IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови правила във форума на Investor.bg

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Боримечката
    Бошко, най-добрия начин да ограничим мненията на въпросните индивиди е като не им обръщаме внимание - аз си признавам, че често не издържам на провокацията и отговарям. Тези индивиди се мотивират точно от това.

А по отношение на цензурата ще кажа, че вчера станах свидетел на "икономическа" цензура, която ако продължи ще ме накара да изоставя форума, макар, че в някои отношения ми е много полезен!
    За съжаление така не става, простака си е простак с и без да му обръщаш внимание и той не разбира от намеци.

И по този повод представи си следната ситуация:

Поканил си жена си на вечеря в изискан ресторант, салонния управител ви настанява на хубава маса и всичко изглежда прекрасно... обаче след малко идва някакъв тип с дебел златен ланец изкаран на показ върху новия му анцуг и сяда на масата до вас и започва да говори на висок глас по мобилния си телефон, зяпайки ухилено жена ти. Управителят виждайки неудобната ситуация идва и ви казва, че ако спрете да обръщате внимание на този тип той ще спре да идва в ресторанта.

Това нали се сещаш, че това в изискан ресторант няма да се случи.

П.П.: Съжалявам, че се отклоних от темата.

Коментар

• Аде стига с тез клишета за цензурата.Само псувни и обиди четем по цял ден всичко смислено се размива от изказвания на хора които нямат елементарно възпитание

Коментар

• Трябва да се влезе и в положението на екипа на Инвестора - сигурно им звънят по телефона да обуздаят форума, с къде по-явни или прикрити заплахи, че иначе ще им се случи нещо. Свободата на словото не е леко нещо, иначе нямаше да има постоянни стремежи да я ограничат. Но трябва да се знае - от ограничаването й се трупат само негативи и се възползват само негодниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
          И аз съм твърдо за тази инициатива на Инвестора, но само ако целта е ограничаване на просташките изказвания от хора с ниска обща култура, на които мястото не им е тук (които за мое съжаление изобилстват в последно време).
          Бошко, това което каза г-н Йорданов на това което си мислиш ли ти прилича, защото на мен не.

Най-важното правило, за което ще следим, е недопускане на стил, който руши имиджа и доброто име на институции, фирми и частни лица.

Естествено ще насърчаваме и допускаме критиката, но само ако тя е аргументирана и в стил, който не е обиден. За това кой стил е обиден последната дума ще имат модераторите и техните решения няма да подлежат на обсъждане.
          Не случайно дадох примера с вчерашния ден, когато псувните на един съфорумец си стояха най-безнаказано докато се триеха други неудобни коментари. А защо не се въведе и системата на Бан от форума?
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Ето един Greasemonkey скрипт, който ще премахне нежеланите коментари без необходимост от промяна в правилата на форума http://userscripts.org/scripts/show/12013

@Netware5

Коментар

• Абе вие ще додете на моя та идея че групите трябва да филтрират на входа ама ще мине време

Коментар

• Правим си invite only група във фейс бук и сме готови. В прочем вече има такава само дето все още е отверена.

Коментар

• уффф, нови правила...
                  Спазването на добрия тон и неизползването на обидни квалификации е валидно за всички форуми и изобщо в общуването.

Не разбрах само мненията за триене на манипулативните изказвания.
                  Подобни преобладават и в статиите, и в анализите...откъде ще се започне...

Впрочем, ако правите промени добавете нещо подобно, което ще е полезно за участниците -> http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Коментар

• Бошко, най-добрия начин да ограничим мненията на въпросните индивиди е като не им обръщаме внимание - аз си признавам, че често не издържам на провокацията и отговарям. Тези индивиди се мотивират точно от това.

А по отношение на цензурата ще кажа, че вчера станах свидетел на "икономическа" цензура, която ако продължи ще ме накара да изоставя форума, макар, че в някои отношения ми е много полезен!

Коментар

• Инвестора издишат от към новини и анализи и най-ценното в този сайт е форума. Комунизмът отдавна свърши господа и е време да го разберете. С налагането на цензура, форума няма да стане по добър, просто има много други икономически сайтове които ще ви изядат хляба.
                      Пак ще си повторя мнението този сайт без форума е гола вода.

п.с Ако не ви харесва мнението ми можете да го изтриете и без това трябва да тренирате занапред

Коментар

• И аз съм твърдо за тази инициатива на Инвестора, но само ако целта е ограничаване на просташките изказвания от хора с ниска обща култура, на които мястото не им е тук (които за мое съжаление изобилстват в последно време).

А това че някои хора се опитват да пробутат идеята, че форума било свободно място за изявяване и Инвестора нямали право... са просто смешни, това да не ви е бащиния? Инвестор.бг имат пълното право да наложат каквато си искат цензура върху форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от upuke
                          До всеки пост бутон:"докладвай неприемливо съдържание"
                          по подобие на други сайтове.
                          То и сега, който не го мързи може да докладва. Забелязал съм, че темата "До Investor.bg" се следи стриктно. Та затова там редовно докладвам разни спамери и простаци.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Я,нещо и бутона за отговори ми изчезна.
                            И ти си прав за НАП-а.Макар,че оня ден искаха 300 лв преди раб.време за покриване на осигуровки при все,че 7 г си бил в чужбина.
                            Парадокса е,че уж образователен сайт,икономически насочен при това,прокламирал акта на г-н Йорданов,борещ се за по-добрата България уж,пък накрая едните касови не издават.После искате баба Пена да ви пуска касови и да не ви лъже у кантара
                            Доста по-смислена промяна щеше да е прочистването от излишните флудещи елементи,приказващи колкото да не заспят.Или мнение в темата за Хима как е тотално надценен и след 2 дни - ами убедихте ме да си взема ( по-тънко естествено ) . Тогава тия дето се водят модератори могат да звъннат за по едно кафе и да видим дали ще има такива нагли опити за "изкривяване на пазара"

Коментар

• До всеки пост бутон:"докладвай неприемливо съдържание"
                              по подобие на други сайтове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                                Чудех се аз толкова време що ми трият питането за касови бележки за срещите на Инвестора,пък то не било угодно на институцията.
                                А тва,че всичко се знаело,кво било новото - просто формалното официализиране
                                Be hora kakvo pishete do investora pishete do NAP. Wink

Коментар

Working...
                                X