IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Investorbg (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мерси. Аз имам личен комп от 2004та... Сменяхме компютрите в Банката и ни подариха старите (продадоха ни ги по 10 лв.) но аз бях облагодетелстван, защото моят гръмна няколко месеца преди това и на практика си беше нов... От тогава си пуснах и нет у дома.... Всъщност до този момент нямах, не защото не съм имал възможност, а просто не съм чувствал нужда.. Нали знаеш като не знаеш за съществуването на нещо, няма как да ти липсва... Все давам пример със японското суши - няма как да ти се е яло суши преди 10ти ноември...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Не знам как се отваря тема. Аз спадам към категорията форумни аматьори, макар че много се кефя да си общуваме. Форума дав ауникална свобода, да откриваш нови хора и да си приказвате... Ето нещо коет по наше време нямаше.. Дори личните компютри и нета по домовете се появиха преди няколко години...Преди дори в службата нямахме интеренет и ходехме по клубове да пишем мейли до приятели в чужбина (нямаше скайп и фейсбук). Имаше едно Ай Сиик ю........
      те, верно са го усложнили процеса, макар и да има логика )
      Отиваш на Форуми (вдясно на първата страница на Коментари), оттам си избираш - някой подфорум, например Други( http://www.investor.bg/forum/forumdisplay.php?f=18 ) или който ти се стори подходящ и най-отдолу ще видиш опция "Нова тема"

за компютрите, не знам...аз имам личен от 17-18 години, но и това си е дълга тема - + и - )))

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        прав си, това прави днешните млади глобалисти, хора на света, без да губят връзката с дома, търсят своята реализация и щастие без да признават физическите граници.
        Но това пък...противоречи на първото ти заключения , с което не съм съгласна

п.п...ако искаш отвори тема, тематиката наистина е интересна, а и важна

Не знам как се отваря тема. Аз спадам към категорията форумни аматьори, макар че много се кефя да си общуваме. Форума дав ауникална свобода, да откриваш нови хора и да си приказвате... Ето нещо коет по наше време нямаше.. Дори личните компютри и нета по домовете се появиха преди няколко години...Преди дори в службата нямахме интеренет и ходехме по клубове да пишем мейли до приятели в чужбина (нямаше скайп и фейсбук). Имаше едно Ай Сиик ю........

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          И аз съм от това поколение на 60-те, 70-те и 80-те години. Леко осакатено в някои отношения /поради липса на свобода и достъп до информация/, но с прекрасно детство
          Нашите деца са умни и контактни - пишат си по нета с хора от цял свят. За тях не съществуват граници. Всичко преживяват за първи път пред компютъра - първите игри, първите победи, първите влюбвания, първите партии игра на чист бридж /ама кое му е хубавото като не можеш да теглиш една на партньора си, защото както се казва: третия набива и псува първия/
          Интересни спомени ще имат, но ще са си техни. Както нашите са си наши
          Вярно изчезнаха игрите.. От кога не съм виждал деца да играят на топчета, на фунийки, дори ако щеш да маат карти и да пият бира в парка (правили сме го с денонощия).

Онзи ден един пръдльо (1987 ма е роден, завършил в Лондон, шеф на цяло звено, баща му някакъв голям патрон Евродепутат, типшично педалче в пряк смисъл) ми обясняваше как трябвало да махнем една женица две години преди пенсия щото не знаела английски и му разваляла климата в отдела, щото и било студено и им спирала климатика... Тая баба аз я знам, съвсем е изкуфяла жената, но работи от 30 години в министерствата за 500 лв. заплата и е сама (вдовица ли е стара мома ли е не знам), но не е човешко да я изхвърлиш на улицата в тия години. А и не искам да създавам прецедент да гоня хора под натиск от колеги. Нали все пак сме хора. Аз разбира се им знам слабото място на такива - моментално отвръщаш със свръх агресия и заплахи със саморазправа - те са много страхливи... Това с някой набор ще си теглите по една майна, ще се сбиете, и ще се разберете... Тия нямат сърца...

