Ако има нещо подобно направено в Япония- значи може и да стане! Японците са гъчкани с АЕЦ и са царе на климатиците. А и там разтоянията до големи потребители на топлина са по малки.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Атомно електрически централи - новини,цени,пазари
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеПешо, ти сам си каза че си прост работник и е глупаво да се изказваш негативно за каквото и да било, без да си се запознал!
Пирамид, готов съм да напиша отворени писма до всички които имат отношение към този проект, ако ме убедиш че водата няма да изстине по пътя!
Готов съм да намеря и инвеститори, и тн. Големия проблем ще дойде от енергийната мафия която държи тецовете в София, осигуявя газта...Last edited by dosadnik; 19.02.2012, 00:43.
Коментар
-
Пешо, ти сам си каза че си прост работник и е глупаво да се изказваш негативно за каквото и да било, без да си се запознал!
Пирамид, готов съм да напиша отворени писма до всички които имат отношение към този проект, ако ме убедиш че водата няма да изстине по пътя!
Готов съм да намеря и инвеститори, и тн. Големия проблем ще дойде от енергийната мафия която държи тецовете в София, осигуявя газта...Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПонякога не е необходимо да се огледа всичко за да се прецени че едно нещо не става.И не е необходимо да се пазарим като цигани.Казах вече не бих участвувал в подобно нещо дори и с една стотинка.Парите си изкарвам с труд и не може дюда ги хвърлям на вятъра.
2.За да "прецениш", трябва да разполагаш с база. Познания, информация, такива работи. Понякога интуицията също върши работа но, отново, при хора, които поне знаят, с какво си имат работа. Ти не си просто "обикновен човек". Обикновен човек съм аз. Ти си негативист, Бате Пешо. Маниак. Някак много и харесва на тази категория хора нещо да не се случи, и те да са "...нали ти казах!". Голяма страст, .велика!
3.По-добре, наистина, не се пазари. Голямо усилие се иска да се разберат прости неща - не се изтощавай.
Коментар
-
Ще цитирам себе си, чети внимателно:Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТова, за сравняването си с Джордано Бруно и Галилей не го знаех, извинявам се. Ама, щом казваш...
Иначе, за "създаването на компания", нещата никак не са сладки. Не и у нас - тук, за да тръгнеш на такъв строеж, наистина са нужни пари. Не малки, и то-предварително. Де да ги имах, Бате Пешо. Ако не си разбрал:
Целта на тези тук приказки е да се възбуди обществен дебат /егати клишето но, това е пътят/, за да се промотира проектът, след което, да се предприемат действия. Дали ще или не ще се свързва с моето име, изобщо не ме е грижа - аз искам нещо по-добро за всички, нима не е ясно? Тук се скъсаха от коментари по нефт, газ, други алтернативни източници и т.н., от които, предвижда се, да се консумира постоянно, и...да се плаща постоянно. И нито грам размисъл за това, на какво ни обрича това единствено право черво от устата към гъза. Нация от тъпанари. В такова се превръщаме, не без вашата "помощ", да ва ева.
Още нещо: Не само аз смятам тази идея за разумна, обаче. Допитвал съм се до специалисти в ТЕЦ, до други в производството на тръби, и имам уверенията им, че е технически осъществимо, а калкулациите показват, че и изгодно ще е...
Защо се страхувате да заявите нещо, което смятате, че е добро, ако има такова? Защо аз да съм ви крив и "моята грандомания"? Защо завиждате? И на какво, ако уж вариантът е "лош" ? Не ви разбирам, тъп съм, много съм тъп По-тъпото, обаче, е че хем сме гладни, голи и боси, хем искаме да живеем добре, хем си въобразяваме, че това ще стане само, ако се навържем за пореден път за нечии клиенти. Всичко това, при положение, че имаме много, което изхвърляме като "непотребно" и умниците като вас, току припяват и гледат в чуждите канчета, готови са да разкъсат някого затова, че не бил "умен" като тях.
НЕ РАЗБИРАМ.ТЪП СЪМ. МНОГО ТЪП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТова, за сравняването си с Джордано Бруно и Галилей не го знаех, извинявам се. Ама, щом казваш...
