Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се забранят ли печките на дърва в градовете ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Саниране по държавната програма се извършва само на определен тип сгради - многожилищни панелки, ЕПК и пр. Напоследък май свалиха минималния брой изисквани жилища. В София повече от тези са топлофицирани. Тяхното саниране слабо ще се отрази на замърсеността.
Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Е , само дето там са масово на газ , ама нейсе...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМързи ме да пиша от телефона, но "безплатното саниране" е кражбата на новия век, която се доближава по размери до другата кражба, но на миналия век - масовата приватизация. Темата не е за нея, та спирам.
За печките - няма да ги забранят и това няма нищо обшо със санирането (санират се само панеляци с топлофикация, т.е. ползата е нулева за въздуха в София). Проблемът с печките ще си стои винаги и няма да се пипа - народът у нас е стадо, овче стадо и не прави нищо по въпроса.
"Ние не сме румънци" вече се казва не с чувство за превъзходство, а с комплекс за малоценност - считам, че това е достатъчно!!!
П.С. В Италия има доста филтри по къщята в историческия център на градчетата, ама те са жабари, ние сме ербап...
Коментар
-
Мързи ме да пиша от телефона, но "безплатното саниране" е кражбата на новия век, която се доближава по размери до другата кражба, но на миналия век - масовата приватизация. Темата не е за нея, та спирам.
За печките - няма да ги забранят и това няма нищо обшо със санирането (санират се само панеляци с топлофикация, т.е. ползата е нулева за въздуха в София). Проблемът с печките ще си стои винаги и няма да се пипа - народът у нас е стадо, овче стадо и не прави нищо по въпроса.
"Ние не сме румънци" вече се казва не с чувство за превъзходство, а с комплекс за малоценност - считам, че това е достатъчно!!!
П.С. В Италия има доста филтри по къщята в историческия център на градчетата, ама те са жабари, ние сме ербап...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПонеже тези печки не изгарят горивото - те го изпушват, не произвеждат от него топлина а пушек. От тези печки навън през отоплителния сезон не може да се диша. В една ТЕЦ горивото се изгаря изключително ефективно при много висока температура и се подава във вид на емулсия смесено с вода, водата при контакт с високата температура се дисоциира на водород и кислород които пък обратно се превръщат във вода изгаряйки при което този Браун газ гарантира температура. Тези които са запознати този газ като види въглерод какво прави и до какви температури го нагрява са наясно какво се случва. Това е много ефективно изгаряне на въглища и да ме извинят тези които твърдят че тецовете много замърсяват, в сравнение с тези печки сигурно замърсяват 100 пъти по малко. И понеже съм прав за това което пиша и съм запознат с технологиите всеки може да си направи извода за какъв "напредък" става въпрос като се борим с тецовете а народа буквално се е "въоръжил" с тези печки с водни ризи. Изумен съм че няма кой да констатира и каже истината.
Моляяя!? Ако може да подкрепиш изказването си с конкретен пример!
Имам наблюдения върху отоплителни инсталации, използващи пиролизни котли, котли на пелети и камина с водни ризи на дърва.
Най-добре е отоплена сградата, която е с пиролизни котли, най-малка е хамалогията с пелети, Там където е използвана камината с водна риза, спокойно се разхождам по къс ръкав и джапанки /въпреки, че е къща/ при минусови температури навън.
Невероятно, в мойта пещера у Чужденеция, тоз уред произвежда топлина. Вероятно се нуждае от ремонт /според твоите думи/Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко се отиде към монтиране на филтри за филтриране на пушека това пък ще е следващата голяма глупост, просто трябва да се спре пушека и да не се изтарят в такива устройства твърди горива. Онези в Европа които обявиха тецовете за мръсна технология изобщо наясно ли са с какво се заменят те като се спрат - с много, много по мръсна технология.Last edited by Trakatrak'; 13.02.2017, 12:46.
