If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз съм нов потребител на този сайт. И имам няколко въпроса.
Е това не е библия. Може да има и други книги на тая тема - порови се из онлайн книжарниците.
Бех мечка, сега ми се бичи нещо!
Коментар
Bobi75
.
а в доверителното управление каква доходност годишна получаваш. щото мен един консултант ме убеждаваше, че няма разлика между доверително управление и да си купиш акции от високорисков фонд?....
едното ти го препоръчах - Пари на борсата - на достъпен език е и е надъхващо. можеш също да провериш и някои сайтове на инвестиционни посредници, някои от тях са поместили, разни общообразователни материали - Търси препратки - "Образование" или "За начинаещи"
Да ти кажа преди нова година имах свободни пари и ги вложих в доверително управление в един ИП , тъй като нищо не разбирам от акции и доходността никак не е лоша.След като ги следях през тези месеци добих някаква представа и от един месец започнах и сам.Така че ако имаш смелост и нюх давай , не си мисли ,че тези дето най – много знаят , най-много печелят.
Човекът не знае какво е спред, цена купува/продава, защо го пращате на електронна търговия, при положение, че той не знае какво е счетоводен баланс на предприятие, финансови показатели, та той дори не знае уеб сайта на борсата и какви предприятие се търгуват там, с какъв предмет на дейност...
А тук някой говорят за опции и други. Странна работа.
Има си елементарен фундамент, който да се научи преди да се продължи да се учи чрез практика.
Вкарвай максимума, не е задължително да го вложиш всичкия, но пък колкото повече имаш, на толкова повече места ще можеш да се пръснеш акциите, а това намалява риска от загуба. Не забравяй обаче, че ще трябва да следиш компаниите, в които имаш акции. Лошото е, че нашите посредници за разлика от американските, не начисляват лихви върху парите, вложени при тях и ще трябва да вложиш всички пари, които си внесъл. Иначе е по-добре да внесеш малко, да кажем 3000 - в тре позиции по 1 000 лв., а другите си ги остави в банката и с нарастването на опита ти - увеличавай инвестицията.
Съжалявам, но спирам със съветите. Малко ми е неудобно, защото тук има доста по опитни от мен, но пък аз започнах отскоро, така че опита ми е пресен.
в началото е по-добре чрез посредник, можете да се разберете да му нареждаш и по телефона, но ти ще си го решиш.
BRIAN, имим предвид, че доста време ще трябва да мине да се понаучи малко поне, а през това време и в сини чипове да са му акциите, пак ще му докарат някой друг лев и като се осмели да почне - ще може да разчита на повече пари, а така и ще е по-заинтересован да следи борсата непрекъснато
Коментар