IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Атомно електрически централи - новини,цени,пазари

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нулата минавала извън електромера.Е те това е бисер ще го запомня.И ти си тръгнал да говориш за АЕЦ.Че и претенции имаш.Освен да разсмиваш публиката за друго не ставаш.Ти въобще електромер виждал ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      За пръв чувам електромер да работи само с фаза без нула.Пирамидата ти да не крадеш ток?
      Абе, явно, много си зле. Ако през токовата намотка не пускаш ток, той не отчита /при положение, че е изправен и няма самоход/. Дрънкалник си ти безподобен.
      Нулата минава извън електромера. Към нея само върви проводник за напреженовата намотка. Фазата минава през токовата намотка и толкова. Когато, ПРЕДИ електромера, им размениш местата, но, системата СЛЕД електромера е изправна, той ще отчита само под товар, което и правеше.
      Млъквай, не се излагай.
      Last edited by qna92; 22.02.2012, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Пак да повторя, чичата: Капутите от ЕРП-то бяха осрали пейзажа. Аз не живея постоянно в гаража, да ги нюхам. Виж, тук, зли езици няма нужда да търси човек - гледам, хвърчите си на воля...
        да бе, съгласих се....

Коментар

• Сега вече е ясно....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Нали няма нужда да обеснявам защо е разработена тази технология в Канада и за Канада .....
            Това, че в Скалистите планини са я ползвали за да осигурят връзка на някое индианско племе не променя идеята....

пп По нататък си оплел нещата , но има кой да ти "набие канчето".....
            Пак да повторя, чичата: Капутите от ЕРП-то бяха осрали пейзажа. Аз не живея постоянно в гаража, да ги нюхам. Виж, тук, зли езици няма нужда да търси човек - гледам, хвърчите си на воля...

Коментар

• За пръв чувам електромер да работи само с фаза без нула.Пирамидата ти да не крадеш ток?

Коментар

Пирамидата та каиш си бил елетроинженер.Тези ти писания ме карат силно да се съмнявам.Когато размениш фазата с нулата става едно много неприятно нещо.Понеже контактите по закон са занулени а корпусите на консуматорите са свързани с нулата това означава да офазиш корпуса на печката бойлера въобще на всеки уред.Последствието може да е смърт особено ако е бойлер.Същото става и при прекъснат нулев проводник.А това за нулевия проводник и арматурата е смешка някаква.Тази арматура е свързана със земята и ако и подадеш фаза става късо протича голям ток и бушона изключва веднага или гори.Щото не вярвам за гаража да си наотделна партида.
                Не знаех
                Абе, пич, умирам, като ти чета дрънканиците.
                1.В гаража си имам само няколко контакта, които рядко ползвам изобщо.
                2.Бойлер в гаража нямам, а партидата е съвсем различна,строен е преди 39 години, на половин километър от дома ми. Друг електромер, друг трафопост...
                3.Не съм го аз вързал така, аз им оправях бакиите на тези капути. Знаменитите електричари го бяха вързали. Умници като теб, предполагам.
                4.Разбира се, че е опасно. ама никой от нас, нито веднъж, не е ходил там бос по време на дъжд. Така ни се е разминало. За жалост, псето го отнесе.
                5.Още нещо: понеже нулевият проводник на инсталацията не минава през електромера, загубите не са отчитани, той не въртеше без товар в контакта или лампа.
                6.Арматурата е свързана със земята, но, до други подобни места има голямо разстояние. Сигурно е имало утечка /яка/ но, яка-яка, колко да е яка, някой-друг ампер, трудно събаря предпазители. Особено, като отчетеш, че на нула не се слагат, а на изхода от ТП на НН са поне 160 А. Контурът фаза-арматура-пръст-арматура в друга сграда-нула не е бил точно КС, ами поне 10-20-50 ома, и е остонол дълго незабелязан. Виж, може да са се трупали загуби за ЕРП-то, ама като са прости, да се оправят.
                Накратко, не се пъни да се правиш на особено интересен и не обиждай, че, сам виждаш, колко неща не са ти били ясни за конкретния случай, излагаш се като кифладжия.

Коментар

Не е само в Канада, и в щатите също, тук-там го правят. :
                  Нали няма нужда да обеснявам защо е разработена тази технология в Канада и за Канада .....
                  Това, че в Скалистите планини са я ползвали за да осигурят връзка на някое индианско племе не променя идеята....

пп По нататък си оплел нещата , но има кой да ти "набие канчето".....

