IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продажба на маркови дрехи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да живее Китай!

Продажбата на маркови дрехи е поредната криминална схема, защото такива дрехи в България не се внасят, няма какво да бе убеждавате.

Коментар

• Ти определено си решил да не печелиш повече от 420 лв/месец , щом ще регистрираш ЕТ.

А си представи секирата , ако случайно направиш 10-20 000 годишна печалба

Коя секира, ще разбереш след време (щото май мнение за фирмата не искаш) , ако случайно изкарваш > 420 лв/месец.

Първоначално изпратено от katopatisia
      Първоначално изпратено от Christian
      Фирма ще регистрирам тази седмица ЕТ... Е, това е българщината, вместо да се опита човек да отговори на въпроса той гледа как да се ебава!

Пак казвам фирмата ще се направи, въпроса ми беше друг! Явно обаче тук отговор няма да намеря тъй като всеки се прави на оригинален...
      Е ако кажеш, че не ти отговорихме на въпросите???
      Всъщност точно това направи, но като ти гледам правописа, как си формираш изреченията, как се опитваш да формулираш мисъл, а не можеш....
      Човече намери си работа на заплата....Не може всеки да си е сам шеф..Послушай ме, а др. път ще почерпиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Christian
        За фирмата съм си разяснил нещата (касов апарат, печати, осигуровки и т.н.)...

Е, това е българщината, вместо да се опита човек да отговори на въпроса той гледа как да се подиграва!

Пак казвам фирмата ще се направи, въпроса ми беше друг! Явно обаче тук отговор няма да получа, тъй като всеки се прави на оригинален...
        За кой от въпросите все още нямаш отговор???

Коментар

Фирма ще регистрирам тази седмица ЕТ... Е, това е българщината, вместо да се опита човек да отговори на въпроса той гледа как да се ебава!

Пак казвам фирмата ще се направи, въпроса ми беше друг! Явно обаче тук отговор няма да намеря тъй като всеки се прави на оригинален...
          Е ако кажеш, че не ти отговорихме на въпросите???
          Всъщност точно това направи, но като ти гледам правописа, как си формираш изреченията, как се опитваш да формулираш мисъл, а не можеш....
          Човече намери си работа на заплата....Не може всеки да си е сам шеф..Послушай ме, а др. път ще почерпиш...

Коментар

• За фирмата съм си разяснил нещата (касов апарат, печати, осигуровки и т.н.)...

Е, това е българщината, вместо да се опита човек да отговори на въпроса той гледа как да се подиграва!

Пак казвам фирмата ще се направи, въпроса ми беше друг! Явно обаче тук отговор няма да получа, тъй като всеки се прави на оригинален...

Коментар

• намерих ти и темата, че ако си забравил какво са те посъветвали хората от сайта -> да си припомниш

http://forum.investor.bg/viewtopic.p...076312#1076312

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                ... та се сетих че пропуснах един съвет. ...
                Ех съвети, съвети....След зададените въпроси съм убеден, че колегата си е направил Проучване на пазара, Бизнес План и примерен ОПР Не вярвам да е купил стоката и чак сега да се замисля, че трябва и да п пласира

Коментар

• Кристиянчо, пак ли ти бре, пиле

преди няколко месеца отваряше сайт за продажба на маркови спортно стоки, а сега вече и магазин за маркови дрехи

тогава говорехме дали ЕТ или ЕООД да ти е фирмата, а сега отново пак въпросът ти около фирмата ти се върти

сега мога да предположа и каква ще е следващата ти тема, а именно "верига от магазини за маркови дрехи"

аз съм от Пловдив и мога да ти отделя няколко часа за да ти обясня нещата как стоят - обади ми се на лични ако искаш

Коментар

• Първоначално изпратено от katopatisia
                    Първоначално изпратено от Веско
                    Христиане, хубу че питаш, ама много бос си тръгнал....
                    Стига бе! Момчето си е обуто и то с "маркови" папуци...

п.с.Добри съвети си му дал, но усещам че иска да е в сивия сектор
                    Като стана дума за сивия сектор, та се сетих че пропуснах един съвет. За десетина тениски се пробвай първо да ги пуснеш по онлайн аукционите. По принцип и там трябва да си регистриран търговец, но при мижави обеми още никой не е потърсил сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                      Христиане, хубу че питаш, ама много бос си тръгнал....
                      Стига бе! Момчето си е обуто и то с "маркови" папуци...

п.с.Добри съвети си му дал, но усещам че иска да е в сивия сектор

Коментар

• Христиане, хубу че питаш, ама много бос си тръгнал. И се сърдиш като ти дават акъл, пък никво инфо не си предоставил. По принцип можеш да търгуваш с всичко, което не е забранено от закона или има някакъв специален режим. Обаче за да търгуваш, трябва да имаш регистрирана фирма, да водиш счетоводство, да имаш касов апарат, документи за произход на стоката и съответно да плащаш данъци и осигуровки. Направиш ли тези стъпки можеш да почваш и нямаш проблеми да си продаващ марковите дрехи. Купил си ги, твои са си, продаваш ги. Виж ако сложиш табела на магазина примерно "Гучо", може и да те дръпнат от фирмата. За това трябва франчайзинг.

Коментар

• Ами на тези неща които имам има списък с нещата които съм купил, откъде съм ги купил и кой ги е купил.

Количеството с което разполагам е нищожно за момента.

Коментар

Обяснения за фирма и прочие не искам...

Въпроса ми е само трябва ли да имам някакви разрешителни за продажба на марки, които нямат официален представител за България.
                            Нямам фактура, а документ, в който пише, че съм ги купил тези стоки и е на мое име. Стоките са закупени от Англия.
                            Като нямаш фактура какъв документ имаш - касова бележка?
                            Коя е марката?
                            С какво количество разполагаш?

Коментар

• Обяснения за фирма и прочие не искам...

Въпроса ми е само трябва ли да имам някакви разрешителни за продажба на марки, които нямат официален представител за България.
                              Нямам фактура, а документ, в който пише, че съм ги купил тези стоки и е на мое име. Стоките са закупени от Англия.

Коментар

То е документ който се води на мое име. Нестава ли така?
                                Съветвам те да не се занимаваш с неща, с които не си се сблъсквал...Апропо, тепърва да ти обясняваме к'во е фирма, какво е фактура, какво е оборот....не мисля, че е възможно...
                                Все пак Успех в бизнеса с "маркови дрехи"

Коментар

Working...
                                X