IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз съм нов потребител на този сайт. И имам няколко въпроса.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• абе тренинг си трябва. Всяка печеливша сделка е нов довод в полза на търговията, а всяка загуба е урок и повод за преосмисляне на стратегията. Просто човека не трябва да влага всичкия си капитал на едно място. От две ще спечели, от три ще загуби, но ако е търпелив и се учи, след година примерно съотношението му ще е 4 към 1, а след още една година 9 към 1. Не може без загуби. Някой от вас ще се похвали ли, че няма или е нямал губещи позиции. Всички сме губили.
    Но да се разчита само на нюх, е все едно да си купиш земя в Самоков, защото фритюрника на комшийката ти е на терасата и и ти е замирисало на пържени картофи.
    Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Основната ми мисъл е , че при инвестирането в акции не може да се търси бърза печалба (както си е навсякъде). Не съществува и звание "добър инвеститор", а акциите може да се сринат на борсата след време, затова съвети към начинаещите , според мен са неуместни.
      Има и друго- някои начинаещи с усета си изпреварват някога своите "учители", но най- вероятният край на опита за "инвестиране" е неуспехът.
      Ако се погледне скептично на нещата, вероятността начинаещ да загуби , е по- малка... Но програмираната любознателност в хората (и стремежът за увеличаване на доходите)все пак ни насочва рано или - късно към мястото, където по- хитри от нас вече чакат, за да ни приберат излишните средства...
      Животът е едно доказване на това- кой по- добре се е приспособил в джунглата...

Коментар

• Безимен, разбира се, че всичко зависи от времевия участък. Тук обаче не става въпрос за процентно изражение на печалбата, а за възможност на всеки инвеститор да си набавя информация и да си съставя правилно мнение за дадена позиция. Или искаш да кажеш, че някой новак на пазара е готов да държи с месеци губеща позиция, само защото бил на мнението, че след време ще е на печалба? Ами той от къде да знае човекът как се държи пазара и дали мнението му е правилно или пък не е сгрешил- точно това имах предвид, като се съгласих със Смехурко, че спекулата не е за начинаещи инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
          Смехурко, съгласен съм. Още повече, че без опит на начинаещ инвеститор ще му е трудно да види спекулата. Сещам се за първите акции, които купих- Биовет, Доверие, Оргахим. Ако бях започнал с Химко и Кремиковци сигурно щях да съм се отказал вече насилствено
          Brain, очевидно не разполагаш с информация от миналото. "Химко" в началото, когато произвеждаше карбамид на големи обороти , при все още недоговорираните нови цени с Русия, когато монопола за внос на руски/а газ се държеше от "Мултигруп", донесе на акционерите си доста сериозни постъпления.
          Ще спомена само това, че при номинал на акцията 1000 лв. (преди деноминацията), пазарното търсене беше скочило на 33000 лв./за акция. Това беше преди 7- 8 години... А, както знаем, инвестирането в акции съвсем не е процес "от днес- за утре"...
          Извод: ако беше започнал с "Химко" сега щеше да си много, ама много напред...

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
            Смехурко, съгласен съм. Още повече, че без опит на начинаещ инвеститор ще му е трудно да види спекулата. Сещам се за първите акции, които купих- Биовет, Доверие, Оргахим. Ако бях започнал с Химко и Кремиковци сигурно щях да съм се отказал вече насилствено
            Brain, очевидно не разполагаш с информация от миналото. "Химко" в началото, когато произвеждаше карбамид на големи обороти , при все още недоговорираните нови цени с Русия, когато монопола за внос на руски/а газ се държеше от "Мултигруп", донесе на акционерите си доста сериозни постъпления.
            Ще спомена само това, че при номинал на акцията 1000 лв. (преди деноминацията), пазарното търсене беше скочило на 33000 лв./за акция. Това беше преди 7- 8 години... А, както знаем, инвестирането в акции съвсем не е процес "от днес- за утре"...
            Извод: ако беше започнал с "Химко" сега щеше да си много, ама много напред...

