Първоначално изпратено от SPEKO
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До 2 г лих% по валутните депозити в БГ ще достигнат 20-25%
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DAN_"Страш(н)на" логика за развитието на финансовите пазари.
При 20-25 % лихва на депозитите, какви ще са лихвите по кредитите? Каква ще е рентабилността на предприятията? Кой ще потребява продукцията на същите тези предприятия? И не на последно място - От къде ще се финансират ТБ за да покрият тези големи разходи за лихви?
Хайде отговори си на тези въпроси и после прогнозирай такива числа за лихви по депозитите.
Коментар
-
ДАН,
АМИ АЗ КРЕДИТИ НЯМАМ, а и то близко до акъла какво ще стане!
А ти ако имаш проблем, организирай протест пред МФ и поискай МФ да емитира глобални облигации и еврооблигации с фикс. доходност........... възможно най-скоро, докато цената на държавния дълг е евтин, защото с тея бюджетни дефицити САЩ и Европа, скоро ЕМИТИРАНЕ на ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ НЯМА ДА Е ЕВТИНО!
Като съберете 5-6 млрд. лв. в хазната му кажи на "бойков"' ДЯНКОВ да започне да национализират банковия сектор......
ТАКА КАКТО ПРАВЯТ "ТАПАНАРИТЕ" ОТ АМЕРИКА, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЕВРОПА!!!
Много са "задръстени" повечето от правителствата на Г7, а?
Ако нищо НЕ НАПРАВИШ и имаш кредити, ще останеш бездомник, без пари и без работа, ПОВЯРВАЙ МИ!
Дори "тъпите" правителства на Румъния и Унгария емитират еврооблигации и глобални облигации и подсилват валутните си резерви
АМА ТО НЕ СЛУЧАЙНО БУКУРЕЩ И БУДАПЕЩА СА на векове пред СОФИЯ!
А и ако искаш да си говориш повече с мен, вземи и понаучи по малко от икономика и финанси, ЗАЩОТО ДОТОГАВА НЯМА ДА ТИ ПИША!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DAN_"Страш(н)на" логика за развитието на финансовите пазари.
При 20-25 % лихва на депозитите, какви ще са лихвите по кредитите? Каква ще е рентабилността на предприятията? Кой ще потребява продукцията на същите тези предприятия? И не на последно място - От къде ще се финансират ТБ за да покрият тези големи разходи за лихви?
Хайде отговори си на тези въпроси и после прогнозирай такива числа за лихви по депозитите.
Коментар
-
"Страш(н)на" логика за развитието на финансовите пазари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от Мрънкалотодано да станат такива лихвите та и ние пестеливите хора да се видим с пари!
купувал съм и акции и ми писна да ги чакам да растат!
ама докато станат лихвите 20-25% какво да ги правя тези средства, защото искам да ми насят печалба? нали е нормално нали затова са инвестиционните форуми да може човек да разбере как да печели повече от капитала си.
Сам си прецени......
дано Доктор Борисов да излекува нацията от егоизма и да има повече положителни емоции в хората - ето Вие например със сигурност сте много знаещ защото имате хиляди мнения и сте компетентен ама не искате да кажете нищо за пътя на капитала.
Не че Ви упреквам, ама има доста явно знаещи хора като Вас тук трупали знания с години а не искат да кажат нищо.това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Re: До 2 г лих% по валутните депозити в БГ ще достигнат 20-
Първоначално изпратено от SPEKOrogers,
Задаваш хубав въпрос, но аз очаквам доста по-интересни въпроси, но досега никой не ми ги задава...!
Така!
Като казвам стабилизиране на американската банкова система , говоря за големите американски банки, а не за малките и средните банки, от които много ще фалират( чужди дъщерни дружества, перални, бушони)!
Да, очаквам фалит на поне още 500 малки и средни банки в САЩ, което ще забавя инфлацията, а защо не и повече?
Забележи нещо интересно, банки в Европа все още не фалират!!!!* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
rogers,
Задаваш хубав въпрос, но аз очаквам доста по-интересни въпроси, но досега никой не ми ги задава...!
Така!
Като казвам стабилизиране на американската банкова система , говоря за големите американски банки, а не за малките и средните банки, от които много ще фалират( чужди дъщерни дружества, перални, бушони)!
Да, очаквам фалит на поне още 500 малки и средни банки в САЩ, което ще забавя инфлацията, а защо не и повече?
