IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови правила във форума на Investor.bg

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Писането във форума като форма на изразяване на лично мнение не би трябвало да се отличава от поведението при личен разговор, но анонимността променя всичко. Значителна част от съдържанието във форума не би могла да бъде изречена в реален разговор поради обидно подигравателния и характер. Доста от съдържанието на темите въобще няма връзка с заглавието на темата а най-вече е словесна битка между анонимни участници при която всичко е позволено. Това трудно ще спре защото анонимността поражда чувството за безнаказаност и от там форумското поведение се променя, но все пак за мен поне по добре да има твърда модерация от колкото да няма.
    Просто опитайте отворете някоя от по горещите теми и си представете, че я четете на глас в най-гледаното време на най гледания канал по телевизията. Аз поне не бих могъл а и ако зависи от мен не бих го позволявал да се прави и от други...
    По отношение на институциите проблема идва от това, че те са публични докато тези който пишат във форума не са и често се получава че някой силно пристрастен анонимен може да напише каквото си поиска без значение до колко съотвенства на фактите за точно избрано лице или фирма. Равенство може да има само между равни и тогава как може пострадалото лице да запази репутацията си при условие, че на цената на 15 минути писане в клуб може да подрониш репутация градена от много хора с години...
    И затова това също не може да се толерира - то че няма да се спре няма защото никовете са безброй а модераторите също са хора със с техните пристрастия и слабости, но поне може да се намали безплатните антикампании срещу фирми и хора.
    Да, Инвестор не отговаря за това което се пише във форума но това надали впечатлява пострадалите от анонимните атаки, защото в печатните и телевиционните медии това не не може да се случи без да се плати цената - опонентът става веднага ясно кой е пострадалият може да има право на отговор ,и дори може да се заведе дело евентуално.
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алекси Андонов
      Първоначално изпратено от Боримечката
      2) ще продължи просташкото триене на всяко споменаване на конкурентни сайтове
      Няма политика за триене на линкове и имена на конкурентни сайтове с изключение на няколко сайта, които си позволиха да проведат масови СПАМ атаки срещу форума на Инвестор.бг.
      Андонов, кажете моля защо се получава така :
      http://infostock.bg (Инфосток.бг)
      http://profit.bg/ (Профит.бг)
      http://dnevnik.bg/

Това, мисля си е страх от конкуренцията

Коментар

Не съм запознат с конкретния случай, но само безпредметното или видимо самоцелното споменавене на конкурентен сайт се счита за спам. Аз лично съм виждал подобни опити преди няколко седмици от вероятни представители на този сайт, на за масирана спам атака не знам да е имало. За по конкретна информация се обръщайте към нашите модаратори...

Ние не се страхуваме от конкуренцията и дори позволихме на гореспоменатия сайт близо 1 седмица да се рекламира на първа страница на Инвестор.бг!!! Едва ли има в България по открита от нас фирма към конкуренцията!
        благодаря за отговора!

аз също се учудих, че вчера се триеха мнения, защото съм виждал рекламите ...

аз лично нямам нищо общо с въпросната фирма, до преди 2 седмици не ги бях и чувал
        и ги споменах като добър пример за представяне на финансова информация и коефициенти, от който Инвестор трябва да се поучи, защото позволете ми до го кажа открито - в това отношение виждам огромни дефицити ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
          Първоначално изпратено от Алекси Андонов
          Няма политика за триене на линкове и имена на конкурентни сайтове с изключение на няколко сайта, които си позволиха да проведат масови СПАМ атаки срещу форума на Инвестор.бг. В интерес на всички участници във форума не толерираме спамерите.
          Не разбрах съвсем какво имате предвид. В конкретния случай от вчера, който ме възмути много - всяко споменаване на портала на Инфосток се трие. Може ли да ми обясните каква точно СПАМ атака спрямо Инвестор.БГ са провели хората създали този сайт?
          Не съм запознат с конкретния случай, но само безпредметното или видимо самоцелното споменавене на конкурентен сайт се счита за спам. Аз лично съм виждал подобни опити преди няколко седмици от вероятни представители на този сайт, на за масирана спам атака не знам да е имало. За по конкретна информация се обръщайте към нашите модаратори...

Ние не се страхуваме от конкуренцията и дори позволихме на гореспоменатия сайт близо 1 седмица да се рекламира на първа страница на Инвестор.бг!!! Едва ли има в България по открита от нас фирма към конкуренцията!

Коментар

• Че кой казва нещо за никовете? Тях ако искаш на китайски си ги пиши. Важното е постингите да не са на шльоковица. И това наистина е правило в много български форуми. Просто е смешно да се твърди, че защото някой си работел в Лондон и не можел да си инсталира кирилица. Колкото до Martingale - ами да, няма да можеш да му четеш постингите, ако не вземе да пише на кирилица. Повечето хора, които пишат на шльоковица го правят я от мързел, я от гъзария, я от желание да дразнят другите. Малцина или може би нула са тези, които НАИСТИНА нямат възможност.
            ami da - ako mojeshe da kajesh neshto po-stoinostno ot Martingale, togawa shtqh i tebe da iskam da cheta, i nqmashe da "sajalqwam" za shliokwicata, no uwi. I stiga ste se izjiwqwali kato golemi filosofi, ne mojesh da kajesh, dali Maringale e pisal ot gyzariq ili za da drazni.
            Shtom e fakt, che weche ne pishe, znachi ne e towa.
            Za smetka na towa chetete Simeon - toi ne pishe na shliokawica, oswen towa "ne" obijda i go tolerirat.
            A wie, koito ne ste motiwirani da pishete ot myrzel i gyzariq - wijte se kak pishete - kato dyrweni filosofi, che i zapochnahte da ni tylkuwate powedenieto na mnogo po-umni ot was, na koito ne stawate i moliwa da ostrite. Mersi ot tozi forum

