IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Investorbg (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ххах Е може ли да има модератори да следят за линкове към конкурентни сайтове.
    Ами само това като логика в бизнеса ви говори,че е супер грешен.
    Нищо то с времето ще разберете.Днес беше само началото...

не е препоръка...

Коментар

• Имам едно предложение към администраторите.
      Мисля, че ще е добре нова тема да се пуска не автоматично от потребителя, а след одобрение на дежурния модератор. Просто на екрана на модератора да излиза заявка за пускане на нова тема и той да прецени съгласно правилата на форума.
      Така може да се избегне пускане на неприемливи теми, които после да се трият.
      Разбира се би било учтиво, в случай на отказ на потребителя на лични да се посочи причината за отказа.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Инвесторе, много готини аватари сте почнали да пускате, за сметка на безобидни теми във форума. Почвам да се съмнявам, че не е случайно, а просто се толерира.

18+, както и нагоре...благодарение на Инвестора.
        Last edited by X_Y; 16.08.2011, 12:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Хе-хе
          Добре, на Вие.
          Чудно, къде в моя пост прочетохте, че аз казвам, че Вие харесвте тяхното детство?

... което казваше, че децата харесвали детството си.
          Мисля си, че те не биха могли да имат мнение върху детството, докато не излязат от него.
          Неам спомен да съм си мислил като дете "Ехаа, какво чудно (или лошо) детство си карам" или даже въобще да съм имал идея за такава преценка.
          Хе-хе
          Добре, нека е на "ти".
          Може би изказът ни ме е бил точен. Трябваше да напиша, че те са доволни от начина си на живот, да речем.... Просто имат други интереси, вълнуват се от други неща, Те не могат да усетят липсата на тази свобода /по цял ден навън, караш колело, риташ топка и прочие/, която ние сме имали. Защото просто не знаят за нея. Но това съвсем не означава, че те нямат детство. От където и тръгна цялото това писане
          А относно преценката си прав. Вземам си бележка
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Чудно, къде в моя пост прочетохте, че аз харесвам тяхното детство!?
            Хе-хе
            Добре, на Вие.
            Чудно, къде в моя пост прочетохте, че аз казвам, че Вие харесвте тяхното детство?
            Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Просто написах мнението си.
            ... което казваше, че децата харесвали детството си.
            Мисля си, че те не биха могли да имат мнение върху детството, докато не излязат от него.
            Неам спомен да съм си мислил като дете "Ехаа, какво чудно (или лошо) детство си карам" или даже въобще да съм имал идея за такава преценка.

Коментар

• Добре де, кво спят още инвесторци та не я върнат, аджеба да видим началното мнение?

Коментар

• рано или късно тук ще я закрият темата, затова на друго местенце

http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059134074

Коментар

• tnm -Предложих по-млади колеги, без ангажименти, защото в обявите за работа обикновено слагат граница до 35 години. Оказа се обаче, че Гл. счетоводител /32 г./ и Юриста /26 г/ не били съгласени - по-възрастните колеги имали по-голям клас /основните заплати са едни и същи/ и това щяло да се отрази негативно върху финансовото състояние на предприятието... /става въпрос за около 1500 лв на месец/ Не знам дали имат сърца, но че човечността им е ампутирана - със сигурност!!!
                  И понеже си мислят, че много знаят и разбират, реших да ги оставя да съкратят колегите / двамата са диабетици/ и да видим колко по-евтини ще ни излязат съдебните дела.
                  Чета тук ,че в обява за наемане на служители се слагало граница на години???Та тоя работодател нарушава в случая ,,Закон за защита от дискриминация''където ясно в един член е казано ,че нямат право да поставят такова изисквание.
                  Относно диабетиците ,те ако са инвалидизирани от ТЕЛК ,също са под закрила на Закон и се чудя как са ги съкратили?Но дори и да са го направили ,съдът ще ги възтанови .Що се касае до сърцата на тия двамцата ,те си ги имат, но са им обвити в лайна

пп Бегом в новата тема ,която сега са я поснали.
                  Last edited by коки; 14.08.2011, 19:07.
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                    На основата на какво сравнение? Могат ли да преценят нещо, когато са вътре в него?

Ти техен говорител ли си?

Защо ли пък аз не харесвам тяхното детство, казано много меко?
                    Чудно, къде в моя пост прочетохте, че аз харесвам тяхното детство!?
                    От няколко години работя извън града, в които живея. И пътувам с деца, които учат в гимназия. Около 30, 35 минути всяка сутрин, пет дни от седмицата. Понякога се вслушвам в разговорите им... Половината неща не ги разбирам, но проблемите им общо взето се въртят около запознанствата във фейса и скайп, новите гаджета /с които пак са се запознали в скайп/, парите за цигари и бира. С изключение на фейса и скайпа, нищо ново под слънцето. По мои наблюдения, детството и юношеството им се отразява добре Трудностите за сега са с отложен старт и ще се появят в по-късен етап от развитието им.
                    И не, не съм техен говорител. Просто написах мнението си.
                    Мечо

Коментар

Онези малките прозрачни стъклени топчета с разноцветни листенца вътре в тях Наричахме ги лимки, мисля!?
                      В службата в коя работя, трябва да бъдат съкратени 3-ма човека. Писах докладни, давах обяснения - не и не. Съкращения ще има. Поискаха ми предложение и аз дадох три имена /което ми докара около седмица безсъние/ Предложих по-млади колеги, без ангажименти, защото в обявите за работа обикновено слагат граница до 35 години. Оказа се обаче, че Гл. счетоводител /32 г./ и Юриста /26 г/ не били съгласени - по-възрастните колеги имали по-голям клас /основните заплати са едни и същи/ и това щяло да се отрази негативно върху финансовото състояние на предприятието... /става въпрос за около 1500 лв на месец/ Не знам дали имат сърца, но че човечността им е ампутирана - със сигурност!!!
                      И понеже си мислят, че много знаят и разбират, реших да ги оставя да съкратят колегите / двамата са диабетици/ и да видим колко по-евтини ще ни излязат съдебните дела.
                      Да и сирийчета им викахме...