Забележи нещо интересно, банки в Европа все още не фалират!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPEKOСкоро лихвите по рефинансиране на ТБ на ФЕД и ЕЦБ ще започнат да растят и ще достигнат съответно 15-20% и 10-15%!
към вече започналата да се стабилизира американска банкова система.
.
“The Committee will maintain the target range for the federal funds rate at 0 to 1/4 percent and continues to anticipate that economic conditions are likely to warrant exceptionally low levels of the federal funds rate for an extended period.”
Така че 15-20% сигурно ще видим, но не очертава да е скоро.
А за стабилизираната американска банкова система - някой вярва ли на това?
Коментар
-
SPEKO
До 20-25 г. до 2% лихва в САЩ максимум е моята прогноза. ФЕД скоро няма да могат да повишат лихвата там защото банките им са неликвидни и много яко се точат парите от тях - наливат се в развиващите се. Лихвите не могат да спрат това поне в близко бъдеще не се очертава прелом , може да се обърне само с интерес към американски активи - акции , а за това трябват ниски лихви и то отрицателни. Банките предпочитат да държат евра , сериозните банки които не рискуват правят така. Еврото му се плаща някаква лихва минимална , а на долара не е достатъчна да покрива банковите разходи.Еврото е в керитрейд и ЕЦБ няма интерес да плаща тя лихвите в световната финансова система , т.е. не очаквам Европа дълго да може да се справи. Напоследък финансово Европа е разделена на две - такива като нас без програми за подпомагане и запада който изцяло лежи на парите от програмите. Германия която е 100 милиона население всеки месец харчи безвъзмездно 30-40 милиарда евро , Франция същата работа , затова и няма стачки а икономиката не работи. Там концерните не плащат към днешна дата и 1 евро на банките за кредитите си , те се обслужват на 100% от програмите.Реално ЕЦБ трябва да занули лихвата ако ще спират програмите за да е възможно най малко това с което ще се обслужват кредитите на концерните , да се тръгне от най малката сума.Езточна Европа е ясна я е оставена на произвола на дефлационните процеси понеже била нестабилна - харчи нестабилно сигурно имат в предвид. За Източна Европа е важно какво се очертава - мери каквито би наложил МВФ - затягане на коланите , Станишев най точно го илюстрира с каишката и го приписа на Герб.България може единственно да топи валутния резерв и да намалява левовата маса успоредно с това.До кога ? Докато им дойде акъла че могат да увеличат таксите и направо да издуят тези които ще имат въздействието на ценова подкрепа. Например като таксата за застрояване , после еврото като изпуши обезценката му ще ги квие тези такси. Средната такса трябва да бъде 150 евро на квадратен метър като е пропорционално висока на и според данъчната оценка.София и Варна център 500 евро , а за селските имоти няма да има такава такса направо за да си дойде средно 150. После хиперинфлацията ще я направи 15 евро все едно.ЕЦБ не са в състояние да се справят сега и ще сбъркат, както обясних трябва да понижат лихвата и да стегнат кранчето с програмите. Не ги виждам обаче да са способни на тази крачка, ФЕД напролет ще сложат едни 0.25% да симулират уж икономическа стабилизация и че уж идва инфлация пък ЕЦБ да се решат тогава да я смъкват просто невярвам. Кой ще бутне тапата на бутилката с хиперинфлацията - ЕЦБ ! Инфлация не се очертава да има , здравосровна ифлация скоро няма да се появи , а ще има хиперинфлация т.е. повишаването на лихвите е просто безпредметно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мрънкалотодано да станат такива лихвите та и ние пестеливите хора да се видим с пари!
ама докато станат лихвите 20-25% какво да ги правя тези средства, защото искам да ми насят печалба? нали е нормално нали затова са инвестиционните форуми да може човек да разбере как да печели повече от капитала си.
Сам си прецени......
Коментар
-
дано да станат такива лихвите та и ние пестеливите хора да се видим с пари!
ама докато станат лихвите 20-25% какво да ги правя тези средства, защото искам да ми насят печалба? нали е нормално нали затова са инвестиционните форуми да може човек да разбере как да печели повече от капитала си.това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPEKO.......
Да ама има една уловка!
Скоро лихвите по рефинансиране на ТБ на ФЕД и ЕЦБ ще започнат да растят и ще достигнат съответно 15-20% и 10-15%!.....
Какви са ти аргументите?
Коментар
Коментар