IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови правила във форума на Investor.bg

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kif
    Първоначално изпратено от Ordinary Man
    Да разбирам, че не може да се критикува /аргументирано/ дадено дружество, мениджмънта или даден ръководен административен фактор, каквото и да правят те?!? Да не може да коментираш дадени техни действия/бездействия?!? Както и компетентността/некопетността им в дадени случаи?!? Доброто име и имидж се поддържа всеки ден, то не е статукво. И ако довчера си имал такова, това не е гаранция, че и утре ще е така. Зависи изцяло от действията/бездействията ти по дадени проблеми. Да разбирам ли, че ще имат статут на недосегаемост?!? Е това ако не е цензура в тоталитарен стил здраве му кажи....
    +1

е за това говоря и аз - вчера USATRADER нападна ДВИ на ПЕТХЛ, и то не без основание, и днес вече нови правила - ами кофти е - верно че е беше с доста остър език, ама когато цяла година те лъжат за едно, а накрая излезе друго - така ли се прави добър имидж или добро име, че да трябва да го пазим?
    +1

Коментар

• Вие направо ме убивате.
      Според едно проучване голяма част от посетителите в този форум са или собственици на фирми или висш мениджмънт в тях. Много ми е интересно дали някой от вас би рекламирал в сайт в който постоянно има нелицеприятни неща за Вашата фирма. Без значение дали тези факти са верни или не. Но отговорете честно бихте ли рекламирали там или не.
      А иначе цялата тема ми прилича на АЗ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ ИГРАЯ С ТЕБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
        Първоначално изпратено от kif
        Да живее КОМУНИЗЪМА!!!!

не ме разбирайте погрешно - но това е въвеждане на цензура от висша форма.

грозно впечатление направи вчерашния ден, когато модератора изтриваше като обезумял всякакви постове, но в продължение на 15 мин. си седеше поста с откровенните псувни на един самозабравил се през последните 5 дни коментатор!!!!

БРАВО!

Г-н Йорданов, кажете какво ще направите за ограничаване на писането под различни никове и откровенните опити за манипулация?
        И още нещо - т.к. има 2 лица които явно са много засегнати - та бихте ли ги потърсили за коментар, както това правихте през ден през Октоври, какво стана с тенджерата, та и изгоря дъното и дали господин Капустин ще си има съкилийници като гръмнат някой фондове - пирамиди?
        Истината е че от няколко месеца насам инвестор БГ се чуди как да изгони участниците в този форум.... какво ли не правихте какво ли не цензурирахте, мисля всеки който чете тука знае къде са Ви пристрастията. Сега изведнъж решихте че сте прекалено посещаеми за да има тука нападки към някои личности или фирми. И друг път съм писал това е ФОРУМ, всеки пише каквото мисли а никой не е длъжен да го чете.
        Ако имате някакви идеи след време да Ви цитират като "официален източник" , напр. някой министър да каже:
        - според анкета в инвестор БГ средната запл. у нас е ....... , то това е по-скоро научна-фантастика, отколкото обозримо бъдеще.
        Поста ми няма за цел да се оплаквам или да оспорвам решението Ви, но ще бъде жалко толкова посещаем форум да започне да става безинтересен, а с тенденциозната цензура от последните месеци е напълно възможно това да стане.
        баунс,

тука си прав друже.

Форума се орязва - защото така иска правителството.

И Инвестора.бг ако се имат за независима медия - да покажат независимост , а не да режат. Никой не кара никого да чете насила.

Тука парадокса е пълен.

В парламента комисии правят за да извадят две думи с ченгел от устата на правителството.

Тука ще забраняват свободното мнение. ще цензурират без правила -писани.

