опаковани в целуфан с панделка.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Като не може има реактори за студен синтез, накрая ще ги пуснем да ги прави всеки който иска пък нека да се гърмаят с тях на свобода. Тази игра с енергията не може да продължава до безкрай. Със сигурност през ден ще падат сгради, особенно в държиви в които нищо не може да се контролира но пък това ще ги стимулира да се променят. Има различни варианти, ефтиния който със сигурност ще се масовизира в соц. държави като нашата е нещо като тези печки с водни ризи - ниска цена, трудничко се контролира и със сигурност в един момент на 100 един така ще пробие че ще думне.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                    Докато получат новите сметки за данък сгради.
                    Е, не може да има 100 % щастие.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Какви филтри - трябват добри печки защото тези измишльотини с водни ризи хабят горивото и димят. Просто трябва да се съберат и забранят - или печка с камера с тухли или пиролизни котли.
                      Те са нацвъкани вече, не може влизаш по къщите и да ги измъкваш. Виж, при продажбите може контрол да има. Макар че самоделките не може ги спреш. Все пак скопския вариант може също да се обмисля с някаква разсроченост на субсидията, с която да си купуваш пелетите. Примерно 2000 лв. камина на пелети и пет години получаваш всяка година пелети за 300 лв.

                      Коментар


                      • Какви филтри - трябват добри печки защото тези измишльотини с водни ризи хабят горивото и димят. Просто трябва да се съберат и забранят - или печка с камера с тухли или пиролизни котли.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                          Зависи кой ще прибира парсата от филтрите, но също зависимостта на избирателя от евентуални субсидии. Обитателите на санираните сгради май са доволни от ГЕРБ.
                          Докато получат новите сметки за данък сгради.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                            В момента от общината изобщо не мислят за филтри на комините. А тъй като някакви общински съветници от бсп са решили да внесат предложение за такива филтри, значи смятам е сигурно, че никога няма да бъдат приети от СОС, доминиран от герб,които заедно с рб имат 41 съветника.
                            Зависи кой ще прибира парсата от филтрите, но също зависимостта на избирателя от евентуални субсидии. Обитателите на санираните сгради май са доволни от ГЕРБ.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение

                              Ако сметнем един чувал от 25 кг "донбаски" въглища, че струва 9 лева (лятото е 7,5, сега достига до 11), то 1 кг е 0,36 лв. Един кг е с минимум калоричност 6кВч/кг. Да сметнем, че КПД е 50% във въглищен котел, то получената топлинна мощност е 12 ст. за за кВт/ч. И това при най-лошия случай. Ако си купите въглищата при 7,5 лв 25 кг, или направо наливно и имате КПД около 60%, то 1 квтч топл. мощност вече е много по-малко.
                              Правим проверка. 25 кг х 6 квтч = 150 :2 ( 50% КПД) = 75 9лв :75=0,12лв за квтч. Ако съм сгрешил, поправете ме.

                              ,78
                              Сгрешил си.КПД смело на 80% Калоричността на донбаските е средно 6700 килокалории за килограм.Кат знаем че 860 килокалории са един киловат излиза че от един килограм въглища имаме 6700/860=7,8 киловата.Ако килограм въглища е примерно 35 стотинки имаме 35/7,8 или приблизително 4,5 стотинки на киловат.Ако ти бяха верни сметките на ток щеше да е по изгодно от кимура....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение

                                Може ли да кажеш как точно се стига до стойностите 1.78ст./ киловат за въглища и още по-малко за дърва?
                                Ако сметнем един чувал от 25 кг "донбаски" въглища, че струва 9 лева (лятото е 7,5, сега достига до 11), то 1 кг е 0,36 лв. Един кг е с минимум калоричност 6кВч/кг. Да сметнем, че КПД е 50% във въглищен котел, то получената топлинна мощност е 12 ст. за за кВт/ч. И това при най-лошия случай. Ако си купите въглищата при 7,5 лв 25 кг, или направо наливно и имате КПД около 60%, то 1 квтч топл. мощност вече е много по-малко.
                                Правим проверка. 25 кг х 6 квтч = 150 :2 ( 50% КПД) = 75 9лв :75=0,12лв за квтч. Ако съм сгрешил, поправете ме.

                                ,78
                                Партия была, есть и будет есть!

                                Коментар

                                Working...
                                X