Който и да е собственика на това нещо, няма да е нормален, нито ще промени нещо. КЗК, КЗП и прочее комисии служат само за защита интересите на компаниите не на хората.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българи-пазете се от Виваком
Collapse
X
-
Спокойно, още малко потърпете и Виваком ще си има вече нов собственик
За добро или за по-лошо
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) анализира предстоящата сделка между люксембургското дружество Viva Telecom и InterV Investment. ...
Решението си от КЗК ще вземат след цялостна оценка на нотификационната сделка, допълват от Комисията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mirotworec Разгледай мнениеВиваком се постараха да ме откажат от последната услуга, която ползвах от тях - ADSL - интернет. Ползвам го без да имам стационарен телефон към тях от над две години. Вчера решиха, че след като нямам телефон нямам право и на НЕТ и го отрязаха с " голямата брадва".
Няма предизвестие, няма срок за промяна на план, няма "да Ви предложим друго решение". Може да имате действащ договор, може да сте си предплатили таксата за месеца но Виваком са решили, че не може да имате НЕТ и това е ... Сега ще ме оставят без НЕТ за уикенда, понеделник ще се включа към друг доставчик.
Е понеже не обичам да ме правят на маймуна ще сезирам комисията за защита на потребителите ... не, че ще ми решат въпроса но пък и Виваком не бива да остане съвсем без емоции
След един месец кореспонденция, множество "номерца" от страна на Виваком издадени от тях документи с невярно съдържание .. в крайна сметка:
"Уважаеми г-н **********,
Във връзка с Вашето оплакване, искаме да Ви уведомим, че е извършена корекция на начислената неустойка за оборудване. Издадено е Кредитно известие №: 0018566924 / 10.12.2015 г. на стойност 50.00 лв.
Вашите задължения са в размер на 5,50лв."
Това е последната корекция от множество такива .....
Не оставяйте нещата на самотек. Ако имате проблем с тях го уточнете до последната дата, сума, изискване, документ. Пазете всички документи и кореспонденция които имате с тях. Винаги си взимайте копие от протоколи с оригинален подпис на техен служител върху тях ( а не копия както се опитват да дават) и не се отказвайте дори и след най-безумните им отговори от рода на "Вие сте поучили становище от Виваком". Не разчитайте на обажданията си на 123 - започнете кореспонденция през WebRequests@vivacom.bg и продължете кореспонденцията си с отговор на всяко едно тяхно писмо.
В противен случай рискувате да се озовете в положение да плащате консултански хонорар на юристконсулта им (около 300 лева); такса за съдя изпълнител ( пак около 300 лева); държавни такси по дело (50 лева) и задължение от 20-30 лева да Ви излезе златно.
Късмет на всички клиенти на Виваком ... аз приключих с тях
Коментар
-
Нови измами..а сега пък и за интернет
Здравейте отново! Преди писах за "приключенията" си с Виваком..И ето отново има т.н. изненади от тая калпавата фирма..Искам да ги напиша, та да не се хванат на тия въдлици и други, като мен..Въпросът е за домашен интернет, вързан към фиксиран телефон..Тъй като работата ми е свързана с онлайн-консултации, трябва ми добра връзка с интернет. И като за лоялен клиент преди месец ми предложиха услуга VIVACOM Net 20..(с отстъпка, разбира се..но и с нея никак не е малка цената)..Максимална скорост на Download / Upload 20 Mbps / 1 Mbps..Но фактически аз получавам средно на Download от 10 до 13 Mbps, Upload 0,4 Mbps...Това е при най-хубаво положение..Когато се обадих в техническата служба да попитам , защо е такава скорост, при положение че обещаното е 20 Mbps..получих следния отговор.."Тъй като в вашият район максимална скорост е възможна само 17 Mbps., а модема е на 15 Mbps.(модема дават те, т.е.Виваком), то 10-13 Mbps...това е напълно нормално според договора"..И това е!((..На моя въпрос, защо тогава предлагат в нашия район тази услуга, щом технически не могат да дадат горепосочените 20 Mbps., отговор не получих изобщо..Та така , хора..Преди да подписвате договор на тяхните супер-пупер-промоции, проверете първо , какви са им техническите възможности..УЖАСНИ ИЗМАМНИЦИ!!!((
Коментар
-
Виваком са измамници !!!
ВИВАКОМ са най-големите измамници. Зарибяват хората с евтини оферти за телевизия и интернет и след това хората остават на сухо - без телевизия и интернет. Моят случай е точно такъв. През м.октомври 2015 г. прекратих договора си предишния доставчик и сключих такъв с Виваком. Вече 5 дена, считано от 04.12.2015 г. съм без телевизия и интернет. След неколкократни позвънявания на посочения телефон за повреди 087123 (който не е безплатен, таксува се по 0.30 лв./мин. и се чака не по-малко от 30 минути докато те прехвърлят на техническата им служба) и посещение в офис в жк "Люлин" никой от служителите им не можа да обясни в какво се състои повредата. Насрочиха дата за посещение от техник на 08.12.2015 г. от 16:00 до 18:00 ч.,т.е. пет дена със семейството ми сме без телевизия и интернет. В уговорения ден и час никакъв техник не се появи. След последвали нови разговори на тел. 087123 и трупане на безумни телефонни сметки, същите най-нагло започнаха да лъжат, че техник е идвал, но нямало никой в къщи, което е повече от безобразие, защото аз си взех отпуск специално за този ден, за да чакам идването на техник. Насрочват ни нова дата за посещение на 11.12.2015 г., когато пак не е сигурно дали ще дойде някой и дали при предстоящите празници няма да си остана без телевизия.
