IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Атомно електрически централи - новини,цени,пазари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    - Е, да де!
    Въпреки това, в общественото съзнание, което се манипулира масово от ТВ и т.н. медии, подчинени на едни или други финансови интереси, насаждането на психози именно във връзка с ядрената енергетика, е по-лесно от всичко. Пусни им страшни снимки от Чернобил, после им кажи, че "некачествена стомана" е внедрена в ядрен обект...
    Сещаш се. Няма "некачествена" . Има с различни качествени показатели, които, ако са в рамките на стандарта, може и да не увеличават риска...Да, ама кажи го на баба Минка от с Горно Нанадолнище, като й забраниш да си продава салатките поради леки изменения в радиационния фон някъде, в Украйна...
    Проблемни биха могли да се окажат антикорозионните свойства, при разчетите за дълготрайна експлоатация, или /-колко хитро!/ да е заложена бомба под евентуалното удължаване лиценза за експлоатация от производителя...само и само, да ти продадат нови реактори. Зарибявка. Затуй, виждането ми е че, АЕЦ и България, като страна, би трябвало да натиснат, по съдебен път, прословутите елементи да бъдат заменени с такива, изпълнени с проектните материали. Пък и да знаят товарищи-тарикати че ебавките може да им донесат траен ущърб, като отказ от по-нататъшно ползване на услугите и продуктите им.
    Тъй де ... АЕЦ-а да си провери какво са му продали, и ако нещо не е наред - да си търси правата като при нормален търговски договор. Щото ако са нефелни подгревателите, това ще нанесе финансови загуби на дружеството.

По-интересна е обаче другата част от историята..... Как става така, че някаква си агенцийка точно сега се обзавежда с "добре информиран източник", който изпява за провежданото разследване. Забележи, че НЯМА официално изявление от руски държавен или съдебен орган. Също така НЯМА и потвърждение на изтеклата информация от друга новинарска агенция. Русия, и в частност Росатом, няма интерес от раздуването на този случай, защото той удря по репутацията им като доставчик. Българското ядрено лоби също няма интерес от това. Е, остава да се проследи кой има интерес. Аз ако бях на мястото на ФСБ и ДАНС, бих се заел с това.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Той Бате Пешо ти намекна, че това животно го има във всеки ТЕЦ, ама ти нали си голем разбирач ....
      - Е, да де!
      Въпреки това, в общественото съзнание, което се манипулира масово от ТВ и т.н. медии, подчинени на едни или други финансови интереси, насаждането на психози именно във връзка с ядрената енергетика, е по-лесно от всичко. Пусни им страшни снимки от Чернобил, после им кажи, че "некачествена стомана" е внедрена в ядрен обект...
      Сещаш се. Няма "некачествена" . Има с различни качествени показатели, които, ако са в рамките на стандарта, може и да не увеличават риска...Да, ама кажи го на баба Минка от с Горно Нанадолнище, като й забраниш да си продава салатките поради леки изменения в радиационния фон някъде, в Украйна...
      Проблемни биха могли да се окажат антикорозионните свойства, при разчетите за дълготрайна експлоатация, или /-колко хитро!/ да е заложена бомба под евентуалното удължаване лиценза за експлоатация от производителя...само и само, да ти продадат нови реактори. Зарибявка. Затуй, виждането ми е че, АЕЦ и България, като страна, би трябвало да натиснат, по съдебен път, прословутите елементи да бъдат заменени с такива, изпълнени с проектните материали. Пък и да знаят товарищи-тарикати че ебавките може да им донесат траен ущърб, като отказ от по-нататъшно ползване на услугите и продуктите им.

Коментар

• И аз да се включа към "разбирачите", че може ли точно за АЕЦ да не се коментира.....
        "Далаверата била за 1млн евра, разпределени между няколко завода комплектоващи тези подгреватели........."

И на това му викат далавера....??? Има ли 5%...???
        Като специалист по стоманите, бих писал, че е замяна на една стомана с друга в рамките на допуските ......( ако бяха сложили чугун щеше де е наистина далавера)

Коментар

Под "ядрено съоръжение" - възможно, емоционално - съм включил цялата АЕЦ. Посипвам си главата с пепел
          Той Бате Пешо ти намекна, че това животно го има във всеки ТЕЦ, ама ти нали си голем разбирач ....
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Пирамидата пак си неподготвен.Не се изказвай за неща които не са ти ясни.Подгреватели високо налягане нямат нищо общо с ядрено съоръжение.
            Под "ядрено съоръжение" - възможно, емоционално - съм включил цялата АЕЦ. Посипвам си главата с пепел

Коментар

А аз прочетох "по-евтина" стомана. Откъдето идват и икономиите им.
              По-евтин не означава непременно по-некачествен. Предполагам, става дума за друга степен на легиране. Вярно, определени параметри са получили други стойности. Дали е, или не е безопасно това, не знам. Но, е пример за непочтеност, най-малкото.
              Интересно, ако (да не дава Господ) след подобна подмяна, някъде се случи "инцидент", дали чак тогава ще ги натиснат? Според мен, всичко трябва да се изпълнява /особено при ядрени съоръжения/ при особено високи изисквания по качеството и контрола. Добре поне, че са ги хванали тези тарикати.
              Пирамидата пак си неподготвен.Не се изказвай за неща които не са ти ясни.Подгреватели високо налягане нямат нищо общо с ядрено съоръжение.