вай вай

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
          Да разбирам, че не може да се критикува /аргументирано/ дадено дружество, мениджмънта или даден ръководен административен фактор, каквото и да правят те?!? Да не може да коментираш дадени техни действия/бездействия?!? Както и компетентността/некопетността им в дадени случаи?!? Доброто име и имидж се поддържа всеки ден, то не е статукво. И ако довчера си имал такова, това не е гаранция, че и утре ще е така. Зависи изцяло от действията/бездействията ти по дадени проблеми. Да разбирам ли, че ще имат статут на недосегаемост?!? Е това ако не е цензура в тоталитарен стил здраве му кажи....
          +1

е за това говоря и аз - вчера USATRADER нападна ДВИ на ПЕТХЛ, и то не без основание, и днес вече нови правила - ами кофти е - верно че е беше с доста остър език, ама когато цяла година те лъжат за едно, а накрая излезе друго - така ли се прави добър имидж или добро име, че да трябва да го пазим?
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
            Първоначално изпратено от O2
            Ане искаш ли да погледнеш нещо друго в упор???
            Айде още един нещастник с треперещи ръце и трескав поглед напът да се гръмне от отчаяние...
            Ето ви един пример за нещо, което вярвам всички ще се съгласят, няма проблем и трябва да бъде изтрито...
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Петъре - не става дума за НК, а за неща като морал и възпитание.
              Крайно време бе да се наложи цензура на грубият език и псувните в този представителен форум.

Подкрепям промените. Подкрепям тоже мнението на Брутасов за Кирилицата. Аз Българин, пиша в Български форум и не ща да чета мнения на котешки.
              Импе,

Има и обиди, хайде да не правим списъци. При добро старание ще ти направя доста прилична колекция от постове с обидно съдържание примерно спрямо Joan.

P.S. В тази връзка и аз самият не съм "цвете за мирисане".Така например моето отношение към редман и караконджул си е подчертано подигравателно и неведнъж не съм писал по същество, но истината е че действително на моменти не мога да контролирам "благородният си гняв" , когато виждам пред себе си псевдо-анализатори с псевдо-познания .

Също подкрепям изцяло правилата. Подкрепям триенето на постове
              1. с обидно съдържание
              2. псувни и нецензурна реч ( в това отношение поне 1000 поста на караконджул следва да се изстрият веднага).В противен случай претенциите на www.investor.bg някак си увисват във въздуха. Тук се отваря разбира се много работа на модераторите.
              3. Писането на кирилица
              4. Точно цитиране на източника при постването на материали от други сайтове

Коментар

• По принцип съм срещу всякаква цензура, с изключение на тази по отношение на цинични и обидни изрази. Това, което искрено ме възмущава в новата политика е:
                "На фона на безспорните предимства на форума през последните месеци станахме свидетели и на съзнателни нападки срещу доброто име и имиджа на институции и частни лица. Това ни накара да променим част от правилата в него, за което се надяваме да ни подкрепите.
                Най-важното правило, за което ще следим, е недопускане на стил, който руши имиджа и доброто име на институции, фирми и частни лица. "

Коментар

• Imperatore, ami ti trqbwa da si pyrwiq izhwyrlen ot cenzurata, pogledni si samo pisanicite za ciganite i shte ti stane qsno.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Петъре - не става дума за НК, а за неща като морал и възпитание.
                    Крайно време бе да се наложи цензура на грубият език и псувните в този представителен форум.

пак питам, къде прочетохте че става въпрос за цензура точно на това????
                    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Петъре - не става дума за НК, а за неща като морал и възпитание.

Подкрепям промените. Подкрепям тоже мнението на Брутасов за Кирилицата. Аз Българин, пиша в Български форум и не ща да чета мнения на котешки.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                        Да живее КОМУНИЗЪМА!!!!

не ме разбирайте погрешно - но това е въвеждане на цензура от висша форма.

грозно впечатление направи вчерашния ден, когато модератора изтриваше като обезумял всякакви постове, но в продължение на 15 мин. си седеше поста с откровенните псувни на един самозабравил се през последните 5 дни коментатор!!!!

БРАВО!