Коментар

Няма политика за триене на линкове и имена на конкурентни сайтове с изключение на няколко сайта, които си позволиха да проведат масови СПАМ атаки срещу форума на Инвестор.бг. В интерес на всички участници във форума не толерираме спамерите.
              Не разбрах съвсем какво имате предвид. В конкретния случай от вчера, който ме възмути много - всяко споменаване на портала на Инфосток се трие. Може ли да ми обясните каква точно СПАМ атака спрямо Инвестор.БГ са провели хората създали този сайт?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                [..... Повечето хора, които пишат на шльоковица го правят я от мързел, я от гъзария, я от желание да дразнят другите. Малцина или може би нула са тези, които НАИСТИНА нямат възможност.
                +1

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera
                  И шльоковицата да се трие веднага! В повечето свестни български форуми е така! Стига вече с тия латински букви!
                  netware5 - kak shte si napishesh nika za da wlezesh wyw foruma ??? ta ti si se napisal na shliokawica ???
                  Ako ia nqmashe shliokawicata, nikoga nqmashe da moga da procheta Martingale w original, .................
                  Че кой казва нещо за никовете? Тях ако искаш на китайски си ги пиши. Важното е постингите да не са на шльоковица. И това наистина е правило в много български форуми. Просто е смешно да се твърди, че защото някой си работел в Лондон и не можел да си инсталира кирилица. Колкото до Martingale - ами да, няма да можеш да му четеш постингите, ако не вземе да пише на кирилица. Повечето хора, които пишат на шльоковица го правят я от мързел, я от гъзария, я от желание да дразнят другите. Малцина или може би нула са тези, които НАИСТИНА нямат възможност.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката

За съжаление единственият начин да се справим със СПАМ атаките е техническото ограничаване на споменаването на определени изрази и линкове :-(

Коментар

• И шльоковицата да се трие веднага! В повечето свестни български форуми е така! Стига вече с тия латински букви!
                      netware5 - kak shte si napishesh nika za da wlezesh wyw foruma ??? ta ti si se napisal na shliokawica ???
                      Ako ia nqmashe shliokawicata, nikoga nqmashe da moga da procheta Martingale w original, a towa za men shteshe da e zaguba.
                      a da - i zashto trqbwa da se triqt saitowe - ta te ottam ponqkoga prepiswat - zatowa li trqbwa da se kriqt saitowe. Towa za men e dolnoprobno.

Коментар

• Подкрепяйки стремежа за почтеност в общуването, тия дни констатирах и друго.
                        След публикуването на списъка с мобилните номера на депутатите, модераторите в някои форуми започнаха да проявяват съмнителна активност. Дали е случайно?
                        Важното е да се намери баланса на разбирането за обиди и др. квалификации на публични личности и институции, каквито те безусловно заслужават!

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
                          Напълно заставам зад Инвестор-а и новите правила (които не се различават особено от старите всъщност) !!! Причината не е, че имам акции в компанията
                          аз принципно нямам нищо против да се трият обиди, малоумни изказвания и т.н.

1) много са мъгляви правилата
                          3) имаш акции

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera
                            Imperatore, ami ti trqbwa da si pyrwiq izhwyrlen ot cenzurata, pogledni si samo pisanicite za ciganite i shte ti stane qsno.
                            Пинков - дай пример кога и как съм обидил. Обиедно ли е да изброяваш факти? Иначе признавам, че ругал мнозина в този форум, но никога не съм започвал пръв.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И шльоковицата да се трие веднага! В повечето свестни български форуми е така! Стига вече с тия латински букви!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• На мен лично всичко това ми прилича на брутална цензура.Всяко мнемие различно от "Ъп" и неизгодно за "Инвестора" се трие.Вярно че имаше хора да не ги споменявам които през всеки свой пост дращеха едно и също без да изложат някакъв аргумент и написаното изглеждаше от сорта " Абе тъй ще стане защото аз ви казвам' и след това "Казах ли ти " ,но имаше и хора които се опитваха да правят няакави анализи било технически или други над които можеше да се замислим.От известно време си пиша с един съфорумец и там си обсъждаме нещата около БФБ взаимно си помагаме и се опитваме да намерим правилните действия.Винаги съм се дразнел от хора които подкарват влака ,парахода ,ракетата и какво ли не още изобретение на човешкия гений за възходящия тренд на борсата.За мен такова животно няма.И преди и сега и на този съфорумец с когото си пишем сък казвал че очаквам тестване на нивото около 1300 не мисля че ще паднем по надолу но такова ще има.Дали ще е двойно или тройно дъно не мога да кажа.Благодаря на всички които приятно ми изкупиха акциите в петък.Сега пак ще вляза но на по-ниско.На борсата няма чувства тук е джунгла и ако си добър играч ще успееш ако ли не ще гледаш идващите и заминаващи влакове.

Коментар

Working...
                                X