IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз съм нов потребител на този сайт. И имам няколко въпроса.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И все пак каква е минималната сума 100лв 1000лв 10000лв

Коментар

• По тази точка да
      Обаче конкретно в сегашната ситуация ще е трудно на някой, който влиза сега, да направи успешна сделка с блу чипс. Може и да спечели нещо, но ще е минимално в срaвнение със спекулата. Ама де да знам, може и да не са толкови високи цените, а представите ми да са такива

Коментар

• brian, най-сетне си стиснахме ръцете :-)
        Биг бос, почни с малко, и една да избереш няма да сгрешиш.
        Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Каква е минималната сума с която мага да си открия сметка и да търгувам, но искам да е през интернет че не ми се ходи постоянно до някъде да купувам акции.

Коментар

• Смехурко, съгласен съм. Още повече, че без опит на начинаещ инвеститор ще му е трудно да види спекулата. Сещам се за първите акции, които купих- Биовет, Доверие, Оргахим. Ако бях започнал с Химко и Кремиковци сигурно щях да съм се отказал вече насилствено

Коментар

• А как разбирате от толкова много компании на коя да купите акции. Според мен е невъзможно да следиш всичко за всички компании.

Коментар

• На едно мнение сме. Просто аз съм привърженик на тезата, че риска трябва да се увеличава постепенно.
                Съгласи се, че един човек, който не знае що е спред, не може да седне и да купува химко на 0,78.

Коментар

• Разбира се, че може да се прави печалба и от стабилни акции и bluе chips, но сравнително малко и иска време. Един инвеститор не трябва да се движи само по течението, една част от инвестициите трябва да са спекулативни с по-висок риск, защото в противен случай доходността ти ще е под тази на пазара като цяло. Дългосрочното инвестиране в утвърдени компании носи стабилност, а спекулата печалби.

Коментар

• аз пък си държа на моето брай, преди по-малко от 20 дни влезнах в сфарм на 7.37. Сега да не ми е лошо ?

Коментар

• Разбира се, че първо трябва да навлезе в пазара, защото без предварителна ориентация все едно хвърля зарове. Когато започне да инвестира обаче какво му остава- да купува Албена на 90 и ХЕС на 70 или да се ослушва и оглежда за по-рискови или подценени инвестиции?

Коментар

• Brian, до голяма степен съм съгласен с тебе, но пък абсолютен новобранец да го метнеш в спекулата, не е ли малко грубичко ? Ако ти си почнал директно да спекулираш и не си се опарил - добре. На за начинаещ си е по-добре да не бърза.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBoss
                          А как се разбира кое е качесвенои кое е пирамида. Защото съм сигурен че има и много пирамиди.
                          Не ги слушай тези, с качествените дружества. Пари се правят от всичко и особено много от спекулативни позиции. Виж например Химко, Кремиковци и Полимери- реално погледнато пълни боклуци, трябва да минат години и да се инвестират милиони, за да заприличат на "качествени дружества". Обаче цената им си се движи нагоре-надолу по приблизителни еднаква схема и се правят стабилни пари от там. А качествените дружества не че е лошо да ги купуваш, ама вече са на некачествени цени.

Коментар

• А как се разбира кое е качесвенои кое е пирамида. Защото съм сигурен че има и много пирамиди.

Коментар

• Боби, купи си нормални акции от качествени дружества...
                              С. що не спинкаш, да не би затруднения в бизнесът ? :-(
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• BigBoss, доверително управление, инвестиционни дружества, взаимни фондове.

Това са нещата, които ти вършат работа към момента ако си решил да инвестираш, имайки предвид, че си напълно начинаещ.

Според закона за пране на пари се изисква доказване на произход за внасяне на суми над 20,000 лева.

Коментар

Working...
                                X