Коментар

............Сега масово 30 годишни се държат като 10 годишни и родителите им гледат семействата......Пр нашето поколение масово ние си издържаме родителите, при новото е обратното.. Ние сме много по бунтари, тия малкиет са като зомбита... На нас лошото ни е че нямахме възможност да учим по чужбина и нямахме лесният път за емиграция. Това ни върза ръцете....
            прав си, това прави днешните млади глобалисти, хора на света, без да губят връзката с дома, търсят своята реализация и щастие без да признават физическите граници.
            Но това пък...противоречи на първото ти заключения , с което не съм съгласна

п.п...ако искаш отвори тема, тематиката наистина е интересна, а и важна

Коментар

И аз съм от това поколение на 60-те, 70-те и 80-те години. Леко осакатено в някои отношения /поради липса на свобода и достъп до информация/, но с прекрасно детство
              Нашите деца са умни и контактни - пишат си по нета с хора от цял свят. За тях не съществуват граници. Всичко преживяват за първи път пред компютъра - първите игри, първите победи, първите влюбвания, първите партии игра на чист бридж /ама кое му е хубавото като не можеш да теглиш една на партньора си, защото както се казва: третия набива и псува първия/
              Спор няма ,че децата са ни умни ,но забележи те нямат ДЕТСТВО .Кой каквото ще да ми хвали от новото време, всички живеем в страх, децата сега нямат истинското лудешко детство навън, нямат усещане за свобода, заместват я със свободата както и ти си споменал виртуалното общуване. Сигурно това може би се вижда от някои като прогрес,но лично аз просто им съчувствам. Макар че, за щастие, те може би не знаят какво е това да се шляеш и да беснееш свободно поне през ваканциите. Без страх, без ограничения. И много малко нещастни инциденти се случваха - просто винаги има непресметнат риск, но беше в много по-нисък процент. Но сега всичко, всяко тяхно действие без контрол е риск с голям процент неблагоприятен изход.Един поздрав от мен http://vbox7.com/play:cafcff09
              Last edited by коки; 14.08.2011, 16:23.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Култово!
                Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                - Баба ти говори повече за Есмералда и Рич, отколкото за собствените си деца.
                - Сваляш си обувките, преди да влезеш... в самолета.
                - 10 годишния ти племенник пише по-бързо на клавиатурата, отколкото говори.
                - Купил си си дигитална камера, за да правиш колкото си искаш снимки и сега имаш толкова много, че нямаш време да ги гледаш.
                - Децата ти не искат да ядат храна, която не е танцувала по телевизията.

Последните четири също са готини.

Но това не можах да разбера:
                39. Накланяш си главата на една страна, когато се усмихваш

П.П. Загрях! Малко албански реотан съм, ама още включвам.
                Last edited by vmankov; 14.08.2011, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  Е та тя тая тема си беше доста актуална в други форуми .Не те знам ти на колко си, но моите спомени от детството ми са безценни. Хубаво е честичко да го припомняме на нашите деца ,на които то им липсва за жалост.Мдааааа колкоко спомени.Кой каквото ще да говори, но не беше никак лошо да си дете в България през 80 те години на 20 век.Чудя се ще има ли за какво да си спомнят днешните деца??

Тук си напълно прав.В момента младите са консуматори.Не ги виждам какви семейства ще създават.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

.
                    Колкото до поколението от 60-те, 70-те и 80-те години, доста се развеселих като прочетох това нещо за първи път:
                    http://www.kazanlak.com/fun_txt.php?...xt&txtid=1886:)
                    Е та тя тая тема си беше доста актуална в други форуми .Не те знам ти на колко си, но моите спомени от детството ми са безценни. Хубаво е честичко да го припомняме на нашите деца ,на които то им липсва за жалост.Мдааааа колкоко спомени.Кой каквото ще да говори, но не беше никак лошо да си дете в България през 80 те години на 20 век.Чудя се ще има ли за какво да си спомнят днешните деца??

