Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Атомно електрически централи - новини,цени,пазари
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЗадържа се яко. Въпреки че е широка тръба. В големия студ като пуснеш водата на малка струя и докато стигне до канала - замръзва. И малко по малко тръбата става по тясна докато заледи до край Уф, да се стопли още и на лято ще го мисля. То твя с -20 две седмициhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЗащо ти е във фекалната отопление....??? Там вода и каквото и да е не се задържа...Трябва земята да замръзне на 2 м ( което е невъзможно при нас) за да стане нещо гадно....
За студената вода - може да се обвие с нагревател и часовник - през 3-4 часа да се вкл. или даже с термостат - при -10 гр външна температура да се вкл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДобър вариант. Честно и аз си го мислих, но не ми дойде на акъла за нова тръба Отказах се щот няма как от чистата вода да влиза у фекалната и после пак у чистата.
За жиците - Да по цялото протежение на тръбите, но нямам точна представа още
За студената вода - може да се обвие с нагревател и часовник - през 3-4 часа да се вкл. или даже с термостат - при -10 гр външна температура да се вкл.
Коментар
-
"Вие пишете ли планове по еврофондовете?" ......
Нали и аз това му писах на Пирамидата...Или да работи в БАН и да спечели проект....
Явно е удавник и се лови за сламката...А не трябва...Щото има капацитет.....
Ако ме послуша и да почне от по-ниското за лЯба и след това мине към тортата...ще е добре...ако не ...ще го ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАко намериш евтино решение на този проблем се обади.
Всъщност не се обаждай-може да спечелиш много пари от реализация на идеите си. Ако е ефективна де!
Ама може да се посъветваш с някакъв водомайстор за следващия вариант.
От най-горния етаж се пуска допълнителна тръба (топлоизолирана) до най-долния край, но задължително СЛЕД водомера. Двете тръби се свързват да образуват кръг и се слага циркулационна помпа. Тя може да се включва ръчно в края на работното време. Идеята е водата да се върти в кръг. Така преминавайки през по-затопленото помещение ще се затопля и по цялата тръба. Или поне ще изстива много бавно. Самата циркулация също спомага за някакво минимално затопляне. Ако помпата е с мощност 100 вата, все едно че затопляш водата с нагревател 100 вата или приблизително.
А вариант да се слага проводник в тръбите и да затопля ми се струва невъзможен. Ако няма циркулация нищо няма да стане. Трябва да се пусне нагревател по цялата дължина на тръбата. Невъзможно.
За жиците - Да по цялото протежение на тръбите, но нямам точна представа още
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеПроблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта
Всъщност не се обаждай-може да спечелиш много пари от реализация на идеите си. Ако е ефективна де!
Ама може да се посъветваш с някакъв водомайстор за следващия вариант.
От най-горния етаж се пуска допълнителна тръба (топлоизолирана) до най-долния край, но задължително СЛЕД водомера. Двете тръби се свързват да образуват кръг и се слага циркулационна помпа. Тя може да се включва ръчно в края на работното време. Идеята е водата да се върти в кръг. Така преминавайки през по-затопленото помещение ще се затопля и по цялата тръба. Или поне ще изстива много бавно. Самата циркулация също спомага за някакво минимално затопляне. Ако помпата е с мощност 100 вата, все едно че затопляш водата с нагревател 100 вата или приблизително.
А вариант да се слага проводник в тръбите и да затопля ми се струва невъзможен. Ако няма циркулация нищо няма да стане. Трябва да се пусне нагревател по цялата дължина на тръбата. Невъзможно.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Проблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеНикой не е по-силен от физичните закони...
Затова, или водата трябва да е на топло, или просто да я няма. Може да източиш водата от тръбите, но ако са от онези старите железните ще почнат да ръждясват отвътре.
Има и трети вариант да ги запълниш тръбите с нещо "незамръзващо" но и да не е отровно, ама е много скъпо така... Антифризите на колите примерно са силно отровни.
Коментар
-
Никой не е по-силен от физичните закони...
Затова, или водата трябва да е на топло, или просто да я няма. Може да източиш водата от тръбите, но ако са от онези старите железните ще почнат да ръждясват отвътре.
Има и трети вариант да ги запълниш тръбите с нещо "незамръзващо" но и да не е отровно, ама е много скъпо така... Антифризите на колите примерно са силно отровни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЯ една безплатна консултация да ми спретнете. Най ги обичам Гледам много сте навътре с водата у тръбите. Та проблемацията ми е следната. Как да си реша проблема със замръзването на водата която подавам в неотопляеми сгради, и на обратно с канализацийката как да го оправя този проблем.
Да речем и двете са вертикални по 50-тина метра
Коментар
-
Специално за изобретеля и рационализатор автора на безплатния проект за отопление на София с вода от Дунав Пирамидата
http://www.capital.bg/biznes/finansi..._na_zaplatata/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение- Е, да де! .
Да речем и двете са вертикални по 50-тина метра
Коментар
-
Ами ние сме глупавички и не четем много, ама на кучетата ни яли.. Я вземи да споделиш това прозрение с Обама, че както е тръгнало ще набута много пари от бюджет 2013 в ядрени простотии.
"The remaining $25 billion is to be distributed amongst America’s various nuclear divisions.
$150 million is will go into research and development of a new processing facility being constructed by the U.S Enrichment Corp.
The Office of Nuclear Energy would receive $770 million; the money is to promote the research and development of small modular reactors.
$60 million to perform essential research on developing more viable and sustainable battery storage systems.
$11.5 billion to protect Americans by maintaining U.S. nuclear deterrence capabilities, designed to reduce nuclear dangers in an increasingly volatile and unpredictable world.
$8.33 billion is to be allocated to support the Nuclear Regulatory Commission’s issuing of Combined Construction and Operating license to Southern Co. (NYSE: SO) to build the nation’s first nuclear reactors in 30 years."
Китайците, корейците и японците няма да ги споменавам, заедно строят има няма 30 атомни реацтора някой от които от четвърто поколение. Индийците и те с реактор от четвърто поколение.
Никой не чете Мистър Бъфет....
Коментар
Коментар