Иначе, за "създаването на компания", нещата никак не са сладки. Не и у нас - тук, за да тръгнеш на такъв строеж, наистина са нужни пари. Не малки, и то-предварително. Де да ги имах, Бате Пешо. Ако не си разбрал:
Целта на тези тук приказки е да се възбуди обществен дебат /егати клишето но, това е пътят/, за да се промотира проектът, след което, да се предприемат действия. Дали ще или не ще се свързва с моето име, изобщо не ме е грижа - аз искам нещо по-добро за всички, нима не е ясно? Тук се скъсаха от коментари по нефт, газ, други алтернативни източници и т.н., от които, предвижда се, да се консумира постоянно, и...да се плаща постоянно. И нито грам размисъл за това, на какво ни обрича това единствено право черво от устата към гъза. Нация от тъпанари. В такова се превръщаме, не без вашата "помощ", да ва ева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТова, за сравняването си с Джордано Бруно и Галилей не го знаех, извинявам се. Ама, щом казваш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПирамидата казах вече че с простотии не се занимавам.Незнам дали е нахалство или друго от твоя страна да се сравняваш с Джордано Бруно и Галилей.Не желая да те обиждам.Щом вярваш в това създай компания набери капитал на борсата и започвай строежа.Щом е толкова евтино и добро клиентите сами ще ти дойдат и ще станеш милиардер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРазбира се, че са глупости. А ти си умен, да.
Едно време такива, дето пишат, правят или предвиждат небивали работи, дори на клада са ги изгаряли. А аз съм даже почти 90 кила, има к'во да 'апнете...
И други планети няма, нали вие не сте ги виждали? Това, дето ги открили, са пълни глупости, ТУК И СЕГА, няма такива.
- Триумф на здравия разум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИзвинявам се не съм догледал.Имам впредвид 0.4KV и 400KV.По нататък е безсмислено.С глупости не се занимавам.
Едно време такива, дето пишат, правят или предвиждат небивали работи, дори на клада са ги изгаряли. А аз съм даже почти 90 кила, има к'во да 'апнете...
И други планети няма, нали вие не сте ги виждали? Това, дето ги открили, са пълни глупости, ТУК И СЕГА, няма такива.
- Триумф на здравия разум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеБате Пешо, дай да не се обиждаме. Някак "случайно" съм електроинженер със заслужена диплома с отличие. И прав и променлив ток знам какво е, пък и средното ми е ТЕТ, "Ел.мрежи и централи". 0,4 kV са си 400 V и няма по-скъпо или по-евтино от двете. Още,
Има стомани и стомани. Не съм чувал още неръждаемата да корозира от речна вода. Това-първо. Разбира се, може и една и съща да се врътка насам-натам, просто, но, не се налага. Самата тръба е най-евтината част, прочее. За 1800 MW са потребни около 11 куб.метра в сек.
По химическата обработка - ами, аз ходя по панаири. И преди 4 години видях едно българско изобретение, през което,като премине водата, ултразвук променя структурата на СаСО3 и, вместо иглеста, става гранулоподобна. Такъв СаСО3 не се отлага, не формира котлен камък. Как е до тук?
Пропускам гръмването на АЕЦ, това са дивотии.
Газопроводите, разположени в България, са...ЧУЖД БИЗНЕС. Плащат някакви мизерни такси за транзит, и някой ви обяснил, че се печели "много". Много е за сам човек, за държава и жалка сума. Консумацията на газ не виждам защо я оревавате - националният български интерес ли ви е грижа, или този на Газпром? Газът е незаменим като химична суровина - чудо голямо, че за известно време, бил отбелязан спад. Пък и, след отпадането на все повече генериращи мощности на въглища, за останалите яко ще нагоним на газ - толкова, че скоро и Газпром няма да може да устиска. Не сме преминали-не е скочила. Че може да врякат - може, така е. Ама дайте сега, да лягаме а гръб и да чакаме да ни разфасоват с цени. Те трябва да се научат да уважават нашите интереси като държава, а не само да ни натискат да им потребяваме газта. Както помпят, по някое време, и те ще кажат "Хлъц!" и, тогава, ще е веднъж за винаги. За оранжериите никой не отрича, само че, не можеш премести София дотам, просто забрави. А потреблението на оранжериите също не може се сравни с това на Голямото село.
А на хартия никой от вас не е виждал проекта, че да плюе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikola66 Разгледай мнениеПредлагам ти Гигантският климатик да е в София- така топлинните загуби на топлопровода ще са 4 пъти по малки. А кабелите за Климатика да са монтирани в тръбите- така загубите от тях ще подгряват водата!
И онова с капсулите ми хареса. Само как ще минават през помпените агрегати?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениезначи 3 тръби по 1 метър + една "полвинка"
или една по големшка с диаметър 3,5 м - почти като за мини-метро
или вариант за Четвърти Метро Диаметър - линията НДК-Козлодуй ...
Коментар
Коментар