If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
a да, и всяка циганица (български с латински букви) да се изтрива моментално !!!
Да се трие!!!
аз не си затормозявам умствения багаж да я чета
За съжаление форумът на Инвестор.бг се ползва от много хора работещи във финансовата сфера в Лондон, Ню Йорк и т.н., които нямат възможност да си инсталират кирилица :-(
След въвеждането на новата платформа ще има кирилизатор, който ще реши този проблем.
Michelangelo, ako si mislish, che cenzurata shte ti donese poweche stoinostni mneniq - jestoko se lyjesh, te tolerirat manipulatorite i profanite. Nqma da se wyrnat starite uchastnici kato Martingale naprimer.
Ako Martingale zapochne da pishe - te shte go iztriqt, zashtoto ponqkoga beshe cinik, no nikoi ne e obidil. A na men tochno negowiq stil mi hareswashe, oswen che beshe cinichen, kazwashe miliardi pyti po-stoinostni neshta ot drugite tolerirani profani.
Напълно заставам зад Инвестор-а и новите правила (които не се различават особено от старите всъщност) !!! Причината не е, че имам акции в компанията, а понеже ми е омръзнало да прелиствам профанизирани мнения на 2 страници, докато стигна до някое стойностно. Надявам се (наистина много) форумът да си върне поне част от стойностните участници, които пишеха навремето и по-строгите мерки да откажат някои видни спамери да пишат тук.
Мисля, че вместо да се опитваме да намираме кусури на модераторите, ние сме тези, които трябва да им помогнем да направим този форум по-полезен за самите нас !!!
Малко уточнение. Модераторите са няколко, но в един момент има само един човек, като няма 24 часа покритие.
След смяна на платформата ще може едновременно повече хора да модерират. Сегашната платформа също има подобна функционалност, но във вид който смятаме за много неудачен.
Коментар
Bobi75
a да, и всяка циганица (български с латински букви) да се изтрива моментално !!!
Nqma izobshto da se uchudq, ako se okaje che ima i moderatori izmejdu taka narechenite brutalni apokaliptici i manipulatori. prosto tozi profanski stil se tolerira.
Kak shte se wdigne niwoto, ako samo manipulatori i profani se tolerirat, ta te draznqt ostanalite s edni i syshti debilski repliki - ta wijte Simeon - ta toi ima 3 ili 4 izrecheniq koito postoqnno powtarq i e zadrsytil sys spam celiq forum. Ot 2000 mneniq - wsichkite mu sa ednakwi.
Trqbwa li bolni hora da se ostawqt da pishat bezkontrolno, samo zashtoto sa bolni, a zdrawite - da mu mislqt.
Коментар
Bobi75
Чакай, сега се сетих да питам защо ми затворихте темата "Каква любовница подхожда на баш инвеститора"?!
Ами тя си е баш инвеститорска тема, а и никаква чест на частно лице или институция (даже и бардак да е) не съм засегнал, както се изисква по желаните нови правила:
"...На фона на безспорните предимства на форума през последните месеци станахме свидетели и на съзнателни нападки срещу доброто име и имиджа на институции и частни лица. Това ни накара да променим част от правилата в него, за което се надяваме да ни подкрепите..."
A пък и темата си беше точно на място в точния форум Ако баш инвеститорите не наизвадят пишкомерите, то кой, кой, питам аз, ще ги извади и то така добре , а както знаете всичко може да се измери...
...........
А на мен лично тез модераторски мерки ми харесват. Аз като частно лице (с възможности да стане дори институция) съм силно загрижен да не ми зацапват имиджа и всяка подкрепа е полезна.
От друга страна пък, ако аз искам да изпомацам имиджа на частни лица и институции, то има толко начини и методи, че модериране не ги лови
Може модераторите да си усложняват работата, но се надявам форума да стане по-културен. Друго си е малко да вдигнем нивото, защото като видни инвеститори ни канят яко на светски събития и не върви някакси над лъснатия за танци паркет да се извиват словесни простотии и директни нападки
Петъре - не става дума за НК, а за неща като морал и възпитание.
Крайно време бе да се наложи цензура на грубият език и псувните в този представителен форум.
Подкрепям промените. Подкрепям тоже мнението на Брутасов за Кирилицата. Аз Българин, пиша в Български форум и не ща да чета мнения на котешки.
Импе,
Има и обиди, хайде да не правим списъци. При добро старание ще ти направя доста прилична колекция от постове с обидно съдържание примерно спрямо Joan.
P.S. В тази връзка и аз самият не съм "цвете за мирисане".Така например моето отношение към редман и караконджул си е подчертано подигравателно и неведнъж не съм писал по същество, но истината е че действително на моменти не мога да контролирам "благородният си гняв" , когато виждам пред себе си псевдо-анализатори с псевдо-познания .
Също подкрепям изцяло правилата. Подкрепям триенето на постове
1. с обидно съдържание
2. псувни и нецензурна реч ( в това отношение поне 1000 поста на караконджул следва да се изстрият веднага).В противен случай претенциите на www.investor.bg някак си увисват във въздуха. Тук се отваря разбира се много работа на модераторите.
