IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Атомно електрически централи - новини,цени,пазари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Проблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта
    Незнам точната схема и помещенията разположението на тръбите дай нещо върху което да се помисли

Коментар

Задържа се яко. Въпреки че е широка тръба. В големия студ като пуснеш водата на малка струя и докато стигне до канала - замръзва. И малко по малко тръбата става по тясна докато заледи до край Уф, да се стопли още и на лято ще го мисля. То твя с -20 две седмици
      в промишлени инсталации се ползват нагревателни кабели за подгряване на тръбопроводи с различни продукти-цената не е кой знае каква,а като се направи и с терморегулатор и времереле,консумацията на електричество ще е никаква-около 10вата на метър-може да се използват и кабели за антилед с-мите,но с доработка.
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Защо ти е във фекалната отопление....??? Там вода и каквото и да е не се задържа...Трябва земята да замръзне на 2 м ( което е невъзможно при нас) за да стане нещо гадно....
        За студената вода - може да се обвие с нагревател и часовник - през 3-4 часа да се вкл. или даже с термостат - при -10 гр външна температура да се вкл.
        Задържа се яко. Въпреки че е широка тръба. В големия студ като пуснеш водата на малка струя и докато стигне до канала - замръзва. И малко по малко тръбата става по тясна докато заледи до край Уф, да се стопли още и на лято ще го мисля. То твя с -20 две седмици

Коментар

Добър вариант. Честно и аз си го мислих, но не ми дойде на акъла за нова тръба Отказах се щот няма как от чистата вода да влиза у фекалната и после пак у чистата.
          За жиците - Да по цялото протежение на тръбите, но нямам точна представа още
          Защо ти е във фекалната отопление....??? Там вода и каквото и да е не се задържа...Трябва земята да замръзне на 2 м ( което е невъзможно при нас) за да стане нещо гадно....
          За студената вода - може да се обвие с нагревател и часовник - през 3-4 часа да се вкл. или даже с термостат - при -10 гр външна температура да се вкл.

Коментар

• "Вие пишете ли планове по еврофондовете?" ......

Нали и аз това му писах на Пирамидата...Или да работи в БАН и да спечели проект....

Явно е удавник и се лови за сламката...А не трябва...Щото има капацитет.....
            Ако ме послуша и да почне от по-ниското за лЯба и след това мине към тортата...ще е добре...ако не ...ще го ....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Ако намериш евтино решение на този проблем се обади.
              Всъщност не се обаждай-може да спечелиш много пари от реализация на идеите си. Ако е ефективна де!

Ама може да се посъветваш с някакъв водомайстор за следващия вариант.
              От най-горния етаж се пуска допълнителна тръба (топлоизолирана) до най-долния край, но задължително СЛЕД водомера. Двете тръби се свързват да образуват кръг и се слага циркулационна помпа. Тя може да се включва ръчно в края на работното време. Идеята е водата да се върти в кръг. Така преминавайки през по-затопленото помещение ще се затопля и по цялата тръба. Или поне ще изстива много бавно. Самата циркулация също спомага за някакво минимално затопляне. Ако помпата е с мощност 100 вата, все едно че затопляш водата с нагревател 100 вата или приблизително.
              А вариант да се слага проводник в тръбите и да затопля ми се струва невъзможен. Ако няма циркулация нищо няма да стане. Трябва да се пусне нагревател по цялата дължина на тръбата. Невъзможно.
              Добър вариант. Честно и аз си го мислих, но не ми дойде на акъла за нова тръба Отказах се щот няма как от чистата вода да влиза у фекалната и после пак у чистата.
              За жиците - Да по цялото протежение на тръбите, но нямам точна представа още

Коментар

Проблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта
                Ако намериш евтино решение на този проблем се обади.
                Всъщност не се обаждай-може да спечелиш много пари от реализация на идеите си. Ако е ефективна де!