ХОРА, НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ТЕЗИ МОШЕНИЦИ !!!
Коментар
-
Последната издънка на Виваком е че ТРИ месеца след като съм прехвърлил телефона си от VIVACOM на BOB аз продължавам да получавам месечни сметки ?!!!
и то с увеличаващи се суми всеки месец! 60-90-110 другия месец могат да ме зашият с 200 не говорим за неустойки щото договора е изтекъл...
Като отидох на място да им кажа за проблема те говорят като развален грамофон едно и също... че накрая и повишиха тон все едно аз им начислявам такси за телефон който не е техен
даже бяха учудени че си пазя договора цели 2 години
навремето това се случи и с един стационарен телефон и докато не стигнах до комисията за защита на потребителите пръста не си мръднаха - там пък 4 месеца ми начисляваха такса за пренесен номер към друг оператор....
Коментар
-
Механизъм на измамата
Здравейте,
Виваком имат няколко милиона клиенти. Изпратих до най-гледаните телевизии един писмо, в което описвам механизма на една измама, състояща се в "ужилване" на голям брой клиенти, всеки от тях с малка сума и най-важното - всичко това с неуспорими доказателства и документи, за да не изглежда като приказки от 1001 нощ. Не знам дали тук мога да прикача документ, за да видите и Вие тази история.
Какво ми отговориха телевизиите? Отговориха ми, че историята е интересна. Те обаче, няма да я публикуват, защото Виваком са голям рекламодател при тях. За да добиете представа, става дума за десетки хиляди лева на месец от неправилно закръгляване на сметки. Всичко документирано!
Знае ли някой как мога да я покажа тук?
Направих и едно видео: https://www.youtube.com/watch?v=Wy29lGm4leE
Коментар
-
Първоначално изпратено от horhe7 Разгледай мнениеот казанлък си купих лаптоп сони вайо и за има 2-3 месеца изгоря....пазете се от тия мастии!!!
Всичко им е само да те ковнат с подписа, и после да те тъпчат! Сега отново авария с IPTV, за пореден път в последните 1-2 месеца. Това е няква пълна лудост да си им абонат!''Нещата не са такива, каквито изглеждат, нито пък е обратното.''
Коментар
-
Първоначално изпратено от horhe7 Разгледай мнениетия чикии продават бракувани лаптопи!!!!
Коментар
-
Новият собственик ако някой мисли, че е по различен от Цеко Василев много се лъже. Разговорите ги записват само за тяхна сигурност, че ако кажеш "ДА" някъде да могат да ти го припомнят. Тези на които те лъжат и заблуждават със сигурност ги няма на запис.''Нещата не са такива, каквито изглеждат, нито пък е обратното.''
Коментар
-
Мобилен интернет - кофти измама
Виваком - Всичко което ни свързва...
Е вашата сметка!!
Големи измамници, използваме услугата им - мобилен интернет с 3G рутер, която ползваме само през уикендите в извън населено или непокрито от стационарният интернет на никоя фирма място.
Заплащаме услугата за 25 000 гб трафик, което никак не е малко.
А аз съм човек който знае и разбира как се хаби най лесно този трафик, за това не го и правя. Но, при неизползван мобилен интернет през периода - начало на пускане в действие на мегабайтите като инт. трафик до момента в който се наложи да го използваме, и.. Хоп, за два дни, интернета ни се оказа, че е свършил (на максимална скорост) , което ще рече, че едва ли не сме го ползвали през целият период от месеца - но не сме. Оператор ни потвърди съмненията, като ни каза това в което се съмнявахме, че сме достигнали лимита - което е шега разбира се, но според оператора нее.. Хахаха, а сме лоялен клиент, записват разговорите уж за подобряване на услугата - но уви, влошават я... Мошеници са, нищо повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от verona Разгледай мнениеНе взимайте лаптопи и телефони от вивател, това са стоки,бракувани от магазините,дават ги с гаранция 2год, но на третия месец се развалят,а от сервиза ти казват-200лв за поправка или 36лв за прегледа-ТИ СИ ВИНОВЕН,пий 1 студена вода и го плащай 2год,без да работи,ДАНО СИ ИЗГУБЯТ ВСИЧКИ КЛИЕНТИ,ДА ВИДИМЕ КОГО ЩЕ ЛЪЖАТ-ВИВАТЕЛ СА СТАРОВРЕМСКИ ПАЛЯЧОВЦИ
Коментар
-
вивател-преоценени стоки
Не взимайте лаптопи и телефони от вивател, това са стоки,бракувани от магазините,дават ги с гаранция 2год, но на третия месец се развалят,а от сервиза ти казват-200лв за поправка или 36лв за прегледа-ТИ СИ ВИНОВЕН,пий 1 студена вода и го плащай 2год,без да работи,ДАНО СИ ИЗГУБЯТ ВСИЧКИ КЛИЕНТИ,ДА ВИДИМЕ КОГО ЩЕ ЛЪЖАТ-ВИВАТЕЛ СА СТАРОВРЕМСКИ ПАЛЯЧОВЦИ
Коментар
Коментар