Това със съкращенията и аз го изживях.. 2009та си измиха с мен ръцете аз да ги викам хората и да ги карам да подписват по взаимно съгласия... Такъв компромис със морала и ценностите си не бях правил никога в живота си.. За съжаление наистина нямам избор (това е друга тема)...Направио се плюех в огледалото половин година..Не мирясах докато не им намерих работа на всичките, но влязох в болница от нерви.. Направих ужсна криза... Явно сме по чувствителни, защото колегата уволни над 200 човека и вечерта пееше със Емилия (една фолк дива) във Хасково...

С времето ще им мине. А делата бъди убеден че всички служители ще ги спечелят, защото един месц след съкращенията дебилите почват да си назначават роднините, а по закон не може и съда ги разпорва за броени дни....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                        Вярно изчезнаха игрите.. От кога не съм виждал деца да играят на топчета, на фунийки, дори ако щеш да маат карти и да пият бира в парка (правили сме го с денонощия).

Онзи ден един пръдльо (1987 ма е роден, завършил в Лондон, шеф на цяло звено, баща му някакъв голям патрон Евродепутат, типшично педалче в пряк смисъл) ми обясняваше как трябвало да махнем една женица две години преди пенсия щото не знаела английски и му разваляла климата в отдела, щото и било студено и им спирала климатика... Тая баба аз я знам, съвсем е изкуфяла жената, но работи от 30 години в министерствата за 500 лв. заплата и е сама (вдовица ли е стара мома ли е не знам), но не е човешко да я изхвърлиш на улицата в тия години. А и не искам да създавам прецедент да гоня хора под натиск от колеги. Нали все пак сме хора. Аз разбира се им знам слабото място на такива - моментално отвръщаш със свръх агресия и заплахи със саморазправа - те са много страхливи... Това с някой набор ще си теглите по една майна, ще се сбиете, и ще се разберете... Тия нямат сърца...
                        Онези малките прозрачни стъклени топчета с разноцветни листенца вътре в тях Наричахме ги лимки, мисля!?
                        В службата в коя работя, трябва да бъдат съкратени 3-ма човека. Писах докладни, давах обяснения - не и не. Съкращения ще има. Поискаха ми предложение и аз дадох три имена /което ми докара около седмица безсъние/ Предложих по-млади колеги, без ангажименти, защото в обявите за работа обикновено слагат граница до 35 години. Оказа се обаче, че Гл. счетоводител /32 г./ и Юриста /26 г/ не били съгласени - по-възрастните колеги имали по-голям клас /основните заплати са едни и същи/ и това щяло да се отрази негативно върху финансовото състояние на предприятието... /става въпрос за около 1500 лв на месец/ Не знам дали имат сърца, но че човечността им е ампутирана - със сигурност!!!
                        Мечо

Коментар

Децата ни си харесват детството.
                          На основата на какво сравнение? Могат ли да преценят нещо, когато са вътре в него?

Ти техен говорител ли си?

Защо ли пък аз не харесвам тяхното детство, казано много меко?

Коментар

• Я какъв хубав лафмоабет се е заформил тука.Вместо Kosmonavta да се чуди как да пусне тема със заглавието което съни(тя) е дал/а/,,Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят",моля админа или мода да си направят трудът и да пуснат такава , като прехвърлят всички мнения касаещи същата ,а не да ми ги затриват.
                            Last edited by коки; 14.08.2011, 17:53.
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              Спор няма ,че децата са ни умни ,но забележи те нямат ДЕТСТВО .Кой каквото ще да ми хвали от новото време, всички живеем в страх, децата сега нямат истинското лудешко детство навън, нямат усещане за свобода, заместват я със свободата както и ти си споменал виртуалното общуване. Сигурно това може би се вижда от някои като прогрес,но лично аз просто им съчувствам. Макар че, за щастие, те може би не знаят какво е това да се шляеш и да беснееш свободно поне през ваканциите. Без страх, без ограничения. И много малко нещастни инциденти се случваха - просто винаги има непресметнат риск, но беше в много по-нисък процент. Но сега всичко, всяко тяхно действие без контрол е риск с голям процент неблагоприятен изход.Един поздрав от мен http://vbox7.com/play:cafcff09
                              Децата ни си харесват детството. Ние живеем в страх, а те в типично детско безгрижие.Усещанията ни са различни, защото са изградени на базата на различни знания, опит и придобити умения. А свободата... Свободата, както казва Езоп е състояние на духа. Тя е по-скоро начин на мислене и възприятие.
                              П.П Благодаря за поздрава
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Един поздрав от мен http://vbox7.com/play:cafcff09
                                На 4:00 - 4:30, училищното стълбище, перилата... Яко се спускахме по такива, хе-хе

Коментар

Working...
                                X