Ама може да се посъветваш с някакъв водомайстор за следващия вариант.
                От най-горния етаж се пуска допълнителна тръба (топлоизолирана) до най-долния край, но задължително СЛЕД водомера. Двете тръби се свързват да образуват кръг и се слага циркулационна помпа. Тя може да се включва ръчно в края на работното време. Идеята е водата да се върти в кръг. Така преминавайки през по-затопленото помещение ще се затопля и по цялата тръба. Или поне ще изстива много бавно. Самата циркулация също спомага за някакво минимално затопляне. Ако помпата е с мощност 100 вата, все едно че затопляш водата с нагревател 100 вата или приблизително.
                А вариант да се слага проводник в тръбите и да затопля ми се струва невъзможен. Ако няма циркулация нищо няма да стане. Трябва да се пусне нагревател по цялата дължина на тръбата. Невъзможно.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Проблемацията е, че водата минава през огромни неотопляеми помещения, докато стигне до малки отопляеми, само през деня и през работната седмица. Вариантът за оставяне на кранче вода отпада, поради сигурно замръзване на отходната канализация в този случай. Имало някакви загряващи жици, които се пускат по протежение на тръбата, но не знам колко са ефективни. Абе мамка му, принципно до -10 за ден два, нямам проблеми, но тази година ми се разказа играта

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Никой не е по-силен от физичните закони...
                    Затова, или водата трябва да е на топло, или просто да я няма. Може да източиш водата от тръбите, но ако са от онези старите железните ще почнат да ръждясват отвътре.
                    Има и трети вариант да ги запълниш тръбите с нещо "незамръзващо" но и да не е отровно, ама е много скъпо така... Антифризите на колите примерно са силно отровни.
                    Или да и осигуриш движение.При разход също не замръзва.

Коментар

• Никой не е по-силен от физичните закони...
                      Затова, или водата трябва да е на топло, или просто да я няма. Може да източиш водата от тръбите, но ако са от онези старите железните ще почнат да ръждясват отвътре.
                      Има и трети вариант да ги запълниш тръбите с нещо "незамръзващо" но и да не е отровно, ама е много скъпо така... Антифризите на колите примерно са силно отровни.

Коментар

Я една безплатна консултация да ми спретнете. Най ги обичам Гледам много сте навътре с водата у тръбите. Та проблемацията ми е следната. Как да си реша проблема със замръзването на водата която подавам в неотопляеми сгради, и на обратно с канализацийката как да го оправя този проблем.

Да речем и двете са вертикални по 50-тина метра
                        Не съм запознат конкретно с проблема ти но вариантите без отопление са два.Или осигуряване на постоянен разход или при липса на разход дрениране на инсталацията.

Коментар

• Специално за изобретеля и рационализатор автора на безплатния проект за отопление на София с вода от Дунав Пирамидата
                          http://www.capital.bg/biznes/finansi..._na_zaplatata/

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            - Е, да де! .
                            Я една безплатна консултация да ми спретнете. Най ги обичам Гледам много сте навътре с водата у тръбите. Та проблемацията ми е следната. Как да си реша проблема със замръзването на водата която подавам в неотопляеми сгради, и на обратно с канализацийката как да го оправя този проблем.

Да речем и двете са вертикални по 50-тина метра

Коментар

• Ами ние сме глупавички и не четем много, ама на кучетата ни яли.. Я вземи да споделиш това прозрение с Обама, че както е тръгнало ще набута много пари от бюджет 2013 в ядрени простотии.
                              "The remaining $25 billion is to be distributed amongst America’s various nuclear divisions.
                              $150 million is will go into research and development of a new processing facility being constructed by the U.S Enrichment Corp.
                              The Office of Nuclear Energy would receive $770 million; the money is to promote the research and development of small modular reactors.
                              $60 million to perform essential research on developing more viable and sustainable battery storage systems.
                              $11.5 billion to protect Americans by maintaining U.S. nuclear deterrence capabilities, designed to reduce nuclear dangers in an increasingly volatile and unpredictable world.
                              $8.33 billion is to be allocated to support the Nuclear Regulatory Commission’s issuing of Combined Construction and Operating license to Southern Co. (NYSE: SO) to build the nation’s first nuclear reactors in 30 years."
                              Китайците, корейците и японците няма да ги споменавам, заедно строят има няма 30 атомни реацтора някой от които от четвърто поколение. Индийците и те с реактор от четвърто поколение.
                              Никой не чете Мистър Бъфет....

Коментар

• Нямат бъдъще! Мистър Бъфет, още преди шест години каза че няма сметка да се инвестира в тях. Хора, четете икономическа специализирана литература!

Коментар

Working...
                                X