Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Атомно електрически централи - новини,цени,пазари
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЗадържа се яко. Въпреки че е широка тръба. В големия студ като пуснеш водата на малка струя и докато стигне до канала - замръзва. И малко по малко тръбата става по тясна докато заледи до крайУф, да се стопли още и на лято ще го мисля. То твя с -20 две седмици
http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЗащо ти е във фекалната отопление....??? Там вода и каквото и да е не се задържа...Трябва земята да замръзне на 2 м ( което е невъзможно при нас) за да стане нещо гадно....
За студената вода - може да се обвие с нагревател и часовник - през 3-4 часа да се вкл. или даже с термостат - при -10 гр външна температура да се вкл.Уф, да се стопли още и на лято ще го мисля. То твя с -20 две седмици
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДобър вариант. Честно и аз си го мислих, но не ми дойде на акъла за нова тръбаОтказах се щот няма как от чистата вода да влиза у фекалната и после пак у чистата.
За жиците - Да по цялото протежение на тръбите, но нямам точна представа още
За студената вода - може да се обвие с нагревател и часовник - през 3-4 часа да се вкл. или даже с термостат - при -10 гр външна температура да се вкл.
Коментар
-
"Вие пишете ли планове по еврофондовете?" ......
Нали и аз това му писах на Пирамидата...Или да работи в БАН и да спечели проект....
Явно е удавник и се лови за сламката...А не трябва...Щото има капацитет.....
Ако ме послуша и да почне от по-ниското за лЯба и след това мине към тортата...ще е добре...ако не ...ще го ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАко намериш евтино решение на този проблем се обади.
Всъщност не се обаждай-може да спечелиш много пари от реализация на идеите си. Ако е ефективна де!
Ама може да се посъветваш с някакъв водомайстор за следващия вариант.
От най-горния етаж се пуска допълнителна тръба (топлоизолирана) до най-долния край, но задължително СЛЕД водомера. Двете тръби се свързват да образуват кръг и се слага циркулационна помпа. Тя може да се включва ръчно в края на работното време. Идеята е водата да се върти в кръг. Така преминавайки през по-затопленото помещение ще се затопля и по цялата тръба. Или поне ще изстива много бавно. Самата циркулация също спомага за някакво минимално затопляне. Ако помпата е с мощност 100 вата, все едно че затопляш водата с нагревател 100 вата или приблизително.
А вариант да се слага проводник в тръбите и да затопля ми се струва невъзможен. Ако няма циркулация нищо няма да стане. Трябва да се пусне нагревател по цялата дължина на тръбата. Невъзможно.Отказах се щот няма как от чистата вода да влиза у фекалната и после пак у чистата.
За жиците - Да по цялото протежение на тръбите, но нямам точна представа още
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеПроблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта
Всъщност не се обаждай-може да спечелиш много пари от реализация на идеите си. Ако е ефективна де!
Ама може да се посъветваш с някакъв водомайстор за следващия вариант.
От най-горния етаж се пуска допълнителна тръба (топлоизолирана) до най-долния край, но задължително СЛЕД водомера. Двете тръби се свързват да образуват кръг и се слага циркулационна помпа. Тя може да се включва ръчно в края на работното време. Идеята е водата да се върти в кръг. Така преминавайки през по-затопленото помещение ще се затопля и по цялата тръба. Или поне ще изстива много бавно. Самата циркулация също спомага за някакво минимално затопляне. Ако помпата е с мощност 100 вата, все едно че затопляш водата с нагревател 100 вата или приблизително.
А вариант да се слага проводник в тръбите и да затопля ми се струва невъзможен. Ако няма циркулация нищо няма да стане. Трябва да се пусне нагревател по цялата дължина на тръбата. Невъзможно.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Проблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеНикой не е по-силен от физичните закони...
Затова, или водата трябва да е на топло, или просто да я няма. Може да източиш водата от тръбите, но ако са от онези старите железните ще почнат да ръждясват отвътре.
Има и трети вариант да ги запълниш тръбите с нещо "незамръзващо" но и да не е отровно, ама е много скъпо така... Антифризите на колите примерно са силно отровни.
Коментар
-
Никой не е по-силен от физичните закони...
Затова, или водата трябва да е на топло, или просто да я няма. Може да източиш водата от тръбите, но ако са от онези старите железните ще почнат да ръждясват отвътре.
Има и трети вариант да ги запълниш тръбите с нещо "незамръзващо" но и да не е отровно, ама е много скъпо така... Антифризите на колите примерно са силно отровни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЯ една безплатна консултация да ми спретнете. Най ги обичамГледам много сте навътре с водата у тръбите. Та проблемацията ми е следната. Как да си реша проблема със замръзването на водата която подавам в неотопляеми сгради, и на обратно с канализацийката как да го оправя този проблем.
Да речем и двете са вертикални по 50-тина метра
Коментар
-
Специално за изобретеля и рационализатор автора на безплатния проект за отопление на София с вода от Дунав Пирамидата
http://www.capital.bg/biznes/finansi..._na_zaplatata/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение- Е, да де!.
Гледам много сте навътре с водата у тръбите. Та проблемацията ми е следната. Как да си реша проблема със замръзването на водата която подавам в неотопляеми сгради, и на обратно с канализацийката как да го оправя този проблем.
Да речем и двете са вертикални по 50-тина метра
Коментар
-
Ами ние сме глупавички и не четем много, ама на кучетата ни яли.. Я вземи да споделиш това прозрение с Обама, че както е тръгнало ще набута много пари от бюджет 2013 в ядрени простотии.
"The remaining $25 billion is to be distributed amongst America’s various nuclear divisions.
$150 million is will go into research and development of a new processing facility being constructed by the U.S Enrichment Corp.
The Office of Nuclear Energy would receive $770 million; the money is to promote the research and development of small modular reactors.
$60 million to perform essential research on developing more viable and sustainable battery storage systems.
$11.5 billion to protect Americans by maintaining U.S. nuclear deterrence capabilities, designed to reduce nuclear dangers in an increasingly volatile and unpredictable world.
$8.33 billion is to be allocated to support the Nuclear Regulatory Commission’s issuing of Combined Construction and Operating license to Southern Co. (NYSE: SO) to build the nation’s first nuclear reactors in 30 years."
Китайците, корейците и японците няма да ги споменавам, заедно строят има няма 30 атомни реацтора някой от които от четвърто поколение. Индийците и те с реактор от четвърто поколение.
Никой не чете Мистър Бъфет....
Коментар
Коментар