Коментар

• аз ,като издавам обект,давам декларации за съотвествие за всички вложени м-ли и нося отговорност по член еди-кой си.Щом има несъответствие,АЕЦ да ги съди.
                http://milom.blog.bg/

Коментар

• А аз прочетох "по-евтина" стомана. Откъдето идват и икономиите им.
                  По-евтин не означава непременно по-некачествен. Предполагам, става дума за друга степен на легиране. Вярно, определени параметри са получили други стойности. Дали е, или не е безопасно това, не знам. Но, е пример за непочтеност, най-малкото.
                  Интересно, ако (да не дава Господ) след подобна подмяна, някъде се случи "инцидент", дали чак тогава ще ги натиснат? Според мен, всичко трябва да се изпълнява /особено при ядрени съоръжения/ при особено високи изисквания по качеството и контрола. Добре поне, че са ги хванали тези тарикати.

Коментар

• Първоначално изпратено от nikola66 Разгледай мнение
                    Че то едното не пречи на другото.....
                    За преченето-може и да не пречи, но, не покрадвам. Няма защо да се дискредитирам, а и не ми чеше самолюбието. Виж, ако нещо те ме набутат със сметките, може и да премислим

Коментар

Ти покрадваш ток нещо а ми се правиш на изобретател.
                      Че то едното не пречи на другото.....

Коментар

Tи нещо ме будалкаш.Ми нали като откача отклонението за електромера ще си крада ток на воля бе юнак.И електромера си е пломбиран.Никой няма да допусне напреженовата ти верига да е на сигнал.Ти покрадваш ток нещо а ми се правиш на изобретател.
                        Ето защо, хората пломбират и таблата, и клемия капак на електромера. Зарати умници като тебе
                        А, иначе, за крадването на ток, не, че не съм сезамислял. Обаче, много повече пари може да се направят, ако си опичаш акъла, отколкото ако гепиш. Пък и се спи по-спокойно.

Коментар

За пръв чувам електромер да работи само с фаза без нула.Пирамидата ти да не крадеш ток?
                          Лелиййй, как съм пропуснал тази "мъдра" мисъл!?!
                          Пешо, изопачаваш. Да "работи без" . Я ми кажи, колата ти може ли да се движи, докато е в гаража на трупчета? Да, ще бръмчи, но...
                          Та, за нещо такова говориш. Релсите минават под влака, той се докосва и се движи по тях / и го играят нулев проводник/ но, дали и те минават ПРЕЗ влака?
                          -Не, нали. За какво говорим, тогава?

Коментар

"През" става дума за ТОКОВА верига бе, умник.
                            "Извън" - пак за токова ти говоря. ПРЕЗ електромера минава токовата верига на фазата, от нула се взема само за напреженовата. Това, че на клемите на електромера свързваш нула, е точката, към която е свързана напреженовата верига. В тази точка проводникът влиза и излиза, и толкова. От ТАЗИ ТОЧКА, ТОК навътре в електромера тече хилядократно по-малък от товарния, ако не си наясно. Ама сигурно това са глупости, а?

П.П.
                            Виж учебниците, или някоя схема на свързване. Наистина, не се излагай.
                            Tи нещо ме будалкаш.Ми нали като откача отклонението за електромера ще си крада ток на воля бе юнак.И електромера си е пломбиран.Никой няма да допусне напреженовата ти верига да е на сигнал.Ти покрадваш ток нещо а ми се правиш на изобретател.

Коментар

Нулата минавала извън електромера.Е те това е бисер ще го запомня.И ти си тръгнал да говориш за АЕЦ.Че и претенции имаш.Освен да разсмиваш публиката за друго не ставаш.Ти въобще електромер виждал ли си?
                              "През" става дума за ТОКОВА верига бе, умник.
                              "Извън" - пак за токова ти говоря. ПРЕЗ електромера минава токовата верига на фазата, от нула се взема само за напреженовата. Това, че на клемите на електромера свързваш нула, е точката, към която е свързана напреженовата верига. В тази точка проводникът влиза и излиза, и толкова. От ТАЗИ ТОЧКА, ТОК навътре в електромера тече хилядократно по-малък от товарния, ако не си наясно. Ама сигурно това са глупости, а?

П.П.
                              Виж учебниците, или някоя схема на свързване. Наистина, не се излагай.
                              Last edited by Pyramid; 23.02.2012, 17:33.

Коментар

Working...
                              X