Коментар
-
Ако се отиде към монтиране на филтри за филтриране на пушека това пък ще е следващата голяма глупост, просто трябва да се спре пушека и да не се изтарят в такива устройства твърди горива. Онези в Европа които обявиха тецовете за мръсна технология изобщо наясно ли са с какво се заменят те като се спрат - с много, много по мръсна технология.D.Y.F-091066
Коментар
-
Понеже тези печки не изгарят горивото - те го изпушват, не произвеждат от него топлина а пушек. От тези печки навън през отоплителния сезон не може да се диша. В една ТЕЦ горивото се изгаря изключително ефективно при много висока температура и се подава във вид на емулсия смесено с вода, водата при контакт с високата температура се дисоциира на водород и кислород които пък обратно се превръщат във вода изгаряйки при което този Браун газ гарантира температура. Тези които са запознати този газ като види въглерод какво прави и до какви температури го нагрява са наясно какво се случва. Това е много ефективно изгаряне на въглища и да ме извинят тези които твърдят че тецовете много замърсяват, в сравнение с тези печки сигурно замърсяват 100 пъти по малко. И понеже съм прав за това което пиша и съм запознат с технологиите всеки може да си направи извода за какъв "напредък" става въпрос като се борим с тецовете а народа буквално се е "въоръжил" с тези печки с водни ризи. Изумен съм че няма кой да констатира и каже истината.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Това е страшно много за апартамент 18 * 30 дни - 540 лв за отопление, само за въглищата, иначе бил изолиран? Това ако е изолация, представям си какво би било без. Аз отоплявам с половината пари къща 400 м2.
като го заредя изгаря за 6-7 часа и после трябва да допълвам с кофата за да гори още толкова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеБлагодаря, Мизия! Помня, че срещах разчет на Павлова за 5-10 лв. увеличение, правен преди 2 г., но се колебаех да не са настъпили промени в периода ...
Санирането в големите градове само по себе си прави излишни забраните по отношение на вида отопление. Да се ползват кюмбета в жилища в топлоизолирани многоетажни сгради е напълно безсмислено и средностатистическият им обитател ще мине на ток. Ако перспективата е да се санира мащабно, за което вече са предвидени средства, то част от преодоляването на проблема за замърсяването на въздуха ще се реши и без филтри по комините. Вероятно това кара общината в София да заостри внимание само върху автомобилите и движението.
Коментар
-
Grosss - вземи една печка от старите с камера с керамични тухли и в нея изгори тези два чувала въглища да видим как ще стане и до каква температура ще го докараш в този апартамент с два чувала въглища.
Хората ако имат малко акъл в главите си сами ще изхвърлят тез камини с водна риза защото им бъркат яко в джоба.D.Y.F-091066
Коментар
-
national power - ефективността на ТЕЦ е по ниска и е около 60% а калоричността на въглищата е по висока от стойностите които сме учили. Ефективността на съветските турбини умишлено е била завишавана за сметка на калоричността на горивото за да излезе сметката. Този тип турбини са с 60 процента ефективност.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Виж сега, аз съм на парно и горя 2 чувала въглища на ден 18 лв.Апартамента ми е термо изолиран и при -5 градуса ми е достатъчна една духалка
да отоплявам една стая.За 12 часа отоплението ми излиза около 5 лева.За дърва не съм го смятал ,но ще ми трябват 15 кубика минимум,
Това което смятам парното да го обърна на ток и е най-оптимален вариянт,имам и соларни панели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеЦифрите са доста условни. Може да се докарат стойностите до посочените от стрината 5-10лв. ако се слага не само топлоизолация, но се подменя и дограмата.
Имаме остъклена тераса и нова алуминиева дограма на прозорците, какво ще се случи с тях?
Отговор:
Остъклените балкони няма да се премахват, а само ще се проверява дали отговорят на общата визия на сградата. До подмяна на дограма на прозорци и балкони може да се стигне само ако остъклението не отговаря на изискванията и е много старо (примерно винкел) и според обледването не е ефективно. За всеки един одобрен по програмата блок ще бъде изработен индивидуален проект.
Ако се включи в кк3 и допълнителното подобрение Луксозна или алуминиева дограма, коефициента е + 0.04. Т.е. в случаите, в които се подменя и дограмата данъчната стойност става вече:
- 100 000 без изолация/ без дограма х 1,875/1000 = 187,50лв. местен данък
- 103 000 с изолация/ без дограма х 1.875/1000 = 193,13лв. местен данък
- 107 000 с изолация/ с дограма х 1.875/1000 = 200,62лв. местен данък
Накратко, слуховете за неприемливо увеличение на данък сгради след извършено саниране са силно преувеличени.
Редно е да се отчитат и намалените разходи за отопление на годишна база.
А нуждата от по-малко енергия и съответно по-малко замърсяване е предимство за всички.Yeah
Коментар
Коментар