Сега масово 30 годишни се държат като 10 годишни и родителите им гледат семействата......Пр нашето поколение масово ние си издържаме родителите, при новото е обратното..
                    Тук си напълно прав.В момента младите са консуматори.
                    Last edited by коки; 14.08.2011, 15:50.
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Ауу, пепел Ви на графитите на клавиатурата или на течните кристалите на тъчскрийна /в зависимост от това, дали пишете на компютър или смартфон/! За модераторите или само добро или нищо!
                      Не знам дали е до мярката!? Имам чувството, че хората от младото поколение нямат свой интимен, вътрешен свят, които да ценят /та какво остава за уважение към чувствата и интересите на околните/. Всичко е качено във фейса, туитъра и прочие социални мрежи...
                      Колкото до поколението от 60-те, 70-те и 80-те години, доста се развеселих като прочетох това нещо за първи път:
                      + едно. Саркастично но вярно. Както единй бе казал - Добре че е майтапа да си кажем истината в очите.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        коки предлага нова тема, не аз; мен пък тук си ми е гот.

Са... наистина модераторите могат да бъдат извинени с младост или липса на време за модериране.
                        Но аз не искам да ги извиня, щото съм виждал и в други форуми такива офтопици, че да си оближеш пръстите. Сто пъти по-стойностни от самата тема на темата
                        Та... формалният подход по принцип е нужен за успешно модериране, но требе некаква вътрешна мярка, за да се избегнат ненужни и даже вредни прекалявания. Но бъш във вътрешната мярка новото поколение млади яко куца в сравнение с батковците и чичовците, га са били на техните години и акъл.

Та така.
                        Съгласен съм с теб (макар че е трудно да сложиш общ знаменател на цяло поколение, но да кажем голям %).......... Прекалено комерсиално поколение са. Не са научени да различават ценното от боклука и да мислят. Забележи как боготворят шефовете и ка мачкат всичко под тях.И в момента който някой шеф изпадне, почват да го мачкат и него. Много са страхливи - никога не влизат в открит конфликт (осбенно физически), ако не са 5 на 1 (като циганите). В нашето поколение като че бяхме много повече ярки индивидуалности.. Тия сега като че ли са правени в Китай в някой колхоз - всичките са комплексарчета, лизогъзци, говорят за разни велики дела, а най великото е да са наемни работници дето мама и тате им дават седмични и им купуват апартаменти... Друго - забележете днешното поколение колко късно къса пъпната връв - ние на по 20 години, бранехме границата Елхово и с нашите се чувах веднъж месечно. Сега масово 30 годишни се държат като 10 годишни и родителите им гледат семействата......Пр нашето поколение масово ние си издържаме родителите, при новото е обратното.. Ние сме много по бунтари, тия малкиет са като зомбита... На нас лошото ни е че нямахме възможност да учим по чужбина и нямахме лесният път за емиграция. Това ни върза ръцете....

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение

Са... наистина модераторите могат да бъдат извинени с младост или липса на време за модериране.
                          Но аз не искам да ги извиня, щото съм виждал и в други форуми такива офтопици, че да си оближеш пръстите. Сто пъти по-стойностни от самата тема на темата
                          Та... формалният подход по принцип е нужен за успешно модериране, но требе некаква вътрешна мярка, за да се избегнат ненужни и даже вредни прекалявания. Но бъш във вътрешната мярка новото поколение млади яко куца в сравнение с батковците и чичовците, га са били на техните години и акъл.

Та така.
                          Ауу, пепел Ви на графитите на клавиатурата или на течните кристалите на тъчскрийна /в зависимост от това, дали пишете на компютър или смартфон/! За модераторите или само добро или нищо!
                          Не знам дали е до мярката!? Имам чувството, че хората от младото поколение нямат свой интимен, вътрешен свят, които да ценят /та какво остава за уважение към чувствата и интересите на околните/. Всичко е качено във фейса, туитъра и прочие социални мрежи...
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            "Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят"
                            Звучи прекрасно... Това ми беше на устата.

Коментар

• "Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят"

Коментар

За новата тема - Давай.. Само тури нещо от рода" Както ти го казваш и после.... пречупено през макроикономическата реалност и потенциал на световното стопанство мпрез визираните периоди " - Класика а и нема да е оф топик...

Та така.

Коментар

Working...
                                X