3. Писането на кирилица
4. Точно цитиране на източника при постването на материали от други сайтове
За съжаление работата на модераторите е доста тежка и при сегашната организация е почти невъзможно да направим пълно 24 часово модераторско покритие на един толкова активен форум.
За в бъдеще има планове да сменим целия форум с нова платформа, която ще позволява много по гъвкаво модериране.
Не приемайте като лично отношение пропуските на модератора. Просто той е един срещу 12 000 регистрирани във форума...
Господин Андонов,
Нека не си хвърляме пясък в очите, защото съм доста чувствителен към неточности и към поведение тип " ааа, станало грешка".
Последно колко са модераторите, че нещо почнахме да се бъркаме.
"Избирателната пропускливост" на "единствения" ви модератор е наистина забележителна. И нека наистина не се убеждаваме, че имате само един модератор, а претенциите ви са да сте сред лидерите в България.
Пак ви казвам, трийте всичко с обидно съдържание, независимо дали автора на постинга е известен или не и аз лично няма да спра да ви хваля. Но ако с тия промени в правилата на форума целите някакво "легализиране" на половинчатата си дейност и съответно покрепа от наша страна, просто забравете. Пак ви казвам работа за модератора има много(и съответно с доста отговорности) и неслучайно ви цитирах съдебната практика в Германия.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от pana_bg
А тия дето допускат правописни грешки и изпускат думи - на проверочен!
Всеки да минава дистанционен тест по граматика и обща култура пред модератора преди регистрация. За улеснение, да е зачот - с "да" и "не". Демек, става-не става. Така ще имаме предварителен филтър и подбор на участниците. След това следва тест за интегритет и детектор на лъжата. Ако някой се изпусне без да иска, след това трябва да поднесе своите дълбоки извинения или да каже, че се е пошегувал.
А сега сериозно. Не може ли да стои едно постоянно лого /дисклеймърче/ във форума от сорта: "Всички мнения, информации, реплики, оценки, подмятания, закачки и т.н. в този форум трябва да се приемат като лични, неофициални, неформални, недоказуеми и произволни художествени интерпретации, не трябва да се приемат на сериозно и не могат да представляват нито мнения, нито препоръки, нито съвети за взимането на каквито и да било инвестиционни решения. Този форум е просто за развлечение и отмора. " ?
А тия дето допускат правописни грешки и изпускат думи - на проверочен!
Всеки да минава дистанционен тест по граматика и обща култура пред модератора преди регистрация. За улеснение, да е зачот - с "да" и "не". Демек, става-не става. Така ще имаме предварителен филтър и подбор на участниците. След това следва тест за интегритет и детектор на лъжата. Ако някой се изпусне без да иска, след това трябва да поднесе своите дълбоки извинения или да каже, че се е пошегувал.
А сега сериозно. Не може ли да стои едно постоянно лого /дисклеймърче/ във форума от сорта: "Всички мнения, информации, реплики, оценки, подмятания, закачки и т.н. в този форум трябва да се приемат като лични, неофициални, неформални, недоказуеми и произволни художествени интерпретации, не трябва да се приемат на сериозно и не могат да представляват нито мнения, нито препоръки, нито съвети за взимането на каквито и да било инвестиционни решения. Този форум е просто за развлечение и отмора. " ?
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
къде е списъкът на тея хора с добро име и имидж ??????
некъде публкуваха ли го или съм изпуснал?
Всеки по дифолт има добро име и имидж :-)
Ще ме прощавате, ама точно това точно модераторите в www.investor.bg не го спазват дори и на половина. Откровено заявявам, че модераторите ви на този етап са фенове на "конкретното отношение " при триенето. Ето затова става въпрос. И ето това дразни.
а същевременно форума е пълен с откровени простотии, които никой не трие
За съжаление работата на модераторите е доста тежка и при сегашната организация е почти невъзможно да направим пълно 24 часово модераторско покритие на един толкова активен форум.
За в бъдеще има планове да сменим целия форум с нова платформа, която ще позволява много по гъвкаво модериране.
Не приемайте като лично отношение пропуските на модератора. Просто той е един срещу 12 000 регистрирани във форума...
къде е списъкът на тея хора с добро име и имидж ??????
некъде публкуваха ли го или съм изпуснал?
Всеки по дифолт има добро име и имидж :-)
Ще ме прощавате, ама точно това точно модераторите в www.investor.bg не го спазват дори и на половина. Откровено заявявам, че модераторите ви на този етап са фенове на "конкретното отношение " при триенето. Ето затова става въпрос. И ето това дразни.
а същевременно форума е пълен с откровени простотии, които никой не трие
Petre, ne wijdash li che manipulatorite kazwat "dryjte manipulatorite"
Onzi den naprimer popitah profana Simeon - znae li kolko e koren kwadraten ot 3,14 , a te sa mi iztrili posta. Nerazbrah, kyde ima napisano neshto obidno? Eto zatowa si mislq, che shte naprawim neshto razumno, ako ostawim jalkiq im forum edin den bez nito edin post - samo moderatorchetata shte si pishat weroqtno
Коментар