Коментар

• доверително управление

BigBoss
              явно форекса не е твоята сила, ама ако мислиш че тук във Форума за много кратко време ще влезеш в час къде и как се инвестира много се лъжеш.
              Дали в България или навън е все едно и също - това ще ти го потвърдят и други.
              Наистина потърси литература, почети и след около половин/една година можем да продължим с теб.
              Но където и в каквото да инвестираш винаги има риск Голям или Малък.

Аз лично работя на форекс повече от 5 години, на реална сметка съм повече от 4 години, НО... за да разпределя напрежението и да съм по-спокоен предпочетох и да инвестирам... и то къде на най-рисковия пазар ФОРЕКС. А защо защото ми е позната материя.
              Не си мисли, че веднага попаднах на доброто и точно място, но опитах на няколко.
              И на принципа, че човек се учи най-добре от грешките си,
              това което съм ви го предложил по -долу във Форума е проверено и действа.

Разликата между това да коментираш по принцип как се инвестира без сам да си инвестирал никога и да съветваш къде е изгодно да се инвестира (при условие че ти също си инвестирал на посоченото място)
              е същото като да тренираш на демо или да играеш на реална сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                Точно така ти чети пък ако нещо не ти е ясно хората във форума ще ти помагат. Не лошо да се запознаеш и с някой основни неща в счетоводството за да четеш правилно отчетите.
                А как да се запозная с тях. Какво трябва да знам за отчетите?

Коментар

• Точно така ти чети пък ако нещо не ти е ясно хората във форума ще ти помагат. Не лошо да се запознаеш и с някой основни неща в счетоводството за да четеш правилно отчетите.

Коментар

• До колкото разбирам форекс е търговия с валути, а мен това не ме интересува мисля че е доста рисково защото котировката се определя в световен мащаб, а не само тук в България. А и кой знае на къде ще отиде долара или еврото, това е все едно да залагам на мачове, че дори на мачове повече ще печеля. Интересувам се от търговия на БФБ и започвам да събирам информация за това нещо и да чета някоя друга книжка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                      Получи ли ми, Бигбосов, съветите?

да за което много благодаря.

Аз ако съм на твое място икнига жих издал как си го написъл направо ме изкефи максимално .

Коментар

• Първоначално изпратено от stream
                        Човекът не знае какво е спред, цена купува/продава, защо го пращате на електронна търговия, при положение, че той не знае какво е счетоводен баланс на предприятие, финансови показатели, та той дори не знае уеб сайта на борсата и какви предприятие се търгуват там, с какъв предмет на дейност...

А тук някой говорят за опции и други. Странна работа.

Има си елементарен фундамент, който да се научи преди да се продължи да се учи чрез практика.
                        Абсолютно си прав.Чета и се чудя.Човек ,който иска поне да не стане лесна плячка на старите спекуланти поне трябва да си намери на "Славейков" 2-3 книжлета за да разбере за какво изобщо иде реч.Иначе следвайки препоръките на спекулата утре ще е надъхан "трейдър", на който парите ще свършат до един месец- с повече късмет.

Коментар

• доверително управление

ето условията на инвестиране :
                          рынок Forex
                          минимальная сумма инвестиций - $5000
                          максимальная сумма инвестиций $100 000
                          минимальный срок инвестирования - 1 квартал.
                          средняя прибыль - 40% годовых
                          максимальная прибыль - 150% годовых
                          гарантируется безубыточность.

Току що приключи това тримесечие и започва да набиране на средства за следващото тримесечие :
                          Крайний срок размещения заявок на снятие средств - 10 октября
                          Крайний срок пополнения счета - 20 октября

Коментар

• доверително управление

Bobi75
                            да този който те съветва че няма такава разлика между доверително управление и високорисков фонд е прав,
                            но ... понякога може и да случиш на добър партньор който изпълнява точно и коректно това което се очаква ...аз съм опитал и от двата типа инвестиция

Коментар

• доверително управление

Big Boss
                              аз съм инвестирал около 20000 $ година и половина при руски трейдер
                              невероятен и коректен прави мин.80% годишно и
                              гарантира сумата на инвестицията без никаква загуба.ако те интересува и имаш въпроси пиши ми на е-mail :
                              chichko2002@mail.ru

Коментар

• Получи ли ми, Бигбосов, съветите?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X