Коментар

Не е само в Канада, и в щатите също, тук-там го правят. Обаче, като спомена, та ме подсети:
                    Преди години подменяха мрежа НН в квартала, където ми е гаража. та, "умниците" от енергото, да вземат, и да разменят /свързването беше монофазно/ фаза и нула. Нулевият проводник, понеже свързан с арматурата, при дъжд ставаше страшно - как не отвъдиха някой човек-не знам, обаче, свако ми си беше вързал кучето с един синджир за оградата, тя-заварена за арматурата и, при един дъжд, токът го отвъди. Едва, след като падна клон, обаче, в/у жиците същата буря, и ги скъса, при пре-свързването, открих проблема и го реших. "Умници", щото такива неща уж са стандартизирани, уж се наблюдават и инспектират, а нА - можеше и човек да погине. На практика, Смъртта е надничала в двора ежедневно и - ти да видиш ! - какви калитковци сме били, само песът да се изпържи.
                    "- Хитро, нали! "
                    Пирамидата та каиш си бил елетроинженер.Тези ти писания ме карат силно да се съмнявам.Когато размениш фазата с нулата става едно много неприятно нещо.Понеже контактите по закон са занулени а корпусите на консуматорите са свързани с нулата това означава да офазиш корпуса на печката бойлера въобще на всеки уред.Последствието може да е смърт особено ако е бойлер.Същото става и при прекъснат нулев проводник.А това за нулевия проводник и арматурата е смешка някаква.Тази арматура е свързана със земята и ако и подадеш фаза става късо протича голям ток и бушона изключва веднага или гори.Щото не вярвам за гаража да си наотделна партида.

Коментар

Чичата говоря за електропроводи 110 220 и 400 киловолта.Пренася се и интернет ама по оптика в МЗВ-та.Нула има само в мрежа 0,4 киловолта.Там проводниците са пет три фазни една нула и един за улично осветление.
                      Говори си бате Пешо, не ти преча....така и така нищо не казваш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от FAЙL Разгледай мнение
                        Фараоне, преди да залееш с топла вода улиците на всички държави имащи АЕЦ, бъди човек и драсни едно ЛС на Караиванов да внесе плавници. Ще ги продавате в промоционален комплект със светещите връзки.
                        Добра идея, как не се сетих сам ?

Коментар

Само в Канада ползват електроповодите НН за пренасяне на данни ( интернет).
                          Другото е теория от 60 г на миналия век.....
                          Те това за оптиката ме разби, но за разлика от тебе, няма да ти давам оценка на писаното...
                          Но примерно едни тикви и пъпеши могат да се плъзгат по селската мрежа.....Слагаш кука с кошница и блъскаш по надолнището. И само по нулата...да не хфанеш някоя фаза да се пренесеш и ти ( няма да ти казвам коя е нулата по стълбовете за да не те обидя..)
                          Чичата говоря за електропроводи 110 220 и 400 киловолта.Пренася се и интернет ама по оптика в МЗВ-та.Нула има само в мрежа 0,4 киловолта.Там проводниците са пет три фазни една нула и един за улично осветление.

Коментар

• Фараоне, преди да залееш с топла вода улиците на всички държави имащи АЕЦ, бъди човек и драсни едно ЛС на Караиванов да внесе плавници. Ще ги продавате в промоционален комплект със светещите връзки.

Коментар

Те това за оптиката ме разби, но за разлика от тебе, няма да ти давам оценка на писаното...
                              Но примерно едни тикви и пъпеши могат да се плъзгат по селската мрежа.....Слагаш кука с кошница и блъскаш по надолнището. И само по нулата...да не хфанеш някоя фаза да се пренесеш и ти ( няма да ти казвам коя е нулата по стълбовете за да не те обидя..)
                              Не е само в Канада, и в щатите също, тук-там го правят. Обаче, като спомена, та ме подсети:
                              Преди години подменяха мрежа НН в квартала, където ми е гаража. та, "умниците" от енергото, да вземат, и да разменят /свързването беше монофазно/ фаза и нула. Нулевият проводник, понеже свързан с арматурата, при дъжд ставаше страшно - как не отвъдиха някой човек-не знам, обаче, свако ми си беше вързал кучето с един синджир за оградата, тя-заварена за арматурата и, при един дъжд, токът го отвъди. Едва, след като падна клон, обаче, в/у жиците същата буря, и ги скъса, при пре-свързването, открих проблема и го реших. "Умници", щото такива неща уж са стандартизирани, уж се наблюдават и инспектират, а нА - можеше и човек да погине. На практика, Смъртта е надничала в двора ежедневно и - ти да видиш ! - какви калитковци сме били, само песът да се изпържи.
                              "- Хитро, нали! "

Коментар

Чичата по фазните проводници на електропроводите тече не само ток с честота 50 херца.Там се пренасят и данни и телефония.Използват се още като съобщителна линия.Който знае как функционира съвременната релейна защита знае и още какво се пренася по електропроводите.Напоследък в мълниезащитните въжета е вградена оптика.Така че по електропроводите се пренасят много неща не само ток.

Коментар

Working...
                                X