Г-н Йорданов, кажете какво ще направите за ограничаване на писането под различни никове и откровенните опити за манипулация?
                        И още нещо - т.к. има 2 лица които явно са много засегнати - та бихте ли ги потърсили за коментар, както това правихте през ден през Октоври, какво стана с тенджерата, та и изгоря дъното и дали господин Капустин ще си има съкилийници като гръмнат някой фондове - пирамиди?
                        Истината е че от няколко месеца насам инвестор БГ се чуди как да изгони участниците в този форум.... какво ли не правихте какво ли не цензурирахте, мисля всеки който чете тука знае къде са Ви пристрастията. Сега изведнъж решихте че сте прекалено посещаеми за да има тука нападки към някои личности или фирми. И друг път съм писал това е ФОРУМ, всеки пише каквото мисли а никой не е длъжен да го чете.
                        Ако имате някакви идеи след време да Ви цитират като "официален източник" , напр. някой министър да каже:
                        - според анкета в инвестор БГ средната запл. у нас е ....... , то това е по-скоро научна-фантастика, отколкото обозримо бъдеще.
                        Поста ми няма за цел да се оплаквам или да оспорвам решението Ви, но ще бъде жалко толкова посещаем форум да започне да става безинтересен, а с тенденциозната цензура от последните месеци е напълно възможно това да стане.

Коментар

• КИРИЛИЦА!!

Като говорим за правила:
                          Моля, нека кирилицата да бъде налагана при писането на мнения.
                          Ужасно изморително е четенето на маймуница, особено при по-дълги теми!
                          Мненията на маймуница да бъдат изтривани!

Коментар

• Поздравления за откриването на тази важна тема. Бих желал да споделя малко "западен опит" във връзка с отговорността на модераторите.

Няма да се спирам върху проблематиката на "Обидата в интернет-форума обида ли е по смисъла на НК" и трудностите свързани с доказването (IP все пак е "манипулируемо).
                            С Решение на ВКС на Германия= Bundesgerichtshof (BGH) от 27.03.2007 отговорността на модераторите чувствително нарастна. В момента те носят отговорност в случай, че не изстриват постовете с обидно съдържание, независимо дали идентичността на автора е известна или не. А ако идентичността на автора е известна, то потърпевшият може да съди автора на обидното послания за обида.

Ето съобщението на прес-центъра на BGH
                            http://juris.bundesgerichtshof.de/cg...g/document.py?
                            Gericht=bgh&Art=en&Datum=2007-3&Seite=2&anz=329&pos=65&nr=
                            39340&linked=pm&Blank=1

Bundesgerichtshof entscheidet ьber die Verantwortlichkeit des Betreibers eines Meinungsforums im Internet

Gegenstand des Revisionsverfahrens war u. a. die Frage, ob und unter welchen Umstдnden der Betreiber eines Internetforums vom Verletzten auf Unterlassung einer ehrverletzenden ДuЯerung in Anspruch genommen werden kann, die ein Dritter in das Forum eingestellt hat. Der Bundesgerichtshof hat entschieden, dass die Verantwortlichkeit des Betreibers eines Internetforums fьr dort eingestellte ehrverletzende Beitrдge nicht deshalb entfдllt, weil dem Verletzten die Identitдt des Autors bekannt ist. Gegen den Forumsbetreiber kann vielmehr ab Kenntniserlangung ein Unterlassungsanspruch des Verletzten bestehen, unabhдngig von dessen Ansprьchen gegen den Autor des beanstandeten Beitrags.

Einem Unterlassungsanspruch gegen den Betreiber des Forums steht auch nicht entgegen, dass der beanstandete Beitrag in ein so genanntes Meinungsforum eingestellt worden ist. An einer abschlieЯenden Entscheidung war der Senat gehindert, weil der Inhalt des zweiten Beitrags vom Tatrichter noch nicht gewьrdigt worden war.

Urteil vom 27. Mдrz 2007 - VI ZR 101/06

LG Dьsseldorf – Entscheidung vom 14.9.2005 - 12 O 440/04 ./. OLG Dьsseldorf – Entscheidung vom 26.4.2006 - I-15 U 180/05

Karlsruhe, den 27. Mдrz 2007

Коментар

• ...

Коментар

• Не знам Инвестора дали печели от Форума,но някои хора наистина печелят!!!Не случайно се появиха всичките Ъ-паджии и сривльовци,които яко манипулират.Естествено срещу заплащане.Предполагам и са с доста добра подготовка.Но нейсе.Ще го преживеем някак си!!!

Коментар

Working...
                                X